Nog steeds niet verder in zoektocht lichamelijke klachten..

Discussie in 'De lounge' gestart door Elleke, 2 jan 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Elleke

    Elleke Fanatiek lid

    1 mrt 2011
    1.796
    156
    63
    #1 Elleke, 2 jan 2021
    Laatst bewerkt: 2 jan 2021
    Dag allemaal,

    Vorige week heb ik een topic geopend over tussentijds bloedverlies. Inwendige echo bij VK gehad (is vriendin van me, en wachtlijst gynaecoloog is lang) om te kijken of er wat te zien was, dit was niet het geval. Ik heb sinds het bloedverlies ook erge druk in mijn buik en voornamelijk druk in mijn rug. Dit straalt uit naar mijn heup, benen en rug. Vooral in mn heup vaak steken. Vorige week naar de huisarts geweest, hij dacht dat het geen verband heeft met het bloedverlies (wat inmiddels 3 dagen is gestopt), maar er van los staat. Hij wil eerst een echo van mijn buik, om alles goed na te kijken, ipv naar gynaecoloog. Een vader van mijn vriendin is kort geleden overleden aan een tumor is zijn rug. Ik maal er steeds mee; ik heb ook het gevoel dat er wat klem zit.. vrijwel de hele dag zo'n druk, alsof ik steeds moet poepen, aan het einde van mijn rug steeds een plek waar het pijn doet.. vorige week naar de fysio geweest, maar zij vond niets. Des te meer maak ik mij steeds banger. Wat zit daar, wat mij al 3 weken lang pijn geeft, soms tot wee-achtig gevoel toe? Ik heb de echo over een week, ik ben benieuwd of iemand iets soortgelijks herkent en wat het is geweest, het zou mij enorm helpen..

    Ik kan me niet heugen dat ik me heb vertilt, ben 3 weken geleden wel gevallen, maar kan volgens de fysio niet daar mee te maken hebben. Heb naproxen gekregen, maar dit helpt me niet echt..
     
  2. Muis2009

    Muis2009 Bekend lid

    29 jan 2018
    669
    370
    63
    Vrouw
    Geen ervaring, maar kan me je angst heel goed voorstellen. Sterkte! Hopelijk kunnen ze je goed verder helpen en loopt het met een sisser af.
     
  3. Elleke

    Elleke Fanatiek lid

    1 mrt 2011
    1.796
    156
    63
    (Sorry, dit ging niet helemaal goed, zelfde post als wat ik hierboven heb gepost, maar krijg het niet meer weg)
     
  4. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    19.950
    8.762
    113
    Kan het ook geen pms syndroom zijn? Ik slik daarom de pil door. Maar ondanks de pil kan ik rugpijn krijgen dat straalt dan uit naar mijn benen, buikpijn kan 2 dagen zijn maar net zo goed 2.5 week. Ook onderzoeken gehad, echo etc maar konden niks vinden. Voor een dag of 2 a 3 voelen mijn benen aan als of ik een mega workout heb gehad. Meestal ook 2 dagen als of je de griep krijgt alleen dan zonder griep.
     
  5. Elleke

    Elleke Fanatiek lid

    1 mrt 2011
    1.796
    156
    63
    Het rare is dat ik geen buikpijn heb, wel erg steken als ik op mijn buik druk..
     
  6. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    19.950
    8.762
    113
    Op welke plek dan? Hhhmm het kan natuurlijk verschillende dingen zijn. Geen problemen met eten of eten na bepaalde dingen ( had veel pijn in mijn buik en was mijn galblaas)

    Darmen kunnen ook veel pijnsteken geven.

    Heb ook gehad dat ik me verder goed voelde maar nog geen hand op mijn buik kon leggen, deed enorm pijn maar bleek een blaasontsteking te zijn.

    Hoe lang moet je nu nog wachten tot me afspraak?
     
  7. Roos12

    Roos12 Fanatiek lid

    4 jan 2015
    1.719
    803
    113
    Het klinkt misschien onvriendelijk, en zo bedoel ik het helemaal niet. De rode draad in het merendeel van jouw topics (door de jaren heen zelfs geloof ik) is angst, niet alleen over dit, maar ook bij andere zaken waar je topics over hebt geopend. Daarmee wil ik zeker niet zeggen dat je klachten niet reëel zijn. Want die verdienen het zeker om serieus genomen te worden. Het is meer dat ik denk, wat heftig om zo bang te zijn.
    Haal je echt geruststelling uit andermans berichten? Waarbij de situatie van een ander helemaal niks wil zeggen over jouw situatie. Dat het bij een ander ernstig was of juist onschuldig zegt niks over wat het bij jou is.
    De arts neemt jouw klachten serieus en doet verder onderzoek, dat lijkt me het belangrijkste en dat is dus gelukkig het geval.
    Heel veel succes verder toegewenst! Ik hoop dat je snel duidelijkheid krijgt.
     
    Bailey07, Claprose, Zuul en 4 anderen vinden dit leuk.
  8. Elleke

    Elleke Fanatiek lid

    1 mrt 2011
    1.796
    156
    63
    Nog 3 weken ..
     
  9. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    19.950
    8.762
    113
    Pppfff dat is dan nog lang:(
     
  10. Jessi79

    Jessi79 Fanatiek lid

    4 jan 2012
    4.548
    2.398
    113
    Het is niet raar dat je sinds je vorige topic nog niet verder bent in je zoektocht, want er zat precies een Kerst en Oud&Nieuw tussen. Dit is je 5e topic hierover in amper 3 weken tijd. En eind 2019 scheef je over exact hetzelfde al minstens 4 topics. Je scheeef toen al dat het je leven beheersde en je 80 uur Googelde. Zoek hulp hiervoor, voor jezelf en voor je gezin. Wij kunnen hier 100x schrijven wat onze goede of slechte ervaringen met bloedverlies zijn, maar dat lost je hypochondrie niet op. Ik hoop van harte dat het komend jaar lichamelijk maar vooral ook psychisch beter met je gaat. Je kunt al bijna bij je gyn terecht, vertrouw daarop. En maak zsm een afspraak met je psycholoog.
     
    Bailey07, Lies1611, Claprose en 3 anderen vinden dit leuk.
  11. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    17.800
    14.142
    113
    Kan een combinatie zijn van dingen. PMS plus prikkelbare darm bijv. Tussentijds bloedverlies ben ik niet mee bekend.

    Prikkelbare darm ken ik helaas wel en die kent veel varianten, je zal de trigger moeten vinden (stress is een van de makkelijkste te vinden, maar rot te bestrijden).

    Die heeft ook vele gezichten. Kan van niveautje onaangenaam naar kruipend/zittend de trap op/af met een deken tussen je tanden omdat rechtstaand je door een hel gaat.

    Enige wat je kan doen is afwachten en proberen het voor nu even los te laten. Je hebt geen luikje, geen dataport etc. wat er ook gezegd wordt, je hoopt op een meevaller maar in je hoofd staan er tig opties klaar met als een worst case "geen idee".

    Makkelijk is t niet, wij moesten vanwege kerstvakantie destijds ook 3 weken wachten op een vlokkentest omdat ons zoontje hygroma colli had, dat wisten we de dag voor Kerst. Er was simpelweg niemand beschikbaar door vakanties. Iets te veel internet, onderzoeksverslagen in 5 talen...kon bijna een scriptie gaan schrijven. Gezond is dat in elk geval niet.

    Bolletjes wol en een haaknaald, mijn haakskills zijn basic maar heb een deken gemaakt met letters, een tweekleur blok met een hert er in en de deadly hallows symbool. Ging de tijd wat harder mee en handen bezet dus ook geen google.

    Probeerde eigenlijk nog een keltische rand er omheen te krijgen maar dat was geen doen. Had ik de rust dan weer niet voor (en ik ben verdraaide slecht met patronen).

    Maar ik heb een mooi warm dekentje nu, gemaakt toen ik nog zwanger was van mn zoontje en hij in de rondte dwaalde rond 04:30. Kan je al haken, ga breien. Gewoon goedkope hobby kiezen, dat je met je klus op de bank blijft in de avond en twee handen bezet hebt zonder een telefoon in een van die twee. Liefst eentje met optisch resultaat "een werk dat groeit". Diamond painting kan ook, maar voor mij is dat te frustrerend. Boek lezen had ik weer de rust in mn hoofd niet voor.
     
  12. goblins

    goblins Fanatiek lid

    27 okt 2013
    3.591
    3.222
    113
    ministerie van defensie
    Swifterbant
    Deze opmerking triggerde mij....

    Jaren geleden heb ik ook buikklachten gehad.
    Van pijn bij gemeenschap tot pijn bij poep en etc.
    Ik ben bij de gyn geweest, voor endometriose,voor cyste op eierstok en nergens kwam ik ergens.
    Uit wanhoop een oud dokter gebeld voor wie ik nog gewerkt had. (Ik was ondertussen 3 jaar verder).
    Hij vroeg of iemand wel eens op mijn buik had gedrukt.
    Nee dus...
    Dus hij deed dat en ik kromp ineen.

    Doorverwezen naar de internist voor liesbreuk.
    Die bevestigde zijn verhaal, paar weken later onder het mes voor matje plaatsen op de breuk en sindsdien pijnvrij....
     
    Anouk2005 en Neuzeke vinden dit leuk.
  13. MadeInUSA

    MadeInUSA VIP lid

    27 dec 2011
    8.669
    9.623
    113
    Dit kom ik helaas ook nog regelmatig tegen in mijn praktijk. Mensen die voor een klacht al door meerdere dokters gezien zijn, en dan aangeven dat niemand nog de zere plek goed bekeken/gevoeld/gedrukt heeft. Zo jammer, want met alle scans en weet ik het, begint ons vak nog steeds gewoon met luisteren, kijken, voelen.
     
  14. Elleke

    Elleke Fanatiek lid

    1 mrt 2011
    1.796
    156
    63
    Ik heb nu ook bloedverlies na gemeenschap.. Ik heb zoveel druk in mijn rug, ik ben echt bang! Net HAP gebeld, ze konden er echter niets mee, ik moet morgen mijn eigen huisarts weer benaderen
     
  15. Mammavantwee

    Mammavantwee VIP lid

    4 feb 2019
    5.416
    4.842
    113
    Vrouw
    Ik denk toch dat het beter is wat al vaker is gezegd om wat met je angsten te gaan doen. Bel morgen je huisarts en spreek het uit. Ik herken het van iemand in m'n nabije omgeving, ook bij alles wat ze voelt is ze bang dat ze wat heeft. Gelukkig een hele lieve dokter die ze elke keer mag bellen en als ze wil ook langs kan komen.

    Vertrouw je het echt niet sta er dan op dat je verder onderzocht wordt, en dan eerder dan die 3 weken. Lijkt me voor jezelf ook niet heel.bevordelijk om nu nog 3 weken in spanning te zitten.

    Sterkte!
     
    Zuul vindt dit leuk.
  16. Jessi79

    Jessi79 Fanatiek lid

    4 jan 2012
    4.548
    2.398
    113
    Dit is inderdaad niet iets voor de HAP als het al zolang speelt. In hoeverre is een breuk van je bekken of heup uitgesloten na je val? Bij een bekkenbreuk kan ook heftige rugpijn en bloedingen voorkomen. Mar onderschat ook de rol van angst en stress niet bij rugpijn. Je bent waarschijnlijk al langere tijd totaal verkrampt.

    En zo kan ik nog 100 mogelijke dingen opnoemen, maar wij zijn geen artsen. Ga morgen naar de huisarts en vraag meteen de verwijzing voor een goede psych voor je angsten en hypochondrie.
     
    Zuul en Zeebra vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina