Na een eerdere snelle bevalling: nu thuis of ziekenhuis?

Discussie in 'De bevalling' gestart door xDaantje, 14 jan 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. xDaantje

    xDaantje Bekend lid

    12 sep 2017
    692
    677
    93
    Vrouw
    Hoi allemaal,

    Inmiddels ben ik zwanger van ons vierde kindje. Het duurt nog even, maar ik merk dat ik al best veel met de bevalling bezig ben.

    In 2018 ben ik halverwege de zwangerschap bevallen van onze tweeling. Nadat de hartjes gestopt waren en ik thuis door had dat de bevalling begonnen was, gingen we naar het ziekenhuis en na een kwartier was het eerste kindje er. Behoorlijk snel dus.

    Bij mijn vorige zwangerschap, van ons derde zoontje, werd ik 'ingeleid'. Mijn vliezen werden gebroken en 2 uur later was ons zoontje er al.

    Aangezien ik erg snel beval, ben ik een beetje in dubio wat ik deze keer zal doen. Thuis bevallen, zodat ik niet in een weeënstorm naar het ziekenhuis hoef? Een badbevalling lijkt me heerlijk, maar het duurt natuurlijk ook weer even voor het bad gevuld is... of toch maar meteen naar het ziekenhuis gaan? Een thuisbevalling trekt me erg aan, alleen ben ik soms bang dat er iets mis gaat bij het kindje en ik dan de verkeerde keuze gemaakt zou hebben... we wonen wel heel dicht bij het ziekenhuis, binnen 5 minuten zijn we er.

    Zijn er dames die ook heel snel bevallen? En wat hebben jullie bij een volgende zwangerschap gedaan en hoe is dat bevallen?
     
  2. RLSD

    RLSD Fanatiek lid

    4 jul 2020
    1.575
    1.128
    113
    Vrouw
    Ik begrijp je dilemma, ik zit met hetzelfde.

    De bevalling van mijn zoon ging ook erg snel (binnen 3 uurtjes) dat de verloskundige en wij ons afvragen of het ziekenhuis wel haalbaar is, zeker aangezien een volgende kindje vaak nog sneller komt.

    Hier houd ik alle opties open, ik wil graag naar het ziekenhuis ( 15 minuten rijden) maar ik beslis op het moment dat de bevalling zich aandient gewoon. Als ik, of de VK, het niet aandurven omdat het te snel gaat blijven we thuis.
     
  3. Sado

    Sado VIP lid

    16 mei 2016
    17.874
    15.314
    113
    Ik heb alle drie mijn zwangerschappen een medische indicatie gehad wegens reeds-bestaande hypertensie.
    De eerste twee bevallingen zijn ingeleid omdat mijn bloeddruk - ondanks medicatie - te hoog bleef. Ik ben de eerste keer bevallen in 3u50min en de tweede keer in slechts 47min ;)

    Mijn derde zwangerschap was wat betreft mijn bloeddruk opzich prima. Toch ben ik ook deze keer ingeleid. Dit oa wegens de vaart van mijn eerdere bevallingen en het feit dat ik op 25km van het dichtstbijzijnde ziekenhuis woon.
    Ik wilde zeer zeker niet thuis bevallen wegens mogelijke (gezondheids)risico’s en het mogelijke scenario het alleen te moeten doen vanwege de verwachte snelheid.

    Wss omdat mijn jongste een sterrenkijker was ging de bevalling van haar iets minder vlot dan van de middelste, maar toch met nog geen anderhalf uur vanaf de eerste wee weer errug snel.
    Ben dus blij dat ik alsnog ingeleid ben en de bevalling in een voor mij prettige omgeving heb kunnen doen :)

    Je hebt nog een aantal weken, denk rustig na wat goed voor je voelt!
     
  4. Mammavantwee

    Mammavantwee VIP lid

    4 feb 2019
    5.429
    4.858
    113
    Vrouw
    Ik zou kijken wat gevoel op het moment van bevallen zegt. Je zit zo in het ziekenhuis als je er maar 5 minuten vanaf woon.

    Ik ben bij de 1e ingeleid en in het ziekenhuis bevallen en de 2 heerlijk thuis en binnen 4 uurtjes. Ik vind het thuis fijner, maar toen wel ook afgesproken als m'n gevoel daar niet goed over is gaan we als nog naar het ziekenhuis. M'n gevoel was goed en had veel meer vertrouwen om m'n eigen verloskundige dan die in het ziekenhuis. Maar ik heb de inleiding dan ook niet als prettig ervaren.
     
  5. Haver11

    Haver11 Fanatiek lid

    3 sep 2013
    3.837
    2.180
    113
    Vrouw
    #5 Haver11, 15 jan 2021
    Laatst bewerkt: 15 jan 2021
    Bij de eerste ben ik in het ziekenhuis bevallen, Dat wilde ik zelf. De bevalling duurde 10 uur.

    Bij de 2e, zei de verloskundige dat het een snelle bevalling zou worden. Bij haar wilde ik thuis bevallen, gelukkig maar want de bevalling duurde 2.5u ik vond het heerlijk om thuis te bevallen!

    Bij de 3e dus ook gekozen voor een thuisbevalling, zijn bevalling duurde 45 min.
    Bij hem zouden we het ziekenhuis niet eens gered hebben.

    Hier is het ziekenhuis 20 min rijden.
    Ook ik was wel bang hoor, wat als het niet goed gaat, en ik moet toch naar het ziekenhuis.

    Als je graag thuis wil bevallen zou ik dat doen, als het mogelijk is. Misschien de verloskundige om raad vragen? je woont dicht bij het ziekenhuis dus als er iets is ben je er zo.
     
  6. Gruffalo123

    Gruffalo123 Fanatiek lid

    26 jun 2017
    3.939
    4.461
    113
    Hier vanwege de grotr afstand tot het ziekenhuis officieel een medische indicatie om daar te bevallen. Alleen ga ik dat never nooit halen.
    Bij de tweede duurde de hele bevalling van de eerste wee tot het kind er was drie kwartier. Bij de derde werd ik wakker van persweeën en was het kind er een paar minuten later.
    Hier dus thuisbevalling weer in de planning en zal dat waarschijnlijk net als de vorige twee ook zelfs weer zonder verloskundige worden.
     
  7. Kache

    Kache VIP lid

    11 jan 2012
    6.144
    1.066
    113
    Mijn eerste is op medische indicatie (poliklinisch) in ziekenhuis geboren. Totaal 4 uur over gedaan. Tegen de tijd dat ik in ziekenhuis aankwam had ik al 8 cm (en persdrang...), tot de verbazing van aanwezig personeel (eerste kindje, groot kind). Ik vond het met weeën in auto en moeten staan, lopen naar rolstoel, zitten ed echt helemaal niets.

    Deze eerste bevalling was zo snel en soepel gegaan dat ik de tweede graag thuis wilde doen. Vanaf de allereerste wee gerekend was is zij geboren in 2 uur tijd, kraamzorg kwam binnen vallen bij persen. Vond erg fijn om thuis te bevallen met VK die ik goed kende.
    (jammer genoeg moest baby na bevalling worden opgenomen ter observatie, dus ik zat een uurtje na bevalling in de auto met hechtingen en al :rolleyes:... maar ja)

    Heb bij de derde erg zitten dubben. Kans dat baby opgenomen moest worden (net als 2e) was groot en toen twijfelde ik: thuis bevallen en dan naar ziekenhuis, of naar ziekenhuis en dan daar bevallen en blijven? Toch gekozen voor thuis. Was ook echt veel fijner in eigen huis, bed, eigen spullen etc. Had ik meer gevoel dat ik mocht beslissen, mijn eigen gang mocht gaan. Wij hadden bedacht dat baby snel zou komen, ik mocht van VK bellen zodra ik ook maar enigszins het idee had dat bevalling begonnen was. Maar ja. Die derde liep anders dan verwacht en totaal 8 uur over gedaan. Maar nog steeds heel blij dat ik gewoon thuis was. Baby hoefde ook niet opgenomen te worden van VK, dus kon ook lekker thuis blijven. Heerlijk!
     
  8. zonnetje2015

    zonnetje2015 VIP lid

    13 sep 2014
    9.435
    4.239
    113
    Thuis! Eerste na 6 uur geboren ( waarvan 2 uur persen) zo goed als pijnloos.
    M’n zoontje was er binnen 1,5 uur na de eerste wee.. mega snel, mega pijnlijk en t idee dat ik in de auto had gemoeten...

    hij was waarschijnlijk halverwege ergens geboren in de auto.
     
  9. Muisje2016

    Muisje2016 Fanatiek lid

    18 jan 2016
    3.013
    5.099
    113
    In jouw situatie zou voor mij het feit dat je maar 5 minuten van het ziekenhuis vandaan woont, de doorslag geven om het thuis te proberen.

    De verloskundige heeft de instrumenten en kennis om alle acute situaties thuis op te kunnen vangen en indien nodig ben je héél snel in het ziekenhuis.

    En je kunt ook, zoals hier eerder genoemd, tijdens de bevalling beslissen wat goed voelt.

    Wat betreft een bevalbad: je kunt het altijd proberen. Je kunt, als je de ruimte hebt, het bad ook al met 37 weken opblazen met lucht en in de babykamer zetten. Desnoods rechtop tegen de muur. Dan hoeft er tijdens de weeën alleen nog water in, dat scheelt weer tijd.

    Ik ben van de tweede thuis en bad bevallen en vond het geweldig. Nu ben ik geen snelle bevaller, dus was bij ons geen issue, maar naar mijn mening absoluut het proberen waard.
     
  10. Koekie1

    Koekie1 VIP lid

    31 jul 2013
    5.629
    1.975
    113
    Vrouw
    Met een ziekenhuis op 5 minuten afstand zou ik het ook thuis doen. En je zit er niet aan vast he? Dus als je er over een paar weken, of op het moment zelf er anders over denkt is het ook goed ;)

    Ik ben van de 1e thuis bevallen. Nog geen 3 uurtjes en een groot kind. Na de bevalling met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht om te hechten. Ziekenhuis is hier 20 minuten rijden.

    Bij de 2e besloten om weer thuis te bevallen. Dit meisje was groter maar er zonder schade uitgekomen in 1,5 uur :)
    De vk en kraamzorg waren er binnen 5 minuten toen ik belde. Ze wonen allebei een straat achter mij.
    Bij een 3e wil ik hen weer. Zijn ze er lekker snel :D
     
  11. Mythique

    Mythique Fanatiek lid

    3 apr 2015
    4.643
    3.770
    113
    Mijn tweede bevalling begon om 22.15 uur. Ik had nét m'n tanden gepoetst en was m'n bed in gekropen. Ik had absoluut geen zin om me weer in de kleren te hijsen en in de auto te stappen.

    Van te voren had ik er natuurlijk over nagedacht maar de beslissing viel pas op dat moment. Bij de eerste was dat ook zo maar toen voelde ik me niet zeker genoeg (en het moment van naar het ziekenhuis gaan was midden op de dag ;)).
     

Deel Deze Pagina