Wintersport 2020/2021

Discussie in 'Vakantie en vrije tijd' gestart door Feye, 3 okt 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Butchke

    Butchke Fanatiek lid

    23 nov 2009
    2.821
    1.309
    113
    aan het genieten van het leven
    Limburg
    In ieder geval tot half januari heb ik begrepen. Daarna wordt de situatie opnieuw beoordeeld ...

    Ze hopen natuurlijk februari, maart en april weer te kunnen openen om het skiseizoen hiermee nog enigszins te redden.

    Alleen in Frankrijk al 120000 mensen werkzaam in de wintersport sector..
     
  2. Feye

    Feye VIP lid

    26 nov 2013
    6.054
    3.521
    113
    Vrouw
    Dat begrijp ik, maar de uitspraak om het hele seizoen dicht te blijven, durven ze nu gewoon nog niet te doen denk ik... Dan wil je ook direct kunnen zeggen over eventuele steunpakketten die er zijn.
    En wellicht mogen eigen inwoners straks wel skiën? Dat zou voor met name Frankrijk wel wat schelen, maar Oostenrijk (die het volgens mij vooral van de buitenlanders moet hebben) maakt dat weinig uit.

    Anyway: het blijft afwachten en ik ben blij dat ik de besluiten niet hoef te nemen :)
     
  3. Feye

    Feye VIP lid

    26 nov 2013
    6.054
    3.521
    113
    Vrouw
  4. Cindy1977

    Cindy1977 VIP lid

    12 mei 2017
    7.933
    12.186
    113
    In mijn post hierboven ergens, heb ik ook getypt dat ze die willen aanvragen, die steunpakketten. Volgens mij hadden ze het over “miljarden” van de eu.

    Ik ben ook blij dat ik daar niet over ga hoor :D
     
  5. Amarens

    Amarens VIP lid

    24 dec 2009
    11.493
    3.765
    113
    Maar een paar dagen terug was er een item op het journaal over Zwitserland. De pistes daar zijn gewoon open (nu al). Je moet wel met een mondkapje om skiën...
     
  6. Butchke

    Butchke Fanatiek lid

    23 nov 2009
    2.821
    1.309
    113
    aan het genieten van het leven
    Limburg
    tja dat is Zwitserland..... Ik ben blij dat Frankrijk (en waarschijnlijk Italië en Duitsland) wel verstandig zijn.
    Oostenrijk is ook open geweest, maar toch besloten om weer heel snel te sluiten.
    Zij komen 8 december met berichtgeving of ze dit jaar nog open gaan.
     
    citroenrasp en Cindy1977 vinden dit leuk.
  7. Krulpeterselie

    Krulpeterselie Fanatiek lid

    27 apr 2015
    2.485
    1.093
    113
    oostenrijk zit letterlijk in lockdown om de wintersport te redden. Er waren geen besmettingen te herleiden naar de gletschers. Alleen deze gebieden zijn in dit jaargetijde open en ook nu nog voor de ski teams. Alle andere gebieden openen tussen 8-18 december. Als de EU beslist dat ze tot na nieuwjaar dicht moeten blijven kost dat 2 miljard aan kosten (dat is dus nog lang niet de inkomstenderving) en 700.000 werklozen. Ter vergelijking: Tirol heeft 700.000 inwoners. Oostenrijk is dan ook flink tegengas aan het geven in dit scenario. Als dit er door komt verwachten ze naast desastreuze economische gevolgen ook een massieve ‘schijt aan de maatregelen’ van de inwoners. Die lockdown is er namelijk mede om het toerisme te redden wat er te redden valt. Blijft dat toch dicht dan hebben de maatregelen ook geen voelbaar nut meer. Voor oa Salzburgerland en Tirol is wintersport de enige inkomstenbron in de winter.
     
  8. Butchke

    Butchke Fanatiek lid

    23 nov 2009
    2.821
    1.309
    113
    aan het genieten van het leven
    Limburg
    Je hoeft me jouw versie niet uit te leggen, ik krijg ook een wekelijkse update van familie en kennissen.:thumup:
    Er waren wel degelijk besmettingen te herleiden, men wil daarom ook Ischgl 2.0 voorkomen. Daarnaast vormt zich imagoschade voor Oostenrijk door die ellenlange rijen en propvolle gondels in oktober op de gletschers. Dat was een dikke middelvinger naar de rest van Europa. Ieder land in de Wereld verkeert in zwaar economisch weer. Als zij besluiten dit jaar te openen dan toont dat weinig respect naar de rest van Europa. Wat ze in 2021 weer gaan doen is natuurlijk een ander verhaal, dan overwegen de overige skilanden ook weer te openen. Ik had altijd een hoge pet op van Oostenrijk, maar hun beleid momenteel om hun wintersport-hachje te redden en zo een 3e golf op te wekken stuit me tegen de borst.
    Oostenrijk is kapitaalkrachtig genoeg om 2020 dicht te blijven.
     
    HappyRabbits vindt dit leuk.
  9. Krulpeterselie

    Krulpeterselie Fanatiek lid

    27 apr 2015
    2.485
    1.093
    113
    dat is niet helemaal waar. We waren er zelf ook in oktober en die foto’s die online gekomen zijn zijn inmiddels ook weer door mensen herkend als oude foto’s. Net als in Nederland foto’s werden gebruikt van andere jaren van volle stranden en boulevards. Als je in de reacties keek was het helemaal niet zo druk. In de dagen dat wij er waren was er geen rij te bekennen. maar goed wellicht zijn die dagen er wel geweest.

    de apres-ski doet niet meer mee in dit hele verhaal want de apres ski is verboden dit wintersportseizoen.

    ik vind het erg ver gaan om te zeggen dat ze hiermee een derde golf opwekken. Ik moest gisteren naar de action voor printpapier en ben direct omgedraaid. Er stonden eerlijk waar een rij van 25 man om de winkel in te mogen. In de winkel werden alle regels genegeerd. Dat kan allemaal wel. Of met honderden naar de ikea of zelfs in een vliegtuig naar Curacao of Bonaire is ook geen probleem. Ik ben echt van mening dat skiën in de buitenlucht een kleiner risico vormt dan de voorbeelden hierboven. Tenslotte is er altijd gezegd door het RIVM onder andere, dat in de buitenlucht het besmettingspercentage nagenoeg nihil is. Zoals gezegd is de apres ski geen onderdeel meer van de discussie want dat is verboden. En ja het klopt dat daar besmettingen zijn te herleiden. Maar het is vanuit Nederland altijd een makkelijke kapstok geweest. Vlak de carnaval niet uit. En heel veel mensen hadden al corona voordat het officiële eerste geval bekend werd. Een tijdje teug stond in het nieuws bijvoorbeeld dat Linda de Mol een bloedtest heeft laten doen en daaruit bleek dat ze al corona had gehad in januari.
    Ik snap Oostenrijk in deze heel goed. 700.000 werklozen wat gelijk staat aan een nagenoeg alle volwassen inwoners van de gebieden waar er wintersport is, is financieel niet overeind te houden. Er dient altijd een afweging gemaakt te worden van beide kanten (gezondheid en economie) Als je naar de besmettingen kijkt in Oostenrijk concentreren die zich voornamelijk in Wenen, Innsbruck en Schwaz. Het dal waar wij heen gaan heeft momenteel 2 actueel positief geteste personen. Wil je dan dat deel van je land letterlijk failliet laten gaan om een aantal wat lager is dan de griep om van de mortaliteit nog niet te spreken?
     
  10. Krulpeterselie

    Krulpeterselie Fanatiek lid

    27 apr 2015
    2.485
    1.093
    113
    ik reageerde vooral op je stukje ‘ze besloten maar snel weer dicht te gaan’. De nuance ontbreekt en doet vermoeden dat ze dit deden door besmettingen.
    Onjuist, want ze moesten dicht omdat er niets meer mag alleen nog een wandelingetje en boodschappen.
    Er zijn regelmatig berichten naar buiten gekomen wat vooral bezoekers van hotels en restaurants betroffen. Er zijn echter geen grote clusteruitbraken uit voortgekomen. Oostenrijk is qua testbeleid en opsporing sowieso veel kritischer dan in Nederland. Er wordt namelijk niet alleen getest of je het hebt maar ook of je weer genezen bent. die cijfers worden met elkaar verrekend. In Nederland loopt de teller alleen maar op maar hoeveel er weer beter zijn weet niemand. Ook als je je nog een keer laat testen wordt je weer meegerekend las ik pas.

    De geluiden gaan nu dat de skigebieden wel open gaan maar hotels gesloten blijven of maar met een beperkte capaciteit voor toeristische overnachtingen.
    Gevolg is dat het inkomen voor de gebieden niet helemaal wegvalt, de Oostenrijkers kunnen namelijk zelf wel gaan en de toestroom aan toeristen blijft daarmee laag.
    Overigens is onderzocht dat de toestroom al 25% minder dan normaal zal zijn bij code geel. Blijft het code oranje voor Duitsers en Nederlanders zal dit ca meer dan 40% gaan worden. 46% uit mijn hoofd. De drukte die je dan normaal hebt is er dan allang niet meer. Kerst is sowieso nooit zo druk bezocht als de voorjaarsvakantie.
     
  11. Butchke

    Butchke Fanatiek lid

    23 nov 2009
    2.821
    1.309
    113
    aan het genieten van het leven
    Limburg
    Sorry hoor.... wat een overdreven reactie. Oostenrijk gaat niet failliet. Het is 1 van de meest kapitaalkrachtige landen van Europa. Zij werken wel degelijk mee aan een 3e golf als zij besluiten toeristen toe te laten om hun eigen ski-hachje te redden. Ik ski ook graag 2x per jaar, maar geen haar op mijn hoofd om daar nu naar toe te gaan.
    Gelukkig is Merkel voornemens om Het de Duitsers moeilijk te maken om te gaan skiën in Oostenrijk. Italië wil de grens met Oostenrijk sluiten als zij besluiten met Kerst open te gaan. Oostenrijk is op dit moment super egoïstisch!! Gelukkig zijn omliggende landen verstandiger. (Op Zwitserland na, die bewandelen weer hun eigen weg)

    En ik heb wel degelijk echte foto’s gezien van diverse gletschers waar het bommetje vol was. Niks uit de oude doos. Rijen dik, propvolle zweterige gondels. Live beelden van mensen die dit ook op Twitter hebben geplaatst. Dus geen waarheden weerleggen als je het zelf niet hebt gezien.

    Al jouw andere argumenten/discussie punten mbt Action en Bonaire zijn totaal niet relevant in deze.... we weten allemaal dat veel mensen schijt hebben aan de regels. En dat gaat ook in Oostenrijk gebeuren als de gebieden open gooien. Want daar hebben de mensen ook schijt aan de regels.. als ze maar kunnen skiën :rolleyes:
    Lekker 50 man in de gondel:thumup:
     
    HappyRabbits vindt dit leuk.
  12. Butchke

    Butchke Fanatiek lid

    23 nov 2009
    2.821
    1.309
    113
    aan het genieten van het leven
    Limburg
    Dat rechtvaardigt niet dat Oostenrijk het in de hand werkt om hun zorg systeem nog meer te belasten terwijl deze al overbelast is. Duizenden ski ongevallen zorgen jaarlijks, ook in de kerstvakantie, voor overvolle ziekenhuizen mn. in innsbruck en salzburg.
    De week van Nieuwjaar is doorgaans net zo druk als de voorjaarsvakantie. Dus ook dat argument klopt niet.
     
  13. mamameer

    mamameer VIP lid

    21 jan 2014
    7.611
    3.987
    113
    niet alleen verschrikkelijk zwaar maar je moet ook goed de omgeving kennen. als ze de pistes verder niet prepareren heb je grote kans op lawines. Dat is allemaal een beetje te veel van het goede voor de doorsnee 1 week per jaar wintersporter zoals de meeste nederlanders.
     
  14. MissXray

    MissXray Fanatiek lid

    19 sep 2020
    1.690
    1.612
    113
    Vrouw
    Wij hebben de wintersport van half feb van de week geannuleerd nu het nog kosteloos kon. Super jammer om een jaar over te moeten slaan, maar ook prima dat we weten waar we aan toe zijn.
     
  15. Aszz

    Aszz Niet meer actief

    Wij hebben ‘m afgelopen week ook geannuleerd, nu kon het nog kosteloos.
    Afgelopen jaar ook al moeten annuleren :(
    Nou ja het is niet andere. Man wordt per 1 januari zzper dus daar onze energie maar in steken.
     
  16. Elizah

    Elizah Niet meer actief

    #97 Elizah, 27 nov 2020
    Laatst bewerkt door een moderator: 27 nov 2020
    Ik annuleer 11 februari pas, als dan blijkt dat alles nog dicht zit. (8 dagen vantevoren)
    Tot die datum kunnen we kosteloos annuleren.
     
  17. Butchke

    Butchke Fanatiek lid

    23 nov 2009
    2.821
    1.309
    113
    aan het genieten van het leven
    Limburg
    Morgen officieel bericht maar nu al uitgelekte info;
    Hotels/appartementen en restaurants blijven dicht tijdens de kerstvakantie in Oostenrijk. De skiliften gaan wel open.

    Buitenlanders met Zweitwohnsitz kunnen een verklaring krijgen van de gemeente en zijn welkom. Kom je uit een land met hoge besmettingsgraad, dan alsnog 10 dagen in quarantaine.

    Maar skiën tijdens de kerstvakantie zal voornamelijk weggelegd zijn voor de Oostenrijkers zelf.
     
  18. Krulpeterselie

    Krulpeterselie Fanatiek lid

    27 apr 2015
    2.485
    1.093
    113
    heb je hiervan de bron voor mij? Verschillende media spreken elkaar tegen namelijk
     
  19. Afua32

    Afua32 Bekend lid

    21 okt 2018
    567
    239
    43
    Vrouw
    Ben ook benieuwd naar de bron...
     

Deel Deze Pagina