Wegpesten vanwege zwangerschap?

Discussie in 'Zwangerschap en werk' gestart door DMEtje, 27 sep 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. DMEtje

    DMEtje Lid

    27 sep 2020
    10
    1
    3
    Vrouw
    Hoi allemaal,

    Even in het 'kort': Ik werk nu sinds een jaar bij een bedrijf en had het idee dat alles goed ging omdat ik nooit geen klachten of iets ontvangen heb, niet tijdens vergaderingen, contractverlenging en coachgesprekken of andere bedrijven in dezelfde sector.

    Mijn contract loopt eind december af dus heb ik al met 9 weken in de vergadering op mijn werk verteld dat ik in verwachting ben van mijn 2e kindje (inmiddels 20 weken zwanger :)) zodat ze ruim de tijd hebben om een vervangend iemand te vinden.

    Nadat ik dit verteld had is mijn bazin 3 weken op vakantie geweest en sinds ze terug is kan ik niets meer goed doen, heb al 2 officiële waarschuwingen gehad binnen 4 dagen waarover ik nooit eerder heb gehoord, zal niet in detail treden. Voel mij op het moment zeer onprettig op mijn werk. Ook mijn collega werkt me heel erg tegen en appt alles door wat ik zeg of doe...

    Ik zie er nu heel erg tegenop om weer te moeten beginnen met werken na mijn vakantie.. droom er al 4 nachten over en ik moet nog zo lang.... iemand tips of ideeën om het voor deze tijd nog 'leuk' te maken op mijn werk?
     
  2. Mammavantwee

    Mammavantwee VIP lid

    4 feb 2019
    5.425
    4.853
    113
    Vrouw
    Oef.. dat klinkt niet leuk!

    Weet je al of je contract verlengt wordt? Misschien toch het gesprek aan gaan, met je collega en leidinggevende. Mag ze je zomaar een officiële waarschuwing geven terwijl je verder nooit wat heb gehoord?

    Mijn contract is vorige maand niet verlengt, ook nooit wat gehoord dat ik m'n werk niet goed deed ofso. Ze schuiven het allemaal op corona.
     
  3. AngelaJayden31

    21 sep 2020
    24
    35
    13
    Vrouw
    Pff jeetje heftig zeg.. Kan me voorstellen dat je er erg tegenop zit om weer aan het werk te gaan. Inderdaad misschien een optie om een gesprek aan te gaan? Wie weet scheelt het wat en krijg je wat meer duidelijkheid
     
  4. DMEtje

    DMEtje Lid

    27 sep 2020
    10
    1
    3
    Vrouw
    Nee dat weet ik nog niet, heb mijn leidinggevende ook al gevraagd of ze door wilt met mij maar daar krijg ik geen antwoord op. Blijkbaar mag je er zoveel geven als je wilt, wel zei ze dat als ze er nog een moest geven het gesprek minder fijn word. Ook vraagt ze telkens wat mijn vriend ervan vind...

    Vind het zo lastig want die collega en baas zijn heel dik met elkaar, als ik eens iets doorgeef over haar wat ik bijv niet fijn vind moet ik het zien als opbouwende kritiek...
     
  5. DMEtje

    DMEtje Lid

    27 sep 2020
    10
    1
    3
    Vrouw
    Ik heb haar in gesprekken ook gevraagd of ze verder met mij wil, hier krijg ik geen antwoord op. Alleen dat ze tijd en moeite in mij steekt met deze gesprekken dat, dat genoeg moet zeggen.. maar ik denk dan, als je me weg wil hebben moet je wel met mij gaan zitten want je hebt mijn handtekening nodig onder die waarschuwingen voor een dossier...

    Ook gek dat er een vacature uitgegaan is met allemaal punten die een must zijn die ik klaarblijkelijk fout doe... staat ook niets bij over vervanging zwangerschapsverlof. Zwangerschapsverklaring hebben ze ook nog niets over gevraagd..
     
  6. DMEtje

    DMEtje Lid

    27 sep 2020
    10
    1
    3
    Vrouw
     
  7. Monopoly

    Monopoly Actief lid

    27 apr 2020
    110
    71
    28
    Vrouw
    Wat ontzettend vervelend dat je in deze situatie zit. De sfeer is dus al helemaal omgeslagen. Ik zou haar dan ook duidelijk maken dat als zij jou zonder aanleiding slechte beoordelingen geeft, jij ook een dossier opbouwt tbv zwangerschapsdiscriminatie. Dit zijn zaken die heel vaak worden gewonnen, zie hier hoe te melden https://klachtenformulier.mensenrechten.nl/#/ . Ze nemen het direct in behandeling en geven jou een advies hoe te handelen. Ook als je er geen zaak van wilt maken kan dit je enorm helpen! Ik heb er wel wat aan gehad althans. Zij letten juist ook op bij tijdelijke contracten, hoewel dan net zo goed het contract vaak niet wordt verlengd, als werkgever wil je niet in dit rijtje voorkomen. Je kunt ook alvast een melding maken met je situatie zonder in gesprek te zijn met je werkgever. Succes en sterkte, want leuk is anders.
     
    Claprose vindt dit leuk.
  8. DMEtje

    DMEtje Lid

    27 sep 2020
    10
    1
    3
    Vrouw
    Ik ga zeker even op deze website kijken, bedankt!!
     
    Monopoly vindt dit leuk.
  9. Mila1988

    Mila1988 Bekend lid

    19 feb 2020
    989
    586
    93
    Vrouw
    ziek melden als het je te veel wordt
     
  10. Jenneke88

    Jenneke88 Fanatiek lid

    9 jul 2016
    1.755
    785
    113
    Helaas zelf in zo’n rot situatie gezeten. De zwangerschap van mijn dochter liep niet lekker. Dat werd me door collega’s en leidinggevende niet in dank afgenomen. Tevens zat/zit ik in een opleidingstraject. Opeens kreeg ik negatieve feedback, functioneerde niet op het gewenste niveau. En allemaal van dat soort dingen. Er werden nooit concrete dingen genoemd, allemaal vaag.

    Mijn dochter werd geboren en de leidinggevende is nog op kraamvisite geweest, maar de slechte sfeer is gebleven. Ik heb er geen woorden meer aan vuil gemaakt. Ik werd tegengewerkt met schoolopdrachten, hadden geen positief woord voor me over.

    Na de laatste “waarschuwing” was voor mij de maat vol. Uiteindelijk in stilte elders gesolliciteerd. Zij hebben toen de opleiding overgekocht en nu heb ik alleen maar positieve beoordelingen en ben binnen 4 maanden klaar met de opleiding. Ik heb toen eind november mijn ontslag ingediend. Konden ze fijn wat gaan regelen voor de feestdagen.

    Ik ben blij dat ik niet ben blijven hangen. Mijn nieuwe werkgever gaf me meteen opslag en ik werk weer met plezier. Ik vond het spannend om een vast contract te laten varen, maar inmiddels opnieuw in vaste dienst.

    Ik heb er verder geen zaak van gemaakt. Ik ben uit de gratie gevallen van bepaalde personen en dat is de reden dat ik opeens niet meer goed functioneerde.
     
    Monopoly en Ieniemienies vinden dit leuk.
  11. Sandy01

    Sandy01 Bekend lid

    5 okt 2009
    713
    293
    63
    Zijn die waarschuwingen wel gegrond? En heb je deze ook op schrift gekregen?

    Je zou ook de rechtsbijstand in kunnen schakelen. Ook al wil je er nu niet meer blijven werken, maar ze mogen je niet wegpesten omdat je zwanger bent.
     
  12. Chrissie1990

    Chrissie1990 Fanatiek lid

    26 aug 2016
    1.180
    1.079
    113
    Hulpverlener
    Kan ze aantonen en bewijzen dat die waarschuwingen terecht zijn? Ik zou sowieso niks tekenen.

    Hele vervelende situatie. En snap niet waar ze moeilijk om doen. Je hebt geen vast contract dus met een een of andere rotsmoes kunnen ze je contract niet verlengen. Daar zijn die pesterijen niet voor nodig.
     
  13. DMEtje

    DMEtje Lid

    27 sep 2020
    10
    1
    3
    Vrouw
    Haha pfff denk er wel aan als ze bezig blijven, zo ben ik eigenlijk helemaal niet maar even aanzien hoe het gaat. Uiteindelijk kies ik toch voor mezelf en de baby
     
  14. DMEtje

    DMEtje Lid

    27 sep 2020
    10
    1
    3
    Vrouw
    Heel fijn dat je nu wel met plezier naar je werk gaat, zo kan het dus ook!! Hoe ver in de zwangerschap was jij toen je ging solliciteren? Ik krijg van vriendinnen vacatures doorgestuurd, ben alleen bang dat ze me afwijzen op het moment...

    Mag het miss niet zeggen maar moet er niet aan denken dat ze bij me thuis komt, niet na hoe ze nu doet haha... nu vraagt ze sowieso nooit naar mijn zwangerschap dus misschien dat dat ook mee speelt..
     
  15. DMEtje

    DMEtje Lid

    27 sep 2020
    10
    1
    3
    Vrouw
    Ik heb ze uitgewerkt gekregen maar herken mezelf er niet in. Er is ook nergens terug te vinden (buiten het uitgewerkte papier na de waarschuwingen) dat er ooit eerder iets op mij aangemerkt is. Als ik er op in ging was het ineens een punt voor het hele team dus hoe gegrond het is... niet heel erg lijkt me..

    Inderdaad al over nagedacht, kijk eerst even aan hoe ze nu na mijn vakantie gaan doen
     
  16. DMEtje

    DMEtje Lid

    27 sep 2020
    10
    1
    3
    Vrouw
    Nee, dat kan ze niet. Nergens staat er iets over beschreven.. alleen nu dus op het uitgewerkte papier.

    Begrijp het ook niet, als ze gewoon open en eerlijk waren geweest hadden we daar echt wel aan uitgekomen... helaas gaat het niet zo
     
  17. Jenneke88

    Jenneke88 Fanatiek lid

    9 jul 2016
    1.755
    785
    113
    Tijdens het bevallingsverlof werkte ik daar nog. Dochter is in juli geboren. Ik ben toen in oktober weer begonnen, maar er niks veranderd. En ik was er eigenlijk wel klaar mee. Ik had tegen het eind van mijn zwangerschap, tijdens mijn verlof, gesolliciteerd, maar dat toen heel even laten liggen. Toen bleek dat de situatie niks veranderd was heb ik de baan bij een andere aanbieder geaccepteerd.
     
    Monopoly vindt dit leuk.
  18. Sophie221

    Sophie221 Bekend lid

    11 mei 2015
    608
    374
    63
    Vrouw
    Ik heb de laatste twee keer een rot werkgever getroffen. Begon heel positief en eindigde naar. Bij de laatste voelde ik me ook niet meer veilig tussen mijn directe collega’s. Ik wou dat ik er naar mijn gevoel had geluisterd en gewoon was vertrokken.
    Uiteindelijk werd mijn contract niet verlengd om vage redenen en dat was het beste wat me kon overkomen.
    Schop onder mijn kont om door te gaan.
    Nu zit ik bij een geweldige werkgever met hele leuke lieve collega’s. In het begin was ik gewoon wantrouwend na 3-4 jaar werken in een rot omgeving.

    nu ben ik zo blij..

    vertrouw mij maar: die sfeer gaat nooit meer verbeteren. Gewoon zelf de sprong wagen en gaan solliciteren.
     
  19. Juul75

    Juul75 VIP lid

    8 apr 2010
    11.899
    7.617
    113
    Maar als jouw contact eind december afloopt hoeft ze toch helemaal geen dossier op te bouwen? Dan kan ze het contract gewoon opzeggen. Dus ik snap er helemaal niets van. Er is geen enkele reden voor dossier opbouw. Dus moet het logischerwijs zijn dat de werkgever de waarschuwingen echt terecht vindt. Ga in gesprek over wat ze dan wel verwacht. Of ga niet in gesprek en zoek wat anders voor na je verlof.
     
  20. Monopoly

    Monopoly Actief lid

    27 apr 2020
    110
    71
    28
    Vrouw
    Wat een rotsituatie zeg! Het is deels herkenbaar, hoewel mijn werk me wel wilde houden, hebben ze op alle manieren laten blijken dat het dom was dat ik zwanger werd etc. Ik heb stilletjes gesolliciteerd en ben met 25 weken aangenomen om na mijn verlof elders te beginnen. Nu heb ik de suffe 'fout' gemaakt om alvast aan te kondigen dat ik na verlof weg ga omdat ik dat netjes vond zodat ze meteen iemand permanent kunnen regelen ipv voor 4 maanden. En sindsdien is het nog veel erger geworden. Ik krijg echt rotklussen, geen rust etc., alles ligt aan mij, geroddel. Ik herken dit totaal niet van vorige werkgevers of afdelingen en ben daar ook zwanger geweest. Ben nu dus aan het aftellen. Geen tips, maar gedeelde smart..
     

Deel Deze Pagina