Vagina na hechten

Discussie in 'Na de bevalling' gestart door Somelove, 24 nov 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Somelove

    Somelove Lid

    29 mei 2020
    20
    14
    3
    Hi

    Een wat privé onderwerp, maar iets wat me wel bezig houdt. :oops:

    Ik ben ruim 6 weken geleden bevallen. Ik was 2de graads uitgescheurd en ben gehecht + ze heeft iets afgeknipt dat eruit was gekomen tijdens het persen o_O.

    Tijdens de bevalling, helemaal aan het eind met het er daadwerkelijk uitpersen en waarbij de verloskundige, denk ik, mijn kindje probeerde te pakken, heb ik heel hard geroepen dat het pijn deed aan mijn clitoris. Echt, het voelde alsof ze met haar nagel of een schroevendraaier er kei en keihard in zat te duwen. Mega pijnlijk.

    Dus mijn eerste vraag, heeft iemand dat ook gehad?

    Daarna dus gehecht en nu na 6 weken heb ik de boel eens even bekeken want het voelde nogal trekkerig, niet pijnlijk (maar we hebben ook nog geen seks gehad, heb het idee dat dat wél heel erg pijnlijk wordt door dat trekkerige stukje).

    Maar, het ziet er nu dus best wel anders uit daar. Mijn 'clitoriskapje' is verdwenen. Het ziet er daar gewoon echt anders uit. Niet vreselijk, maar wel anders en.met net wat geks, namelijk.. dat van mijn clitoris dat anders is en mijn ene 'grote' schaamlip stopt 'gewoon' terwijl vanuit de ander een ietwat verdikking helemaal doorloopt richting mijn anus. Alsof die schaamlip dus niet meer stopt. Oké, sorry voor deze nogal onprettige beschrijving. Kortom, het ziet er nogal anders uit. Die schaamlip die helemaal doorloopt die voelt geloof ik ook nogal wat trekkerig.

    Nu mijn vraag, heeft iedereen dit? Dat het er echt wel anders uit ziet of is er bij mij iets verkeerd gegaan? Ik heb over 3 weken een afspraak bij de verloskundige, maar ik wilde me vast even voorbereiden op wat 'normaal' is qua verandering. En ik kan daar moeilijk heel precies de voorsituatie uit gaan leggen hahaha, misschien vindt zij dit wel normaal en zit ik nu voor de rest van mn leven hiermee :oops: (want, mocht ze het toch niet helemaal oké vinden, waarvoor ik bang ben dat ze het wél oké vindt en er niks meer aan kan gebeuren, wat gaat ze dan doen? De boel weer openknippen? o_O)
     
  2. Jackie87

    Jackie87 VIP lid

    6 aug 2013
    5.431
    2.867
    113
    Bij de eerste ben ik ook flink ingescheurd en geknipt. 3 maanden na de bevalling had ik er nog zo'n last van dat ik naar de gynaecoloog moest, die alles weer open haalde (veel littekenweefsel) en opnieuw heeft gehecht. Maar eerlijk, heb ik nooit gekeken hoe het er uit zag. Ik durfde niet :oops:
    Als jij je zorgen maakt zou ik de verloskundige gewoon even bellen. Hoogstwaarschijnlijk kan ze gewoon even kijken.
     
  3. Mya

    Mya Fanatiek lid

    12 apr 2012
    2.599
    2.170
    113
    Jeetje wat heftig, dat iets af geknipt wat eruit kwam, is wel raar. Heb je gevraagd wat dat was? Ik zou dat echt willen weten. Tijdens de bevalling zelf deed alles van top tot teen zeer, ook mijn clitoris voelde alsof die eraf viel. Maar mijn vagina is nooit meer t zelfde geworden na een totaal ruptuur, daarna geknipt en bij de derde gescheurd, maar ook niet heel erg lelijk geworden, wel anders. Maar misschien toch nog ff naar laten kijken door verloskundige. Tegen trekkerig gevoel hielp bij mij, was tip van de kraam zorg, smeren met calendula emulsie, dat hielp erg goed, en t trekkerige gevoel verdween. Deed dat 3x per dag en na de eerste dag hielp het al. Hopelijk heb je er iets aan, en gefeliciteerd met je kleine, geniet ervan, want voor je t weet zijn ze groot.
     
  4. AvdY

    AvdY Niet meer actief

    Nee, bij mij is het ook niet meer hetzelfde. Na vijf maanden na de eerste bevalling was het iig pijnvrij. Tweede bevalling viel qua pijnklachten mee, toen ingescheurd en ingeknipt, daar zie je ook beiden niets meer van, wel van de ravage na de eerste bevalling. Tja. Ik heb het uiteindelijk geaccepteerd. Een correctieve operatie zou ook niet het gewenste effect geven.
     
  5. GroeneBomen

    GroeneBomen VIP lid

    7 mei 2019
    22.509
    26.043
    113
    Vrouw
    Bij de bevalling van nr 2 vroeg de verloskundige of ik geen last had van de littekens want ze kon de inwendige ravage goed zien... was dus 4 jaar later. Nee t is niet meer hetzelfde. Ik kon na de eerste bij de eerste keer weer tampons gebruiken gewoon het niet voor elkaar krijgen: ingang was zo veranderd dat ik mijn lijf weer moest leren kennen.
    Nr 2 heeft ook niet veel goed gedaan, de verloskundige in opleiding keek geschokt omdat t 1 open bende was en losgescheurde spieren. De ervaren verloskundige moest echt even zoeken welke spier aan welke moest worden gemaakt en daarna de lappen vlees maar weer bij elkaar. Goede nieuws was dat de ruggenprik nog werkte want ze had het anders niet volledig kunnen verdoven. Eindresultaat is geen plaatje maar goed... heb geen pijn en ach...ik zie t zelf toch niet. (Overigens bij de eerste wel een jaar last gehad, dat bv fietsen ook onprettig was)

    Ben wel op nacontrole geweest toen, was fijn! Was al de dood dat t een ramp was daar maar de gyn zei: keurig!
     
  6. RLSD

    RLSD Fanatiek lid

    4 jul 2020
    1.575
    1.128
    113
    Vrouw
    Ik ben tijdens de bevalling van mijn zoon ingeknipt en richting mijn clitoris uitgescheurd. Dit zag er in eerste instantie na het hechten etc ook echt niet uit en toen ik een paar weken later bij de gynaecoloog was ivm een baarmoederonsteking was haar eerste reactie ook: jeeeeeetje het ziet er niet uit, wat een slagveld. Fijn, dat was wel wat ik wilde horen zeg :p Op mijn vraag of het allemaal nog wel goed zou komen was haar antwoord volmondig ja. Het heeft een poosje geduurt (vraag me niet hoelang) maar nadat alles goed genezen was etc ziet het er wel weer normaal uit. Anders? Ja, dat wel.

    In jouw geval zou ik even met je verloskundige overleggen. Ze kunnen aan de hand van je verhaal vast wel beoordelen of het nodig is er nog naar te kijken of dat het een kwestie van afwachten is ivm het genezingsproces.
     
  7. Muisje2016

    Muisje2016 Fanatiek lid

    18 jan 2016
    3.004
    5.079
    113
    Ik zou inderdaad even je vk bellen, zeggen dat je je wat zorgen maakt en vragen of je wat eerder op het spreekuur mag komen.

    Zonder beeld erbij vind ik het lastig om te beoordelen wat "normaal" is en of het weer goed komt. Ik weet wel dat 3 weken echt nog wel vroeg is en dat het waarschijnlijk nog een héél stuk zal verbeteren. Stel dat er echt iets niet ok is dan zou je via de huisarts een verwijzing kunnen krijgen naar de plastisch chirurg, die heeft het meeste verstand van littekens mooi herstellen.

    En het kapje over je clitoris wat je beschrijft, dat scheurt inderdaad wel eens in. (Door het hoofdje wat er langs schuurt, als vk kom je niet met je handen in die buurt.) Het is zo dun en teer weefsel dat goed hechten daar heel moeilijk is en het helaas niet altijd lukt om te herstellen zoals het was.

    Edit: ik las net dat je geen 3 maar 6 weken geleden bent bevallen. Dan nog staat er voor volledig herstel een stuk langer. Niet raar als het pas na 6 maanden weer als vanouds voelt/eruit ziet. Bedoel trouwens niet dat je zolang door moet lopen met pijnklachten, dan eerder aan de bel trekken, maar wel dat alles weer normaal en soepel aanvoelt.
     

Deel Deze Pagina