Menstruatie ondergoed

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door MariTheresa, 19 aug 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Zuul

    Zuul Fanatiek lid

    19 aug 2020
    2.520
    3.208
    113
    Vrouw
    Haha goed bezig. Ik ben benieuwd naar je verdere recensies! In vergelijking met (wasbaar) maandverband vind ik de onderbroeken van thinx echt veel fijner. Dat maandverband frommelt toch een beetje op en de onderbroeken doen dat niet.
     
  2. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.251
    5.204
    113
    Ja, dat vind ik dus ook en dan moet je bedenken dat ik het wasbaar maandverband dagelijks draag voor de zekerheid. Dus, ik klink misschien wat koopziek (ok, ik kan ook best een beetje doorslaan als ik wat nieuws heb gevonden :oops:), maar ga het ook dagelijks dragen, dus dat scheelt natuurlijk. Ik merk dat ik de hiphuggers (zowel de thinx als de speax) ook zodra ze gewassen zijn weer uit de was vis om ze weer te dragen, dat is een goed teken ;).
     
    Fuddey, Lievertjelief en Zuul vinden dit leuk.
  3. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.251
    5.204
    113
    Ik heb de underwunder binnen. Qua maat lijkt hij eerder wat aan de grote kant, dus denk dat de maten toch wel kloppen van de heupslip in ieder geval. De elastieken zijn van dat dunne elastiek en dat vind ik qua pasvorm niet fijn meestal, geeft bij mij vaak een vpl (visible panty-line. Is dat een zol in het nederlands? ;)), maar ik was hem gewoon uit en dan zie ik wel.

    De modibodi’s heb ik uitgewassen op normale temperatuur, ik hoop dat ze nog iets krimpen op 60 graden, want ze zijn een beetje aan de ruime kant voor mij.

    En ik ben ongesteld, dus ben ze allemaal aan het testen. Ik vind het ergens nog lastig, doordat je echt niet kunt zien dat er bloed in zit, en sinds ik een mirena heb, wisselt mijn bloedverlies. Meestal wel vrij licht, dus ik denk eigenlijk dat ik prima een hele dag kan doen met 1 slip, ik heb een uurtje geleden wel gewisseld, maar meer voor het idee, ik zag, voelde of rook niets. Heb afgelopen nacht een thinx boyshort gedragen. Vandaag eerst een seamless modibodi boyleg en nu de thinx hiphugger. Komende nacht ga ik denk ik de sensual high waist bikini van modibodi proberen, dat is de heavy-overnight variant. Vrij dik absorptiemateriaal, maar weet niet of ik ze qua model fijn vind voor de nacht eigenlijk. Gisteren had ik trouwens ook eentje van modibodi geprobeerd, de sensual boyleg.

    Tot nu toe vind ik nog steeds de hiphugger van thinx het fijnst zitten en de cotton brief van thinx het minst fijn.
    De kruisjes van modibodi zijn iets dikker dan die van thinx, zeker de heavy variant, die zijn echt best dik. Wel heel zacht, ik hoop dat ze tegen 60 graden en de droger gaan kunnen, want er zit wol in geloof ik (ze hebben ook een vegan variant, maar die heb ik niet tussen mijn probeersels zitten.
     
    Athina vindt dit leuk.
  4. LeentjeWolkje

    LeentjeWolkje Actief lid

    22 jul 2020
    170
    291
    63
    Vrouw
    Ik heb mijn tweede menstruatie met m'n Thinx nu achter de rug, en ik kan niet anders dan zeggen: waarom heb ik dit niet eerder ontdekt :D Geen geschuur meer van maandverband of irritatie van tampons, gewoon een zalig zacht kruis, niks geur of vocht, het lijkt alsof je gewoon niet menstrueert (afgezien van de buikpijn dan, helaas). Ik was mijn exemplaren nooit op 60 graden, maar ik spoel ze wel even voor met koud water tot het water dat er uit komt geen kleurtje meer heeft. Ze zitten perfect, alhoewel ik nog steeds het gevoel blijf hebben dat het een beetje gek is om er zo in te bloeden, het blijft de eerste dag nog wel even een stap. Ik weet niet of de anderen hier dat ook zo ervaren?
     
    Zuul en MamavanLieverd vinden dit leuk.
  5. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.251
    5.204
    113
    Zelfs ik heb dat ook wel, terwijl ik dus maar heel licht menstrueer. Het is ook een gek idee, ook omdat je het niet ziet, dus wanneer is het “vol”? Bij mij waarschijnlijk nooit, haha.

    Ik vind het gewoon hygienischer om onderbroeken op 60 graden te wassen, dat doe ik eigenlijk altijd al. Zit waarschijnlijk tussen mijn oren, maar voor mij is het wel noodzakelijk dat ondergoed daar tegen kan dus.;)

    Ik spoel zelf niets voor, dat deed ik met mijn wasbaar maandverband ook niet, maar zit bij mij ook nooit zoveel in. Voor mijn mirena combineerde ik met tampons en nu dus sowieso maar licht bloedverlies.
     
  6. Zuul

    Zuul Fanatiek lid

    19 aug 2020
    2.520
    3.208
    113
    Vrouw
    @LeentjeWolkje
    Ik vind de stap makkelijker als met wasbaar maandverband. Dat verschuift nog wel een of frommelt op en die onderbroeken zitten gewoon onwijs lekker en goed. Ik vind hé took jammer dat ik het niet eerder heb ontdekt:roflmao:

    Dat voorspoelen doe ik trouwens ook en dan wassen op 40 graden.
     
  7. LeentjeWolkje

    LeentjeWolkje Actief lid

    22 jul 2020
    170
    291
    63
    Vrouw
    Heb jij ook licht bloedverlies? Of echt een volledige menstruatie?
    Ja,voorspoelen en 40 graden doe ik ook.
     
  8. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.251
    5.204
    113
    Nog even een update.

    De underwunder vind ik echt niet fijn voor mij. De maat is wel kloppend, voor mij eigenlijk te groot en dat klopt ook wel aangezien een L gelijk zou staan aan maat 40-42 (en ik heb eerder maat 38-40). Maar ik vind het elastiek echt vreselijk, maar dat is denk ik echt een dingetje bij mij. Vroeger had best veel ondergoed dat soort elastiek en ik heb dat altijd vervelend gevonden. Verder ziet de slip er wel prima uit, dus als je geen probleem hebt met dat dunne elastiek, dan is 10 euro wel een leuk prijsje.

    De modibodi’s lijken zich ook prima te houden in de was en zitten ook prima, dus ik ben benieuwd hoe die en de thinx over een paar maanden zullen zijn. Degenen die echt voor dagelijks gebruik zijn bij mij, zullen dan gemiddeld zo’n 2x per week gewassen worden, dat is natuurlijk wel wat slijtage gevoeliger dan wanneer je ze slechts 1 week in de maand draagt. Dus ik kan dan wel wat over de kwaliteit/duurzaamheid zeggen binnen een paar maanden.

    Ik weet niet of ik het al had gezegd, maar bij modibodi komen er geen invoerkosten en btw bij, dus die zijn wel een stuk goedkoper (ik heb wel gelezen dat de klantenservice van thinx heel goed is en die van modibodi wat minder).
    Ook heb ik evt een referral code voor modibodi, ik weet verder niet hoe dat werkt, maar volgens mij krijgt zowel degene aan wie ik die geef en ikzelf dan korting. Ik ben zelf echter niet direct van plan om nu al een nieuwe bestelling te doen, wil eerst ze wat vaker hebben gewassen om te kijken of ik ze fijn blijf vinden. Maar als iemand wil gaan bestellen, dan stuur maar een pb, dan kan ik even kijken naar die code.

    Ik zag ook een nieuwsbrief van modibodi met een nieuwe variant, een 24 uurs variant, die zo’n 10 tampons zou moeten kunnen absorberen. Nu lijkt het me niet echt een fris idee om tijdens je menstruatie 24 uur dezelfde slip te dragen, maar voor een hele zware menstruatie kan de extra zekerheid misschien wel fijn zijn?
     
    Zuul vindt dit leuk.
  9. Lievertjelief

    24 jul 2020
    95
    151
    33
    Vrouw
    Euh, wow, best indrukwekkend... die wil ik best eens uittesten. Niet omdat ik dan 24 uur dezelfde onderbroek kan dragen, maar wel voor hevig bloedverlies.
     
    MamavanLieverd vindt dit leuk.
  10. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.251
    5.204
    113
    Ja, dat dacht ik dus ook, misschien als ik zelf weer ga hardlopen dat ik er dan ook eens naar ga kijken, dat is namelijk wanneer ik serieus urine verlies, hoewel ik met de normale heavy absorbency dan waarschijnlijk ook wel toe kom. Even opgezocht voor je, vooralsnog maar 2 modellen en nog geen reviews (in de nieuwsbrief stonden wel wat reviews van testers, maar nog te nieuw voor normale reviews):
    https://eu.modibodi.com/collections/maxi-24hrs
     
  11. Eruanna

    Eruanna Bekend lid

    13 mei 2013
    919
    903
    93
  12. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.251
    5.204
    113
    Oef, wel erg prijzig, 50 euro :eek:, dan ben je alsnog een stuk goedkoper uit met de importkosten voor de thinx (zeker als je die koopt wanneer ze een aanbieding hebben). De thinx blijft op 60 graden ook prima trouwens, dat het volgens het label niet mag, wil niet zoveel zeggen. En bij modibodi heb je en geen importkosten en geen verzendkosten (soms voor alle bestellingen, soms alleen boven de 100 euro) en die kosten zo’n 25 euro per stuk. Misschien is het wel superkwaliteit hoor, maar ik vind het wel heel duur (ook het maandverband trouwens, is gewoon 2x zo duur als bijvoorbeeld imse vimse, die mogen ook heet gewassen). Mijn Duits is trouwens niet supergoed, dus mocht je meerdere slips krijgen voor die 50 euro, dan heb ik niets gezegd en is het misschien interessant.
     
  13. HappyJ

    HappyJ Lid

    19 jan 2020
    61
    31
    18
    Vrouw
    Zo te horen echt wel veel voorstanders van het ondergoed!!
    Ik ben ook aan het twijfelen. Tampons begin ik precies minder aangenaam te vinden na mijn twee bevallingen en maandverband vind ik vaak vies... Je voelt het lopen etcetera
    Gewoon niet heel fijn....
    Hebben jullie ook ervaring met de cup?
     
  14. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.251
    5.204
    113
    Ik heb wel een cup, maar kon daar niet echt vriendjes mee worden. Ik heb er toen ook te weinig mee geoefend en nu dus nog maar een lichte menstruatie door een mirena, dus niet nodig.
    Dat “het voelen lopen” gevoel, heb je natuurlijk ook bij het ondergoed, maar verder voelt het echt veel minder vies dan maandverband (dat doet wasbaar maandverband ook al, maar dat ondergoed nog veel meer), je zou dan inderdaad op je zware dagen kunnen combineren met een cup als je dat gevoel niet fijn vindt. Dat kan ik me wel voorstellen trouwens, voor mijn mirena combineerde ik wasbaar verband met super plus tampons. Ik had dan dat wasbare verband ook echt nodig als back-up, dus ik weet niet of ik het, als ik nog mijn normale menstruatie had gehad, zou aandurven met alleen het ondergoed op mijn zwaarste dagen. Maar daar kom je denk ik vanzelf achter of het afdoende is. Voor lichte menstruatie en lichte stress-incontinentie ben ik in ieder geval echt superfan.
     
    HappyJ vindt dit leuk.
  15. HappyJ

    HappyJ Lid

    19 jan 2020
    61
    31
    18
    Vrouw
    Bij mij is het net omgekeerd.
    Had altijd een menstruatie van niks maar nu een koper spiraal waardoor het toch wat intenser is geworden. Daarom dat ik ook wel wat twijfel over de onderbroeken
     
  16. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.251
    5.204
    113
    Snap ik. Voor de lichtere dagen en voordat je ongesteld moet worden (als je niet precies weet wanneer) zijn ze sowieso heel fijn, doordat je nauwelijks voelt dat je wat anders aan hebt dan gewoon ondergoed (vind ik dan he? Misschien denken anderen er anders over). Hoe hoger het absorberend vermogen, hoe dikker natuurlijk, maar de medium flow is echt dun vind ik.
     
  17. Lievertjelief

    24 jul 2020
    95
    151
    33
    Vrouw
    Ha, ik voel me plots extra stoer nu... :roflmao: Tuurlijk werkt het ook voor je zwaardere dagen (bij mij toch).
     
    MamavanLieverd vindt dit leuk.
  18. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.251
    5.204
    113
    Je bent ook superstoer :D

    Ik had het vast wel uitgeprobeerd, maar waarschijnlijk de eerste keren niet aangedurfd als ik de deur uit moest. Maar ik had de eerste dag echt dat het in golven eruit kwam, het liep dan ook gewoon grotendeels langs mijn superplus tampon, niet dat de hoeveelheid zo schrikbarend was in de hele menstruatie, maar gewoon zoveel tegelijk dat een tampon niet snel genoeg absorbeerde. Ik zou me dan afvragen of een slip dat dan wel snel genoeg aan kan, snap je? Ik vertrouw er wel op dat ze de hoeveelheid absorberen die ze aangeven, gezien alle positieve reviews.
     
  19. Vintage35

    Vintage35 Bekend lid

    7 mei 2015
    907
    885
    93
    Ik gebruik al heel wat jaren een menstruatie cup en ben daar onwijs tevreden mee. Toen ik eraan begon, was het echt even oefenen met inbrengen en uithalen. Handig worden met het legen etc. Maar toen ik na 2/3 maandag er zó blij mee was wilde ik dat ik het veel eerder ontdekt had! Het is ook veel fijner voor je interne milieu. Een tampon absorbeert bloed en vocht en maakt droog. Een cup vangt alleen op. Echt helemaal top!
     
    Kruimeltje 1 vindt dit leuk.
  20. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.678
    113
    Ik wil heel graag de hiphugger van Thinx proberen, maar waar kan ik die het best bestellen?
     

Deel Deze Pagina