Tweestrijd

Discussie in 'Alleen en zwanger' gestart door Framboosje24, 29 aug 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Framboosje24

    Framboosje24 Actief lid

    27 dec 2017
    191
    87
    28
    Vrouw
    Hoi hoi,

    Ik weet even niet wat ik moet doen. Ik ben alleenstaand moeder. Heb een zoontje van 2 jaar. Ik heb ruim een half jaar gedate met een lieve man. (Oud collega, wij kennen elkaar al jaren) Hij komt uit een lange relatie. Wilde nog niks serieus voorlopig. Ik heb aangegeven wat afstand te nemen omdat ik hem steeds leuker begon te vinden. Dan kon hij ook tot rust komen. Begreep hij helemaal.
    Alleen anderhalve week later kwam ik er achter dat ik zwanger ben. Dat was echt een shock voor mij en ook voor hem. Een 2e kindje heeft mij altijd super leuk geleken, maar dan wel als je in een relatie zit en het samen doet. We weten allebei nog niet wat we hiermee moeten. Hij heeft altijd graag vader willen worden alleen niet in deze situatie. Ik heb al een zoontje en doe ook een opleiding. Die zou wel net afgerond zijn voor mijn uitgerekende datum. Er gaat nu van alles door mijn hoofd heen. Kan ik mijn zoontje nog wel voldoende aandacht geven al zou ik de baby laten komen? Kan ik dit wel aan? De vader zou wel in het leven van zijn kindje willen zijn. Op wat voor manier weet ik nog niet precies. Ik vroeg mij af of er mensen zijn hier met een soortgelijke situatie? Hoe hebben jullie dat gedaan en was het ook allemaal te doen? Of hebben jullie misschien spijt van jullie beslissing omdat het toch wel erg zwaar is? Alvast bedankt.
     
  2. heidiane

    heidiane Fanatiek lid

    5 jul 2010
    1.720
    1.647
    113
    Ik heb het nu ook niet makkelijk. Maar zou nooit mijn dochter hebben willen missen. Toen ik zwanger werd van haar twijfelde ik tussen abortus (Had al een afspraak gemaakt) of adoptie. Kort verhaal. Heb haar zelf gehouden. Ze geniet van het leven en heeft nog een biologisch broertje gekregen. Ben getrouwd met de vader. Was voor tóen het beste. Ik heb alles wel genomen zoals het kwam. Dus echt out of the box gedacht. Voor we trouwden haar al snel ook bij haar vader het weekend laten gaan. Toen ik net zwanger was was het voor mij ondenkbaar om haar te houden. En toch dwars door alle moeilijkheden heen ben ik heel blij dat ik ze heb gehouden
     
    Framboosje24 vindt dit leuk.
  3. Framboosje24

    Framboosje24 Actief lid

    27 dec 2017
    191
    87
    28
    Vrouw
    Dankjewel voor je berichtje! Goed om te lezen dat het allemaal goed gekomen is voor je en je van je kinderen geniet.

    ik zat ook in twijfel, abortus of houden. Ik denk toch dat ik het wil houden. Ik sta niet achter abortus en ben ook bang dat ik anders spijt ga krijgen. Is toch ook iets heel moois. Alleen de omstandigheden had ik graag anders gezien. Van de week komt de vader langs om te praten. Ik ben benieuwd hoe hij er in staat. Hij heeft wel aangegeven dat het zijn vlees en bloed is dus als ik het zou willen houden hij mij niet zou laten zitten. Hoop dat hij het dan ook goed oppakt als ik het officieel maak dat ik het wil houden en ik hoeverre hij er in betrokken wilt zijn. Het zal pittig worden. Merendeel zal wel op mijn schouders komen. Maar toch wil ik er voor gaan. Liever Eerste paar jaren pittig dan een definitief besluit dat je nooit meer terug kan draaien.
     
    Chocoprinses, spannendetijden en heidiane vinden dit leuk.
  4. Jacy82

    Jacy82 Bekend lid

    24 nov 2018
    742
    418
    63
    Vrouw
    Ik heb alleen in de situatie gezeten, maar dan zonder kind. Heb het niet gehouden (enigszins gedwongen). Het is moeilijk en spijtig. Maar in mijn geval vind ik ook dat het niet eerlijk is een kind op te laten groeien als de situatie er noet fijn voor is.

    In jou geval weet ik de verdere situatie niet kwa stabiliteit, financiën etc. Maar een vader die iug een rol wil en er positief in staat vind ik wel een positief puntje.
    Abortus is altijd zwaar, maar zeker als je er niet achter kunt staan en dan bedoel ik in de zin van dat je niet zelf uit je eigen punten gekozen hebt om (in alle liefde) te zeggen jij verdiend beter als wat ik je kan geven.

    Vrijwel iedereen zegt in eerste instantie ik ben tegen abortus (ik net zo goed), maar pas als je echt voor de keuze stast dan zijn er hele andere afwegingen die er echt toe doen dan voor of tegen zijn.

    Ik ben nu ook alleenstaand moeder, heb net een 2e....en pfff dat is ook pittig hoor met een 2 jarige erbij...dan is het fijn als je een metwerk hebt.
     
    Monopoly en Framboosje24 vinden dit leuk.
  5. Framboosje24

    Framboosje24 Actief lid

    27 dec 2017
    191
    87
    28
    Vrouw
    Daar heb je ook zeker gelijk in als je in een situatie zit waarin het gewoon totaal niet te doen is. Qua financiën Zou ik het redden.
    Ik heb een huis en een baan. Gelukkig ook lieve ouders en familie die mij willen helpen als het nodig is.

    lijkt mij ook super pittig een peuter en een baby! Ik onderschat het ook echt niet. Mijn zoontje zal bijna 3 jaar zijn als de baby komt. Wat vind jij het zwaarst aan alleenstaand moeder zijn met 2 kids?
     
  6. MadeInUSA

    MadeInUSA VIP lid

    27 dec 2011
    8.660
    9.575
    113
    Jij hebt al gekozen volgens mij. Je kan het kind zowel materieel als immaterieel geven wat het nodig heeft. Dus ga ervoor.
    De vader heeft geen andere keus dan zijn verantwoordelijkheid te nemen. Dit risico heeft hij genomen toen hij besloot met je naar bed te gaan.
     
    Framboosje24 vindt dit leuk.
  7. Framboosje24

    Framboosje24 Actief lid

    27 dec 2017
    191
    87
    28
    Vrouw
    Klopt. Hij heeft ook aangegeven dat het beter zou zijn hoe moeilijk ook om het weg te laten halen. Maar mocht zijn kindje toch geboren worden zou hij er ook niet van weglopen. Ik hou er rekening mee dat merendeel op mij zal komen. Ik ben het ook gewend. Toen ik in een relatie zat met de vader van mijn eerste zoontje toen deed ik ook alles alleen. Je kan wel in een relatie zitten maar dat zegt uiteindelijk niks.
     
  8. Huismuisie

    Huismuisie VIP lid

    10 aug 2016
    9.537
    11.096
    113
    Vrouw
    Noord Brabant
    Ik vind zijn reactie heel erg positief. Het is makkelijk spreken als het kindje niet in je buik zit en je niet wordt overmand door hormonen. Voor hem zou een abortus vast gemakkelijker zijn, dat snap ik best. Maar als het een lieve man is en hij zn verantwoording wil nemen. En wanneer jij denkt het wel aan te kunnen, zou ik zeggen ga ervoor :)
     
    Lies1611 en Framboosje24 vinden dit leuk.
  9. Jacy82

    Jacy82 Bekend lid

    24 nov 2018
    742
    418
    63
    Vrouw
    In de zwangerschap vond ik het ontzettend vermoeiend een 2 jarige erbij en werken en huishouden etc. Ik was echt bekaf en moest zeker aan het einde echt hulp vragen van mn ouders om af en toe wat rust te kunnen nemen.

    Na de geboorte met een reflux kind dat best veel huilde weinig tijd om aandacht aan peuter te besteden geen energie over (ook begin corona bevallen, dus verwachte opvang was niet daar). Veel hulp nodig gehad omdat het teveel werd. Nouja het is ook wel leuk hoor. En de oidste is heel lief met de jongste. Alleen het is soms echt balen als ze allebei huilen en je moet kiezen wie je aandacht geeft bv. Sowieso dat je vaal de oudste even geen aandacht kan geven als je voedt. Soms voelt het of je ze tekort doet dan.

    En ik moet natuurlijk werken. Met 1 had ik jet minder, maar nu voel ik me wel eens schuldig dat ik ze zo lang op de opvang heb zitten (vooral de oudste want ze gaan naar verschillende)

    Maar goed het wordt ook wel weer beter.
    Het vermoeiendste is vooral de overactieve peuter jongen...pfff
     
  10. Framboosje24

    Framboosje24 Actief lid

    27 dec 2017
    191
    87
    28
    Vrouw
    kan ik mij goed voorstellen. Heb nu soms al dat ik mij schuldig voel dat ik mijn peuter eens alleen wil laten spelen. Hij wilt bijna de hele dag door mijn aandacht hebben, maar moet ook leren soms alleen te spelen. Ben benieuwd hoe dat gaat straks.
     
  11. Jacy82

    Jacy82 Bekend lid

    24 nov 2018
    742
    418
    63
    Vrouw
    Haha die van mij speelt heel goed alleen. Maar natuurlijk niet constant. Ben ook benieuwd hoe het je zal vergaan.
     
    Framboosje24 vindt dit leuk.
  12. Framboosje24

    Framboosje24 Actief lid

    27 dec 2017
    191
    87
    28
    Vrouw
    Komt vast goed! Mijn zoontje is tegen die tijd bijna 3, weer een stukje zelfstandiger. Lijkt mij makkelijker dan bijvoorbeeld een jaar er tussen hebben zitten.
     
  13. joepy

    joepy Fanatiek lid

    12 okt 2017
    1.443
    952
    113
    Vrouw
    Ik heb straks hopelijk 3 kinderen in mijn eentje nu heb ik er 2 en ik heb nooit het idee dat mijn zoontje wat tekort komt ik betrek hem super veel bij zijn zusje en nu doen ze mega veel samen het is zo leuk mijn enige hobby is mijn kinderen vermaken mijn droom is van jongs afaan al om moeder teworden ze zijn nog nooit ergens wezen slapen en ik vind het ondanks dat ik nooit slaap geen probleem :p Wat ik hier mee bedoel is dat andere niet voor jou kunnen kiezen wat je wil en wat je aankan. Ik werk trouwens 20 uur per week.
     
    Framboosje24 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina