Mijn man heeft een slechte adem

Discussie in 'De lounge' gestart door Chica82, 6 okt 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Nehneh

    Nehneh Niet meer actief

    Laat hem de hele dag een mondkapje dragen, kijken of hij dan niks wil doen aan zn adem:|
     
    Nellie4, Nightingale en Zonnestralen vinden dit leuk.
  2. missle

    missle Fanatiek lid

    4 mrt 2010
    1.521
    1.061
    113
    Ik herken de afkeur van het nonchalante en de invloed die het heeft op intimiteit. Ik ben er op afgeknapt. Maar ik moet zeggen dat het feit dat wij toen samen nog geen kinderen hadden voor mij wel meespeelde om juist toen de knoop door te hakken.
     
  3. G89

    G89 VIP lid

    18 sep 2008
    9.906
    1.187
    113
    Nederland
    Mijn man heeft geen slechte adem, maar had wel behoorlijk last van een slecht gebit. Stukjes tand die afbraken etc. Ik vind een gebit zo enorm belangrijk, het is een eerste indruk die je achterlaat.

    Mijn man is erg angstig voor de tandarts, maar ik heb hem aan z’n haren mee getrokken en gezegd dat hij dan maar kronen en facings moest nemen, want ik vond zijn tanden echt vies als er weer iets was afgebroken. Inmiddels heeft hij alweer een half jaar kronen en facings en hij is hier zo enorm blij mee, dat hij ook 3/4x per dag nu aan het flossen is geslagen.

    De slechte adem van jouw partner kan overigens ook komen van tandplak/steen. Hier heb ik ook wel last van, dus ga 3x per jaar naar de mondhygiëniste om alles te reinigen.
     
  4. RLSD

    RLSD Fanatiek lid

    4 jul 2020
    1.575
    1.128
    113
    Vrouw
    Poeh wat lastig zeg, ook dat hint en tips etc niet aankomen en dat hij zich gelijk zo beledigd voelt.

    Voor mij zou een slechte adem ook een enorme afknapper zijn. Logisch dat het invloed heeft op de intimiteit.

    Ik zou toch echt het gesprek aangaan met je man, hij moet na al deze jaren toch eens naar je gaan luisteren en wakker worden. Ik zou gelijk aangeven dat je hem absoluut niet wilt beledigen of kwetsen maar dat je wilt dat het beter wordt tussen jullie en dat je de intimiteit mist. Hier moet hij toch voor open kunnen staan en kunnen begrijpen dat je het zegt met de beste bedoelingen?
     
    Paardenbloem vindt dit leuk.
  5. maartje84

    maartje84 VIP lid

    8 okt 2008
    12.702
    4.199
    113
    Punnikexpert
    Import ergens
    Gatver!
    Maar wat goed van je dat je om advies vraagt. Dit hoef je namelijk niet van je partner te accepteren. Ik zou hem een ultimatum geven.. Je hebt hem al vaak er op aangesproken, wat ik zo van jou begrijp. Dit is gewoon smerig.
     
  6. jessy77

    jessy77 VIP lid

    9 aug 2007
    8.597
    5.862
    113
    Ho wacht even, dit is geen cultuurding hoor haha en ik kan het weten want ik ben zelf Italiaanse. Italianen staan er juist bekend om dat ze erg ijdel zijn en zichzelf altijd erg goed verzorgen. Voor wat betreft dat ouderwetse, dat zal dan eerder een familie dingetje zijn, totaal niet herkenbaar. Ik denk dat de gemiddelde italiaanse vrouw daar net zo geëmancipeerd is als de Nederlandse vrouw hoor, zo niet meer soms. Sorry wilde ik even kwijt.:oops: Eerlijk gezegd denk ik dat je man het gewoon allemaal wel best vind.
     
  7. xxmoixx

    xxmoixx VIP lid

    11 jun 2018
    5.312
    4.385
    113
    Vrouw
    Ik zou dit een gigantische afknapper vinden.. Maar goed je bent nu al zolang samen en met kinderen kan ik me voorstellen dat je iemand niet alleen hiervoor aan de kant zet. Ik zou om eerlijk te zijn wel proberen dit zo serieus mogelijk aan te kaarten. Het is niet alleen ontzettend vervelend/vies voor jullie maar ook voor zijn gezondheid.
     
  8. Shakes

    Shakes VIP lid

    2 apr 2013
    14.132
    5.874
    113
    Vrouw
    Vlaanderen
    Ik snap twee zaken niet.

    1. Je zegt dat je ramen moet openzetten omdat het zo stinkt. Als het zo erg is, hoe functioneert hij dan met anderen? Op het werk, op familiefeesten, met vrienden op bezoek... Lijkt me dan niemand graag in de buurt komt dan? Dat moet toch opvallen? Niemand die hem daarop kan aanspreken?

    2. Je tolereert dit al tien jaar? Kan gerust zijn dat je het al af en toe gezegd hebt en dat hij boos wordt, maar hoezo dan blijft het daar bij? Jullie kussen niet, en hij beseft dat, en weet wat de oorzaak is. Maar jullie vinden het allebei toch prima genoeg om jarenlang niet te kussen? Dat is toch geen relatie? Je zegt dat je samen oud wil worden, maar hoe doe je dat als je walgt van je man?
     
    Soturi, Zeebra en Paardenbloem vinden dit leuk.
  9. GroeneBomen

    GroeneBomen VIP lid

    7 mei 2019
    22.509
    26.042
    113
    Vrouw
    Dat hangt er ook van af of iemand zich dan ook niet wast ipv de douche. Als je de leuter 2 dagen niet wast, is t nou niet bepaalt toonbeeld van hygiëne.
     
    Nightingale en vlinderCN vinden dit leuk.
  10. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    17.690
    14.044
    113
    Mondspoeling neerzetten, helpt niet voor t eeuwige maar goed. CB12 in zijn geval moet wel helpen geloof ik.

    Ik heb ook tandvleesonstekingen, nou ja diepe pockets. Oilpulling met kokosolie (is goor maar went) en die sensodyne helpt behoorlijk maar oppervlakkig. Maar ik vrees dat je praat tegen een muur, net zo eigenwijs als mn vader, doet wat hij wil, heeft zijn gelijk en vindt t allemaal wel best. Dan maak je er knallende ruzie over en vervolgens gaat het 1 week goed en daarna verwaterd het weer en ben je weer terug bij af.

    Tijdig eten en drinken maakt een wereld van verschil en ook de amandelen en evt maagsluiting (hier ook eerder aangegeven) kunnen bijdragen. Wil je toch die zoen geven, dan maar eerst een bak koffie, dat maskeert deels.

    Let wel, HIJ heeft een tandvlees probleem, ik begreep van mijn mondhygieniste (maar of dat vakpropaganda is of niet heb ik nog niet uitgezocht) dat je dat aan kinderen door kan geven dmv speeksel (bijv. zoen. maar ook de gevallen speen/lepel kind die jou voert, wat je nog meer kan verzinnen). Die krijgen er dan op latere leeftijd ook problemen van. Net zo goed als dat jij er problemen van kan krijgen.

    Zit het er eenmaal goed in, is t rot weg te krijgen. Je blijft een draaideur klant.

    Je beste kans van slagen is nu ergens heen te gaan met een mondmaskerplicht dat hij het zelf ervaart. Want dat merk je echt wel (en vervolgens reageer jij er niet op, gewoon doen alsof je neus bloedt) pas als HIJ het een probleem vindt, gaat er wat gebeuren vrees ik.

    Alternatief is het via de mondhygieniste aan te kaarten aangezien hij van jou toch niks aanneemt. "hey, wij zijn nu hier mee bezig al een tijdje maar ik zie eigenlijk weinig progressie. Of dit moet gaan verbeteren of *alternatief 2* (?) want het kan ook een probleem voor je partner worden maar OOK voor je kinderen (daar uit t zich met vertraging kennelijk)." Bij een vrouw riskeer je vroeggeboorte, maar bij een man is ook het hart een bekend aandachtspunt met dat tandvlees. In principe is dat gewoon het verhaal wat ze normaal zou geven. Al voelt het nogal raar dat jij vraagt of zij het even wil herhalen.

    Heb je evt familieleden met hartklachten toevallig? Die kennen het slechte mond is slecht voor het hart verhaal ook wel. Voor bijv. een andere hartklep wordt bij twijfel alles getrokken en zit je net zo lang aan de medicatie totdat alles vrij is, anders beginnen ze er niet aan. Maar ook in de algemeenheid, zonder direct nodige hartklep, krijgt je hart met de tijd een opdonder.

    Mijn gebit is geen beginnen aan sinds de zwangerschap van mn dochter, ik wil JUIST een kunstgebit (geen pinnen in mn kaak, die black&decker mogen ze houden) maar geen tandarts die er aan wil "want het is nog goed" en die tandvleesontsteking komt nauwelijks onder controle wat ik ook doe. Maar dat zwerft wel weer lekker door je lijf en is nou niet echt gunstig voor je hart. Heb ook meer t gevoel dat t van kwaad naar erger gaat hoe meer ik er aan (laat) doen. Raggertjes, mondspoeling, tandenpoetsen 3x per dag (bewust van zuur momenten vs tanden poetsen) tong rasp...nope. 4.5 jaar verder, weinig spraakmakend verschil.

    Amper glazuur te bekennen, sinds doorkomst dus al gele tanden, not my happy part. Dat tandvleesprobleem erbij maakte mijn enthousiasme in elk geval niet beter.

    Zou dat allicht met je man ook zo zijn? Dat hij het "gedoe" gewoon zat is en op zijn manier hoopt wél "slecht genoeg" voor een gebit te wezen?

    (en mocht iemand een tandarts weten die het niet zo problematisch ziet om bij 35 te trekken, ik hou me aanbevolen)
     
    vlinderCN vindt dit leuk.
  11. Siepie85

    Siepie85 VIP lid

    8 nov 2013
    7.821
    7.769
    113
    Amsterdam
    Even een reactie op jou en het poetsen. Het advies is juist om niet meer dan 2 keer per dag te poetsen omdat je dan de goede bacteriën die in je mond aanwezig moeten zijn weghaalt. Een vriend van mij is tandarts en die zei laatst dat je echt niet meer dan 2 keer per dag moet poetsen dat dat juist meer schade aanbrengt. Dus misschien dat dat nog kan helpen?
    Snap ook wel dat tandartsen niet happig zijn om op zo’n leeftijd alles te trekken, geen idee of je mensen in je omgeving hebt die er 1 hebben maar de meeste die ik spreek hebben echt spijt ervan dat ze er ooit aan begonnen zijn zo’n kunstgebit.
     
    Vero0504 vindt dit leuk.
  12. Chica82

    Chica82 Fanatiek lid

    23 mei 2010
    1.387
    74
    48
    Amsterdam
    Italië is heel groot, dit dorpje is echt heel traditioneel en alle vrouwen (kom er al jaren 2x per jaar) serveren hun man zoals wij hier 50 jaar geleden deden. Klein dorpje, 5000 inwoners. Hele andere koek dan de grotere steden in Italië
     
    jessy77 vindt dit leuk.
  13. Chica82

    Chica82 Fanatiek lid

    23 mei 2010
    1.387
    74
    48
    Amsterdam
    en dat ijdele heel erg herkenbaar, mijn schoonmoeder vindt het vreselijk dat mijn man een baard laat staan en warrig haar heeft zeurt er altijd over dat zn kleren gekreukeld zijn. hmmm...misschien zet hij zich wel af tegen z' n moeder en ziet hij mij als zn moeder:roflmao:....hmmm..
     
    jessy77 vindt dit leuk.
  14. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    17.690
    14.044
    113
    Gaan we proberen! Hier juist t advies 3x (ook tijdje na de lunch). In mijn omgeving een paar, wisselende ervaringen eveneens draaideurklanten, en 1 ongeval die had geen keuze. Dus dat het wisselt is bekend.
     
    Siepie85 vindt dit leuk.
  15. Chica82

    Chica82 Fanatiek lid

    23 mei 2010
    1.387
    74
    48
    Amsterdam
    Lastig voor je zeg, nee mijn man heeft een extreem lui karakter en hier heeft het gewoon mee te maken, gewoon geen zin om uitgebreid tanden te poetsen , net als zn tas neerkwakken in de woonkamer ook al vraag ik al jaaaaaren of hij het netjes in de gang zet, en zn jas, en zn schoenen, etc etc...

    dat eten en drinken maakt t erger idd, hij eet altijd pas einde vd middag, en drinkt dan de hele dag koffie, ik zeg regelmatig eet nou wat want dat helpt allemaal niet, maar als hij begint met werken stopt hij niet
     
  16. Chica82

    Chica82 Fanatiek lid

    23 mei 2010
    1.387
    74
    48
    Amsterdam
    hij was ook een tijdlang aan het vasten om af te vallen en dan at hij pas 's avonds, dan in 1x heel veel en ook zoetigheid haha, ik dacht hij gaat eeeeeecht niet afvallen, tmaar och is het hem wel gelukt...maar wel de hele dag een slechte adem.

    Het is minder erg zijn adem als hij gewoon eet overdag, maar nog steeds kus ik hem dan niet graag want hij ruikt dan nog steeds niet zo lekker
     
  17. DutchPrincess

    DutchPrincess Niet meer actief

    #37 DutchPrincess, 6 okt 2020
    Laatst bewerkt door een moderator: 6 okt 2020
    Toch maar weg dit
     
  18. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    31 dec 2015
    17.624
    32.956
    113
    De leuter :roflmao::roflmao::roflmao:
     
    jessy77 vindt dit leuk.
  19. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    17.690
    14.044
    113
    Ooooooh in dat geval:

    Sportersdieet is fantastisch voor jullie. Eet meerdere keren per dag kleine beetjes, je valt af (lichaam krijgt geregeld iets binnen, waarom nog vet opslaan?) suikerspiegel dipt niet te veel (gevolgd door een grote spike) wat positief is voor zijn concentratievermogen voor zn werk. En jij hebt de bonus van regelmatig eten.

    Gewoon normale dingen als casslerib of kipfilet op een cracker, handje walnoten etc. geen shakes oid.
     
    Chica82 vindt dit leuk.
  20. DutchPrincess

    DutchPrincess Niet meer actief

    oh ik poets 4 keer en de tandarts zegt dat het geen kwaad kan als ik maar niet heel hard borstel dat het glazuur eraf gaat
     

Deel Deze Pagina