Wat een goed topic! Hier heb ik altijd ruzie met de kaas, tot frustratie van mijn man Voorgesneden plakken lusten de kinderen niet Ik ga de Boska proberen! En dat je een kaasschaaf kunt buigen om de dikte van de plakken te bepalen is helemaal nieuw voor me...maar zo logisch eigenlijk
Nou, zeg net tegen mijn man: heb een nieuwe kaasschaaf gekocht... Hij kijkt me aan... Maarrreee, je hebt nooit een blok kaas! Tja, de dames op het forum hebben me overgehaald Kocht nooit een blok omdat schaven een ramp was, hoop dat dat nu verleden tijd is, want er gaat niks boven lekkere verse jonge kaas raspen Thanks dames!
Als kaasboer zijnde ( letterlijk en figuurlijk) er is maar een merk dat echt goed is en dat is Boska. Geen enkel ander merk haalt t hierbij. Boska monaco is voor huis tuin en keuken gebruik echt de beste. Duurder hoeft niet, goedkoper kan maar dan lever je wel kwaliteit in. En inderdaad het blad van de kaasschaaf buigen geeft dunnere of dikkere plakken. Hoe rechter hoe dunnen hoe groter de hoek hoe dikker.
Hahaha Hollandser dan een topic vol reacties over de kaasschaaf wordt 't niet!! Wij hebben een oudje die 't fantastisch doet. Ik hoop dat hij nog lang in ons bezit mag blijven. Wordt zeer intensief gebruikt.
Wij hebben 3 kaasschaven in de la liggen nu. Alle drie perfect en ga er echt geen een wegdoen want ik weet hoe het is om geen goede kaassin huis te hebben!
Heel verassend : boska! Top ding. Heb de mijne bij ah gekocht. Daarna ook voor mijn ouders en broer gekocht. Hun zijn er ook heel blij mee.
Dan heb jij vast ook DE tip tegen vacuum plakkende kaas. Wij gebruiken af en toe op vakantie, de eerste dag als we nog boodschappen moeten doen, zn blikje smac als broodbeleg omdat het zo makkelijk meeneemt. Plakjes halen we eraf met de kaasschaaf maar die plakt dus altijd halverwege vacuüm en schiet dan ineens weer weg. Dat hebben we met de kaas ook wel.
Bij de kaaswinkel of kaasboer op de markt een schaaf kopen. Ik heb er 2, 1 speciaal voor jongere kaas. En 1 voor de wat hardere kazen. En voor blokjes heb ik zo een kaasmes (in kleine variant) wat de kaasboer gebruikt om blokken van de hele kaas af te snijden. Zo een half rond ding met houten handgrepen aan beide uiteinden. Die had mijn moeder ooit gekocht op een kaasmarkt en gebruikte hem nooit. Toen ik op mezelf ging wonen heb ik hem meegenomen en ik gebruik hem juist mega vaak. Vind dat veel makkelijker en sneller gaan dan blokjes snijden met een mes.
Ik snap denk ik niet helemaal wat je bedoeld. Smac dat vacuüm zuigt? Kaas dat vacuüm zuigt? Bedoel je dat het aan elkaar plakt?
Ik heb inderdaad die boska Monaco besteld en die poolvos stuurde. Ben heel benieuwd, morgen komt de boska binnen. Misschien morgen gelijk weer even langs de kaasboer Heel stom maar nooit bij mij opgekomen om bij de kaasboer te vragen naar een goede kaasschaaf
Ja het plakje kaas en het stuk kaas plakken weer stevig aan elkaar vast. De kaasschaaf gaat dan ook heel zwaar ineens.
Hier aan de plakken. Serieus een relatiecrisis gehad om een kaasschaaf ik heb alle soorten al wel gehad denk ik. Maar mijn man breekt ze allemaal door midden en dat ligt aan de schaaf. Naar mijn idee duwt hij er te hard op, metaal wordt lam en ze breken. Het is een schaaf wat betekent trekken. Ik heb het hem niet aan verstand gekregen. Om de vrede te bewaren dus aan de plakken
Ik heb zowel de kaasschaaf voor plakjes als voor geraspte kaas van mijn oma overgenomen nadat ze naar een verzorgingshuis ging, doet het nog prima vermoed nu zo ongeveer een jaar of 60 oud ofzo ik heb hem al 20 jaar en mijn oma had hem al toen mijn opa nog leefde en die is bijna 50 jaar geleden overleden.