Menstruatie ondergoed

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door MariTheresa, 19 aug 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.242
    5.196
    113
    Ik zal ook nog even het rijtje femtis die ik heb plaatsen met mijn bevindingen.
    Eerst even de maat: ik heb van femtis echt een L, die passen me, maar ook maar net. Klopt ook volgens de maattabel, waar ik bij de meeste merken met mijn heupomtrek van 103/104 cm tussen de M en L zit, zit ik bij Femtis echt bovenin de L. In het begin dacht ik even dat ik een xl nodig had, maar ze krimpen niet en het elastiek wordt na een paar keer wassen iets minder strak, waardoor ze eigenlijk precies goed zitten.
    Ik heb 7 verschillende modellen, want bij 7 stuks, krijg je 20% korting ;)
    Meja: mijn favoriet, valt bij mij precies goed qua band en ik vind het uiterlijk ook gewoon leuk.
    Alwa: wel ok, valt iets strakker en wat lager dan ik had verwacht. Draag hem wel regelmatig.
    Lene: snijdt een beetje in de liezen bij mij, en tekent wat meer onder kleding, maar voor de nacht prima
    Kari: draag ik niet, want echt te laag, miskoop
    Ella: Deze doet me een beetje denken aan een wasbare zwemluier, als ik hem aan heb, zit hij wel goed en comfortabel, dus ik draag hem wel
    Lynn: iets teveel bikinimodel aan de achterkant, dus vind ik wat minder. Wel goed qua maat en fijn materiaal
    Feli: deze vind ik best wel fijn, beetje lage band, maar niet te laag voor mij.

    Ik wil dus nog de andere modellen, behalve de string, proberen en nog een meja bij bestellen. En voor mijn schoonmoeder een Jule (high waist is dat) bestellen in een xl.
     
  2. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.242
    5.196
    113
    @Zuul Had jij je modibodi bestelling nog binnengekregen vorige week? Ik zat bij wuka te kijken en zag dat ze erbij hebben gezet dat je waarschijnlijk wel belasting moet betalen in de EU. Ik ben even gaan zoeken, want had verwacht dat nu er een brexitdeal is, dat niet zou gelden bij Engeland, maar helaas lijkt dat wel zo te zijn. Jammer :(
    Modibodi wordt ook verstuurd vanuit Engeland namelijk.
     
  3. Zuul

    Zuul Fanatiek lid

    19 aug 2020
    2.509
    3.197
    113
    Vrouw
    Ja gister binnen gekregen! Niks hoeven betalen!
    Ze zitten wel een soort strak trouwens, hopelijk na het wassen minder.

    Ik had ook nog 8 Lotties erbij besteld omdat ik die zo fijn vind, krijg ik van post.nl een bericht dat ze geleverd zijn en door de brievenbus pasten. Nou niet bij mijn huis:cry:
    Dus nu kan ik er bij post.nl achteraan en met een beetje pech ben ik 112,- kwijt:cry::cry:
     
  4. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.242
    5.196
    113
    Die modibodi die strak zitten, zijn dat de seamless? Die worden veel ruimer na de eerste 2x wassen en dragen, dus moeten voor het wassen echt heel strak zijn, anders worden ze echt te ruim. De rest krimpt verder niet en wordt misschien een tikkeltje ruimer met wassen en dragen.
    Mijn lottiesbestelling was ook een brievenbus pakketje, was 3 dagen onderweg met de bezorger voordat deze aan ons adres toekwam, maar ja, laatste week december, dus niet zo vreemd.... Misschien dat de bezorger hem op bezorgd heeft gezet, maar nog langs moet komen?

    Als je ze gisteren binnen hebt gekregen, waren ze waarschijnlijk al voor de jaarwisseling in Nederland, dat is wel fijn. Ik heb even een berichtje gestuurd of ze weten hoe het nu zit, aangezien ik dus nog die bon heb en ik daar dus een paar onderbroeken voor mijn schoonmoeder wilde bestellen ook.
     
  5. Zuul

    Zuul Fanatiek lid

    19 aug 2020
    2.509
    3.197
    113
    Vrouw
    Ja zijn de seamless inderdaad! Er stond inderdaad wel op dat ze nog wat losser werden, hoop dat ze na het wassen gewoon goed passen!

    Ik hoop echt dat ze nog binnen komen, ga in ieder geval met de post.nl bellen want zou het wel jammer vinden...

    Dat vind ik het jammer aan thinx, dat je dus nog 30 euro invoerkosten moet betalen. Is toch een zot bedrag, kan je gewoon nog een onderbroek voor kopen:rolleyes:
    Daarom ga ik het denk ik bij Nederlandse bedrijven houden vanaf nu.
     
  6. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.242
    5.196
    113
    Of femtis kan ook, is Duits, dus ook geen extra kosten ;). Wel prijziger dan de lotties (ik bestel er 7 tegelijk voor 20% korting), maar daar staat ook tegenover dat ik mijn favoriete model al heel veel keer heb gewassen en nog steeds echt prima is, denk dat ik die 2x in de week draag en was gemiddeld.
     
  7. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.242
    5.196
    113
    Nog een update qua bestellen uit Engeland: ik had toch maar bij modibodi besteld, omdat ik een extra korting van 15% kreeg omdat ik nog wat in mijn winkelmandje had (3 onderbroeken voor schoonmoeder, ik was zelf redelijk voorzien wat betreft modibodi) en ik had natuurlijk nog die kortingsbon vanwege de slechte onderbroek, dus zelfs met btw nog te betalen, valt het dan nog mee.
    En bij wuka had ik ook nog een kortingsbon van 20%, dus dacht: valt dan weg tegen de btw. Maar wat bleek: bij wuka gaat na het invoeren van je adres de belasting er nu af en betaal je bij de checkout veel minder, heel netjes. Dat moet je dan hier wel weer betalen bij ontvangst van je pakje, maar maakt ze prima betaalbaar. Ik had wel het idee dat het minder dan 20% was, dus ik denk dat britse btw wat lager is dan nederlandse, maar goed dat scheelt denk ik maar een paar procent.

    Bij wuka bleek trouwens de pasvorm van de heavy flow toch net wat anders dan de light flow. De light flow heb ik vandaag weer aan en zit echt zalig en lijkt net wat dikker dan de light flow van modibodi, ik denk voor mij wel voldoende qua absorptie voor een normale dag qua back up voor een niesbui ;). Daar heb ik dus een 5-pack (mooie korting) van besteld en 1 high waist voor mijn schoonmoeder. Daar bovenop nog 20% korting en de belasting eraf, dat was dus 6 onderbroeken voor 92 euro. Ik verwacht dus nog zo’n 20 euro te moeten betalen voor mijn pakje in Nederland, maar dan nog steeds niet duur dus.
     
  8. Zuul

    Zuul Fanatiek lid

    19 aug 2020
    2.509
    3.197
    113
    Vrouw
    :thumup:
     

    Bijgevoegde bestanden:

  9. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.242
    5.196
    113
    Ja, ze zijn toch binnengekomen! Wat fijn :)
     
  10. LeentjeWolkje

    LeentjeWolkje Actief lid

    22 jul 2020
    170
    291
    63
    Vrouw
    Gisteren nog eens naar m'n werk geweest voor drie meetings, dat was al maanden geleden (door Covid werk ik van thuis). De nacht ervoor toch nog stevig bloedverlies gehad dus ik doe 's ochtends mijn Thinx aan en ik vertrek naar mijn werk. Nog geen uurtje later realiseer ik me dat ik verder niks bij heb en dus eigenlijk een hele dag moet toekomen met m'n ene slipje :eek::eek:. En er was verder ook geen bekende collega op het werk waar ik even een maandverband kon aan vragen (lastig om zoiets te vragen aan een onbekende dame waar je een meeting mee hebt :)). Maar guess what: geen enkel probleem gehad! Ik kwam om 16u thuis en 0,0 lekkage! :thumup:
     
    Athina en Zuul vinden dit leuk.
  11. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.242
    5.196
    113
    Ik zal dit femtislijstje nog even aanvullen met de rest:
    Insa: aan de lage kant voor mij, misschien dat ik deze wel afentoe zal dragen
    Jule: is high waist en zit zowaar redelijk bij mijn middel, maar ik vind hem aan de achterkant dan weer iets te bikini-model
    Blix: wel kortere pijpjes dan modibodi en thinx, maar ik vind ze persoonlijk nog steeds iets te lang. Ze rollen niet op (behalve bij broek optrekken), denk dat ik deze vaker zal dragen dan die andere merken boyshorts.
    Vika: qua model vergelijkbaar met Alwa, maar van katoen, op zich wel fijn, geschikt voor onder lichte zomerkleding, dus dat is wel handig.
    Svea: die heb ik niet, ik draag al jaren geen strings meer ;)

    Ondertussen is bij een tweede modibodi slip het kruisje stuk, dus voor mij geen modibodi meer (want ik ga me niet aan het wasvoorschrift houden en ze kunnen er blijkbaar echt niet tegen).

