Eiceldonatie 2.0

Discussie in 'Donorschap' gestart door Killy88, 8 jan 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Muisje101

    Muisje101 Actief lid

    11 jan 2019
    474
    571
    93
    Vrouw
    Lieve @Nienke91; het voelt zeker als wij! Daarom zit jij ook zo in mijn gedachten! Ik duim heel erg voor goed nieuws morgen. Hoe laat moet je?

    @zwaaistaart, wat lief dat je mee leest/leeft met ons! Het duimen wordt zeer gewaardeerd.

    @Cactus92; Haha, dat zeg je mooi! Dan maar alles in de bevriezing.

    @sharon1993; Welkom! Spannend dat die eerste tp er aan komt! Als je nog tips nodig hebt voor Alicante moet je het maar laten weten, ik heb er 1.5 jaar voor behandelingen gelopen. Dus weet wel een paar fijne restaurantjes / hotel / appartementen. Wat verdrietig wat je al hebt meegemaakt. Ik hoop al het beste voor jullie! <3
     
  2. Killy88

    Killy88 Fanatiek lid

    1 aug 2018
    1.394
    2.307
    113
    Vrouw
    Welkom @sharon1993
    En wat kom je direct met een heftig bericht binnen van je zwangerschapsafbrekingen. Wat verdrietig voor je. Ik hoop dat jullie in Spanje eerlijke kansen krijgen ❤️

    Om je al het terug lezen te besparen een beetje info over mij: Lesbisch, een eicel van mijn vrouw gedragen en op 25-05-2020 (na ook flink wat tegenslagen) bevallen van een zoon. Dus niet zoals iedereen hier ‘gedwongen’ eiceldonatie, maar vrijwillig.

    Voel je welkom en schrijf lekker mee.

    @Muisje101 Zit je nog lekker op je wolk?
     
  3. Muisje101

    Muisje101 Actief lid

    11 jan 2019
    474
    571
    93
    Vrouw
    Ja, best wel lekker op m'n wolk. Moet er wel moeite voor doen om er op te blijven, maar ik heb nog niet gegoogled, dus daar ben ik erg trots op. Waar ik bij elke tp tot nu toe steeds krampen had op de dag van de tp, heb ik nu gewoon niks. Dus ik neem dat maar als een goed teken. Ik heb de app 'mindfull IVF' gedownload, daar staan dagelijkse begeleide meditaties op, speciaal voor elk moment in het traject, dus dat helpt wel een beetje. Hebben jullie nog tips om deze tijd door te komen? :)

    Ook voor Sharon een korte samenvatting; al 5.5 jaar bezig voor een eerste kindje, 2x ICSI in NL, 1x ICSI in Gent, 2x ICSI in Alicante, 1x ECD in Alicante, 1x ICSI in Madrid en nu ECD in Madrid. Gister een verse tp gehad. :)
     
  4. puppy28

    puppy28 Fanatiek lid

    20 jan 2014
    1.218
    603
    113
    #24 puppy28, 11 jan 2021
    Laatst bewerkt: 11 jan 2021
    Hey lieverds, daar zijn jullie (thnx @Killy88 voor de tag)! Wat gaan we snel zeg, alweer 2 pagina's vol hier haha!

    @Muisje101 Woehoeeee wat een mooi aantal en wat fijn dat je nu lekker kunt broeden en op je wolkje zit! We gaan er vanuit dat dit zo blijft en dat die wolk alleen maar meer roze kleurt (of blauw natuurlijk). Ik heb helaas geen tips om deze periode door te komen :(. Vond deze altijd heel erg spannend. Laatste keer had ik veel afleiding van het zonnige Nederland maar stiekem was ik er toch gewoon veel mee bezig. Wanneer is je testdatum?

    @sharon1993 Welkom hier! Wat spannend dat je binnenkort een eerste tp gaat krijgen! Ik heb zelf geen ervaring met Spanje. Heb enkel eerder een intake gehad bij IB en heb dat toen als zeer prettig ervaren. We hadden nog 1 cryootje hier in NL en als dat 'm niet zou worden, zouden we ook richting Spanje gaan. Inmiddels ben ik alweer 25 weken zwanger van dat ene cryootje :rolleyes:. Net als alle andere lieve dames hier ook een hele weg afgelegd van ongeveer 6 jaar met iui/ivf/icsi pogingen en 2 miskramen. Ik ga heel hard voor je duimen! En zoals de andere al zeiden: Schrijf lekker mee, volg graag jouw journey!

    @Nienke91 Krijg je vandaag iets meer te horen over je hcg? Ik hoop heel hard met je mee dat deze niet meer te bespeuren is of op z'n minst gedaald! <3

    Ik heb vorige week een beetje een rommelige week gehad. Lang verhaal kort: last van mijn buik, bijna de hele week op en neer naar het ziekenhuis. Dachten zelfs aan een gescheurde baarmoeder (aangezien er eerder is gesleuteld aan mijn baarmoeder), mri gehad maar gelukkig niets afwijkends te zien. Advies: veel rust nemen. Verder waren mijn waarden uit de glucosetest aan de hoge kant. Heb nu 3 dagen 7x per dag moeten prikken en het ziet er goed uit dus denk dat dat wel mee zal vallen. De beeb groeit ook goed, zat precies op 25 weken en 1 dag (afgelopen vrijdag). Geen aanwijzing dat hij te groot zou zijn o.i.d., gelukkig maar!

    @thousandoaks hoe gaat ie met jou?
    En met de andere ladiess?
     
  5. Nienke91

    Nienke91 Bekend lid

    8 jan 2019
    503
    721
    93
    Vrouw
    Welkom @sharon1993! En inderdaad, wat een hel heb jij af moeten leggen. Heel heftig om je zwangerschap af te moeten breken. Hopelijk vergaat het jullie vanaf nu goed in het mooie Spanje! Ikzelf geen ervaring daar. Wij weten sinds 2018 dat ik vervroegd in de overgang ben en heb nu 2tp erop zitten. Eerste in MCK Leiderdorp en nu UMC Utrecht, beide via eicelbank. Zit nu midden in een vage bbz, methotrexaat kuur gehad en mogen hopelijk over 3 maanden weer voor de volgende poging! Nog 3 cryo’s in de vriezer, echt een mega cadeau. :) Benieuwd naar hoe t jullie afgaat in Spanje! Zal alvast beginnen met duimen voor je :D

    Dat van die sneeuw he, @Muisje101, had ik echt ff gemist. Sinds jij t gezegd hebt zie ik niets anders meer op t nieuws dan een ondergesneeuwd Madrid! :eek: Bizar! Kunnen jullie al een kant op?
    Hoop ook zo van harte dat je op die wolk kan blijven zitten! En hier helaas ook niet echt tips :(. Ik was een beetje teleurgesteld in mezelf dat ik de eerste tp niet had genoten maar in angst aan t googelen en miljoen keer aan t testen was, terwijl ik after all toch wel degelijk zwanger ben geweest. Ik had me hierom voorgenomen perse te genieten van alles en 'gewoon' doen alsof ik 'gewoon' zwanger was. Ging niet altijd goed trouwens :roflmao:. Wanneer krijg je een update betreft de cryo's? Dat hielp bij mij denk ik ook heel erg, overdreven dankbaar gaan zitten zijn over meerdere kansen. Zet m op! ❤️

    Ooooh @puppy28 waarom nou weer zo spannend! Wat een eng idee. Super fijn dat t uiteindelijk toch goed blijkt te zijn met de kleine bink! En dus écht rustig aan gaan doen nu... heb je inmiddels ook al een stapje terug gedaan op werk?

    Hier is het HCG gedaald van 62 naar 23! Dus ik drink er vanavond een wijntje op! En op jullie allemaal! :D Mag nu maandag weer bloed komen prikken, wekelijks tot het onder 5 is. En dan een afspraak maken voor de volgende poging over 3 maanden. Over 3 maanden is het ook gewoon weer lente enzo en dan komt t allemaal gewoon weer helemaal goed! Heerlijk idee toch?!
     
    Muisje101 en Cactus92 vinden dit leuk.
  6. thousandoaks

    thousandoaks Actief lid

    15 feb 2019
    239
    261
    63
    Lieve @sharon1993 wat hebben jullie veel verdriet meegemaakt zeg. Ik was een beetje sprakeloos van je berichtje. Het is je in ieder geval enorm gegund om snel blijvend zwanger te zijn van een gezond kindje <3

    @Muisje101 Hoe is het daar nu met de sneeuw en hebben jullie al iets gehoord over de andere embryo's / het invriezen daarvan? Spannende weken zo voor jou, hoop dat ze voorbij vliegen. Ik vind het zelf vanaf 10 dpo heel zwaar worden omdat je dan in principe kunt testen, deze sukkel (ik dus!!!!) heeft dat afgelopen poging dus ook gedaan.

    @puppy28 Wat een achtbaan weer, pfff, voel je je wel weer een beetje gerustgesteld? En nu dus ook wat minder aan het werk? Die last van je buik: ben jij nou nog erg fysiek bezig?

    @Nienke91 hoop zo hard voor je dat het volgende week of de week erop onder de 5 is. En dan mooi die afspraak inplannen voor over 3 maanden voor een van die kleine toppertjes in de vriezer.

    Hier is alles goed, echt weinig te melden. Heb pas over ruim 3 weken weer een groeiecho. Samen met mijn man al langzamerhand aan het wassen/strijken :') intake van de kraamzorg gehad, vanavond staat deel 1 van een bevalcursus op het programma. Voelt heel erg als gaan richting het einde. Maar goed, eerst ook nog 4 weken werken.
     
    Cactus92 vindt dit leuk.
  7. Muisje101

    Muisje101 Actief lid

    11 jan 2019
    474
    571
    93
    Vrouw
    Hallo lieve dames, hier weer bericht vanuit het koude zuiden. We zitten nog steeds vast in Madrid. De helft van de sneeuw is wel gesmolten en heeft plaatsgemaakt voor een enorm gladde ijsplaat. Nog niet echt ideaal dus. Alles staat ingepakt en we kijken morgenochtend opnieuw of we kunnen, anders hopen we toch echt woensdag wel te gaan rijden.

    @thousandoaks woow, dat klinkt inderdaad echt alsof het einde er rustig aan komt. Hoe was de bevalcursus? Is die ook online?

    @Nienke91 yes! Daling! Daar houden we in dit geval van! Ik hoop dat jouw wijntje heeft gesmaakt. Volgende week onder de 5?! Ben je een beetje makkelijk te prikken? Mag je gewoon prikken en dan een telefonische afspraak? Of moet je weer zo lang in het ziekenhuis zitten?

    @puppy28 zo, jij hebt ook een spannende week achter de rug!! Gaat het een beetje met je? Ik hoop dat het lukt om meer rust te nemen, heb je het idee dat dat ook een beetje helpt?

    We hebben 4 cryo's. :) Twee AB zijn zaterdag ingevroren, twee BB zondag (dag 6). Ik ben super dankbaar. Goede tip @Nienke91 , om extra te focussen op dat dankbare gevoel. We hebben nu meer cryo's dan we ooit in die 5.5 jaar bij elkaar hebben gehad. En dat maakt deze tww ook wel anders hoor. Aan de andere kant had ik net wel al even een dipje. Ik vind het deze week vooral moeilijk om al die medicijnen te blijven nemen, terwijl het stemmetje in mijn hoofd soms zegt 'misschien doe je het allemaal wel voor niks'. Maarja, dat hoort er ook bij geloof ik. En ik wil gewoon naar huis. Máár, er is weer een dag voorbij. Een dag dichterbij...
     
    Cactus92 vindt dit leuk.
  8. Mim89

    Mim89 VIP lid

    29 jan 2019
    8.795
    7.126
    113
    Vrouw
    Ik blijf jullie zeker volgen hoor
     
    Cactus92, Muisje101 en Killy88 vinden dit leuk.
  9. thousandoaks

    thousandoaks Actief lid

    15 feb 2019
    239
    261
    63
    @Muisje101 geweldig nieuws van de cryo's! Ik zal kort zijn: heel benieuwd hoe het met je gaat en of jullie intussen al vertrokken zijn uit Spanje!
     
  10. Muisje101

    Muisje101 Actief lid

    11 jan 2019
    474
    571
    93
    Vrouw
    We zijn vannacht eindelijk thuisgekomen! Het was weer een tocht vol uitdagingen, maar het is gelukt! Gister was de twijfel enorm toegeslagen, vandaag probeer ik weer ergens hoop te vinden. Ik vind het lastig dat ik weet dat alle dingen die ik nu voel door de medicijnen kunnen komen. Want ik voel altijd een boel als ik die medicijnen gebruik, ook als het niet is gelukt.

    Dus, ik blijf maar aftellen en elke keer als ik verleid word om eerder te testen, dan denk ik aan onze koningin van het volhouden (@Nienke91 ) en dan ben ik weer gemotiveerd om gewoon tot volgende week te wachten.
     
    Cactus92, Killy88 en Tuttebelleke vinden dit leuk.
  11. Killy88

    Killy88 Fanatiek lid

    1 aug 2018
    1.394
    2.307
    113
    Vrouw
    Fijn dat je weer thuis bent @Muisje101 Wij tellen met je mee af en duim me suf!
     
    Muisje101 vindt dit leuk.
  12. Equivoque

    Equivoque Fanatiek lid

    9 apr 2017
    1.046
    878
    113
    Vrouw
    @Muisje101 yesss, die zit erin én nog 4 in de vriezer! Ik hoop dat dat het wachten ietsje makkelijker maakt. Alles wat je al dan niet denkt te voelen, vreselijk irrirant dat je weet dat het ook "gewoon" de medicatie kan zijn... ik probeerde die gedachten altijd maar een beetje te negeren want je hebt er zo weinig aan! Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan... gewoon maar blijven ademhalen tot je kan testen! Weet je al wanneer je dat gaat doen?

    @Nienke91 wat fijn dat het eindelijk daalt! Nu snel onder de 5 graag, en dan de tijd even 3 maanden vooruit spoelen!

    @sharon1993 welkom hier! Wat verschrikkelijk om je zwangerschap te moeten afbreken, en drie keer is al helemaal onmenselijk... hopelijk gaat dit avontuur leiden tot een gezond kindje voor jullie!
    Wat ik me nog afvroeg (je hoeft niet te antwoorden als je dat niet wil): hoe kan het eigenlijk dat jij goed kan leven met deze chromosoomafwijking, maar je kind aan wie je het doorgeeft een ernstigere vorm zou hebben? Is je vriend dan ook drager, of is het alleen bij jongetjes omdat die maar één X-chromosoom hebben? Blijkbaar is genetica nog veel ingewikkelder dan ik dacht ;)
     
    Cactus92 en Muisje101 vinden dit leuk.
  13. Muisje101

    Muisje101 Actief lid

    11 jan 2019
    474
    571
    93
    Vrouw
    Pfoe meiden, het is een beetje zwaar vandaag. Ik ben zo bang. Ik heb het idee dat ik allemaal mensen teleurstel op het moment dat het niet gelukt is. M'n man heeft z'n ding gedaan, de donor heeft haar hele lieve ding gedaan, en als mijn lichaam dan alsnog faalt om van zo'n prachtige embryo een kind te maken... En dan al dat verdriet ook om ons heen weer, al die lieve mensen die meeleven, waar we dan weer tegen mogen zeggen dat het niet gelukt is. :( Zo ver is het nog niet, maar we hebben zoveel witte testen gehad in de afgelopen 6 jaar, dat het als een onmogelijkheid voelt dat er een tweede streepje op komt.

    Ik moet maandag bloedprikken voor Spanje. Op de terugweg haal ik een test en dan gaan we het zien... :|
     
  14. thousandoaks

    thousandoaks Actief lid

    15 feb 2019
    239
    261
    63
    Lieve @Muisje101 ik snap die gedachtengang (en herken dat gevoel van anderen teleurstellen), maar als er iemand trots op zichzelf mag zijn en op haar 'efforts', dan ben jij het wel. Je doet er werkelijk alles aan op dit moment. Dus positief of negatief, mag je echt heel erg trots zijn op jezelf hoor.
    Hier wordt er nog keihard geduimd voor een positieve test.
     
    Cactus92 en Muisje101 vinden dit leuk.
  15. Nienke91

    Nienke91 Bekend lid

    8 jan 2019
    503
    721
    93
    Vrouw
    Oooooh lieve @Muisje101! Super eens met @thousandoaks. Je bent een kanjer!!! Je bent een enorme strijder en mag inderdaad trots op jezelf zijn. Ik (wij) zijn het in elk geval!!! Kop op lieverd. Dat lijf kan t, heus, en t embryootje ook. Mega dooddoener maar voor nu gaan we vertrouwen hebben. Allerdikste knuffel! ❤️
     
    thousandoaks, Cactus92 en Muisje101 vinden dit leuk.
  16. puppy28

    puppy28 Fanatiek lid

    20 jan 2014
    1.218
    603
    113
    Ooh lieve @Muisje101, je gevoel is heel erg herkenbaar maar ook ik ben het helemaal eens met @thousandoaks. Ik snap dat het lastig is om vertrouwen in je lichaam te hebben maar ook mijn duimen draaien overuren voor jou en hoop zó dat je straks een tweede streep zult zien verschijnen!! Hele dikke digitale knuffel voor jou!! ❤️❤️❤️
     
    Muisje101, thousandoaks en Cactus92 vinden dit leuk.
  17. Cactus92

    Cactus92 Fanatiek lid

    4 apr 2018
    1.026
    955
    113
    Vrouw
    @Muisje101 oh meis, wat ben je streng voor jezelf.. Heel begrijpelijk maar je verdiend dat nergens aan!
    Je doet alles goed en die stomme witte rottesten zijn niet jouw schuld!
    Ik weet dat het niet zo voelt, dat het voelt als falen van je lijf, maar een arts zei me ooit, het embryo bepaald. Dat is goed aangelegd of niet. En vaker is dat niet zo dan wel. Maargoed, dat weet jij zelf allemaal prima, i know.. Maar vind t verdrietig te lezen dat je het zo voelt.. En natuurlijk snap ik volledig je angst.
    Elke kans is een serieuze kans en dit jaar zal die test veranderen van wit naar roze! Of blauw, net welke je kiest :D Daar duimen we heel hard voor en daar geloof ik in. Dikke knuffel
     
    Muisje101 en thousandoaks vinden dit leuk.
  18. Cactus92

    Cactus92 Fanatiek lid

    4 apr 2018
    1.026
    955
    113
    Vrouw
    @sharon1993 zo... wat enorm heftig! 3 maal een oh zo gewenste zwangerschap afbreken.. geen woorden voor..
     
  19. Equivoque

    Equivoque Fanatiek lid

    9 apr 2017
    1.046
    878
    113
    Vrouw
    @Muisje101 lieverd, in de eerste plaats doe je dit natuurlijk voor jezelf en je man en zou je je niet ook nog verantwoordelijk moeten voelen voor het verdriet van anderen... maar herkenbaar is het wel, helaas! Zeker als anderen ook weten in welke fase je precies zit en met je meeleven. Maar hé, vergeet ook niet dat dit pas je eerste échte kans is in jaren! Probeer het te zien als ronde 1 van 5, en niet meteen alle druk te leggen op deze ronde. Met gemiddeld 20% kans per ronde kun je ook de 100 bereiken... en daar gaan we voor, of het nu al is of een van de volgende!
     
    Muisje101 en Cactus92 vinden dit leuk.
  20. Muisje101

    Muisje101 Actief lid

    11 jan 2019
    474
    571
    93
    Vrouw
    Dank voor jullie lieve woorden! <3 Je kan jezelf soms helemaal gek maken he? Nu maar lekker bezig blijven en dan wordt het vanzelf maandag. :)

    Hoe is jullie weekend?
     
    Cactus92 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina