Corona nieuws deel 5

Discussie in 'Corona forum' gestart door Amarens, 11 sep 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Dubbelgeluk

    Dubbelgeluk VIP lid

    18 mei 2013
    11.588
    10.484
    113
    Exact onze situatie, maar ondanks dat ik een flexibele werkgever heb, geeft het mij wel stress. Ik wil mijn werk goed doen.
     
    Willes, Wellesnietes, mamameer en 5 anderen vinden dit leuk.
  2. Felice

    Felice VIP lid

    22 apr 2009
    6.552
    7.367
    113
    Zo gaat het mij ook ja, door het thuiswerken loopt privé en werk door elkaar en dat geeft inderdaad wel stress.
    Die 8 uur overdag maken is natuurlijk een illusie met kinderen thuis, dus in de praktijk maak ik dan 's avonds m'n werk af. Of ik zit 's ochtends al vroeg achter de laptop. Maar van echt comfortabel werken is geen sprake nee.

    Alhoewel ik wel blij ben dat ik niet hoef te snipperen en zo door m'n vakantiedagen heen ben, wat ik dus wel zie bij mensen die gewoon vrij moeten nemen.

    Hoop ook heel hard dat we niet weer de weken/maanden thuisschool situatie van begin dit jaar weer krijgen. Maar hou m'n hart vast ...
     
    Syane, Wellesnietes, Dubbelgeluk en 2 anderen vinden dit leuk.
  3. mamameer

    mamameer VIP lid

    21 jan 2014
    7.593
    3.973
    113
    Ik vond het gister ook wel een alarmerende wekelijkse RIVM update toch zo'n 4% van de mensen test nu positief, en als je naar het corona dashboard kijkt, zijn een aantal signaalwaardes wel hoog!
    de ziekenhuis opnames en de IC opnames op het dashboard staan nog niet bij de signal waardes...maar als ik die post die jij quote lees kan dat dus ook gaan veranderen.
     
    Mamafiets vindt dit leuk.
  4. Dubbelgeluk

    Dubbelgeluk VIP lid

    18 mei 2013
    11.588
    10.484
    113
    Door het structureel avondwerken heb ik stress gerelateerde klachten gekregen, dat ga ik niet meer structureel doen. Daarom nu afgesproken dat er naar de output wordt gekeken en als het tegen valt ga ik ouderschapsverlof opnemen.

    Ik verwacht ook grote problemen vanaf oktober, en ik weet echt niet hoe we dat gaan aanpakken.
     
    Wellesnietes vindt dit leuk.
  5. Kukido

    Kukido Fanatiek lid

    16 jun 2016
    2.284
    2.893
    113
    Maar als je op je werk zit ben je toch ook niet continu 8 uur achter de pc/laptop. Dan loop je ook wel eens van je plek, printen, kletspraat met anderen, koffie halen, lunchen.

    In mijn thuiswerkperiode heb ik ook nooit volledig 8 uur achter mn laptop gezeten hoor. En dat werd ook niet verwacht, op het werk doe ik ook andere dingen tussendoor.
     
    Mamafiets vindt dit leuk.
  6. Mamafiets

    Mamafiets VIP lid

    22 apr 2019
    14.776
    25.851
    113
    Vrouw
    Ik maak me daar ook wel zorgen om inderdaad.
    En ik voel ook onrust over wat we nog gaan meemaken deze herfst en winter. Weer veel zieken? Doden? Binnen mijn familie vriendenkring? Strengere maatregelen? Maatschappelijke onrust vanwege die maatregelen?
     
  7. Kukido

    Kukido Fanatiek lid

    16 jun 2016
    2.284
    2.893
    113
  8. Mamafiets

    Mamafiets VIP lid

    22 apr 2019
    14.776
    25.851
    113
    Vrouw
    Thuiswerken is vaak efficiënter. Vergelijk maar eens hoeveel tijd je kwijt bent met online vergaderen (exact de ovetlwgtijd) en vergaderen op kantoor (naar ruimte lopen, koffie halen, kletsen bij de automaat, iedereen zitten, presentatie laptop aansluiten. We waren zo een half uur verder)
    Dat weegt voor mij op tegen af en toe iets regelen voor de kinderen. Of een korte pauze waarin we samen wat drinken of fruit eten.

    Moet ik wel bij zeggen. Met hele kleintjes werkt het voor geen meter. Maar die doen dan gelukkig vaak nog een flinke middagdut.

    Ik snap ook best dat het voor sommigen echt zwaar is hoor. Ik ageer alleen tegen de stelling dat, wanneer de opvang dicht gaat, dus automatisch alles plat ligt. Dat hoeft dus niet perse zo te zijn.
     
  9. Dubbelgeluk

    Dubbelgeluk VIP lid

    18 mei 2013
    11.588
    10.484
    113
    lunch is sowieso geen onderdeel van de 8 uur, maar met 2 kinderen van toen 0 en 5 jaar moet je om en om werken. Dus man ochtend, ik de middag en dan in de avond het restant aantal uren.

    Ik zie dat jouw kinderen 7 en 10 zijn, dan kan je beter afspraken maken. Ik wil daar niet mee zeggen dat het makkelijker is, maar je hebt wel meer je handen vrij. Mijn jongste slaapt 2 uurtjes op een dag, verder houdt hij ons de hele dag bezig (En terecht ;))
     
    Wellesnietes vindt dit leuk.
  10. Amarens

    Amarens VIP lid

    24 dec 2009
    11.493
    3.765
    113
    Hier wordt wel verwacht dat je 8 uur declarabel bent, mijn uren zijn namelijk omzet van het bedrijf. Het is altijd makkelijk praten als je de situatie niet kent. Ik kan me heel goed voorstellen dat 8 uur vol maken stress oplevert.
     
    Dubbelgeluk vindt dit leuk.
  11. Mamafiets

    Mamafiets VIP lid

    22 apr 2019
    14.776
    25.851
    113
    Vrouw
    Is echt wel makkelijk hoor. Met 7 en 10. Dat kan ik je uit ervaring vertellen. Ok.. 6 en 11 hier. Waarvan 1 met autisme. Dat vraagt ook extra aandacht. Maar niet zoveel als toen ze 1 en 6 waren bijvoorbeeld.
     
    Dubbelgeluk vindt dit leuk.
  12. Neuzeke

    Neuzeke VIP lid

    3 sep 2019
    11.008
    15.554
    113
    Vrouw
    Maar hoe kan jij nu weten hoe het werkt bij anderen?
    Job, huis, kinderen hun karakter en de leeftijd is bij Iedereen anders.
    Het wil niet zeggen omdat het bij uw kinderen lukt dat het bij iedereen lukt.
    Net zoals niet iedere peuter een lange dut doet.
     
    Liekje81, zonnetje2015, Fuddey en 4 anderen vinden dit leuk.
  13. Vaasje

    Vaasje Niet meer actief

    Maar even een oprechte vraag!

    Ik ga er vanuit dat als je normaal op kantoor werkt de kinderen naar de vso/bso gaan. Die brengen dan natuurlijk ook de kindjes naar school.

    Hoe doe je dit als je werkgever dan wel verwacht dat jij om half 9 bij die online meeting bent (of bijvoorbeeld als klantenservice medewerker) maar je ook de kindjes naar school "moet" brengen?
     
  14. Dubbelgeluk

    Dubbelgeluk VIP lid

    18 mei 2013
    11.588
    10.484
    113
    Als je nog niet veel virtueel met elkaar werkte is dat inderdaad een verschil. Mijn dagen bestonden al voornamelijk uit calls, ivm internationale collega’s, dus dat is voor mij niet efficiënter geworden.

    Inderdaad hier een kleintje, maar dan een die niet veel slaapt...

    Opa’s en oma’s passen nu weer op, maar niet als de kinderen klachten hebben omdat ze in risicogroepen vallen, dus dat valt dan weg.
     
    Mamafiets vindt dit leuk.
  15. Wellesnietes

    Wellesnietes Niet meer actief


    Hoe bedoel je dit? Wij hebben geen vso en man en ik kijken samen wie de oudste naar school brengt. Dus als ik een meeting heb doet hij dat. En soms als hij in het buitenland is zeg ik dat ik geen meeting om 830 kan doen maar wel om 9 (maar bijna al onze meetings starten pas om 9)

    Smiddags wel eens een call om 1730. Dan haal ik kids zet ze voor de tv en doe de call ;)

    Maar ja dat kan in mijn werk, zal voor iedereen anders zijn.
     
    Mamafiets vindt dit leuk.
  16. Vaasje

    Vaasje Niet meer actief


    Nou even gek gezegd (mijn eigen situatie bijvoorbeeld) mijn man kan niet thuis werken (werkt op de meldkamer bij de overheid) hij begint vaak om 7 uur en is dan om kwart voor zes de deur al uit.

    Ik werk inmiddels in de gehandicaptenzorg maar toen ik nog op kantoor werkte moest ik elke dag een call in om half 9. Mijn kinderen gingen dus naar de vso (nu nog hoor maar goed inmiddels andere situatie) maar al had ik dus thuis moeten werken, die call moeten doen en de vso is dicht (worst case scenario wat hier constant geschetst wordt) dan had ik dus zelf de kinderen naar school moeten brengen en ben dus oprecht benieuwd hoe men dat dan doet :oops:

    Edit: nu snap ik best dat het een weekje geregeld zou kunnen worden hé maar er vanuit gaan dat zulke situaties dus ook langer kunnen duren. Ik kan me namelijk best goed voorstellen dat je niet in elke tak kunt zeggen ik begin later oid
     
    Wellesnietes vindt dit leuk.
  17. Wellesnietes

    Wellesnietes Niet meer actief

    Nee dat is dan inderdaad lastiger. Het kan ook niet altijd.Ik moet wel zeggen dat mijn manager een dame van mijn leeftijd is met kinderen van de leeftijd van mijn kinderen. Ze snapt elk probleem of elke fase en dat is enorm fijn. Ik mag dus flexibel mijn tijd in delen als ik mijn output maar haal. Dan heb ik dus periodes dat ik mega veel werk (want ik moet iets opleveren) en periodes dat ik “ normaal” werk of zelfs rustiger heb.
     
    Mamafiets vindt dit leuk.
  18. Vaasje

    Vaasje Niet meer actief


    Wat fijn zeg! Ja ik heb dit "probleem" dus niet dus ik kan me zo goed voorstellen dat het wel eens heel lastig zou kunnen zijn en dat je dan niet 1,2,3 een oplossing hebt voor langere termijn. Vandaar dat ik dus echt benieuwd ben hoe dat gaat :oops:
     
    Wellesnietes vindt dit leuk.
  19. Kukido

    Kukido Fanatiek lid

    16 jun 2016
    2.284
    2.893
    113
    Niet als die van 7 veel begeleiding nodig heeft bij zijn schoolwerk.

    Maar goed, dit heeft eigenlijk niet zoveel met coronanieuws te maken
     
    Neuzeke vindt dit leuk.
  20. Mamafiets

    Mamafiets VIP lid

    22 apr 2019
    14.776
    25.851
    113
    Vrouw
    Sorry. Ik zie dat autocorrect er makkelijk van gemaakt heeft. Dat is het natuurlijk niet.
    Tekst moest zijn: makkelijkER met wat oudere kinderen tov baby en peuter leeftijd.

    En tuurlijk is iedereen anders. Maar over het algemeen Is het met oudere kinderen beter te doen.
     
    Neuzeke en Dubbelgeluk vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina