Uitgerekend in oktober 2020 ❤

Discussie in 'Zwangerschap clubs' gestart door Ior, 24 jan 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Lin18

    Lin18 Fanatiek lid

    24 mei 2019
    2.174
    1.979
    113
    Vrouw
    Wat fijn dat je er was voor die man. Hihi soms vergeet je de buik he. Herkenbaar.
    Goed afgelopen met die man?

    Mannen...idd Begrijpen ons soms niet he.
     
  2. Spritsmetmelk

    Spritsmetmelk Actief lid

    11 okt 2019
    283
    185
    43
    Ha allemaal! Even van mij een korte reactie. Ik lees ook nog mee, maar erg druk + druk in mijn hoofd, dus het lukt eventjes niet om goed te reageren en alles te verwerken haha. Maar, als ik het goed begrijp hebben daar meerdere last van (druk zijn ;)) Ik zou nu willen zeggen dat jullie allemaal rustig aan moeten doen, haha... maar dat doe ik zelf ook niet echt dus dat is een beetje gek!

    Ik heb adressen genoteerd en kom op ongeveer 75 adressen. Maar er valt hier nog niks te schrijven, want we hebben nog niet eens een kaartje of een proefdruk o.i.d. (Vandaar ook mijn stress haha). Schrijven of stickeren jullie ze? Wij denk ik wel schrijven, maar dat doe ik desnoods maar op mijn kraambed, want als ik dat nu ook nog van tevoren wilt doen ga ik helemaal stressen. Hoop dat de beeb nog even blijft zitten ;)

    Momenteel erg druk met decoratie voor de neutrale babykamer. De basis staat, maar het is nog niet gezellig-gezellig zoals ik zou willen. Wellicht dat jullie me kunnen helpen (al kan ik voorstellen dat mijn smaak niet helemaal jullie smaak is, ik vind de stijl van De Archive Store in Amsterdam erg mooi, zie Instagram!). We hebben een zwarte kastenwand (dus ik wil iets aan zwart terug laten komen bij de commode d.m.v. een zwart kapstokje) en een wit ledikantje gedekt met roestkleur en heel warm donker oker geel. Verder veel naturel en aardetinten en wat messing/goud. We doen alles een beetje in bosdieren-stijl, maar niet teveel. Nu hebben we dus twee dierenkoppen gekocht en ben ik aan het uitvogelen hoe ik die boven de commode wil hangen + verdere aankleding daar. Heb in photoshop een paar (lelijke haha, maar het gaat om het idee) 'tekeningen' gemaakt. Maar ik kom er echt gewoon niet uit. Wat is te rustig? Wat is te druk? Wat is leuk? Ik voeg ze hier wel even toe, mogen jullie met me meekijken als je zin hebt ;) De dierenkoppen hebben we dus al, rest niet.
    Bekijk bijlage 664046 Bekijk bijlage 664047 Bekijk bijlage 664048 Bekijk bijlage 664049

    @Lois93 Wat schrikken zo'n ongeluk vlak voor je neus. En hoe stom dat je dan thuis niet even je verhaal kwijt kan. Mannen zijn vaak inderdaad wel iets té praktisch ingesteld... En wat betreft die buik vergeten... zijn jullie al wel eens ergens tegenop geknald? ;) Ik schat mezelf steeds iets slanker in dan ik ben, dus heb al een goede blauwe plek opgelopen met dank aan een deurklink!
     
  3. Spritsmetmelk

    Spritsmetmelk Actief lid

    11 okt 2019
    283
    185
    43
    Hoe gaat het nu met je meubeltjes? :) Heb je wat meer rust na een dagje rommelen in de babykamer?



    Oh en sorry sorry sorry dat ik niet op alle berichtjes reageer! Het komt allemaal echt even niet helemaal binnen.. :oops:
     
  4. Dastoch3

    Dastoch3 Bekend lid

    1 mrt 2020
    582
    513
    93
    Vrouw
    Foto 4 @Spritsmetmelk dat vind ik het leukst. Voor de baby hoef je het drukke niet te laten. Baby's willen juist kleur en vormverschil want in het begin zien ze toch niet verder dan 20cm. Dus kleur is altijd goed!

    Oh ik heb met enige regelmaat een deur tegen m'n buik. Of als ik man wil knuffelen, gaat ook echt vaker niet goed dan wel goed :roflmao:
    Hij is langer dan ik ben, met een papa buik, als ik bepaalde schoenen aan heb is het net zo'n "bellybump" tafereel :roflmao::roflmao:

    Ooh heftig @Lois93 heb je contact met de slachtoffers? Altijd wel even "fijn" om te horen hoe het is afgelopen.
    Tja, in nood bestaat de buik eventjes niet. En dat kan en mag ook! Als je daarna maar even goed de rust pakt!

    Nou, bedje staat. Bijna opgemaakt. Kinderwagen is beneden, banden zijn opgepompt, wipstoel staat, maxi cosi staat in de auto en de vluchtkoffer is af.
    Gisteravond weer flink voorweeën weg gezucht en man is tot 0.00 bezig geweest alles op te zetten.
    Vandaag uit zichzelf de prenatal geplunderd voor de laatste dingetjes. Heeft ie zelfs nieuwe membraantjes en diepvrieszakjes voor de kolf en borstvoeding gekocht. Nu staat hij mijn kolf uit te koken. Dit is zooo lief!
    *zennnnnn*
     
    Lois93 vindt dit leuk.
  5. Korenbloem86

    Korenbloem86 Fanatiek lid

    1 mrt 2013
    1.673
    1.021
    113
    @Spritsmetmelk, ik vind 1 en 4 het leukste (de 'vollere' wanden).
    Heel herkenbaar dat je niet alles onthoud, ben zelf ook druk in mijn hoofd waardoor ik dingen vergeet. Oudste dochter is vorige week zonder schooltas naar school gegaan. Is al eens vaker gebeurd, dus staat er medische voeding op school, dus ze had gelukkig wel haar medische voeding, maar geen fruit, brood etc. Maandag vroeg ik bij het ophalen waar haar zwemtas was, was ik die ook al vergeten mee te geven, blijkbaar is er reservezwemkleding, dus ze had in een ander zwempak gezwommen (en ik had de zwemtas echt ingepakt 's ochtends). Omdat er op maandag altijd veel mee moet, heb ik dus al vanaf de tweede schoolweek een briefje liggen waarop staat wat er allemaal mee moet naar de scholen, en dan dus nog dingen vergeten.

    Hier nog steeds alles rustig. Vanmiddag naar de vlk geweest, nog steeds niet volledig ingedaald. Ze kon wel voelen dat de baarmoedermond al wat weker was, maar echt strippen lukte nog niet.
    Vrijdag wil ze nog een keer kijken (heeft ze weer dienst). Ik weet alleen even niet meer hoe laat:rolleyes:, dus morgen even bellen hoe laat ik nu de afspraak heb.

    Buik vergeet ik ook nog al eens, doe ik de koelkast open, komt de deur tegen mijn buik. Of ik denk dat ik wel ergens tussen door pas, maar dat past dan toch niet.

    @Dastoch3, de vluchttas, die moet ik nog. Zo maar even doen. Echt zo suf, kinderen gaan al bijna 2 weken met een logeertasje naar school, en ben gewoon een tas voor mezelf vergeten.

    @Lin18, dat is schrikken zeg. Geen last gehad van harde buiken daarna?
    Ik had gisteren twee vechtende vrouwen vlak achter me, kwamen me tegemoet fietsen, de één duwde de ander ook nog zo'n beetje van de weg af, bijna voor mijn bakfiets, en net nadat ze me voorbij waren, hoorde ik een hoop fietsgerinkel en zag ik dat de één de ander aan de haren trok. Wilde eerst omdraaien, maar dat is met zo'n grote bakfiets niet heel makkelijk (weegt best veel en je bocht is gewoon een stuk groter waardoor ik op een fietspad 3x moet steken). Manlief zei later thuis: "Eerste regel bij EHBO is je eigen veiligheid". Die zat er ook totaal niet mee ("Als ze vechten, dan 'doen' ze het toch nog?").

    Oudste dochter is weer heel gespannen, want morgen is het natuurlijk donderdag. Vanaf zondag was ze heel relaxed, want ze had bedacht dat de baby donderdag zou komen, maar nu is ze weer zo gespannen. Was dus wel blij dat de vlk had gezegd dat ze niet verwacht dat ik al ga bevallen, dus nu ligt ze toch rustig in bed.
    Bedacht gisteren opeens, als het een septemberbaby is, dan mag het over 4 jaar direct na de zomervakantie starten op school (als het beleid dan hetzelfde is als nu). Kinderen die oktober 4 jaar worden, mogen 'pas' de maandag na hun 4e verjaardag.
    Persoonlijk lijkt het mij fijner om gelijk met de hele club te starten en niet na een maand in een bestaande groep te starten. Aan de andere kant, is die extra maand misschien ook wel leuk nog even samen te hebben.
     
  6. Lois93

    Lois93 Actief lid

    1 feb 2020
    283
    203
    43
    Vrouw
    Nou de fietser is naar het ziekenhuis gebracht, was nog een oudere man ook. Man in de auto had de schrik er flink inzitten. Zou nu niet weten hoe het met ze gaat, zou inderdaad wel 'fijn' zijn om te weten of ze het er goed van afgebracht hebben.

    Nou @Korenbloem86 voor een septemberbaby heb je nog 20 minuutjes ;) Fijn dat je oudste uiteindelijk toch nog rustig is gaan slapen. Wat lastig dat je niet gewoon een tijdstip van bevallen krijgt vooraf he :roflmao: Mijn dochtertje zegt elke keer, eerst komt de baby en dan is papa jarig. Maar papa is dus 2 dagen na de uitgerekende datum jarig! Ben benieuwd hoe ze het gaat vinden als de baby er dan nog niet is ;)

    @Dastoch3 Nou je man scoort punten!! Wat goed dat hij daar allemaal ook nog aan denkt! En voor jezelf denk ik fijn rust! Wie weet worden de voorweeen nu wel echte!

    Hier vandaag de badkamer schoongemaakt. En vanavond al een deel adresstickers uitgeprint. Want om dat allemaal te gaan schrijven in de kraamweek zie ik echt niet zitten :rolleyes:@Spritsmetmelk nog geen kaartje? Oeh dan snap ik je stress wel een beetje, ook nog niet een idee dan?

    @Spritsmetmelk ik vind de wand op de vierde foto het leukste staan. Vind het wat opgeruimder staan als op verschillende muren een klein dingetje. Maar smaken kunnen en mogen ook verschillen hé.
     
  7. Lin18

    Lin18 Fanatiek lid

    24 mei 2019
    2.174
    1.979
    113
    Vrouw
    @Spritsmetmelk de enveloppen ga ik schrijven maar wij hebben er maar 30 ofzo.

    Ik vind foto 1 het mooiste en dan foto 4. Succes met alles. Wel het leukste om te doen he.

    @Dastoch3 wauw wat heeft hij veel gedaan. Super fijn zeg!

    @korenbloem Nog gelukt met je vluchttas? Ben benieuwd vrijdag. Hopelijk duurt het niet meer te lang.

    @Lois93 Hopelijk loopt het goed af.
    Wil ook de enveloppen vandaag schrijven en ook de laatste dingen op mijn lijstje. Dan heb ik alles af, wel zo fijn.
     
    Dastoch3 vindt dit leuk.
  8. Korenbloem86

    Korenbloem86 Fanatiek lid

    1 mrt 2013
    1.673
    1.021
    113
    Goedemorgen dames

    1 oktober, dus onze maand is begonnen :)
     
    Dastoch3 vindt dit leuk.
  9. Lin18

    Lin18 Fanatiek lid

    24 mei 2019
    2.174
    1.979
    113
    Vrouw
    Goedemorgen :)
    Jaaaa wat een gek idee he. Spannend :D:D:D
     
    Dastoch3 vindt dit leuk.
  10. Dastoch3

    Dastoch3 Bekend lid

    1 mrt 2020
    582
    513
    93
    Vrouw
    Woohoo!! *doet dansje*
    Kom maar baby :)
     
    Lin18 vindt dit leuk.
  11. Spritsmetmelk

    Spritsmetmelk Actief lid

    11 okt 2019
    283
    185
    43
    Aaah hoe lief!! En hoe fijn dat je nu een beetje de rust hebt dat alles af is! De kleine kan komen :D

    En thanks allemaal voor het meekijken! Ik heb de spulletjes (althans, de meeste) ervoor besteld. Ga het wel eerst even op de grond uitleggen om te kijken of de digitale ideeën ook goede ideeën waren :rolleyes: dan gaat het daarna aan de muur! Ben momenteel (zit er zelfs op nu haha) bezig met het volgende dilemma. Het vloerkleed. We hebben er nu twee. Vinden de donkere met de hele kleine stipjes heel erg leuk, maar die 'vloekt' zo ongeveer met alle kleuren hemeltjes die we hadden besteld.. althans, hij maakt de grijze hemeltjes of blauwig of groenig en dat was niet de bedoeling. Nu even bedenken of we de witte leuk genoeg vinden! Zal even foto's uploaden voor jullie. (Heb trouwens nog weinig van jullie kamertjes gezien! Zo benieuwd :D:D:D)
    Bekijk bijlage 664144 Bekijk bijlage 664145 Bekijk bijlage 664146 Bekijk bijlage 664147

    @Lin18 30 enveloppen is ook prima te schrijven toch! Het lijkt me ook wel gewoon een gezellig klusje, ter voorbereiding op de beeb. Koekjes op tafel, hete pot thee erbij!!

    @Lois93 Jij bent je babytracker kwijt, dus ik vergeet steeds hoe ver je al bent! Voor de verjaardag moet je opschieten ja, haha. Wel leuk, allemaal echt oktoberbaby's nu. Prachtige maand :D
     
    Lin18 vindt dit leuk.
  12. Lin18

    Lin18 Fanatiek lid

    24 mei 2019
    2.174
    1.979
    113
    Vrouw
    Fijn dat je er een beetje uit bent. Hopelijk bevallen de spulletjes in het echt ook.

    Ik vind de 3e mat denk ik het mooiste.
    Evt met een crèmekleurig hemeltje? Weet niet of dat bij rest past natuurlijk. Succes met uitzoeken. Hopelijk lukt het een beetje.

    Ja geen vervelend klusje. Mijn man moet zijn adressen nog vragen bij zijn moeder dus dat komt nog. Mannen he....:roflmao:

    Hier foto's van onze kamer van tijdje terug.
     

    Bijgevoegde bestanden:

  13. Dastoch3

    Dastoch3 Bekend lid

    1 mrt 2020
    582
    513
    93
    Vrouw
    Ik vind de witte met stippetjes het leukst @Spritsmetmelk

    Leuk kamertje @Lin18

    Hier helaas geen kamertje om te showen. Baby slaapt eerst bij ons. De aannemer die een offerte zou maken, en door de hele wijk al verscheidene dakopbouw geeft gemaakt heeft laten weten dat die van ons te "complex" zal worden. Ofwel, meneer heeft er toch geen zin in..
    Dus we moeten op zoek naar een andere aannemer, waardoor we nog meer tijd kwijtraken. Baal er van!
     
    Lin18 vindt dit leuk.
  14. Lin18

    Lin18 Fanatiek lid

    24 mei 2019
    2.174
    1.979
    113
    Vrouw
    Dank je.

    Och nee :( Is ook altijd wat in de bouw.
    Hopelijk vinden jullie snel iemand die het wil/kan doen.
     
    Dastoch3 vindt dit leuk.
  15. Korenbloem86

    Korenbloem86 Fanatiek lid

    1 mrt 2013
    1.673
    1.021
    113
    Geen baby vandaag (verwacht niet dat het in de komende uurtjes nog gaat gebeuren). Meiden weten helemaal hoe het komt, de gymjuf van de oudste was ziek, dus de oudste had geen gym. Toen mijn man thuis kwam, heeft ze vertelt dat het de schuld van juf W. is dat de baby er niet is :roflmao:.
     
    Dastoch3 vindt dit leuk.
  16. Dastoch3

    Dastoch3 Bekend lid

    1 mrt 2020
    582
    513
    93
    Vrouw
    Haha, heerlijk! Kinderlogica.
    Als ze daar rustig bij blijven gewoon lekker laten gaan :)
     
  17. Korenbloem86

    Korenbloem86 Fanatiek lid

    1 mrt 2013
    1.673
    1.021
    113
    Mail van het kraambureau; geen kraambezoek als de kraamverzorgster er is en 's avonds bij voorkeur uit 1 huishouden (max. 3 personen).
    Had bedacht om het minimale (24 uur) af te nemen, tijdens de intake is 59 uur geïndiceerd en werd me op het hart gedrukt dat we daar echt recht op hadden en heel fijn is bij een vierde kindje, dus toen gaan twijfelen. Neigde inmiddels toch naar het maximale (of iets er tussenin). Maar nu weet ik het even niet.
    Mijn moeder en zus (die ik toch wel heel snel op kraambezoek wil) wonen op 2 uur rijden, dat is voor 's avonds niet te doen, ze rijden dan bij Rotterdam de file in, bij Moordrecht, Utrecht en pakken bij Amersfoort het staartje van de avondspits mee.
    Als ik het minimale aan kraamzorg doe, heb ik wat meer ruimte voor kraambezoek.
    Schoonmoeder hoeft maar een halfuur te rijden, dus dat is wat makkelijker in te passen, voor jullie denken dat ik die niet op kraambezoek wil ;).
     
  18. Lin18

    Lin18 Fanatiek lid

    24 mei 2019
    2.174
    1.979
    113
    Vrouw
    Begrijpelijk maar inderdaad praktisch dan iets lastiger.
    Kunnen ze niet korter blijven per dag? Dus dat je wel de uren hebt maar dan minder lang per dag? Dan heb je meer tijd om bezoek te ontvangen als ze weg is.
    Weet het ook niet, probeer maar mee te denken. ;)

    Ik heb nog niks gehoord. Ga ook maar eens even kijken of ik er iets over kan vinden. Wel handig om iets te weten. Heb ze 10 weken geleden voor het laatst gesproken.
     
  19. Dastoch3

    Dastoch3 Bekend lid

    1 mrt 2020
    582
    513
    93
    Vrouw
    Ha! Op sm zit ik echt niet te wachten in m'n kraamweek :rolleyes::roflmao:
    Ik zou in overleg met de kraamzorg doen. Aangeven dat je op dag 2 (ofzo) heel graag je moeder wilt zien, of de kraamzorg eerder weg kan. Met goede argumenten, en een lieve kraamzorg, kom je ver!
     
    Korenbloem86 vindt dit leuk.
  20. Kimmie91

    Kimmie91 Lid

    28 sep 2015
    49
    45
    18
    NULL
    NULL
    Spannend zeg, het is oktober! Morgen uitgerekend, maar ziet er niet naar uit dat ze gauw zal komen :rolleyes:
     
    Lois93, Dastoch3 en Lin18 vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina