Katten aanlijnen

Discussie in 'Films, televisie en nieuws' gestart door goblins, 13 sep 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Mamafiets

    Mamafiets VIP lid

    22 apr 2019
    14.788
    25.873
    113
    Vrouw
    Of het wel of niet zielig is ligt vooral aan de kant denk ik.
    Ik heb vroeger katten gehad die buiten kwamen. Alleen met oud en nieuw deden we een paar dagen het luikje dicht. 1 van de 2 vond het echt vreselijk. Die kon binnen zijn energie echt niet kwijt. En dat dan alleen maar te mauwen en proberen het deurtje open te doen. Zijn broertje vond het binnen ook wel prima.

    Helaas is dit ook degene geweest die we op een ochtend half dood langs de weg vonden :cry:

    Sinds kort hebben we weer 2 kittens in huis. Nu hebben we besloten ze binnen op te voeden. Ze hebben ons huis en de tuin (goed omheind en afgezet met draad). Dus die weten straks ook niet beter dan dat dat de wereld is.

    Reden was voor ons veiligheid maar ook mogelijke overlast.

    Kat aangelijnd zie ik niet zitten.
     
  2. amdaa

    amdaa VIP lid

    28 mrt 2015
    9.670
    11.009
    113
    Ik vraag me vooral af waar mensen allemaal wel niet "last' van schijnen te hebben.

    Je zou bijna depressief worden van al het gejammer en geklaag over elke mogelijke jeuk wat men overkomt in het leven.

    "Katen maken lawaai".. Goh, en mensen dan? Sinds wanneer denken we dat we een volledige patent hebben op overlast op deze planeet? Hoeveel last hebben andere wezens wel niet van ons?
     
    Artemis88, Papaver, Zonnetje19 en 2 anderen vinden dit leuk.
  3. xxmoixx

    xxmoixx VIP lid

    11 jun 2018
    5.312
    4.385
    113
    Vrouw
    Ik zou er wel blij van worden. Zover ik weet woont er maar 1 kat in ons blok maar die schijt toch met regelmaat in onze tuin en jaagt onze konijnen op. Houd katten lekker in de eigen tuin..
     
  4. Heartofhope

    Heartofhope Fanatiek lid

    14 mrt 2019
    1.027
    1.224
    113
    Natuurlijk maken mensen ook lawaai en zorgen ze voor overlast. Maar betekend dat dat je buurman ook in jouw tuin of op je tuinmeubelen mag kakken? Zou je daar geen last van hebben? Je zou toch ook best wel boos worden als je plotseling je een vreemde man/ vrouw in jouw bed vindt of iemand staat jouw spullen te vernielen. Dan zou je de politie bellen.
     
  5. Zonnebloem92

    Zonnebloem92 VIP lid

    4 dec 2012
    10.846
    4.212
    113
    Vrouw
    Zuid Holland
    Ja...
    Ik ervaar iets niet gauw als overlast, maar ik vind vogelpoep op mijn auto echt veel vervelender dan dat er in mijn bloemenperkje kattenpoep begraven zou liggen.
    Net als dat mensen klagen als er een tijger, op zoek naar voedsel, een schaap te pakken krijgt. Beest wordt vervolgens doodgeschoten want hij mag geen schapen pakken. Maar mensen mogen wel zijn leefgebied inpikken zodat de tijger naast minder ruimte, ook minder voedsel heeft.

    Die vergelijking slaat kant noch wal.
    Een vogel zit ook in mijn tuin, poept op mijn auto. Een wesp vliegt mijn huis binnen en maakt mij angstig. Een spin komt naar binnen en maakt een web, een muis kruipt in mijn kastjes en laat keutels achter.
     
    femkes vindt dit leuk.
  6. Jenneke88

    Jenneke88 Fanatiek lid

    9 jul 2016
    1.755
    785
    113
    Ik vind idd dat katten binnen gehouden moeten worden/ buiten aangelijnd. Laat ik vooropstellen dat ik geen last heb vd katten uit de buurt op eentje na.

    Reden dat ik voor ben is dat ik in de 8 jaar dat ik op mijn huidige adres woon, ik al driemaal een kat overreden heb zien worden. De laatste keer, als ik daaraan terug denk, daar krijg ik nog kippenvel van. Het was een rood/witte kat, mooi beestje. Hij werd aangereden, auto reed door, en lag op de weg. Dat arme beestje maakte een geluid dat ging door merg en been. Het duurde 40 minuten voordat de dierenambulance er was en al die tijd heeft dat beestje een soort van gegild. Heb wel nog een foto vh beestje gemaakt voor evt posters op te hangen, maar hier had niemand op gereageerd.

    De kat bleek niet gechipt, dus toen ik een aantal maanden erna een flink stuk verderop in de buurt vermist onze kat poster zag heb ik maar geappt en de foto gestuurd. Arme kat was pas 2 jaartjes jong en nu al dood. Dierenarts vd dierenambulance kon t arme dier niet meer redden.

    Het is elke keer vreselijk geweest om te zien. Die andere twee waren op slag dood nadat ze aangereden waren, die laatste dus niet.

    Een kat komt van oorsprong niet voor in Europa en is dus een exoot. Het is krom dat je een hond binnen en aangelijnd moet houden, maar een kat ongestoord door de buurt mag zwerven.

    De kat uit de buurt waar ik wel last van heb... is een mooie langharige grijze kat die graag in mijn veranda ligt. Als ik de achterdeur openlaat en kwam die kat en ging gezellig op de vensterbank liggen. Geen probleem zou je denken, maar die kat gaat uit zijn eigen niet weg. Hij is niet bang, dus ik dacht een keertje, ik pak hem op en zet hem buiten. Ja doei! Dat beest blies boos en haalde uit naar me. Had flinke diepe krassen op mijn arm. Dit leidde ertoe dat mijn border collie binnen een paar seconden naast me stond en de kat probeerde te grijpen. De kat kon ternauwernood ontsnappen. Ik heb de eigenaar vd kat er meerdere keren op aangesproken, maar ze weigert haar huisdier in bedwang te houden. Vd lente had mijn hond idd de kat te pakken. De kat heeft t overleefd maar bij mij in de tuin en veranda durft hij niet meer. Er is wel een flink stuk vd staart af. Heel zielig, maar ja, haar huisdier kwam telkens mijn woning in.

    Niet iedereen zal er blij mee zijn, maar als jij kiest voor een huisdier dan moet je er ook voor zorgen. En het is een HUISdier, niet een zwerf in de buurt rond dier.
     
    SAARC vindt dit leuk.
  7. Heartofhope

    Heartofhope Fanatiek lid

    14 mrt 2019
    1.027
    1.224
    113
    Hier wordt de mens er toch bij gehaald? Als ik geen overlast van kattenpoep mag ervaren dan mag ik toch ook in jouw tuin komen poepen? Of op je meubels of overal lekker tegenaan plassen. Het is gewoon goor en overlast. Een vogelpoepje op je auto of de drol van een kat op je tuinkussens is natuurlijk ook hetzelfde:rolleyes:
     
    SAARC vindt dit leuk.
  8. Damay77

    Damay77 VIP lid

    18 apr 2010
    13.647
    7.431
    113
    Vrouw
    Met 1 groot verschil: al die dieren die jij noemt zijn wilde dieren. Hebben geen eigenaar en niemand die er over verantwoordelijk is. Heel jammer, daar kan je ook overlast van hebben maar helaas niets aan te doen.
    Maar katten hebben een baasje die hun verantwoordelijkheid niet nemen, ze naar buiten laten gaan met evt alle gevolgen van dien. Die baasjes horen hun verantwoordelijkheid te nemen door overlast te voorkomen.
     
    SAARC en Vaasje vinden dit leuk.
  9. RoGiJuLi

    RoGiJuLi VIP lid

    15 apr 2011
    53.584
    15.061
    113
    Nabij Utrecht
    Maar als wat dan wel?? Want het zijn dus geen geschikte dieren als huisdier, maar dus wel als wild dier??
    Ik denk dat ze dan nog meer schade aanrichten dan wanneer "wij mensen" ze als huisdier houden.

    Of moeten "we mensen" dan maar zorgen dat ze helemaal geen kwaad meer doen en ze allemaal laten inslapen op de wereld?
     
  10. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.882
    42.750
    113
    Katten in het wild verspreiden zich ook in het wild. En niet enkel met 2/3 katten gemiddeld per huis in een woonwijk.
     
  11. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.882
    42.750
    113
    Jij zou er geen last van hebben als je kokhalzend over je eigen tuinpad moest in de zomer?
    En krolse katten maken echt lawaai, als er mensen onder mn raam stonden te gillen midden in de nacht dan deed ik daar ook wat aan.
     
  12. femkes

    femkes VIP lid

    24 jul 2007
    9.062
    10.329
    113
    Een collega van mij kreeg van haar buurvrouw de vraag of ze hun tuin meer zouden willen betegelen. Zij hadden namelijk last van de bijen, vogels en andere dieren die op de planten en bloemen in de tuin afkwamen. Ze hadden zelf bewust alleen tegels en plastic planten om dat te voorkomen en vonden dat de buren ook best moeite konden doen om overlast van dieren tegen te gaan.
    Maar je hebt gelijk, ik heb als katteneigenaar een verantwoordelijkheid, daarom zijn mijn katten gecastreerd. Dat scheelt al een hoop overlast. Maar ik laat ze inderdaad wel naar buiten. Ik heb mijn woonplek erop uitgekozen dat dat kon zonder gevaar voor kat en buurt. Voor de muizen, ratten en duiven in de buurt zijn ze trouwens wel gevaarlijk. Dus mogelijk toch een belletje aanschaffen, maar ik vraag me af of mensen zich daar ook niet aan zouden ergeren.
     
    cowgirl80 vindt dit leuk.
  13. RoGiJuLi

    RoGiJuLi VIP lid

    15 apr 2011
    53.584
    15.061
    113
    Nabij Utrecht
    Snap ik, maar als er wordt gezegd dat een (opgesloten/aangelijnde) kat niet geschikt is als huisdier, dan vraag ik dus waar hij wel geschikt voor is.
     
  14. Papaver

    Papaver Niet meer actief

    Oh qua tuin is het een ander verhaal. Mijn katten komen ook niet uit de tuin. Maar ik kom wel eens in het asiel en wat daar gevonden en gedumpt word,ik vraag me af of het nog erger kan überhaupt. Ik had zoiets om dat in te voeren zodat mensen minder snel een kat aanschaffen. Maar nee,de overlast van loslopende katten los je niet op. Laaiend word ik als via de schuur een halfwilde kat mijn tuin instrument en mijn katten doodsbang maakt. Mensen moeten gewoon een ren maken of een afgesloten tuin.
     
  15. Papaver

    Papaver Niet meer actief

    Dat op een boerderij is vaak belachelijk. Geen medicijnen geen sterilisatie castratie en dan heb ik heb idee dat het in nl nog meevalt maar ik was ooit op een boerderij vlakbij Ieper in België en alle katten hadden ontstoken ogen en waren halfblind. Ik kon het niet aanzien.
     
  16. Papaver

    Papaver Niet meer actief

    Katten in het wild moeten met een vangkooi gevangen worden,gesteriliseerd gecastreerd en teruggezet worden. Mijn broer had 3 kleine ongenode gasten die nadat ik 4x de gemeente heb gemailt toestemming kreeg om de dierenbescherming te laten komen.
     
  17. Lm2

    Lm2 Niet meer actief

    Wij hebben een hoekhuis. Recht tegenover zijn 2 huizen met 3 katten. 1 huis met 2 katten en 1 huis met 1 kat. Aan de zijkant wederom 1 huis met 3 katten, en 2 huizen met 1 kat. In een blok van dus nog geen 10 huizen dus 14 katten. En dan heb ik nog niet keken naar een straat verder.

    Krolse katten. Vechtende katten. Schijtende katten. Baasjes die s ochtends om 6 uur hun f*ing kat staan te roepen. Katten die het speelgoed en meubilair in de voortuin onderpissen. Gewoon rete smerig en ja dus heel veel last.
     
  18. RoGiJuLi

    RoGiJuLi VIP lid

    15 apr 2011
    53.584
    15.061
    113
    Nabij Utrecht
    Ja, dat lijkt mij ook logisch, maar ook die katten doden de vogels en dat is toch waar het om gaat in dit topic ;).
    Ze mogen niet buiten want dan doden ze teveel vogels, maar ze zijn blijkbaar ook geen huisdier "materiaal" als ze "opgesliten/aangelijnd" zitten omdat dat tegen hun natuur ingaat.

    Dus tja ... dan ben ik het spoor ff bijster :)
     
  19. Orchid24

    Orchid24 VIP lid

    19 nov 2018
    16.402
    13.232
    113
    Vrouw
    Ze kunnen dus wel prima binnenshuis blijven (tuin of balkon is leuker maar ook dat niet perse noodzakelijk). Belangrijk daarbij is meestal wel dat het kitten binnen geboren is en opgegroeid. En per kat is dan ook afhankelijk hoeveel je met zo'n beestje speelt en of je de woning beetje leuk moet maken voor een kat. Maar het kan echt prima!

    Alleen dus de katten die gewend zijn aan buiten, ja dat is lastig.. de ene kat kan zich prima aanpassen en wennen aan het leven alleen binnen en de andere kat krijgt flinke gedragsproblemen en zou je dan inderdaad misschien beter kunnen laten inslapen.. wat natuurlijk ook gewoon triest is..

    hoe dan ook is het gewoon een lastige kwestie waarvan ik dus niet denk dat er echt een oplossing voor kan komen.. Maar ik hoop dat eigenaren hun "nieuwe" katten toch wel steeds meer op eigen terrein gaan houden.. en voorstander dus voor castratie en verplicht chippen..
     
  20. Vaasje

    Vaasje Niet meer actief

    Mijn buren hebben 5 katten, en die kakken geregeld in m'n tuin. En dan heb ik de rest van de buurt katten nog niet meegeteld.
    Dat vind ik goor ja, want met die mega hitte ging het op bepaalde plekken echt stinken van de ontlasting.

    En van een van die katten schrok ik me vd week wezenloos, m'n tuindeur lekker open en uit het niets sprong die kat op m'n bank:roflmao: denk dat ik dumpert en vkmag zo gehaald het als m'n reactie gefilmd werd.


    Aanlijnen vind ik geen optie, maar zoals m'n achter buren doen eigenlijk wel. Hun hebben de tuin zo beveiligd dat de katten de tuin niet uit gaan (weet niet precies waarmee eigenlijk) maar ze blijven echt netjes in de tuin.
     

Deel Deze Pagina