Aankoop 2e woning (recreatiewoning)

Discussie in 'Vakantie en vrije tijd' gestart door Do1981, 24 nov 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Krulpeterselie

    Krulpeterselie Fanatiek lid

    27 apr 2015
    2.485
    1.093
    113
    zo ervaren wij het ook. Beddengoed verschonen we als we weg gaan zodat het klaar ligt voor de volgende keer. Een plank in de kast is de ‘vakantieplank’. Alles wat een volgende keer meemoet ligt daar. Gaan we weg pak ik wat op de plank ligt en de benodigde kleding. Toiletspullen, telefoonladers etc ligt daar allemaal al.
     
  2. mamameer

    mamameer VIP lid

    21 jan 2014
    7.594
    3.975
    113
    Huishouden is wel iets om rekening mee te houden. Ik doe een deel van het huishouden en ook kleding wassen enzo in het weekend, want ik werk veel door de weeks. Maar dat lukt dus niet in die periode dat we naar de camping gaan. Dan moet ik door de weeks mijn huishouden wel afmaken. Want in het weekend ben ik er niet.
    En idd er liggen spullen in de caravan. Maar er gaat ook wel veel was mee naar huis (Denk aan (strand)handdoeken, theedoeken, zwemkleding, extra vieze kleren van al het buitenspelen) . Die dan ook weer schoon mee terug naar de camping moet. Heb ik dan een aparte wasmand voor die ik vies meeneem naar huis en schoon weer vul. Het kost me wel wat extra planning.
     
  3. Do1981

    Do1981 VIP lid

    9 dec 2016
    5.483
    3.341
    113
    Ik kan me best voorstellen dat sommige dingen dubbelop zijn en dat je, je op een gegeven moment gaat irriteren daaraan.
    Het is denk ik ook een kwestie van het ervaren. Met geen mogelijkheid kunnen we vooraf inschatten hoe we het gaan vinden.

    we hebben er goed over nagedacht wel.

    het punt tav hobby van kind is wel belangrijk. Dat wordt wel een ding, daarom niet te ver. Duur nog wel een paar jaar.

    En park dingen moet je wel op letten ja.

    We hebben inmiddels een huis op het oog. Dat ligt ook niet op een park. En inderdaad het bestemmingsplan al bekeken, zeker een belangrijk punt!
     
  4. Jacy82

    Jacy82 Bekend lid

    24 nov 2018
    742
    418
    63
    Vrouw
    Wij hadden tot anderhalf jaar geleden een huisje (chalet) op een park. Ik vond dat eigenlijk wel leuk met kinderen. Als een vriendin bleef slapen konden ze lekker op het park spelen (wel een park met veel bezigheden) en konden wij even samen wat doen. Ee hebben het verkocht nu ik niet meer in die buurt werk en er dus nog zelden zou komen. Want het heeft wel veel onderhoud en ook was er iets toen met extra belasting ofzo op een 2e/vakantie huisje. Dacht ik.

    Waar ik wel op zou letten is de kant van jet terras. Dat je niet aan de kant zit waar je het heetste deel in de zon zit, zodat je er eigenlijk zelden lekker kan zitten omdat je wegbrand. Beter aan de kant waar je halverwege de middag en in de avond nog lekker kan zitten.
     
  5. spruitjes

    spruitjes Fanatiek lid

    27 sep 2014
    2.885
    1.383
    113
    Oeps...ik was al een tijdje hier niet meer geweest.
    Maar wij hebben dus sinds 2 jaar een stacaravan op een park Maar liefst 25 minuten rijden van ons huis. Nooit gedacht dat we dit zouden doen. Maar het is heerlijk !
    Als we daar zijn is het leven zoveel relaxter ! De vogels fluiten harder en de zon schijnt meer. We zitten naast de oisterwijkse vennen. Heel maf maar we kwamen er anders nooit.
    Ja het is wat onderhoud. Maar op een 1 of andere manier is het hier leuk om te klussen. We hebben ook nog veel plannen om het nog perfecter te maken. En poetsen valt wel mee. Het is een stacaravan, die hoeft niet spik en span te zijn. Deze zomer willen we thuis een nieuwe wasmachine en de oude gaat naar de schuur op de camping.
    Alles is dubbel dus we hoeven alleen het verse eten, kleren, honden en konijnen mee te nemen.
    Op zondag ochtend rijden we voortaan op en neer naar de zwemles. Dat is met deze afstand te doen. Als het lekker weer is zitten we er elk weekend. Als ik op zaterdag moet werken gaat mn man vast en kom ik na het werk.
    We zitten op een camping met veel speeltuintjes en 2 zwem gelegenheden. Onze oudste is bezig met vriendinnetjes maken. Er is ook een animatie team met knutsel ochtenden. Daar kan ze zelf heen.
    Het is ook ideaal voor familie en vrienden bezoek. De meeste vinden Het leuk om langs te komen en een dagje bij ons te vertoeven.het is veel relaxter hier. En we hebben hier de ruimte.
    Onze tuin is hier groter dan thuis. 12x17 m .
    Ja wij zijn wel blij...
    We zitten in een rustig laantje. Met geen doorgaand verkeer. Maar wel met buren. En dat is juist wel leuk. We Hebben voortaan rummicup buren! Mij lijkt in een huisje in het bos wel een beetje te eenzaam.
    En nu houden de camping eigenaren ook van een oogje mee in het zeil.

    Het is wel het idee dat dat we over een paar jaar in de meivakantie een weekje naar Oostenrijk gaan. Dan moet dat financieel ook wel lukken. Zijn de honden er ook niet meer. Hebben we geen dutjes beperkingen meer. En zijn de grootste klussen op de camping klaar.

    Hopelijk heb ik je een beetje kunnen helpen.

    Op de foto zie je een deel van ons terrein. Rechts is nog een 3 meter breed grasveld. En plek voor de auto. Achterin nog een grote schuur
    Rechts op de foto zie je net niet onze grote vijver. Incl kikker ! Dichterbij de natuur kan haast niet
     

    Bijgevoegde bestanden:

    Do1981 en Afua32 vinden dit leuk.
  6. zeilbootje

    zeilbootje Fanatiek lid

    15 jan 2014
    2.644
    1.286
    113
    Dat met vriendjes en vriendinnetjes vind ik inderdaad wel het nadeel aan een gewoon huis versus een huisje op een park. Wij hebben bewust een gewoon huis gekozen omdat we dit veel ‘vrijer’ vonden dan een park, maar gevolg is dus wel dat er maar weinig kinderen zijn en de speeltuin is verderop in het dorp. Gelukkig hebben we zelf een tuintje met trampoline etc, maar verder zijn er niet echt veel kinderen in de buurt. Dat vind ik wel jammer, bijv vorig jaar zomer toen we naar een echte camping gingen hadden ze gelijk allemaal vriendjes en vriendinnetjes en had je er geen omkijken naar.
     
    MamavanLynn vindt dit leuk.
  7. Afua32

    Afua32 Bekend lid

    21 okt 2018
    567
    239
    43
    Vrouw
    Klinkt als een heerlijke plek.
    Wij wonen ook in die regio. Prachtig daar.
     
    spruitjes vindt dit leuk.
  8. Do1981

    Do1981 VIP lid

    9 dec 2016
    5.483
    3.341
    113
    Dank voor jullie ervaringen @spruitjes en @zeilbootje ! Nuttig om het hier ervaringen te lezen.

    we hadden een huis op het oog buiten een park, maar dat is inmiddels verkocht. We zoeken lekker verder. Jouw afweging herken ik @zeilbootje . De rust buiten park is fijn, maar het contact op het park en voorzieningen zoals @spruitjes beschrijft zijn ook echt super fijn.

    Mooiste zou denk ik zijn een groot perceel aan de rand van een park. En dan ook op circa een uurtje rijden vanuit hier.

    heb alleen het idee dat het niet bestaat, haha. Dus we moeten maar bedenken wat dan belangrijker is. Afstand of perceel of iets anders.
     
  9. spruitjes

    spruitjes Fanatiek lid

    27 sep 2014
    2.885
    1.383
    113
    Jullie hebben ook (kleine) kinderen toch ?
    Voor mij geld: kinderen blij en lekker aan het spelen, ouders ook rust en vakantie!
    Ze zijn nog net een beetje te klein, maar ik kan niet wachten op de jaren dat ze zelf lekker op pad gaan met de vriendinnetjes op de camping. Mee met het animatie team... En wij lekker zitten in onze tuin... boekje erbij....
    Of kletsen met visite natuurlijk. Gezellig !
     
    Do1981 vindt dit leuk.
  10. zeilbootje

    zeilbootje Fanatiek lid

    15 jan 2014
    2.644
    1.286
    113
    Ik zit daar een beetje dubbel in. Aan de ene kant vind ik dat dus ook enorm gezellig, aan de andere kant houd ik ook erg van rust en spreek ik zelf niet perse graag mensen als ik op vakantie ben. En ik denk dat als je een vaste plek op een park hebt, dat dat er toch vaker van komt dan wanneer je een huis koopt in de ‘rimboe’ ;). Maar ja, de kids happy, mama happy. Dat klopt zeker! Daarom vond en vind ik het nog steeds best een lastige keuze.
     
  11. Do1981

    Do1981 VIP lid

    9 dec 2016
    5.483
    3.341
    113
    klopt, eentje van 3 jaar. Hopelijk op een gegeven moment nog een kleine. Maar dat is weer ander onderdeel van deze site, haha

    Herken zeker wat je zegt, maar aan de andere kant bedacht ik ook dat hij op een gegeven moment er natuurlijk ook weer te oud voor wordt om mee te gaan. Het is wel echt ook een investering voor lange termijn, dus moet vooral voor ons op lange termijn ook fijn zijn. Maar misschien denk ik dan ook te ver vooruit.

    We zaten tegelijkertijd te tikken, ik herken ook heel erg wat @zeilbootje zegt
     
  12. spruitjes

    spruitjes Fanatiek lid

    27 sep 2014
    2.885
    1.383
    113
    Ik moet eerlijk bekennen dat ik mezelf niet onder categorie "typisch campingvolk " vind vallen. Ik vind de hele dag goedemiddag roepen ook vreselijk. En ik ken nog heeeeel veel mensen niet.
    Daarom ben ik ook wel blij met ons laantje. Niet in het centrum . Wel de faciliteiten, ook de rust

    Collega van mn man staat er ook. Die pubers vinden het nog steeds leuk daar. Hebben genoeg te chillen met vrienden
     

Deel Deze Pagina