Wat zou volgens jou de oplossingen zijn wat betreft de Corona?

Discussie in 'Corona forum' gestart door jannanas, 17 jan 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. MadeInUSA

    MadeInUSA VIP lid

    27 dec 2011
    8.686
    9.653
    113
    Iedereen zo snel mogelijk vaccineren, en corona toevoegen aan het RVP. En dan geeoon echt snel. Als Israel in 1-2 weken een kwart van zijn bevoling gevaccineerd krijgt, kunnen wij het ook.Tot die tijd zal elke grote versoepeling weer tot problemen leiden. En dan als je ziet dat mensen niet meer ziek worden, de boel geleidelijk weer open. Sancties op niet vaccineren zonder medische reden. Dan blijft er misschien nog een paar procent echt recalcitranten over. Kleine clustertjes onder ongevaccineerden kunnen we wel hanteren.
     
    Claprose en Anouk2005 vinden dit leuk.
  2. Whysteria

    Whysteria Niet meer actief

    En wat doe je dan met mutaties? RVP jaarlijks van de wieg tot het graf?

    En wat een fijne manier om als arts over mensen te praten: 'recalcitranten' :rolleyes:
     
    sannever, citroenrasp, Cin85 en 2 anderen vinden dit leuk.
  3. Cin85

    Cin85 VIP lid

    12 jan 2010
    11.888
    13.055
    113
    Vrouw
    Ik dacht dat jij ooit beweerd had dat je arts was? Of heb ik dat verkeerd? Dat kan ook hoor.
    Hoop dat ik het fout heb namelijk, want dit zijn absoluut geen uitspraken voor een arts.
    Daarnaast zou een arts ook moeten weten dat het rvp voor kinderen is, en dat de meeste vaccinaties pas zijn goedgekeurd vanaf 18. Dus die kunnen geen eens in het rvp.

    Wat het vaccineren van Israël betreft, daar kan Nederland inderdaad nog een hoop van leren.
     
    julia80, Whysteria, Wish05 en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  4. Malbec

    Malbec VIP lid

    5 apr 2020
    5.694
    7.749
    113
    Vrouw
    Wat heeft haar beroep hier mee te maken.. zij mag dit toch gewoon vinden, al was ze de koningin.
     
  5. Whysteria

    Whysteria Niet meer actief

    Zou jij bij wijze van voorbeeld je kinderen overdragen aan een oppas die kinderen bestempelt als 'etterbakken'?
     
    oktober91 en citroenrasp vinden dit leuk.
  6. Malbec

    Malbec VIP lid

    5 apr 2020
    5.694
    7.749
    113
    Vrouw
    Ik vind sommige kinderen etterbakken en werk op een kinderdagverblijf. Moet ik nu ontslagen worden ?

    Je mag dus als arts in je privé tijd niet je eigen mening vormen? Zolang je patiënten niet dwingt tot vaccinatie is er niks aan de hand. Volgens mij til jij nogal zwaar aan vrijheid van meningsuiting, gaat toch een beetje tegen elkaar in zo lijkt mij?
     
    linkiepinkie vindt dit leuk.
  7. MamaTal85

    MamaTal85 Fanatiek lid

    13 sep 2011
    2.084
    199
    63
    NULL
    NULL
    Ik denk ook al een poosje dat dit de enige oplossing is, minimaal een week of 5! Ondertussen testen, testen, testen! Dan weet je op die datum precies waar er nog besmettingen zijn.
    Na die datum kan ons land weer open, maar alle grenzen gesloten houden tot vrijwel iedereen gevaccineerd is!
     
  8. Whysteria

    Whysteria Niet meer actief

    Hangt van de situatie af...
     
  9. Cin85

    Cin85 VIP lid

    12 jan 2010
    11.888
    13.055
    113
    Vrouw
    "Sancties op niet vaccineren zonder medische reden."

    Dit valt voor mij onder dwingen.
     
    citroenrasp, Wish05 en Whysteria vinden dit leuk.
  10. Malbec

    Malbec VIP lid

    5 apr 2020
    5.694
    7.749
    113
    Vrouw
    Professioneel laat ik dit niet blijken, uiteraard niet. Ik kan dat prima scheiden en een kind krijgt precies dezelfde benadering als een ieder ander. Ik neem aan dat je dit als arts ook doet.

    ps. Had nog een stukje toegevoegd aan mijn reactie waar je op reageert ;)

    je bent vooral naast het beroep wat je uit oefent ook mens. En je mag gewoon je eigen mening hebben. Ik vind sommige kinderen echt storend gedrag vertonen ja. Nu prik ik daar meestal wel doorheen omdat ik vind dat het vaak een oorzaak heeft. Ze zegt ook nergens dat ze die mensen niet aardig of leuk vindt welke besluiten niet te vaccineren geloof ik. Ze heeft alleen een sterke mening over de keuze die zij maken en dat is prima.
     
    linkiepinkie vindt dit leuk.
  11. MamaTal85

    MamaTal85 Fanatiek lid

    13 sep 2011
    2.084
    199
    63
    NULL
    NULL
    Dit dus....
    Vorige week was een collega van mijn zwager aan het werk met klachten, collega kwam erachter, heeft haar naar huis gestuurd en ze werd positief getest! Hele bedrijf kon dus dicht en in quarantaine!

    Gisteren heeft mijn stiefmoeder gewerkt met iemand die positief is getest, dus tijdens wachten op de uitslag gewoon gaan werken... Mijn vader en zij dus nu in quarantaine, maar mijn vader en ik werken samen als boekhouders en het is aangiftemaand! Dus ik mag fijn alles alleen doen in de drukte, vanwege zo een troela!
     
  12. Malbec

    Malbec VIP lid

    5 apr 2020
    5.694
    7.749
    113
    Vrouw
    Zij geeft toch gewoon antwoord op de vraag hoe zij het zou aanpakken? Dat is toch niet vanuit professioneel oogpunt gezien maar vanuit privé? Ik begrijp echt niet dat dat erbij gehaald wordt.

    Privé vind ik bijvoorbeeld de beslisboom echt een onding en zou dat het eerste zijn welke aangepast gaat worden. Professioneel gezien doe ik het netjes omdat dit nou eenmaal de regels zijn. Geen haar op mijn hoofd die zich door mijn privé hierin laat beïnvloeden.

    Misschien een stom voorbeeld hoor, maar probeer even te verduidelijken:)
     
  13. MadeInUSA

    MadeInUSA VIP lid

    27 dec 2011
    8.686
    9.653
    113
    Een virus dat niet kan rondgaan dooft uit, maar opflakkeringen liggen op de loer. Als het zomaar een beetje suddert en veel minder vaak deelt heb je ook veel minder met mutaties te maken.
     
  14. MadeInUSA

    MadeInUSA VIP lid

    27 dec 2011
    8.686
    9.653
    113
    Naast de grote vaccinatieronde onder volwassenen, lijkt het mij inderdaad goed om vaccinatie voor corona in het RVP voor kinderen te stoppen. Leeftijd waarop, nog te bepalen. Die goedkeuring komt nog wel, mogelijk op langere termijn als dit toekomstbeleid wordt, of op kortere termijn als blijkt dat we er niet komen zonder de pubers te vaccineren. Want zo houd je je vaccinatiegraad op peil. Uitbraakjes van bv mazelen hier, maar ook het opvlammen van het zo goed als weg geachte polio zodra de vaccinatiegraad instortte in bv Syrië, tonen aan hoe belangrijk dat is.
     
  15. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    17.827
    14.155
    113
    Overheidsgebouwen afstoten. Nieuwe werken is toch grotendeels vanuit huis? Dan kan je prima met een vleugel minder of een kleiner pand. Veelal zitten ze in monumentale rijksgebouwen, al of niet op een zeer centraal gelegen gebouw.

    Ook geen nieuwbouw meer neerzetten met extreem bijzondere architectuur. Zowel lokale overheid als rijksoverheid. Een of andere halfgare gladiool vond t wel een goed idee om hier om naast t gemeentehuis (geopend in 1985) een NIEUW gemeentehuis neer te zetten want ze zaten wel zooo krap ( steeds meer digitaal, je verwacht eerder meer ruimte over dan minder maar oke...) komt er een giga modern pand, met extreme open ruimtes (verwarmingskosten?) en bizarre overspanningen, een trap met doorgezet glas (gewoon regulier functioneel was te min?) en vergeet niet het speciaal in Italie gegraveerde glas, per paneel metertje of 6 lang. Tja de kosten liepen "iets" uit.

    Zet gewoon een NORMAAL gebouw neer, ipv architectonische paradepaardjes. Scheelt weer een paar miljoen.

    Tot zo ver de frustratie :roflmao:.

    Landelijk is t bijna onmogelijk t te reguleren, en eerlijk is eerlijk als ik in drenthe zou zitten zou ik er ook de schurft over in hebben dat de mafjokers in t westen er een zooitje van maken.

    • Maatwerk per regio lijkt me beter (zoals Duitsland doet met zn deelstaten) maar dan wel met een inwerking en uitwerkings bepaling (dus zowel omhoog als omlaag bepalingen).
    • Aan scholen het besluit laten of ze wel of niet open gaan of juist sluiten, niet de GGD/RIVM. Maar ook de ouders de keuze laten of ze hun kind op school (nog) toelaten of verder thuis onderwijzen zolang de vaccinatie uitrol er niet is en niet gelijk met de leerplichtabtenaar/boetes dreigen.
      • School kent het gebouw, het personeelsbestand en doorgaans de leerlingen voldoende om te weten wat verantwoord is, ouderraad kan besluit toetsen evt.
      • ouders weten welke taken er op hun schouders rusten (welk werk ze hebben, mantelzorg, eigen gezondheid etc) school vindt iedereen belangrijk maar er zit wel een risico afweging in soms. Laat hen zelf die keuze maken tot de uitrol is geweest en daadwerkelijk effectief blijft.
    • Schoolwerk meer op de jaarplanning, HBO werkt met blokboeken, heb je gelijk al het huiswerk voor t hele jaar bij elkaar. Geen dagelijks huiswerk, maar gewoon grote planning en wil je 3 weken voorlopen omdat je er klaar mee bent, be my guest. (ik was zelf 6 weken na de vakantie door al mn boeken heen en onthield t ook nog eens, beetje extreem maar geen gedonder over "huiswerk maken") Heb je meer ruimte om een eigen dagindeling te maken, concentreren op de lastigere dingen (eventueel andere klassen bij te wonen die ook dat onderwerp volgen en je nog een keer herhaling wilt, allicht van een andere docent die dat geeft dat t allicht wel aankomt) en kan de sfeer ook wel goed doen in huis.

    Als die reguliere groep vaccinaties uitgerold moeten gaan worden en hoeveelheden toch weer een ding zijn, dan maar per regio. Uitloten die handel, gewoon lotto balletjes systeem op nationale tv bij een persconferentie. Eerste regio trekken en dan de tweede voor de planning. Iedereen op basis van woonadres hoofdwoning/verblijfplaats (instellingen/daklozenopvang). Of je nu beschermd waar nog niet veel gebeurd, of midden in de brand probeert te blussen, dat lijkt me lood om oud ijzer.

    Oproepen dan de volgende dag de deur uit per post (gebruik dezelfde methode als de stembiljetten allicht? Afritsformulier er aan om te deponeren op de betreffende locaties zodat ze weten hoeveel man er komen op die post, max 3 dagen responstijd datum X MOET het binnen ZIJN. Twee serie tellers of een telautomaat, aantal doorgeven aan centraal nummer tbv distributie. Post.nl met extra mankracht in die regio voor de bezorging van de brieven. Weet ook al dat regio 2 Y gaat worden en daar extra bezorgers inplannen.

    Inentingspunten in kerken, sportgebouwen, evenementlocaties, scholen. Eigenlijk alles waar je ook een stembureau zou neerzetten, alleen dan wel bij je eigen post blijven niet bij een andere locatie gaan. Eventueel nog een meldpunt/prikpunt waar je met een werkgeversverklaring terecht kan als je buiten de regio komt en je stamplaats van werkzaamheden is in die betreffende regio en je een vitaal beroep hebt. Betrek de evenementenbranche erbij mooie opdracht voor hun en ze hebben ervaring met verkeersstromen en konden een corona veilig evenement organiseren dus betrek hun ervaring erbij!

    Vaccin distributie is gefocust, prikkers, EHBO'ers (voor evt allergische reacties).en huisartsen in de regio zijn in 1 regio. Dus je focus kan in 1 regio blijven ipv helemaal verdeeld over t land. Dat zijn we ook helemaal niet gewend om zo te denken en te organiseren, begin er dan ook niet aan, dat is gedoemd te mislukken.

    Pijnpunten centraal registreren, proberen te voorkomen in de volgende reeks.

    En dan per regio die vaccinatie uitrollen. Andere regio's kunnen intussen nog even blijven doen zoals ze deden. Als blijkt dat na die vaccinatieronde van de eerste het aantal besmettingen keldert, dan kan je in die regio dingen losser later conform plan, middels je regio beleid. Zo niet, dan zijn we in deeeeeeep shit.:|
     
    jannanas vindt dit leuk.
  16. jannanas

    jannanas Fanatiek lid

    10 nov 2007
    1.797
    1.653
    113
    wauw! Wat heb jij veel ideeën en sommige compleet “out of the box“ maar volgens mij zo gek nog niet. Ga het nog eens rustig doornemen, jij borrelt van ideeën.
    Heerlijk om niet het gemopper te horen maar mensen die innovatief durven te denken. Hoop zo dat het OMT ook op deze manier durft te denken!
     
    Eikeboompje vindt dit leuk.
  17. Eikeboompje

    Eikeboompje Bekend lid

    7 sep 2017
    813
    489
    63
    Vrouw
    Dat dacht ik ook! Dit is dus omdenken i.p.v. doemdenken! Juist wat ontbreekt op dit moment bij De Overheid.

    Lekker bezig @Vero0504
     
  18. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    17.827
    14.155
    113
    Denk dat op dit moment er geen enkele ouder bereid is om zn kind met dit vaccin in te enten. Allicht als de hele rondes geweest zijn dat er iets meer vertrouwen is. Maar dan wel separaat van alles, zoals bijv de HPV, niet zoals meningokokken tegelijk met inenting x of samengevoegd met. Want dan krijg je vermoed ik wel een probleem. DES grapje is men nog niet vergeten, voor MIJN leeftijd maakt dat niet veel meer uit, maar voor mn dochter dr leeftijd ligt dat wel anders en dat is, hoe men het ook wendt of keert gewoon een zorg en alleen tijd en transparantie (dus ook geen blokkade bij meldingen proberen te doen, wat bij diverse HPV klachten mis ging) kan dat afnemen.

    Vind t sowieso een lastige afweging voor bij kinderen, stel dat. Wacht je covid af, wat een kwestie van tijd is en joost mag weten welke versie je krijgt, of pak je een vaccin (de originele of inmiddels variatie 4). Vind de techniek ervan overigens wel super gaaf, maar dat zal mn nerd hoek zijn vermoed ik :D
     
  19. MadeInUSA

    MadeInUSA VIP lid

    27 dec 2011
    8.686
    9.653
    113
    Soms gaat de volksgezondheid boven persoonlijke vrijheid. En dan mag je al sinds jaar en dag niet op reis naar sommige landen zonder verplichte vaccinaties, of mag je sommige beroepen niet uitoefenen als je niet wil laten vaccineren of testen of niet bereid bent je aan bepaalde voorschriften te houden. Of gedwongen opname als je open TB hebt en je niet aan de isolatiemaatregelen houdt.

    Voor corona mag vaccinatieweigering er van mij toe leiden dat je bijvoorbeeld niet naar festivals mag (met zn allen op een kluitje, volop zingen/schreeuwen en belabberde hygiene) of met risicogroepen werken. Iets met vrijheid en verantwoordelijkheid.
     
  20. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    17.827
    14.155
    113
    Nee ik ga geen vaccinatie projectleider worden. :roflmao: Zou t allicht wel kunnen vanwege aard van t beestje maar anoniem is die positie vast geen doen. En ik wil mn dochter nog naar bed brengen in de avond, dat is dus sowieso geen doen. Ze mogen bellen bij vragen :roflmao:
     

Deel Deze Pagina