Zorgbonus

Discussie in 'Corona forum' gestart door Emm27, 29 aug 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Forumnaam

    Forumnaam Bekend lid

    19 okt 2019
    736
    1.503
    93
    met staat dit in: ‘Zorgprofessionals die uitvoering hebben gegeven aan de COVID-19 maatregelen zoals de bezoekersregeling in de verpleeg- en verzorgingstehuizen en in de gehandicaptenzorg om het risico op besmettingen zo klein mogelijk te houden.’

    ik neem aan dat de gehandicaptenzorg medewerkers het wel krijgen..
    Al heb ik het geld in gedachte nog niet uitgegeven, want ja, je weet maar nooit.
     
  2. Zuul

    Zuul Fanatiek lid

    19 aug 2020
    2.515
    3.199
    113
    Vrouw
    Nou inderdaad zeg. Heeeeel vreemd dit.
     
  3. nelta

    nelta VIP lid

    28 apr 2009
    18.341
    8.803
    113
    Vrouw
    Rotterdam
    #43 nelta, 19 sep 2020
    Laatst bewerkt: 19 sep 2020
    Geen idee. Wij, orthoptisten, worden helemaal genoemd. Doktersassistentes wel, maar die werken vooral op de poli s.

    Hier op de poli lang het werk aardig stel, maar via de coronapool heeft een deel van ons wel meegeholpen. Geen idee hoe dat dan gaat straks. Wie gaat dat beslissen?
     
  4. Beukenhaag

    Beukenhaag Fanatiek lid

    17 mei 2020
    1.433
    1.607
    113
    Ik werk op een polikliniek (para-medisch). Ik krijg geen zorgbonus. Dat had ik op zich wel verwacht. Maar AIOS-en hebben wel recht op een zorgbonus. Zou dat dan ook gelden voor AIOS-en op onze afdelingo_O

    Edit: hmm.. en dokterassistentes ook zie ik. Zo zie je maar weer dat zo'n lijst erg lastig samen te stellen is. Ik zie op een werkdag veel meer patiënten (al dan niet verdacht van of besmet met corona) dan onze AIOS-en en dokterassistentes.
     
  5. Feye

    Feye VIP lid

    26 nov 2013
    6.035
    3.500
    113
    Vrouw
    Orthoptisten staan op de niet lijst.

    Laat ik zeggen dat ik blij ben dat ik geen keuze hoef te maken, want er zijn nogal wat uitzonderingen...
     
  6. Juul75

    Juul75 VIP lid

    8 apr 2010
    11.898
    7.617
    113
    Maar echt een serieuze vraag: waarom zouden orthoptisten er op moeten staan? Ik kan me voorstellen dat je het nu drukker hebt als gevolg van corona maar tijdens de eerste piek lag de zorg stil dus juist rustig. Dan is er geen sprake van extra drukte maar verschuiving van de drukte.

    Ik werk niet in de zorg maar maak ook steeds overuren nu vanwege dat het enorm druk is omdat klanten nu allemaal uitgesteld orders plaatsen.
     
    Syane vindt dit leuk.
  7. Striae

    Striae Fanatiek lid

    16 jul 2020
    1.567
    1.073
    113
    Ze hadden eerst verkondigd dat iedereen het zou krijgen zelfs de schoonmakers. Dan neem ik toch aan dat ze wel elke zorgsector geven. Ik werk in de thuiszorg en heb ook nog niks gehoord
     
  8. Vaasje

    Vaasje Niet meer actief

    #48 Vaasje, 20 sep 2020
    Laatst bewerkt door een moderator: 20 sep 2020
  9. Forumnaam

    Forumnaam Bekend lid

    19 okt 2019
    736
    1.503
    93
    heb je dat vanuit de organisatie waar je werkt gehoord? Of maak je dat op uit het document wat hier eerder is geplaatst?
     
  10. Vaasje

    Vaasje Niet meer actief


    Ja! Sorry heb ondertussen m'n post aangepast.

    Niet uit het document maar vanuit m'n werkgever.
     
  11. MamaChantal

    MamaChantal VIP lid

    14 okt 2010
    16.197
    2.836
    113
    Vandaag mail gehad en iedereen die ' in coronatijd een uitzonderlijke prestatie’ hebben geleverd krijgen de bonus.
    Maar kan 13 weken duren voor het goedgekeurd is bij de overheid
     
  12. maliro

    maliro Niet meer actief

    Wat dacht je van ouders die ineens hun zorgintensieve kind thuis hadden omdat dagbesteding en logeerhuizen e.d. dicht waren. Kind ineens fulltime thuis en ook nog moeten werken. Hoe dan??
    Mijn zoon is er een voorbeeld van. 2 weekenden per maand logeren, 1 zaterdag per maand zaterdagopvang en doordeweeks 4 middagen gespecialiseerd opvang (allemaal bij dezelfde zorginstelling. Het betreft dus geen veredelde bso o.i.d., dit gaat allemaal via zin-indicatie en er wordt gewerkt met zorgplannen, doelen, etc.).
    Ik bedoel niet dat ik vind dat ik nu een bonus zou moeten krijgen, maar als moeder van.. voel ik me wel een vergeten groep. De corona-crisis heeft ons gezin keihard geraakt. Zoon is heel erg achteruit gegaan, zorginstelling benoemd het zelfs als "terug op niveau van bij aanvang zorg", van 4 jaar geleden.
    Mijn contract is naar beneden bijgesteld want ik kreeg het niet rond. Zoon kan niet zomaar naar een oppas. Ik moest onbetaald verlof opnemen terwijl ik dat geld niet kon missen.
    Zoon is intensiever geworden qua zorg.
    En met mij zijn er vele gezinnen.
     
    MyMiracle, Gewooniemand, NiVa0230 en 2 anderen vinden dit leuk.
  13. Syane

    Syane VIP lid

    21 aug 2013
    11.442
    10.645
    113
    Dikke knuffel voor jou! Het is gewoon **** deze hele situatie.
     
  14. nelta

    nelta VIP lid

    28 apr 2009
    18.341
    8.803
    113
    Vrouw
    Rotterdam
    Ze worden helemaal niet genoemd, we zijn een beetje vergeten beroepsgroep. Aangezien optometristen ed wel in het rijtje van niet staan, had ik ons daar ook wel verwacht. Hier op de poli lag het werk idd zo goed als stil.

    Maar een deel van onze poli heeft dus wel via de coronapool gewerkt. Ons ziekenhuis wil deze week met toelichting gaan komen voor wie wel en wie niet krijgt.
     
  15. Juul75

    Juul75 VIP lid

    8 apr 2010
    11.898
    7.617
    113
    Ik snap je wel hoor, ik neem aan dat collega's die in de Covid pool hebben gewerkt ook in aanmerking komen. Maar deze bonus is niet om zorg medewerkers gewaardeerd te doen voelen maar specifiek degene die bij corona extra gegeven hebben.

    Hoe zuur het ook voelt, ik zie hier best veel zorg medewerkers die dit door elkaar halen. En in de eerste golf heeft iedereen een extra stap moeten zetten. Zoals wat @maliro beschrijft. Of alle mensen die geen opvang hadden voor kritische beroepen maar wel naar het werk moesten. Of alle mensen die thuis moeten werken en tegelijkertijd kinderen les moesten geven. Noem alle varianten maar op. Iedereen heeft het zwaar gehad in de eerste golf. Dan vind ik het volledig terecht om ofwel iedereen te belonen hiervoor, ofwel alleen de zorg medewerkers die in de vuur linie hebben gestaan. En aangezien we niet allemaal 1000 euro krijgen is zo'n lijst denk ik wel goed.
     
  16. MadeInUSA

    MadeInUSA VIP lid

    27 dec 2011
    8.669
    9.623
    113
    Heb net de handreiking gelezen, en ja dit wordt complete willekeur. Wie er binnen hun dienstverband aan het bed op de covid afdelingen gestaan hebben is natuurlijk een vrij duidelijke zaak, maar het tweede criterium is enorm breed en voor discussie vatbaar. Ik bedoel, ik heb toen als AIOS een week vakantie moeten verplaatsen en heb op de spoed en mijn afdeling een paar keer met covid (verdachte) patienten te maken gehad, maar om nou te zeggen dat ik het zwaar heb gehad op mn werk ivm covid (wat redenen zouden zijn om wel de bonus te krijgen)... nou nee. En zo zal dat op onze afdeling voor veel AIOS gelden. Twee collega's hebben meegedraaid op de covid unit, prima als zij een bonus krijgen, en de rest zo'n beetje zijdelings. Moeten we nou een nieuw administratief monstertje tot leven wekken om per persoon te bepalen wie wel en wie niet???
    De handreiking is het recept voor een complete chaos en eindeloze discussies (al denk ik dat de meeste aios hun schouders erover op zullen halen, leuk als ze t krijgen, prima als dat niet zo is)
     
  17. nelta

    nelta VIP lid

    28 apr 2009
    18.341
    8.803
    113
    Vrouw
    Rotterdam

    Nee we gaan het zien idd. Ik was er eigenlijk al vanuit gegaan dat ik het niet zou krijgen, maar de huidige omschrijving, laat wel ruimte voor mensen die in de coronapool hebben gewerkt.
    Het was meer dat ik het typisch vond dat orthoptisten niet genoemd werden in de complete lijst en ze ons dus weer eens vergeten zijn. Net zoals huisartsen die verwijzingen sturen naar ons en dan optometrist er boven zetten.
     
  18. Tante Truus

    Tante Truus Actief lid

    14 jul 2014
    343
    110
    43
    Ik ben het met je eens, dat zo'n lijst wel goed is. Echter de huidige lijst is zo willekeurig samengesteld dat het mij niet verbaasd dat mensen er zo op reageren.

    Ik werk op de radiologie en ik kan je vertellen dat er geen covid verdachte patiënt het ziekenhuis binnenkomt, dagelijks nog, zonder dat wij deze zien. Voor longfoto of CT scan. In beschermende kleren, voor zover we die hadden, met daar nog een loodschort onder. En dat droeg je een paar uur achter elkaar, omdat we vanwege de tekorten aan pbm niet mochten omkleden elke keer. Alleen handschoenen wisselen. Of die patiënten die een negatieve testuitslag hebben en dan onbeschermd voor een CT scan kwamen en die scan dan weer afwijkingen passend bij covid laten zien. Ook dagelijkse kost.
    Ook mijn collega's hebben dagen thuis gezeten omdat we minder patiënten zagen. Maar die werken zich nu 3 slagen in de rondte om wachtlijsten in te korten, om zieke en overspannen collega's over te nemen. Er gaat geen dag voorbij dat er geen diensten overgenomen hoeven te worden.
    Dus ja, dat wij als beroepsgroep niet op de lijst staan en een maatschappelijk werker of telefonisch hulpdienstmedewerker bv wel, dat steekt.
     
  19. schorpioen79

    schorpioen79 Fanatiek lid

    16 feb 2013
    1.740
    292
    83
    Vrouw
    Zuid-Holland
    Ik vind het heel raar dat anesthesie medewerkers niet aanmerking komen. Die hebben in ons ziekenhuis bijgesprongen bij de ic zorg van patiënten. Zij assisteerde ook de anesthesist bij het intuberen van een COVID patiënt. Een deel hebben een verpleegkundige achtergrond, maar een deel ook niet, want dat is de laatste jaren geen eis meer.
     
    NiVa0230 en Zuul vinden dit leuk.
  20. merah

    merah VIP lid

    8 jun 2009
    13.183
    4.324
    113
    Vrouw
    Immunologisch analist.
    Tussen de klei.
    Een collega van mij krijgt wel. Zij heeft als vrijwilliger enkele ochtenden in de week personeel ‘geswapt’, dus direct betrokken bij Corona.
    Maar... ze is dit gaan doen omdat haar eigen afdeling stil lag. Van de 36 uur die ze normaal werkte, werkte ze er nu nog geen 20. Ik gun echt iedereen een bonus, maar ik vind de regeling echt zo krom!!!
     

Deel Deze Pagina