    De lotties vind ik redelijk, maar niet super. Ik had achteraf toch beter voor een M kunnen gaan, dus dat zou ook kunnen meespelen, mochten ze toch lang goed blijven, zou ik er eventueel nog bij kunnen bestellen vanwege de prijs, maar ik denk dat ik toch eerder voor femtis en wuka blijf gaan.

    Conclusie:
    Qua pasvorm staat wuka light flow bovenaan, deze draag ik vooral ‘s nachts, want dan heb ik niet echt absorptie nodig en ik kan me ‘s nachts heel erg irriteren als ondergoed omhoog kruipt ofzo en deze doet dat niet.
    Voor overdag vind ik vooral femtis meja favoriet en vlak daarachter wuka heavy flow.
    En dan nog een heleboel (zie al mijn posts ;)) die ik prima tot minder vind.

    Voorlopig mijn laatste review waarschijnlijk, ik heb best een voorraadje nu :roflmao::roflmao::roflmao:
     
    Athina en Zuul vinden dit leuk.
  12. LeentjeWolkje

    LeentjeWolkje Actief lid

    22 jul 2020
    170
    291
    63
    Vrouw
    Die ga ik zeker bekijken... maar jij gebruikte ze vooral om urine op te vangen als ik me niet vergis? Of haal ik nu 2 mensen door elkaar?
     
  13. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.242
    5.196
    113
    Dat klopt inderdaad, maar op zich betekent urineverlies juist dat je meer absorptie nodig hebt. Niet dat ik heel veel urine verlies, maar als ik dan wel wat verlies, dan is dat soms een klein scheutje en komt er dus vlotter vocht dan tijdens je menstruatie. Ik heb in ieder geval gemerkt dat de light absorptie minder veilig voelt, dan zijn de zijkanten van het kruisje soms wat klammig. Femtis heeft eigenlijk alleen onderbroeken met veel absorptie (met uitzondering van de string), ik denk dat ik deze tijdens een zware menstruatie het meest zou vertrouwen. Ze zijn dus wel minder dun dan de thinx (die medium absorptie zouden moeten zijn), ik gebruik de thinx hiphugger ook alleen maar ‘s nachts nu, ik vind het een fijne pasvorm, maar te weinig (snelle) absorptie. Ik heb trouwens ook een hiphugger van speax (is de urineverlies variant van thinx) en die is echt anders en werkt wel goed, maar die vind ik ok, maar niet super qua pasvorm. En die invoerkosten van thinx word ik niet zo blij van.
    Ik dacht dat ik het wel had genoemd, je hebt nu vanuit de UK nu ook dat je nog btw moet betalen, maar bij wuka gaat zodra je je adres invoert de Engelse VAT eraf, dus hoef je niet dubbel te betalen.
    Femtis is Duits, dus daar heb je er geen last van.
     
    Zuul vindt dit leuk.
  14. Muisje101

    Muisje101 Actief lid

    11 jan 2019
    474
    571
    93
    Vrouw
    Dank voor al jullie reviews! Ik heb net 5 verschillende modellen bij Modibodi besteld, ben erg benieuwd!
     
    Athina en Zuul vinden dit leuk.
  15. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.242
    5.196
    113
    Ik realiseerde me ineens dat ik een paar modellen niet echt gereviewed heb (doordat ik er nu 1 van aan heb ;)). @Zuul had ook nog gevraagd wat ik van de lotties cheeky vind, dus bij deze: de L is me eigenlijk te groot, dus ik vind het iets lastig, maar ik denk dat ik hem ook met een M niet zo fijn zal vinden. Het is een hipstermodel qua band en doordat de stof en band vrij slap is (net als de stof van de high waist) heeft hij de neiging wat af te zakken en dat is niet echt fijn bij een laag model ;). Maar goed, met een M zou dat wel iets minder zijn denk ik. Overigens zie ik net (was even de prijs aan het checken) dat lotties nu ook een seamless model heeft @Zuul .
    Als je wel houdt van een lage band, dan heeft de wuka basic echt veruit de beste prijs-kwaliteit verhouding van allemaal, die heb ik nu aan en ik vind hem beter dan ik in eerste instantie dacht (de band is laag, maar niet te) en de kwaliteit lijkt echt gewoon goed, het katoen is niet zo superzacht als de wuka bikini (die overigens ook beter zit dan ik dacht), maar ook niet stug ofzo. De wuka onderbroeken hebben trouwens allemaal een andere maattabel, heel raar, ik heb van de high waist, light flow en heavy flow een M, van de bikini een L en van de basic een XL (heel misschien zou een L ook nog gaan).

    Dus aan mijn conclusie rijtje mag de wuka basic toegevoegd worden als beste keuze als je niet zoveel geld wilt uitgeven.
     
    Athina vindt dit leuk.
  16. Zuul

    Zuul Fanatiek lid

    19 aug 2020
    2.509
    3.197
    113
    Vrouw
    Ik ben het met je eens wat betreft de Lotties, inderdaad wat slappe stof. De high waist L past mij goed en blijft goed zitten maar de cheecky is in maat L te groot helaas. Ik ga gelijk kijken naar seamless van Lotties! Nog steeds wel blij met hun ondergoed, vooral omdat het opvanggedeelte tot achter door loopt tot bovenaan. De modibodi vind ik wel oké, beter kwaliteit en seamless is echt wel fijn, alleen de boy shorts zit minder goed en het opvanggedeelte loopt niet tot boven door achteraan. De Wuka ga ik ook bekijken! Thanks!
     
    MamavanLieverd vindt dit leuk.
  17. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.242
    5.196
    113
    Wuka heeft nu ook een seamless variant, in alle absorpties. Ik ga nu niets bestellen, maar wilde het even delen.;)
    @Zuul Ik heb even opgelet, maar bij de meeste modellen van wuka loopt de absorptie ook niet tot boven door (wel bij de basic, maar dat is een laag model en misschien ook wel bij de medium absorptie het bikini model (zou ik even moeten controleren als je het wilt weten). Bij femtis loopt de absorptie wel helemaal tot boven bij de meeste modellen, de meeste modellen zijn ook wel vrij laag, maar ook bij de high waist (die echt hoog is) loopt het tot boven door.
     
    Zuul vindt dit leuk.
  18. Zuul

    Zuul Fanatiek lid

    19 aug 2020
    2.509
    3.197
    113
    Vrouw
    Wat lief dat je wel kijken! Maar dat is niet nodig, ik heb nu een tiental menstruatie onderbroeken en voor nu is dat voldoende om met 1x wassen tussendoor mijn menstruatie door te komen! Ik ben nu op zoek naar wasbare luiers:roflmao:
     
    Athina en MamavanLieverd vinden dit leuk.
  19. Athina

    Athina VIP lid

    31 okt 2007
    23.474
    3.153
    113
    zwemjuf
    zuid-holland
    ik heb zojuist uiteindelijk tóch bij Thinx besteld voor mijn dochter; of eigenlijk bij Thinx (btwn) - de grootste maat voor dochter. Qua maatvoering zat ze precies op de laatste cm voor 13/14 - dus 15/16 besteld. 104 euro voor 7 onderbroeken, shorty's. En dan komt er natuurlijk nog het *slik* moment als de post komt qua invoerrechten etc. Maar ik gun mijn dochter dit echt ;) . En deze vond ze ook gewoon heel leuk qua printjes. Dus ik heb er 3 met stippels, 2 zwarte en 2 blauw/roze . Ik ben benieuwd wanneer ze binnenkomen.
     
    MamavanLieverd en Zuul vinden dit leuk.
  20. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.242
    5.196
    113
    Ik ben er trouwens uit wat je precies kwijt bent qua kosten met buiten de EU, door mijn laatste wuka bestelling. Daar was bij het bestellen namelijk de Engelse belasting afgegaan en ik verwachtte dus alleen btw te moeten betalen en dat klopte niet, dus toen heb ik het opgezocht. Sowieso zorgen dat je onder de 150 euro blijft, want anders betaal je daadwerkelijk invoerrechten. Tussen de 22 euro en 150 betaal je alleen btw. Plus 13 euro aan postnl, wat ik echt belachelijk veel vind, maar goed, daar doe je niets aan helaas. Die 13 euro verklaart waarom ik dus meer moest betalen dan ik verwachtte (eerder ook bij thinx).

    @Athina als het goed is, ben je dus nog 21% over 104 euro + 13 euro kwijt, dat is bijna 35 euro, dan weet je dat ;).
     
    Zuul en Athina vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina