Van sport afhalen of niet?

Discussie in 'Schoolkinderen en pubers' gestart door Loes23, 5 sep 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Striae

    Striae Fanatiek lid

    16 jul 2020
    1.567
    1.073
    113
    Misschien kijken of hij een individuele sport leuk zou vinden. Judo en voetbal zijn juist sporten die ik niet zou kiezen als mijn kind lichamelijk contact moeilijk en vervelend vind. Sport hoort juist leuk te zijn voor een kind. Ik heb het gevoel dat dit juist zijn zelfvertrouwen schaad waardoor het erger word.
     
  2. Goldrose

    Goldrose Actief lid

    4 feb 2017
    318
    193
    43
    Ik dacht precies hetzelfde! Ook daar wordt lekker bewogen, maar over het algemeen ligt de nadruk wat meer op het sociale aspect en het groeien naar zelfstandigheid. Op scouting is de diversiteit tussen kindjes groot (tenminste dat is mijn ervaring) er zit altijd wel iemand tussen waar je het goed mee kan vinden. Je kunt op scouting niet de slechtste zijn.
    Misschien dat zo zijn zelfvertrouwen wat kan groeien en dat hij later wel een teamsport kan doen. Het lijkt me ook niet de bedoeling dat hij een hekel gaat krijgen aan sport in het algemeen. En zoals gezegd, sommige kinderen zijn niet van die sporters en dat is prima naar mijn idee. Bewegen kan namelijk ook op andere manieren dan specifiek op een sport gaan.

    EDIT: ik zie dat je er al naar het kijken bent. (Note to self: eerst het hele topic lezen en dan pas reageren :p)
     
    aicirtap vindt dit leuk.
  3. Amberxx

    Amberxx Fanatiek lid

    6 nov 2013
    4.516
    4.576
    113
    Ik denk dat je verder moet kijken dan alleen deze sport. Je schrijft dat hij onzeker is, moeilijk contact maakt en omgang met andere kinderen lastig is. Daar zou ik wel mee aan de slag gaan. Sociale vaardigheden zijn heel erg belangrijk in zijn schoolloopbaan ennin het leven. Juist in je jeugd kan je daarmee oefenen.

    Hebben jullie hier zelf ook last van? Als ouder geef je het voorbeeld (zowel positief als negatief). Heeft hij verder wel vrienden? En hoe gaat het op school met andere kinderen? Als het daar (met bekende kinderen) ook een probleem vormt zou ik hier met de juf over in gesprek gaan. En kijken naar sociale vaardigheidstrainingen of speltherapie etc. En wat he man zegt zit wel iets in. Als je altijd maar opgeeft en wegloopt voor moeilijke zaken leer je het nooit. Ik zeg niet dat hij moet blijven voetballen. Maar daar zou ik zeker voor waken. Anders heb je in de toekomst een groter probleem.
     
  4. podiki25

    podiki25 Fanatiek lid

    18 mei 2012
    3.897
    124
    63
    Tandheelkunde
    Barcelona
    Ik heb alleen de op gelezen maar vind niet dat elk kind een sport moet doen hoor. Misschien is muziek of tekenles of de scouts wel iets voor hem. Mijn zoon is net als die van jou. Sport boeit hem niet. Geef hem maar een blad en potloden en hij is een uur zoet. Om hem wat socialer te maken gaan we hem wel nu de scouts laten proberen.
     
  5. ikkie97

    ikkie97 VIP lid

    7 mei 2011
    10.047
    3.479
    113
    Voetbal is niet de enige sport die er bestaat. Dus of op voetbal blijven of stoppen met sport lijken me niet de enige twee opties.

    Ik zou kijken naar gymnastiek, atletiek, survival, dat soort sporten. Kan op je eigen niveau, ook goed voor het zelfvertrouwen.
     

Deel Deze Pagina