Bang voor een tweede borstontsteking na de eerste

Discussie in 'Borstvoeding' gestart door Rabi, 12 jan 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Rabi

    Rabi Fanatiek lid

    9 mei 2019
    1.015
    893
    113
    Vrouw
    Omgeving Amsterdam
    Hoi,

    Mijn zoontje van 7 weken oud krijgt volledige borstvoeding. Het gaat op zich goed, behalve dat ik donderdag een borstontsteking kreeg met hoge koorts en ik die avond ben begonnen met antibiotica (de tweede helaas in 2 maanden omdat ik einde zwangerschap ook al een blaasontsteking had). Ik heb echt heel veel weerstand tegen het slikken van antibiotica dus ik baal er echt enorm van.

    Nu merk ik dat ik echt de angst heb een tweede ontsteking te krijgen en wéér aan de antibiotica te moeten. Ik heb al een lactatiedeskundige gesproken en die heeft wat tips gegeven die met name betrekking hebben op actief drinken bij zoontje. Zoals hem zelf laten aanhappen, afkoppelen zodra hij in slaap dreigt te vallen of onrustig wordt, niet te snel voeding geven zodat hij écht honger heeft. Dat laatste vind ik heel lastig, omdat de borst hem vaak helpt als hij huilt. Met krampjes bijv wordt hij rustig aan de borst. Zelfs met lichte reflux. Of als hij moe is maar niet in slaap weet te vallen. Nu ik dat minder probeer te doen huilt hij ook aanzienlijk meer...

    Wie heeft er tips of ervaringsverhalen? Ik zoek denk ik vooral naar wat geruststellen en zelfvertrouwen. Ik merk dat het me onzeker maakt. Ik wil heel graag de borstvoeding lang blijven volhouden, het liefst dit jaar vol maken.
     
  2. aicirtap

    aicirtap VIP lid

    25 mei 2014
    9.110
    3.377
    113
    Vrouw
    Zorg dat je borsten leeg zijn, kolf desnoods na.
    Controleer je borsten op harde schijven/plekken en masseer ze eventueel weg onder de douche.

    Verder raad ik je aan gezien alle antibiotica die je hebt gehad probiotica te gaan slikken. Ik heb een paar zware kuren gehad vorig jaar ivm lyme. Ik slik deze. Vitabron staat ook vaak op de markt.
    https://www.vitabron.nl/probiotica-plus.html?id=115663847&quantity=1
     
    Rabi vindt dit leuk.
  3. Rabi

    Rabi Fanatiek lid

    9 mei 2019
    1.015
    893
    113
    Vrouw
    Omgeving Amsterdam
    Ja ik heb er al een kuur van 30 dagen op zitten en de volgende kuur van 30 dagen heb ik weer in huis gehaald... Ik heb zelfs E probiotica gegeven maar die spuugde dat steeds uit dus mee gestopt.
    Ik vind het soms wel lastig te bepalen wanneer mn borsten echt leeg zijn overigens. Er valt altijd wel íets uit te halen.
     
  4. Zoe123

    Zoe123 VIP lid

    9 feb 2013
    11.413
    5.508
    113
    Vrouw
    Hoe gaat het nu?
     

Deel Deze Pagina