20 kids and counting

Discussie in 'Films, televisie en nieuws' gestart door Afua32, 29 dec 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Huismuisie

    Huismuisie VIP lid

    10 aug 2016
    9.620
    11.162
    113
    Vrouw
    Noord Brabant
    Nee dat is niet wat je bedoeld. Milieu is niet een toevallige bijkomstigheid. Het is voor mij breder dan milieu. Het gaat om de populatie en wat deze verwacht van dit aardoppervlak. Het is dus niet een toevallige bijkomstigheid en dat ik lekker zit te bashen op grote gezinnen.

    Ik zou het voor mijzelf niet kunnen goedpraten richting maatschappij om 10/20 kinderen op de wereld te zetten.
     
  2. KleineLai

    KleineLai VIP lid

    30 dec 2017
    13.026
    25.494
    113
    Met milieu bedoel ik oa ook populatie aangezien de hoeveelheid mensen invloed heeft op ons milieu.

    Doet me denken aan Prince Harry en Meghan. Die preken ook vanuit hun mega mansion in Hollywood over het milieu en dat zij voor maar 2 kinderen kiezen want oh oh de toekomst van onze kinderen. Dat Meghan al 40 is en waarschijnlijk niet eens meer kinderen kan krijgen dan 2 is een toevallige bijkomstigheid die natuurlijk niets te maken heeft met hun harde mening hierin.

    Zou jij heel veel liefde en dromen hebben voor een groot gezin, en jouw partner ook, dan zal je je hoogstwaarschijnlijk niet laten tegenhouden door zoiets als populatie. Kinderwens gaat namelijk heel ver en gaat heel diep. Tenzij je Greta Thurnberg bent geloof ik niet dat mensen hun diepe wens enkel en alleen zullen opgeven hiervoor. Het is altijd een en-en.
     
    GossipGirlxoxo, Sado, Paardenbloem en 2 anderen vinden dit leuk.
  3. Lisa280887

    Lisa280887 VIP lid

    13 jan 2019
    5.067
    5.826
    113
    Vrouw
    Eh, er zijn genoeg gezinnen met maar 1 of geen kinderen. Altijd al geweest. En aan de andere kant zijn er ook grote gezinnen. Misschien heel dom bedacht hoor: maar brengt dat elkaar juist niet weer een beetje in balans? Okee, 22 kids is echt een ver uiterste. Maar met grote gezinnen bedoel ik gezinnen met 4 of meer kinderen.

    Kijk eens naar de bijlage. Het gemiddeld aantal kinderen per gezin daalt juist, wereldwijd. Ik begrijp dat ‘milieu’ argument niet helemaal als ik deze cijfers zo zie.

    (neemt niet weg dat ik 22 gewoon echt te gek vind)
     

    Bijgevoegde bestanden:

    Paardenbloem, Nummer4, KleineLai en 3 anderen vinden dit leuk.
  4. Neskio

    Neskio Fanatiek lid

    5 mrt 2017
    2.992
    2.473
    113
    Vrouw
    NB
    Is dit niet een beetje appels met peren vergelijken? 22 is toch niet gewoon een "groot" gezin? Is natuurlijk welke definitie je hieraan hangt. Maar ik denk dat het grootste deel van de mensen hier die een opmerking maakt valt over dit extreme aantal en niet over gezinnen met meer kinderen dan wat de "norm" zou zijn voor veel nederlanders want ook dat verschilt heel erg per cultuur. Eigenlijk wat jij ook zegt @Lisa280887 .
     
    Huismuisie, Lisa280887, Cedi en 2 anderen vinden dit leuk.
  5. KleineLai

    KleineLai VIP lid

    30 dec 2017
    13.026
    25.494
    113
    ja 22 is natuurlijk absurd veel. Ze zijn op tv omdat het zo’n hoge uitzondering is in onze tijd en cultuur. Ik had het zelf dan eigenlijk ook vooral over grote gezinnen a la 4+ kinderen. Ik ging er wel vanuit dat iedereen 22 kinderen wel teveel vindt, daar hoeven we volgens mij niet over te discussiëren :p
     
  6. wiedeltje

    wiedeltje Fanatiek lid

    2 apr 2012
    1.134
    1.466
    113
    Ik denk ook dat maar weinig ouders nadenken over het milieu en de samenleving als ze aan kinderen beginnen. Ik bedoel, als je dat echt heel erg belangrijk vindt, waarom neem je dan überhaupt kinderen. Dan is elk persoon die je op aarde zet er toch eigenlijk 1 teveel?
     
  7. Huismuisie

    Huismuisie VIP lid

    10 aug 2016
    9.620
    11.162
    113
    Vrouw
    Noord Brabant
    Als we het dan toch over respectloos praten hebben. Waarom zo denigrerend spreken over Meghan en Harry? Die hebben echt wel genoeg te besteden om een draagmoeder te kunnen betalen om een groot gezin te creëren. Het is dus vanuit een bepaald ideaal en denk ook een stukje levenservaring dat ze zo’n keuze maken.

    Daarbij is het denk ik alleen maar goed dat mensen die een groot publiek hebben deze onderwerpen eens aansnijden. Bewustwording is al het halve werk. Maar zal wel altijd tegen het zere been zijn van mensen die wel heel bewust een groot gezin nemen en het gevoel hebben dat zich zich vervolgens moeten verantwoorden.

    En natuurlijk heft het gemiddelde het allemaal wel weer op.
     
  8. Neskio

    Neskio Fanatiek lid

    5 mrt 2017
    2.992
    2.473
    113
    Vrouw
    NB
    Haha nee dat snap ik. Ik doelde eigenlijk meer over het begin van het topic waar gezegd werd dat er respectloze opmerkingen werden gemaakt. Los van dat ik helemaal ben voor leven en laten leven wilde ik eigenlijk zeggen dat je je denk ik niet aangesproken hoeft te voelen als je een groot gezin hebt (als in groter dan gemiddeld) en dat het dus ging over deze specifieke mensen die 22 kinderen hebben. Maar dat is mijn interpretatie hoor :)
    En dan nog zijn respectloze opmerkingen niet nodig maar dat is weer een andere discussie.
     
  9. Cedi

    Cedi Niet meer actief

    Ik vind het haast sektarisch overkomen. Tweeëntwintig kinderen, dan ben je naar mijn mening nogal obsessief bezig.
     
  10. Huismuisie

    Huismuisie VIP lid

    10 aug 2016
    9.620
    11.162
    113
    Vrouw
    Noord Brabant
    Op het moment dat jij samen met je partner 1 of 2 kinderen krijgt dan vergroot je de populatie niet. Ik snap de wens voor het hebben van een kind heel goed. Toen ik jong was wilde ik niets liever dan heel veel kinderen. Maar nu ik wat ouder ben en de wereld ook wel behoorlijk veranderd is kijk ik daar toch echt heel anders naar. Toen ik werd geboren leefde er ongeveer 5 miljard mensen op de aarde. Nu zijn dat er 30 jaar later 7,8 miljard.
     
    Cedi vindt dit leuk.
  11. KleineLai

    KleineLai VIP lid

    30 dec 2017
    13.026
    25.494
    113
    Mijn punt van Harry en Meghan was dat d reden dat ze zo zeker kunnen roepen is omdat hun omstandigheden in hun voordeel werken. Ze is 40 dus onmogelijk dat ze - al zou ze willen - nog 4 kinderen kan krijgen. (Dan kan je een leger draagmoeder inhuren maar je eicellen houden er gewoon mee op na X leeftijd.) Dus imo makkelijk om dan te zeggen dat ze het voor de planeet doen. Het zal misschien wel meewerken, maar ik geloof niet dat het de voornaamste reden is dat ze maar 2 kinderen willen, Want als moeder aarde zo belangrijk voor ze was dan had hun levensstijl er heel anders uitgezien.

    maar goed, we gaan wat off topic geloof ik. Ik haalde ze enkel aan als voorbeeld van ‘lekker makkelijk praten’.
     
  12. Huismuisie

    Huismuisie VIP lid

    10 aug 2016
    9.620
    11.162
    113
    Vrouw
    Noord Brabant
    Eitjes kan je invriezen he ;)

    Ik weet niet precies wat hun levensstijl is. Maar wat ik beetje uit jouw posts opmerk is dat je eigenlijk niet geloofd dat er mensen zijn die bewust minder kinderen willen omdat ze dat een te grote belasting voor de aarde vinden. Tenzij het toevallig wel goed uitkomt zo.
    Maar goed, wellicht heb je ook gewoon totaal niet de behoefte aan een groot gezin wanneer je op een dergelijke manier naar de wereld kijkt. ;)
     
  13. KleineLai

    KleineLai VIP lid

    30 dec 2017
    13.026
    25.494
    113
    Ik geloof inderdaad niet dat er (veel) mensen zijn die hun kinderwens enkel en alleen voor moeder aarde opzij zetten. Er zijn vaak meerdere redenen waarom iemand geen of niet meer kinderen wil, daar kan milieu er 1 van zijn, maar het is niet de enige reden. Tenzij je een Greta Thurnberg bent. Voor mensen zoals zij is milieu hun roeping, ik kan me voorstellen dat zij kiezen voor geen of max 2 kinderen ook al wil hun hart er meer.
     
  14. roever

    roever Niet meer actief

    22 vind ik ook wel behoorlijk veel haha
    Maar.....

    wat me echt op valt, is dat gezinnen met meer dan 4 kids bijv een stuk socialer/netter opgevoedt zijn dan 1 of 2 kindjes in een gezin die al snel hun zin krijgen etc!

    dus wat dat betreft... vind ik niet dat we over t aantal zouden kunnen oordelen...
    Vraag me ook serieus af wie er eigenlijk last van zo een groot gezin zou hebben en waarom?
     
    Mammavantwee vindt dit leuk.
  15. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    14.251
    19.012
    113
    Dat denk ik niet zozeer, kijk maar naar Koos Hertogs, die kwam ook uit zo'n megagezin.
    Het zijn vooral de reality tv gezinnen waarbij het zo "mooi" gaat, en dan nog weet je amper wat er buiten de camera's om gebeurt... Denk maar aan al die schandalen rondom de Duggars.

    En het enige megagezin dat ik persoonlijk ken bestond ook voornamelijk uit ettertjes. Dus m.i zegt het weinig. (Verder heb ik nog een tante uit een heel groot gezin (niet mega, wel +10 kinderen) waarbij er heel erge dingen zijn gebeurd die ik liever niet zo open en bloot vertel.)
     
  16. SAARC

    SAARC Fanatiek lid

    16 nov 2018
    1.676
    2.387
    113
    Maar dat soort dingen gebeuren net zo goed ook in kleine gezinnen.
     
  17. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    14.251
    19.012
    113
    Dat zal best inderdaad. Maar het is m.i dus niet zo dat het er in (heel) grote gezinnen per se beter aan toe gaat, zoals hierboven werd gesteld.
     
    femkes, Rosa Canina, Huismuisie en 2 anderen vinden dit leuk.
  18. Roos12

    Roos12 Fanatiek lid

    4 jan 2015
    1.719
    803
    113
    Ik ben het niet eens met je opvatting over dat kinderen in grote gezinnen veelal beter zijn opgevoed.
    Kijk alleen al eens naar een huis vol, drie grote gezinnen en drie totaal verschillende opvoedstijlen. Dat zie je trouwens ook terug in de eerdere seizoenen, het is echt een variatie tussen hele verschillende gezinnen, met als enige overeenkomst dat ze veel kinderen hebben.
    Ook ben ik absoluut niet van mening dat kinderen sneller hun zin krijgen in een gezin van 1 of 2 kinderen.
    De manier waarop wij onze kinderen opvoeden hangt volgens mij vooral samen met wie wij zijn als ouders: Uit wat voor nest kom je zelf, in welke cultuur ben je geboren, welke normen en waarden heb je meegekregen, hoe is je eigen karakter, wat heb je meegemaakt in je leven etc.
     
    femkes, Rosa Canina, Lill en 2 anderen vinden dit leuk.
  19. Summerbelle

    Summerbelle Niet meer actief

    Je geeft veel kritiek op mensen die veel kinderen krijgen en niet nadenken over onze planeet. En een aantal zaken kan ik inkomen wat betreft ecologische voetafdruk.

    Maar zelf is je kind er toevallig gekomen?? Volgens mij is iedere keer dat je seks hebt een kans op een kind, dus toevallig is onzin en ben je zelf net zo bezig als de mensen die jij beschuldigt. Ik snap überhaupt niet waarom je dan nog actief bent hier? Is dat om je eigen schuldgevoel mbt het toch krijgen van een kind op anderen te projecteren?
     
  20. Huismuisie

    Huismuisie VIP lid

    10 aug 2016
    9.620
    11.162
    113
    Vrouw
    Noord Brabant
    Joh stel je niet zo aan zeg. Schuldgevoel op andere projecteren?

    Er zit nogal een verschil tussen 1, 2 of 21 kinderen.
     
    Zuul en Maslov vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina