Borstvoeding, geen eisprong, flesweigeraar, wens voor een 4e kindje

Discussie in 'Zwanger worden' gestart door prulletje2, 18 okt 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. prulletje2

    prulletje2 Fanatiek lid

    20 mei 2014
    4.047
    2.039
    113
    Mijn jongste is nu bijna 5 maanden oud. We hebben de wens voor een vierde kindje, en ook graag dicht op elkaar. We zouden het liefst nu al starten, maar ik heb nog geen eisprong gehad sinds mijn bevalling. Wel 2x ongesteld, maar héle lange cycli en geen temp verhoging.
    Ik geef nog borstvoeding. Aan de ene kant vind ik het zonde om hiermee te stoppen. Aan de andere kant heb ik dat er wel voor over als ik dan weer een normale cyclus heb en we voor de vierde kunnen gaan.
    Maar, ze weigert de fles, dus afbouwen lukt op dit moment niet eens. Mijn tweede was ook een flesweigeraar, echt hardnekkig. Dat resulteerde in 14 maanden voeden. Dat zie ik nu niet zitten als we graag een vierde willen kort op elkaar.

    Iemand ook zoiets meegemaakt?
    Ik weet ook niet echt wat ik met dit topic wil. Denk niet dat jullie een oplossing hebben? Maar wie weet heb ik ergens niet aan gedacht.
     
  2. joepy

    joepy Fanatiek lid

    12 okt 2017
    1.443
    952
    113
    Vrouw
    Lastig ik kan zelf aleen denken oo probeer nog een tijdje borstvoeding tegeven ik zelf ben namelijk al 4 jaar niet ongesteld geweest dankzij borstvoeding en zwangerschappen nu heb ik ook nog geen cyclus, Maar nummer 3 word mijn laatste en ik heb geen haast. Van waar die haast? Als je stopt met voeden heb je waarschijnlijk sneller een goede cyclus maar dat betekent nog niet een blijvende zwangerschap.
     
  3. prulletje2

    prulletje2 Fanatiek lid

    20 mei 2014
    4.047
    2.039
    113
    Nee maar garantie op een blijvende zwangerschap heb je nooit toch. Beetje rare reden.
    Ik ben niet de jongste meer en we vinden het leuk kort op elkaar. Ook zit ik nu in het hele baby gebeuren. Makkelijker om in 1x door te gaan met de gebroken nachten dan straks weer van voor af aan beginnen.
     
  4. joepy

    joepy Fanatiek lid

    12 okt 2017
    1.443
    952
    113
    Vrouw
    Ik heb geen verstand van baby's die de fles weigeren en je heb vast al alles geprobeerd zoals iemand anders het flesje laten geven etc? Ik kreeg de eerste keer na 14 maanden een cyclus en nu is mijn dochter anderhalf en heb ik nog geen cyclus dus het kan wel erg lang duren.
     
  5. prulletje2

    prulletje2 Fanatiek lid

    20 mei 2014
    4.047
    2.039
    113
    Ja ik heb geen idee. Mijn oudste heeft maar 3 weken bv gehad. Ik was bij hem ook na 4 maanden alweer zwanger. Maar de tweede heeft 14 maanden bv gehad en daarna was ik even klaar met baby's. Heeft toen weer bijna 4 jaar geduurd en heb het toen niet echt bijgehouden wanneer ik weer een goede cyclus had.
     
  6. USAbaby

    USAbaby Fanatiek lid

    14 feb 2014
    2.229
    1.904
    113
    Vrouw
    Goeiemorgen, ik herken je wens maar ik had het er ook mee te doen. Na de eerste wilde wij ook snel een tweede, maar ik werd 9 (!!!!!) maanden niet ongesteld. Ik heb toen tot 6 mnd borstvoeding gegeven, ze weigerde ook eerst de fles (echte borstliefhebber), maar zelf weggaan en iemand laten geven is dan het beste. De dokter zei bij ons ook, hoe zielig ook, als ze echt honger heeft dan eet ze wel hoor. Ik maakte mij vooral zorgen over de opvang maar dat is uiteindelijk natuurljk gewoon goedgekomen.

    ik denk hoe lastig het ook is als je ongeduldig bent je echt je lichaam even de tijd moet geven, blijkbaar is deze er nog niet klaar voor. Uiteindelijk zit er bij ons 19 mnd tussen en ze zijn de beste maatjes. Je heb dus nog wel even.

    Hier misschien op termijn ook de wens voor een 4e, wilden we eigenlijk ook snel op elkaar maar mijn lichaam hersteld nu ook gewoon wat langzamer (had overigens niks na de bevalling, maar heb gewoon het gevoel niet dat ik er weer 100% ben). Bij ons dus vooralsnog ff pas op de plaats.
     
  7. Gruffalo123

    Gruffalo123 Fanatiek lid

    26 jun 2017
    3.939
    4.461
    113
    Herkenbaar die grote wens voor een volgend kindje en geen cyclus. Hier 14 maanden geen cyclus gehad door de borstvoeding en nu zwanger van de vierde zonder eerst weer een menstruatie te hebben.

    Ik heb destijds het hele internet en alle wetenschappelijke literatuur afgespeurd en er is nagenoeg niets wat je zelf kan doen om je cyclus op gang te krijgen. De meeste kruiden preparaten mogen niet i.c.m. borstvoeding, medicatie om eisprong op te wekken wordt niet gegeven als je borstvoeding geeft.
    Enige wat je zelf kan doen is zorgen dat je een goede voedingstoestand hebt en geen tekorten hebt als je niet wil stoppen met borstvoeding.

    Op het moment dat je volledig borstvoeding geeft en ook in de nacht nog regelmatig voed is het gemiddelde 14 maanden tot de cyclus terugkeert. Er zijn altijd vrouwen waarbij het eerder terugkomt, maar gemiddeld dus 14 maand
     
  8. prulletje2

    prulletje2 Fanatiek lid

    20 mei 2014
    4.047
    2.039
    113
    Pff dan vrees ik dat het hier bij 3 kindjes blijft :cry:
     
  9. Nummer4

    Nummer4 VIP lid

    14 dec 2019
    5.894
    5.580
    113
    Vrouw
    Het hoeft natuurlijk niet zo te zijn, er zijn ook zat vrouwen die met borstvoeding zwanger raken.

    Zelf had ik pas na een jaar weer een cyclus. Ik geef nogsteeds borstvoeding en ondertussen zitten we in ronde 11 voor de vierde.
    Ik voed nog 4 a 5x per etmaal. Geen flauw idee of dat invloed heeft op het zwanger worden, want ik heb wél een eisprong en een regelmatige cyclus.
    Maar ik heb ook een niche aan de laatste keizersnede overgehouden en ben al wat ouder.

    Mijn zoontje is ook flesweigeraar maar je kunt ze al vrij vroeg leren om uit een bekertje te drinken. Stond ik versteld van :eek:
     
  10. wepie

    wepie Actief lid

    2 nov 2014
    216
    99
    28
    Hier ook een flessenweigeraar. Van alles geprobeerd en logopediste ect alles is geweest maar hij deed het echt niet. Bleef gewoon 3 dagen aan een stuk door huilen en wachten tot mama er was.
    Ik werd ondanks de borstvoeding na 8 maanden weer ongesteld.
    Stoppen met de borstvoeding zodat je ongesteld word is nog geen garantie.. Dus dat idee zou ik proberen los te laten. Geniet van je kindje en hopelijk komt je cyclus snel op gang! En wie weet is het dan in een keer raak en ben je nog zwanger wanneer je kindje 9 maanden is
     
  11. JupitR

    JupitR VIP lid

    13 mei 2020
    6.178
    6.705
    113
    Vrouw
    Als je echt wilt stopen met borstvoeding omdat je dat vierde kindje wilt, dan moet je blijven oefenen met de fles. Liefst door anderen in een andere omgeving - is mijn vermoeden. Dat werkte bij mijn oudste in ieder geval. En anders dan op andere manieren de voeding erin krijgen. Via pap ofzo.

    De kans is heel groot dat je na het stoppen met borstvoeding een betere cyclus krijgt hoor. Ik heb twee keer lang gevoed, en werd ook twee keer pas rond hun 13 maanden voor het eerst ongesteld. En dan eerst met lange cycli met korte LF. Hoe minder voedingen, hoe beter mijn cyclus.
     
  12. prulletje2

    prulletje2 Fanatiek lid

    20 mei 2014
    4.047
    2.039
    113
    Ja ik word nu dus wel ongesteld, maar mijn temperatuur gaat niet omhoog en mijn cycli zijn heel lang. Vermoedelijk geen eisprong dus.
    Ik had vorige week een positieve ovulatietest en na 4 dagen was ik opeens zwaar ongesteld. Daar klopt natuurlijk ook niks van.

    Zou het wel zin hebben om ovulatietesten te blijven gebruiken in de onregelmatige cycli, zodat ik wel ongeveer weet wanneer er misschien een ovulatie aan zou moeten komen en de kans kunnen benutten voor het geval er toch een eitje springt?
    Of zijn ovulatietesten dan ook niet betrouwbaar?
     
  13. MotherOfAnAngel

    MotherOfAnAngel Fanatiek lid

    8 sep 2017
    2.720
    2.353
    113
    Vrouw
    Maassluis
    Wat herkenbaar....
    In november 2019 bevallen en in december al eerste menstruatie gehad.
    Ik gaf en geef nogsteeds borstvoeding
    We wilden er gelijk weer voor gaan maar ondanks menstruaties ovuleerde ik niet
    In mei bleef ik ongesteld tot september waarna ik naar de gynaecoloog mocht voor een echo en hormoonkuur (veilig icm borstvoeding)
    Ik heb het geluk gehad dat die kuur mijn cyclus ook MET eisprong terug heeft gebracht

    Mijn gedachte wat voor mij werkte is:
    Geniet van wat je hebt & geef je kindje(s) die al hebt het beste beetje van jezelf (borstvoeding /mamamelk) en stop niet voor de wens van een volgend kindje wat je nooit beloofd kan worden dat dat er ook komt. Je hebt geen garantie dat als je stopt dat je natuurlijk ook weer (snel) zwanger mag worden.
    Straks stop je en lukt het niet (zo snel als je wilt) en heb je spijt dat je niet langer door bent gegaan met voeden
    Je cyclus komt vanzelf terug en moeder natuur heeft de goede timing voor jou in het oog♡

    Maar dat is wat voor mij werkte ondanks mijn niet werkende maar sterk klapperende eierstokken streef ik ook enorm naar "zolang mogelijk borstvoeding, minimaal 2jaar

    Nu 1 eisprong gehad en het was helaas niet raak , maar ik hoop dat mijn cyclus nu echt hersteld is en wij ook nu echt kunnen beginnen nu dochterlief bijna 1 is volgende maand!
     
  14. prulletje2

    prulletje2 Fanatiek lid

    20 mei 2014
    4.047
    2.039
    113
    Oh ja ik heb dat niet zo sterk met borstvoeding. Ik vind 1 jaar maximaal wel genoeg eigenlijk. Ik geniet sowieso wel van mijn kinderen. Daar heeft borstvoeding niet echt wat mee te maken voor mij.
    Ik vind het makkelijk en fijn dat het lukt. Maar niet steeds elke keer die borst eruit hoeven te floppen vind ik ook wel fijn. Ik heb daar niet zo'n romantisch rooskleurig beeld bij als sommige mensen.
     
  15. Kangerootje

    Kangerootje Fanatiek lid

    24 dec 2013
    3.284
    1.491
    113
    Vrouw
    Misschien als je kindje straks meer hapjes gaat eten dat je cyclus/eisprong vanzelf wel goed op gang komt?
     
    prulletje2 vindt dit leuk.
  16. prulletje2

    prulletje2 Fanatiek lid

    20 mei 2014
    4.047
    2.039
    113
    Daar hoop ik op haha
     
    Kangerootje vindt dit leuk.
  17. Amberxx

    Amberxx Fanatiek lid

    6 nov 2013
    4.579
    4.623
    113
    Borstvoeding heeft van nature een remmende werking op de eisprong. Ook logisch aangzien het de overlevingskansen van de baby vergroot (van oorsprong dan). Daarbij geeft het je lichaam de tijd te herstellen van de zwangerschap en bevalling en alles weer aan te vullen. Zwangerschappen kort op elkaar zijn niet goed voor je lichaam. En ik las laatst ergens ook niet voor de volgende baby (de moeder is immers nog niet volledig hersteld en minder fit dan de vorige keer).

    In plaats van zo snel mogelijk weer zwanger worden zou je aandacht ook uit kunnen gaan naar de kleine baby die er al is. Dat kind tegen zijn zin de beste voeding onthouden vind ik wel ver gaan. Alleen omdat jij alweer bezig bent met de volgende. Dit kindje is er nog maar net. En zou alle tijd en aandacht moeten krijgen (met daarbij de andere 2 die er al zijn). Natuurlijk zijn er methoden die hem aan de fles krijgen (honger laten krikgen, als moeder onbereikbaar zijn omdat anderen de voeding moeten geven). Maar waarom zou je zo ver moeten gaan.
     
  18. prulletje2

    prulletje2 Fanatiek lid

    20 mei 2014
    4.047
    2.039
    113
    Pardon? Dit vind ik wel een heel ongepaste reactie!
    Mag ik gewoon even zelf bepalen wat ik met mijn lichaam doe ja?
    En waarom zou mijn baby minder aandacht krijgen terwijl ik zwanger probeer te worden of zou zijn? Mijn baby plakt bijna 24/7 aan mij vast. Die komt niks tekort. En daarbij hoef ik mezelf trouwens ook helemaal niet te verdedigen.
     
    Sado vindt dit leuk.
  19. Amberxx

    Amberxx Fanatiek lid

    6 nov 2013
    4.579
    4.623
    113
    Natuurlijk mag je zelf weten wat je doet. Maar je schrijft dat je kind alleen borstvoeding wil. En de fles weigert (net als het vorige kind heeft gedaan). Nu wil he dit kind die voeding (en borstvoeding is meer dan alleen voeding) onthouden met als enige reden een nieuwe zwangerschap. Dit terwijl je kindje nog heel klein is en duidelijk aangeeft daar behoefte aan te hebben.

    Als je kind zo'n behoefte heeft aan nabijheid (wat heel normaal is voor die leeftijd). Is het afleren van borstvoeding heel erg lastig. En de vraag is of dat nu wenselijk is. Je zou ook kunnen kijken naar de behoeften van je baby. Die hij nu duidelijk aangeeft.
     
  20. GroeneBomen

    GroeneBomen VIP lid

    7 mei 2019
    22.536
    26.108
    113
    Vrouw
    Hier ook nog steeds geen eisprong of cyclus maar heb een kind met eetproblemen helaas. Dus ik geef maar gewoon de borst, ook al is dat ook elke 2 a 3 uur in de nacht. Kan het niet over mijn hart verkrijgen om te stoppen omdat ik wel mijn slaap wil... juist omdat hij niet eet.

    Snap je daarin wel, je kind wil 1 ding maar jij wil eigenlijk wat anders en dat zorgt wel voor tweestrijd in je hoofd.
     

Deel Deze Pagina