We hebben dit nog nooit gemaakt, dus ik wil dit een keer gaan maken. Denk dat de kinderen het heel lekker zullen vinden. Maar ik ben dan wel op zoek naar een recept met iets van groenten er in, maar geen recept met 100 ingrediënten zeg maar (zoals de meeste recepten die ik vind op internet) Wie o wie helpt mij aan het ultieme recept?
Ik maak altijd als ik dat maak , gerulde gehakt op de bodem, gekookte macaronie en laagje kaas. In de oven 20 min op 200 graden . Daarnaast doe ik rauwkost van ui, paprika , komkommer en wortels. Ik vind dat heerlijk met ketchup ernaast.
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1186041/mac-n-cheesemuffins-met-bloemkool-en-kip Vind het zelf niet heel bijzonder, maar de kinderen vinden het fantastisch dat ze muffins eten als avondeten en ik blij omdat er groente in verstopt zit.
Ik eet vandaag: Smeuïge mac and cheese met bloemkoolroosjes #AlbertHeijn https://www.ah.nl/r/1187652 Ik vervang de bloemkool voor broccoli en doe er spekreepjes van kalkoen in dus je kan hem zelf nog een beetje aanpassen naar je eigen voorkeur.
Ik gebruik altijd als basis een zelfgemaakte bechamelsaus op basis van 50 gr boter, 50 gram bloem, 500 cc volle melk en daar voeg ik een shitload aan kaas aan toe. En daarmee kan je dan variëren door extra smaakmakers eraan toe te voegen:, bv 100gr sjalot 2 knoflook teentjes 4 takjes tijm 50 gr boter 50 gr bloem 500 cc melk Alles behalve bloem en melk samen aan fruiten en karameliseren. Dan bloem erbij en even meebakken. Dan beetje bij beetje 500 cc melk toevoegen. Daar de kaas in smelten Diverse soorten kaas (4x 130 gr): bv blauwe kaas, taleggio, gerookte cheddar, fontinella Evt extra toevoegen in Mac en cheese: Uitgebakken spek Maïs Blokjes achterham Gedroogde tomaatjes Gebakken champigon Etc. De kaassaus e.d. gaat dan door de voorgekookte macaroni (wel 2 minuutjes korter koken dan normaal). Dit alles in een ovenschaal en aftoppen met een broodkruimmengsel Broodkruimmengsel: Broodkruim, nog wat geraspte kaas, verse peterselie, evt. specerijen (bv cajunmix og wat gerookt paprikapoeder) En dan nog even afbakken in de oven 20 min op 200 graden (in ieder geval tot je een crunchy bovenkant hebt).
@Feye bedankt voor de tip! Dat is handig als je ze zo een beetje kunt foppen @Neskio die had ik inderdaad ook gevonden! Bloemkool vinden ze lekker dus dan is dit ideaal. Ik ben de bloemkool zo gekookt in water wel even beu @Adje dus je fruit de groenten aan, vervolgens doe je daar de bloem bij? En dan langzaam de melk toevoegen (dat is de saus dan neem ik aan?) Bakt die bloem dan genoeg? Of wacht je dan even met de melk toevoegen? In de recepten die ik las moet je de bloem toevoegen aan gesmolten boter, bruin bakken en daarna de melk toevoegen?
Is dat gewoon zo'n kant en klaar pakket? Net als je bijvoorbeeld voor soep hebt? Weet je nog wat er in zat?
Ja, net zoals de soep pakketten. Prei, tomaat, eh nog meer. Hier is de link: https://www.plus.nl/product/plus-verspakket-mac-cheese-schaal-850-gram-176126#
Hier maken we hem zo; Uitje en knoflook bakken, hamblokjes en paprika erbij. Blikje tomaten puree en naar smaak ketchup toevoegen. Macaroni afgieten en bij het prutje doen, laag op het vuur geraspte kaas toevoegen en goed omscheppen tot alle kaas gesmolten is. Hier de nummer 1 voor Macaroni!
Ik maak hem als volgt: - eetlepel Philadelphia of zuivelspread - kookzuivel (ik gebruik light aangezien de rest al heftig zat is) - ongeveer 100 ml magere melk - 100-120 gram van minimaal 3 soorten kaas (jong/oud/cheddar gaat hier meestal) kaas smelten in de kookzuivel + melk en Philadelphia en daar gekookte pasta doorheen. Zout en peper erdoor. Pasta moet net niet helemaal gaar zijn. Dan alles in een ovenschaal, paneermeel bovenop gemengd met wat parmezaan. Nog heel even in de oven en klaar ben je. Vaak eten wij er Mexicaanse maïskolf bij of coleslaw.
Ja in dit recept kan je eerst in de boter de gesnipperde sjalotjes, knoflook en tijm aanfruiten. Daarna de bloem erbij en inderdaad even meebakken zodat het gaart. Dan beetje bij beetje de melk er door roeren om klontjes te voorkomen.
Een simpel recept. Ham blokjes Grote ui Geraspte oude kaas Geraspte jongen kaas Geraspte parmezaanse kaas. Creme fresh Een teentje knoflook Basilicum. Eerst de ham blokjes met ui en daar na de knoflook en basilicum bakken. De rijst koken. De crème fresh in een pannetje en dan gooi ik om en om steeds een beetje kaas er bij en roer ik op een laag pitje tot het zacht is. De hamblokjes en ui er bij en door roeren. Hier naar de gekookte macaroni. Alles in een ovenschaal en 180 15 minuten in de oven. Ik gooi er ook nog altijd wat kaas over voor het kortstje. Verder scherpe komkomer salade er bij. Yoghurt dressing komkomer ui appel en ijsbergsla ei. De ui even hakken en hier bij de appel. Bij de ijsbergsla voegen en komkomer de ei er bij en dan een beetje yoghurt dressing.
Ik vond deze heel lekker: Mac and cheese met ham en broccolirijst https://www.ah.nl/r/1192894 Mijn kinderen overigens niet.
Wij vinden deze erg lekker: https://simoneskitchen.nl/mac-cheese-gorgonzola-uit-de-oven/ Ik dek het zelf af met een mengsel van panko, chilipoeder, gerookte paprikapoeder, peterselie en Parmezaanse kaas. En ik voeg soms nog sjalotjes en/of paddenstoelen toe.