Advies Red Team: Houd scholen voorlopig dicht

Discussie in 'Corona forum' gestart door 1991Mamavanvier, 30 dec 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. hummeltje5

    hummeltje5 VIP lid

    28 dec 2014
    21.457
    13.053
    113
    Vrouw
    Noord- Holland
    Je weet dat je zelf ook tot die categorie behoort?

    Verder snap ik je punt hoor.
    En ik vermoed dat niemand hier graag zou willen ruilen met het team van experts.
    Neemt niet weg dat er óók door het gewone volk, waaronder "alle ZPmoeders" dus ook vallen, best stevig wordt nagedacht en kritische kanttekeningen worden geplaatst bij de huidige gang van zaken.

    Helemaal zo gek nog niet i.m.o.

    Wel jammer (mijn woorden) dat het door enkelen wordt opgevat alsof bepaalde leden hier alleen maar lopen te zeuren.. en er over het hoofd wordt gezien dat ze veelal niet zeuren, maar kritisch kijken.
     
  2. hummeltje5

    hummeltje5 VIP lid

    28 dec 2014
    21.457
    13.053
    113
    Vrouw
    Noord- Holland
    Daar valt wat voor te zeggen inderdaad.
     
  3. hummeltje5

    hummeltje5 VIP lid

    28 dec 2014
    21.457
    13.053
    113
    Vrouw
    Noord- Holland
    Pfff ja weet je.. ik denk (opnieuw) echt dat je gelijk hebt.
    Maar je slaat de spijker op z'n kop voor wat betreft m'n gevoel: het voelt zo tegenstrijdig allemaal.
    Geld is nodig om vangnetten/subsidies/uitkeringen te betalen, aan de mensen die het nu en/of in de toekomst hard nodig hebben... maar waar blijft ondertussen die IRL knuffel die tig mensen al zo lang zo hard nodig hebben? Waar blijft dat kaartje voor tante Truus, om te laten weten dat er nog altijd aan haar wordt gedacht? Kortom: waar blijven al die mènselijke dingen die zorgen voor warmte en verlichting, ipv. dat koude, harde geld?
    En ja, de mooie initiatieven gebeuren natuurlijk volop zoals we van het begin af aan al in de media konden lezen, maar lang niet (genoeg) voor iedereen die dat nodig heeft.

    Again: ik begrijp dat ieder verhaal twee kanten heeft en dat maatregelen op de korte termijn, óók effect hebben op de toekomst.

    Maar met enkel geld en lossen we het verdrietige/machteloze/eenzame/etc. gevoel wat zooo veel mensen hebben niet op.
    En dàt raakt me nu juist zo...
     
  4. Averlhach

    Averlhach VIP lid

    26 mrt 2011
    8.809
    1.014
    113
    Vrouw
    Drenthe
    Vind ik dat je kwetsbare mensen moet beschermen? Ja
    vind ik dat je ouderen moet beschermen? Ja
    Worden de beslissingen genomen om mensen te pesten? Nee.

    Worden er groepen mensen te kort gedaan? Ja, absoluut. En het zal vast niet bedoeld zijn om "we gaan die groep te kort doen omdat we het leuk vinden". Maar er worden wel bewuste keuzes gemaakt waarin mensen te kort worden gedaan.

    Is het leven van tante Truus meer waard dan een jongen van 10?
    Nee, in mijn ogen niet andersom ook niet. Maar tante Truus moeten we vooral beschermen en die jongen van 10 daar draaien we ons hoofd voor om.

    We moeten de kwetsbare mensen beschermen, we snappen dat het zwaar is, we moeten doorzetten.
    Ja leuk, maar die jongen van 10 word niet gezien als kwetsbare. Is zijn leven dan niets waard? En die jongen van 14 die vast loopt? En mijn jongen van 9? En mijn jongen van 7? En die jongen van 8?
    2 jongens van mede forummers, 3 jongens die ik zie. Die zijn niet zichtbaar, omdat men het liever niet wil zien dat corona niet alleen mensen door het virus dood, maar ook dodelijke slachtoffers maakt door keuzes van de regering.

    Dus omdat tante Truus beschermd moet worden hoeven anderen dat niet?


    Ik snap ergens dat ze nu de scholen niet open gooien. Maar ze zijn dit keer dicht gegaan om mensen thuis te laten werken. Niet vanwege de kinderen, maar vanwege de ouders. En luister naar de radio. In maart waren er geen files meer, of minimaal. Nou nu wel. Kijk naar de wegen.

    Dus ja ik ben gefrustreerd. Mijn zoon loopt niet vast voor tante Truus,maar omdat de buurman (fictief) liever naar kantoor gaat. De buurman zonder kinderen in de basisschoolleeftijd.
     
    Gewooniemand, Axia, Juud78 en 10 anderen vinden dit leuk.
  5. Averlhach

    Averlhach VIP lid

    26 mrt 2011
    8.809
    1.014
    113
    Vrouw
    Drenthe
    Nette reactie :thumup:


    En zwart gedrukt. ja dat denk ik ook.
     
  6. Felice

    Felice VIP lid

    22 apr 2009
    6.516
    7.313
    113
    Ik snap je frustratie!! Maar in maart zaten de scholen dicht en zagen ouders zich genoodzaakt om thuis te blijven, werkgevers ook. Dat men daar naar verwijst is toch logisch?
    Alleen werkt het nu dus niet afdoende, dat is extra zuur.
    Nu zien heel veel werkgevers de noodzaak niet, en dus ook genoeg werknemers ook niet.
    Bedrijven staan op omvallen, maar het afgelopen jaar waren er minder faillissementen, hoe dan??

    Ik hoop dat de kinderen snel weer naar school kunnen, als het verantwoord is. (Daar kun je ook over discussiëren, wát is verantwoord)

    Maar het is zo'n spagaat, laat ze werkgevers en ouders ergens in sturen dat ze thuis gaan werken denk ik dan, maar hoe?? Ik weet het ook niet :(
     
    Philou en suus1983 vinden dit leuk.
  7. Philou

    Philou Fanatiek lid

    20 apr 2019
    1.762
    5.440
    113
    :roflmao:

    Deed ik nog zo m'n best om het te verbergen:p.
     
    hummeltje5 vindt dit leuk.
  8. Averlhach

    Averlhach VIP lid

    26 mrt 2011
    8.809
    1.014
    113
    Vrouw
    Drenthe
    Bedrijven die voor corona al slecht liepen konden zonder al te veel moeite gebruik maken van de now. Daarin krijg je een groot bedrag voor de lonen. En de bedragen die over maart ontvangen zijn heeft men nog niet terug hoeven te betalen.

    Dus stel je draaide voor corona al slecht. Je vraagt now 1 aan en kan door die betaling doorgaan, vervolgens vraag je ook now 2 en 3 aan. En dan moet je nu pas de omzet bepalen van de eerste now. Als je aangaf 80% verlies te verwachten kreeg je een zeer groot deel van de lonen. Maar nu blijkt dat je maar 10 of 20% verlies had of zelfs geen, dan moet je binnenkort het te veel ontvangen bedrag retourneren. En dan gaat het pas fout.

    Dus bedrijven die normaliter in april failliet verklaard zouden worden zullen nu mogelijk pas in maart failliet verklaard worden. En al het geld (now) wat in dat bedrijf is gestoken is "verdwenen".
     
  9. Felice

    Felice VIP lid

    22 apr 2009
    6.516
    7.313
    113
    Het was ook een beetje een retorische vraag :oops:

    Mooi dat bedrijven in de benen werden gehouden, maar nu loop je straks daar ook weer tegenaan. Daar kan ook weer een sloot geld achteraan.
    Zou mooi zijn als er vanuit overheid en werkgevers dat idee van "school verlof" voor ouders ingezet zou kunnen worden.
    Als je tijdelijk je thuis werk dag icm thuis school 1 of 2 uurtjes in zou kunnen korten denk dat dat al heel veel stress scheelt bij ouders.
    Het zou hier bijvoorbeeld betekenen dat ik dan niet elke werkdag ook s avonds nog achter de laptop kan kruipen.
     
    sabagirl, tantetoos, hummeltje5 en 2 anderen vinden dit leuk.
  10. Bloempjelief

    Bloempjelief VIP lid

    28 mrt 2020
    7.666
    6.835
    113
    Vrouw
    Was jij het niet die juist vond dat de kerken loyaal moesten zijn en ook hun deuren moesten sluiten? Ik vind dit antwoord van je wel een beetje het tegenovergestelde eigenlijk?
     
  11. Syane

    Syane VIP lid

    21 aug 2013
    11.396
    10.593
    113
    Huh? Voetbal thuis op tv kijken of live met andere mensen samen naar een kerkdienst gaan is toch totaal wat anders?
     
    soovi en Beukenhaag vinden dit leuk.
  12. RoAn1981

    RoAn1981 Fanatiek lid

    17 nov 2011
    1.858
    461
    83
    Wat me opvalt in veel reacties hier op het forum, is het gemak waarmee gezegd wordt: ja, het is k*t, ook wij worstelen, maar je moet er toch wat van maken, ik hou de moed erin, we gaan gewoon elke dag weer positief in. Ik vraag me af of mensen zich wel realiseren dat dat kunnen, niet voor iedereen weggelegd is? Dat heeft niets te maken met doorzettingsvermogen, of een optimistische-glas-halfvol-mentaliteit, dat heeft met tal van factoren te maken.
    Ik denk aan feitelijke omstandigheden als financiële zekerheid, harmonieuze thuissituatie en een netwerk maar ook aan hoe je psyche werkt. Ik ben in het verleden regelmatig depressief geweest en in de normale situatie moet ik soms al alle zeilen bij zetten om een dag goed door te komen. Gewoon ademhalen is dan al een opgave, om het zo maar te verwoorden. Dankzij goede begeleiding en medicatie gaat het tegenwoordig een stuk beter maar nog steeds gaat leven voor mij niet vanzelf. In de normale situatie al niet, laat staan nu in een tijd waarin er geen uitzicht lijkt. En dan zit ik nog in hartstikke goede feitelijke omstandigheden.

    Dus realiseer je even dat het een luxe is als jij kunt zeggen: het is niet anders, we maken er gewoon wat van. Niet iedereen kan dat, en dat is niet altijd een keuze..
     
    Spectre, Sado, Axia en 12 anderen vinden dit leuk.
  13. Mamafiets

    Mamafiets VIP lid

    22 apr 2019
    14.606
    25.663
    113
    Vrouw
    Ik snap je frustratie.
    Mentaal vastlopen is ook veel minder zichtbaar dan fysiek ziek worden.

    Ik ervaar dit momenteel ook. Loop volledig in de knoop door de combi van vage rest-klachten en thuisonderwijs. Maar vooral ook door het enorme onbegrip op het werk. Ik sta voor 50% ziek gemeld. Maar als ik online ben zien ze enkel mijn ik-houd-me-goed gezicht. Dan kan ik wel zeggen dag het niet lekker loopt, maar het komt gewoon niet over. Ik zie er niet ziek uit, dus ben ik het niet.

    Én dat geld voor echt heel veel kinderen hetzelfde. Ze lopen vast in hun hoofd. Maar je ziet het niet van buitenaf. Betrokken ouders zien het en trekken wellicht aan de (overbelaste) bel. School ziet enkel een gezicht op een scherm, naast 30 andere gezichten. Die kunnen het ook slecht signaleren.

    Maar een alternatief zie ik ook niet echt. Bij teveel en te snel versoepelen vergroot je alleen maar de problemen in de ziekenhuizen etc. Want wat heeft doemscenario code zwart voor impact op de medewerkers?
    Of wat te denken van de familieleden van een overleden patiënt die, vanwege code zwart, niet de kans heeft gekregen op herstel?

    Zit er gewoon effe zwaar doorheen hier. Maar zojuist komt een blij kind naar beneden geknuppeld omdat het weekend is begonnen.
    Ik ga ze even mee naar buiten slepen. Of zij slepen mij mee. Dat kan ook. Brrr... weg bij mijn verwarming.
     
    hummeltje5, Averlhach en Syane vinden dit leuk.
  14. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.701
    42.532
    113
    Jij verwoord het echt heel goed. Rn voor mij valt dit extra zwaar tegen van mijzelf.
    Ik ben nl iemand waarbij het glas altijd halfvol is. Sta bekend als iemand waarbij niks onmogelijk is en overal een oplossing voor ziet.
    Zoals mijn zus altijd zegt: ik zie problemen en jij ziet mogelijkheden.
    Ik ben van nature iemand die nooit opgeeft en altijd doorgaat.
    Maar daar is echt helemaal niks van over nu.
     
    Mamafiets en RoAn1981 vinden dit leuk.
  15. Amarens

    Amarens VIP lid

    24 dec 2009
    11.493
    3.765
    113
    Een vraag tussendoor weet iemand wanneer wordt naar buiten gebracht of de scholen 25 jan open gaan?
     
    Syane vindt dit leuk.
  16. Amarens

    Amarens VIP lid

    24 dec 2009
    11.493
    3.765
    113
    Omdat er op dit moment geen oplossingen te bedenken zijn, heel verdrietig. Ik voel me zo machteloos.
     
    tuc vindt dit leuk.
  17. Bloempjelief

    Bloempjelief VIP lid

    28 mrt 2020
    7.666
    6.835
    113
    Vrouw
    Het voetbal wordt niet met 1 of 5 personen gespeeld toch? Kerken mochten hun deuren openen voor 30 bezoekers, maar de theaters moesten sluiten toen.
     
  18. Neuzeke

    Neuzeke VIP lid

    3 sep 2019
    10.780
    15.332
    113
    Vrouw
    Maar wat verwacht je dan van de mensen die geen grote moeite hebben met alles?
    Ik denk dat de meesten goed begrijpen dat het niet bij iedereen hetzelfde loopt
    Maar mensen mogen toch wel zeggen hoe zij alles ervaren?
    Dat zegt niet over hoe jij u voelt natuurlijk.
     
    xSNDY19x en hummeltje5 vinden dit leuk.
  19. Syane

    Syane VIP lid

    21 aug 2013
    11.396
    10.593
    113
    Herkenbaar. Moeilijk is het hé. De situatie is al heel zwaar. En dan merk je ook bij jezelf een verandering hierin wat je ook nog eens van jezelf tegenvalt. Daardoor is het nog eens extra zwaar.
    Bij mij komt dit oa doordat de situatie zo lang duurt, er weinig perspectief is en mijn leven echt 180 graden gedraaid is tov eerst. Laatst vroeg iemand op een forum wat voor positieve dingen je uit deze situatie haalt of wat er daardoor ook ten positieve is veranderd.
    Bij mij is dat dus gewoon niks. En dat is ook weer confronterend. Dat ik gewoon niks kan bedenken of ook maar iets als positief ervaar.
    Dikke knuffel voor jou!
     
    Liekje81 vindt dit leuk.
  20. Bloempjelief

    Bloempjelief VIP lid

    28 mrt 2020
    7.666
    6.835
    113
    Vrouw
    Dinsdag denk ik?
     
    Amarens vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina