Campings en Kamperentopic

Discussie in 'Vakantie en vrije tijd' gestart door Youtan, 23 dec 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. mamameer

    mamameer VIP lid

    21 jan 2014
    7.594
    3.976
    113
    verschillende soorten haringen om je tent vast te maken, voor verschillende soorten grond, zoals rots/zand/gras.
    Een goede koelbox of koelkastje, zeker als je naar een zonnige bestemming gaat.

    veiligheids eisen in landen, zodat je bij pech veiligheidshesjes in je auto hebt, of een alcohol tester enzo.
    Voor frankrijk heb je regio’s waar je een crit air sticker moet hebben. In duitsland heb je ook bepaalde sticker nodig voor milieu zones. In andere landen heb je wegen vignets (oostenrijk zwitserland) nodig of een creditcard (noorwegen) om door tolpoortjes te kunnen.
     
  2. Youtan

    Youtan VIP lid

    9 jun 2015
    6.391
    4.246
    113
    Vrouw
    Het ligt er maar net aan hoe luxe of basic je het wilt houden. Ik heb graag worteldoek onder de voortent en in de luifel, geen dicht zeil, maar wel zandarm... dus een bezem erover en schoon. Wij gebben ook verschillende haringen, maar in NL gebruiken wij altijd de kunststof haringen. Een koelkist vind ik onmisbaar, net als een ventilator en een parasol. waterkoker, koffiezetautomaat, wat je fijn vindt. Wij hebben een klein oventje, vind ik fijn. We hebben ook een (kleine) cadac.
     
  3. mam1991

    mam1991 VIP lid

    17 jan 2013
    10.071
    2.096
    113
    Jaa alle regels etc weten we verder omdat we elk jaar naar het buitenland gaan, zoals vignet, hesjes etc.

    Dankje voor de tip van de verschillende haringen, zet ze erbij op het lijstje.
     
  4. linkiepinkie

    linkiepinkie Niet meer actief

    #84 linkiepinkie, 14 jan 2021
    Laatst bewerkt door een moderator: 14 jan 2021
    Hierbij mijn favoriete campinglijst! Wij kamperen het liefst in de natuur/het bos/de bergen. Liefst met een restaurant of dorpje in de buurt. En een zwembad of een meer. En liever niet op een camping met strakke geasfalteerde paadjes, teveel regels of een popi jopie animatieteam. De volgende campings hebben dat nog.

    - Camping Gruber of Anderwald aan de Faakersee in Oostenrijk. (Wel animatie maar dan hele Oostenrijkse animatie en lieflijk. Denk aan de kinderboerderij die met een aantal dieren langskomt)
    - Camping Kieferhain in Sud-Tirol in noord- Italië ( kun je volop wandelen in de bergen of racefietsen op de Stelviopas)
    - Camping monument in Wallis in Zwitserland (weinig voorzieningen wel een zwembad, maar om te wandelen echt fantastische plek).

    En nog:
    - Camping Moosbauer in Italië. In de buurt van Bolzano. Leuk Italiaans stadje

    Zijn totaal verschillende campings. Maar allen hebben zo zijn charme. Niet allemaal heen gaan want wij gaan altijd op de Bonnefooi dus straks hebben ze geen plek voor ons haha;)
     
    Helicryse en Youtan vinden dit leuk.
  5. Gerbra2005

    16 nov 2017
    17
    15
    3
    Wat zijn jullie favoriete kindercampings in Nederland??
     
  6. wenneke20

    wenneke20 Fanatiek lid

    29 okt 2006
    4.324
    136
    63
    De paal tot 10jaar
    Sprookjescamping kleine kids
    De zandstuve
    De kleien wolf
     
  7. Luppy

    Luppy VIP lid

    1 dec 2007
    7.026
    2.165
    113
    De adelaar in voorst
     
  8. Mamavan2SE

    Mamavan2SE Fanatiek lid

    22 okt 2018
    3.931
    1.660
    113
    Vrouw
    Ben je er vd zomer ook geweest??
     
  9. linkiepinkie

    linkiepinkie Niet meer actief

    Wij zijn op zoek naar een leuke camping in Tirol. Iemand suggesties?

    Onze wensen:
    - genoeg (hoge) bergen zodat we veel keuze hebben in wandelingen.
    - een zwembad of meer
    - in de buurt ve dorpje
    - liefst niet té georganiseerd/strak maar relaxe eigenaren zonder tig regeltjes

    Zelf zijn we op camping Toni geweest. Vonden wij niet zo. Nu zitten we te kijken in het Zillertal. Maar dat kennen we verder niet. Dus hoop dat jullie kunnen helpen!
     
  10. Youtan

    Youtan VIP lid

    9 jun 2015
    6.391
    4.246
    113
    Vrouw
    De Sprookjescamping is echt super voor kinderen tot een jaar of 7
    De Bongerd (capfun) is ook heel leuk
    De Paal
    De Zandstuve

    Wij zijn vorig jaar naar De Leistert geweest, wel heel groot, maar mijn dochter was daar hysterisch blij :) en dat zelfs in Coronatijd. Daar werden echt heel veel leuke activiteiten georganiseerd op leeftijd en vorig jaar zoveel mogelijk zonder ouders (top!). Maar daar was ik wel blij dat ze een gps-horloge heeft en me af en toe kon bellen voor drinken of om te vertellen waar ze was (ze weet niet dat wij dat kunnen zien).
     
    Afua32 vindt dit leuk.
  11. Casara

    Casara Fanatiek lid

    20 aug 2014
    2.178
    386
    83
    Wij kamperen met een 5 persoons fresh en black (met stokken) en onze dochter slaapt in een 3 persoons fresh en black. Voor onze dochter hebben we hiervoor gekozen zodat we deze ook als overnachtingstent kunnen gebruiken. We hebben een kleine auto met dakkoffer en alles past net!
    We zijn echte francofielen. En dan t liefst op kleine en eenvoudige campings. Max 2 sterren of een aire naturelle. We hebben wel eens gekampeerd op grote campings met veel poespas. Maar dat is echt niet ons ding. Als er Nederlandse kinderen zijn en water om te zwemmen dan is dat voldoende. We hopen dit jaar naar Lac d'Aiguebellette te gaan. Al maken we de definitieve keuze pas kort voor vertrek. Alternatief zou zijn: iets in de Tarn of Provence.
     
  12. Emma1995

    Emma1995 Fanatiek lid

    17 nov 2018
    1.188
    796
    113
    Hi,

    Ik wil jullie graag om advies vragen. Mijn partner en ik hebben al heel lang een droom om een keer op vakantie te gaan /te kamperen met een camper. We willen graag ons hond meenemen en we zijn met z’n tweeën. We willen voor de eerste keer gewoon een kleine camper huren en willen hoogstwaarschijnlijk gewoon in Nederland blijven, maar dat kan zomaar weer veranderen met ons. Elk jaar maken we road trips met de auto binnen Europa maar we hebben dus echt geen ervaring met een camper.

    Ik was benieuwd of jullie toevallig tips voor mij hadden. En dat mag echt van alles zijn!
     
  13. Helicryse

    Helicryse Fanatiek lid

    8 jun 2020
    1.159
    869
    113
    Vrouw
    Je kunt via Camptoo een camper huren van particulieren. Op deze manier kun je van tevoren contact hebben met de eigenaars en allerlei tips en adviezen vragen van ervaren camperaars.
     
  14. Emma1995

    Emma1995 Fanatiek lid

    17 nov 2018
    1.188
    796
    113

    Bedankt voor de tip! Ik ga er meteen naar kijken.
     
    Helicryse vindt dit leuk.
  15. Luppy

    Luppy VIP lid

    1 dec 2007
    7.026
    2.165
    113
    Wij hebben er zelf een. Eerst ook eentje gehuurd en daarna zelf een gekocht. Camptoo of snappcar zijn platforms waar je van particulieren kunt huren. Nadeel is wel dat als de camper bijv net voor jouw vakantie pech krijgt, jouw vakantie in het water kan vallen, want een particulier kan niet direct een vervanger regelen. Bij een bedrijf is dat vaak beter geregeld. Let ook op de verzekering en evt de vrije kilometers, hoewel je daar in NL niet gauw mee in de knel komt, denk ik.

    Voor overnachtingen kun je de app campercontact downloaden. Die kost iets van 6 euro, maar is elke cent waard. Er staan honderden plekken op waar je mag overnachten, want met een camper hoef je niet alleen op campings. Camperplekken zijn soms nog veel mooier en meestal ook veel goedkoper of gratis. Soms ook niet hoor, dan is het gewoon een kaal parkeerterrein, maar je hebt veel meer keuze in elk geval.

    Omdat wij met 3 kinderen zijn, zullen we waarschijnlijk andere voorkeuren hebben dan jij.

    Verder niet teveel plannen, een richting kan handig zijn, maar de lol van een camper is juist vrijheid, dus ik zou niet alle overnachtingen vooraf al vastleggen. Wij weten meestal niet eens naar welke landen we gaan in de zomervakantie. We zijn wel eens op weg naar Zweden in Italië beland.
     
  16. Luppy

    Luppy VIP lid

    1 dec 2007
    7.026
    2.165
    113
    Zomaar 2 plekjes niet op campings waar wij vorige week hebben overnacht...

    De eerste is aan het veluwe meer (camperpark Nijkerk aan zee) en de tweede op een boerderij op de sallandse heuvelrug met 4 plekjes voor campers.
     

    Bijgevoegde bestanden:

  17. Emma1995

    Emma1995 Fanatiek lid

    17 nov 2018
    1.188
    796
    113
    QUOTE="Luppy, post: 23538579, member: 14473"]Wij hebben er zelf een. Eerst ook eentje gehuurd en daarna zelf een gekocht. Camptoo of snappcar zijn platforms waar je van particulieren kunt huren. Nadeel is wel dat als de camper bijv net voor jouw vakantie pech krijgt, jouw vakantie in het water kan vallen, want een particulier kan niet direct een vervanger regelen. Bij een bedrijf is dat vaak beter geregeld. Let ook op de verzekering en evt de vrije kilometers, hoewel je daar in NL niet gauw mee in de knel komt, denk ik.

    Voor overnachtingen kun je de app campercontact downloaden. Die kost iets van 6 euro, maar is elke cent waard. Er staan honderden plekken op waar je mag overnachten, want met een camper hoef je niet alleen op campings. Camperplekken zijn soms nog veel mooier en meestal ook veel goedkoper of gratis. Soms ook niet hoor, dan is het gewoon een kaal parkeerterrein, maar je hebt veel meer keuze in elk geval.

    Omdat wij met 3 kinderen zijn, zullen we waarschijnlijk andere voorkeuren hebben dan jij.

    Verder niet teveel plannen, een richting kan handig zijn, maar de lol van een camper is juist vrijheid, dus ik zou niet alle overnachtingen vooraf al vastleggen. Wij weten meestal niet eens naar welke landen we gaan in de zomervakantie. We zijn wel eens op weg naar Zweden in Italië beland.[/QUOTE]


    Oh wat prachtig je foto’s! Als het ons bevalt willen we uiteindelijk ook heel graag een camper kopen. Hadden jullie al gauw een eigen camper gekocht?Echt heel erg bedankt voor de tip. Ik denk uiteindelijk dat we bij een bedrijf een camper willen huren. Precies om de reden die jij vertelde. Heb al een aantal offertes aangevraagd, moet zeggen dat ik wil schrik van de prijzen! Maar goed dit is iets wat we al heel lang willen. Voor nu hebben we in ons hoofd dat we 2 weken met een camper weg willen echt geen idee waarheen. We neigen binnen Nederland en misschien uit te wijken naar noord- Frankrijk. We durven voor de eerste keer nog niet zo heel ver. Ik word in ieder geval nu al enthousiast van je haha
     
  18. Luppy

    Luppy VIP lid

    1 dec 2007
    7.026
    2.165
    113
    Wij hebben in de zomer van 2016 een camper gehuurd en in oktober 2016 zelf een gekocht. Het beviel zo goed dat we gelijk verslaafd waren.
     

Deel Deze Pagina