Eiceldonatie 2.0

Discussie in 'Donorschap' gestart door Killy88, 8 jan 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Muisje101

    Muisje101 Actief lid

    11 jan 2019
    474
    571
    93
    Vrouw
    Dat is echt heel slim Nienke! En dat klinkt ineens weer soort van overzichtelijk! Lekker om een datum te hebben waar je weer naar toe kan leven.

    Het gaat goed hier. Weinig spannends. Ben de regelzaken voor het traject ontzettend zat. Maar dat is nu eenmaal niet anders. Ik verwacht dat we volgende week of de week daarna alweer naar Spanje gaan. Beetje afhankelijk van hoe groot het ei is vrijdag, als er al een ei is. We shall see.
     
  2. zwaaistaart

    zwaaistaart Fanatiek lid

    23 jan 2011
    2.296
    926
    113
    Vrouw
    Spannend weer muisje. Wel extra veel gedoe elke keer vanwege de quarantaine maatregelen he, maar wel fijn dat het ondanks dat "gewoon" door kan gaan.

    Nienke, fijn dat jij een datum hebt om naar toe te leven
     
    Muisje101 vindt dit leuk.
  3. Muisje101

    Muisje101 Actief lid

    11 jan 2019
    474
    571
    93
    Vrouw
    Ontzettend veel extra gedoe! We gaan dit keer weer vliegen, dus moeten nu ook beide een covid-test voor de heenweg én een covid-test voor de terugweg. Helaas ook best prijzig. Maarja, het is niet anders!

    Meiden, vraagje. Cyclogest of utrogestan? Ik heb altijd utro gehad, daarbij word ik niet ongesteld, maar ik heb ook heel veel krampen altijd in de tww. Ik heb dus utro thuis liggen, maar krijg een recept voor cyclogest, maar ik mag ook weer utro doen. Hebben jullie ervaringen of tips?
     
  4. Nienke91

    Nienke91 Bekend lid

    8 jan 2019
    503
    721
    93
    Vrouw
    Ik kan je niet helpen sorry Muisje! Ik ken alleen utro... <3
     
  5. Muisje101

    Muisje101 Actief lid

    11 jan 2019
    474
    571
    93
    Vrouw
    :o: Ik kom er net achter dat cyclogest en utrogestan hetzelfde zijn... Alleen een ander merk.
     
    puppy28 vindt dit leuk.
  6. puppy28

    puppy28 Fanatiek lid

    20 jan 2014
    1.218
    603
    113
    Wat fijn @Nienke91 dat je weer een nieuwe datum hebt om naar uit te kijken! Heel goed :)!

    @Muisje101 Ik ken cyclogest ook niet, breng je dat ook vaginaal in? Heb zelf ook enkel ervaring met utrogestan, laatste keer volgens mij 200mg 3x per dag. Bijwerkingen bij utro waren bij mij ook krampjes, gevoelige borsten enzo. Denk haast dat dat met cyclogest hetzelfde zal zijn aangezien het ook gewoon progesteron is (of zeg ik nu iets stoms?). Als je de mogelijkheid nog hebt om de assistente te vragen wat nu precies het verschil is, zou ik dat nog doen. En wellicht als je cyclogest bijv. oraal inneemt, dat ook nog laten meewegen..vond utro best viezig altijd.
    Hoop dat iemand anders je hier misschien nog kan voorzien van een goed onderbouwd advies.

    Vandaag weer een groeiecho gehad. Met de kleine man gaat het goed. Zit op ca. 1100 gram en groeit goed. In februari weer een nieuwe groeiecho. Pijn aan mijn bil is nog steeds aanwezig, maar minimaal aangezien ik veel rust tussen het werken door..gelukkig!

    @thousandoaks heb jij nog groeiecho's gepland staan? Wanneer begint je verlof eigenlijk? Zal ook niet heel lang meer duren volgens mij!
     
  7. puppy28

    puppy28 Fanatiek lid

    20 jan 2014
    1.218
    603
    113
    Aah zie nu net pas je berichtje (boven die van mij) @Muisje01 :).
     
  8. thousandoaks

    thousandoaks Actief lid

    15 feb 2019
    239
    261
    63
    @Nienke91 je weet hoe erg ik hiervan hou, haha: alles goed regelen voor jezelf. Fijn dat er nu weer perspectief is. Vind je het enigszins oke om te wachten? Ik had zelf altijd enorm last van de hormonen dus vond een pauze af en toe wel oke (even wat meer aandacht voor mijn lijf en sporten enzo), maar het moet natuurlijk niet te lang duren (duh).

    @Muisje101 hoe voel je je? Is menopur om de dag wat beter te doen dan de progynova-cocktail van hiervoor? En is het in Spanje geen Zuidpool meer nu?

    @puppy28 fijn weer een goede groeiecho!! Toch weer een hele geruststelling he. Hoe is het bij jullie met de voorbereidingen?

    Hier is alles oke, dit weekend verrast met een coronaproof babyshower. Voelde me echt ontzettend verwend, toch weer een droom die uitkwam. Volgende week hebben we weer een groeiecho en dan is de vorige alweer 4 weken geleden, dus erg benieuwd. En volgende week vrijdag mijn laatste werkdag en dan verlof :) Ben ook benieuwd of er volgende week al een inleidingsdatum volgt, maar denk het nog niet.
     
  9. puppy28

    puppy28 Fanatiek lid

    20 jan 2014
    1.218
    603
    113
    Ooh wat leuk een babyshower @thousandoaks! Ik heb mijzelf al helemaal erop ingesteld dat ik deze niet ga krijgen. Had het er laatst met een vriendin over en ze zei dat ze het zo ontzettend jammer vond dat ze het niet voor me kon organiseren door alle huidige maatregelen... :( Achja, tis niet anders! Veel belangrijker is dat iedereen gezond is en blijft.

    Voor wat betreft de voorbereidingen, denk dat je misschien de babykamer bedoeld? Ik ben echt álles maar aan het bestellen. Beetje bij beetje druppelt alles binnen dus dat is op een bepaalde manier wel 'fijn'. Haha, had het me allemaal niet zo voorgesteld maar ik denk niemand.

    Jeetje volgende week al je laatste dag! Wat gaat dat snel zeg, heerlijk!! Is het al zeker dat je ingeleid gaat worden?
     
  10. thousandoaks

    thousandoaks Actief lid

    15 feb 2019
    239
    261
    63
    Als je heel graag een babyshower zou willen, @puppy28, al is het 'maar' met één vriendin en de rest via Zoom, of gewoon uberhaupt een lekker stuk taart eten met één vriendin, zou ik het gewoon aangeven! :) Al gebeurt er maar iets om jou toch een beetje in de watten te leggen <3

    Ja, de babykamer, kleren, etc. Het geboortekaartje. Dat soort dingen! Vind jij het vervelend dat je niet naar winkels toe kunt? Ik heb dat wat minder, hou sowieso wel van online shoppen.

    Enne, volgens mij wel, tenzij de baby spontaan komt. Ik moet alleen nog horen met hoeveel weken dat dan zou zijn, dat inleiden. Want bij jou staat 38 weken wel echt min of meer vast toch?
     
  11. Jolandadjk

    Jolandadjk Fanatiek lid

    22 jun 2014
    1.679
    182
    63
    Lieve allemaal, ik lees af en toe nog met jullie mee, mooie berichten, maar helaas ook verdrietige berichten...

    Ik ben zelf steeds meer het hele hoofdstuk rondom kinderwens aan het afsluiten. We hebben zelf een mooi herinneringskistje gemaakt, vooral ter nagedachtenis aan onze miskraam. Bij het opruimen kwam ik het boek 'Anders en toch gewoon' van Astrid Indekeu tegen. Dit boek gaat over allerlei onderwerpen die te maken hebben met het krijgen van kinderen via donorschap. Ik vond het destijds zelf fijn om me hierover in te lezen. Ik wil het boek verkopen, aangezien het nog zo goed als nieuw is. Nu is er op het forum een gedeelte met te koop aangeboden, echter kijkt hier volgens mij bijna nooit iemand. En aangezien bij dit topic mogelijk geïnteresseerden zijn, wil ik het hier toch ook aanbieden. Mocht je interesse hebben, graag een pb sturen.

    Succes en veel geluk allemaal weer!
     
    Cactus92, zwaaistaart, Killy88 en 4 anderen vinden dit leuk.
  12. puppy28

    puppy28 Fanatiek lid

    20 jan 2014
    1.218
    603
    113
    Ja, we kijken wel even of er weer wat meer mogelijk is tegen die tijd. En anders inderdaad gewoon een lekker gebakje. Dat is ook altijd goed :D.

    Ik merk wel dat ik het me soms heel erg aantrek dat we de voorpret (shoppen, buikje showen aan fam en werk, babyshower) en straks misschien ook wel de "napret" (kraamvisite) een beetje missen (juist ook omdat het ons zoveel moeite heeft gekost en bij mij de kans groot is dat dit de eerste en laatste zwangerschap is). Máár moet er wel even echt met klem bij zeggen dat ik de laatste tijd ook wel ERG hormonaal ben (lees: veel tranen laten en mezelf veel aantrekken van alles en iedereen). Herken je dit ook?
    Daarnaast is het natuurlijk ook maar gewoon een 'luxeprobleem', er zijn op dit moment wel ergere dingen aan de hand.

    Ja geboortekaartje heb ik al ontworpen, dus die staat klaar :D.
    En de babykamer is momenteel nog vrij leeg, haha. Maar dit komt echt door die vertraagde levertijden. Normaal ben ik ook niet zo van het fysiek winkelen hoor en gaat mijn voorkeur ook uit naar online shoppen. Maar net zoals een box, boxmatras/kleed, matras ledikant, ledikantje, dekentjes en advies van wat er nog meer nodig is en wat het beste is etc. had ik liever toch in de winkel gedaan. Wat ik overigens wel heel erg uitstel is de maxicosi en kinderwagen. Dat vind ik net een te grote uitgave om zomaar op de bonnefooi toch online te bestellen. Dus hopelijk lukt dit nog vóór due date (maar dat zal wel).

    Bij mij was inderdaad 38 weken wel het 'harde' advies. Alleen begon ik me daar op een gegeven moment niet zo fijn bij te voelen. Kon er niks over vinden op het internet dat dit een regulier protocol is bij onze bijzondere zwangerschappen. Dus uiteindelijk besproken met de gynaecoloog en we kijken gewoon wat mijn lichaam zelf een beetje aangeeft en hoe ik me erbij voel.
     
  13. thousandoaks

    thousandoaks Actief lid

    15 feb 2019
    239
    261
    63
    @puppy28 ik herken wel wat je zegt, maar ik probeer zelf ook de voordelen ervan in te zien: ik zie mijn man de hele dag (oké, hij werkt boven en ik beneden, maar er is genoeg tijd samen), we hebben veel meer tijd voor alle voorbereidingen, thuiswerken kost veel minder energie dan naar kantoor gaan, etc etc. Maar ja, er is ook een minder leuke kant inderdaad, als je zolang hebt gewacht en je zit opeens midden in een pandemie... Maar bovenal overheerst toch een extreem dankbaar gevoel. Wat jij ook wel heel erg zult herkennen denk ik <3
    Oh en ik zou de Joolz Day 3 of de Joolz Day + kopen als ik jou was, hihi :)

    Over het inleiden, onze gynaecoloog zegt idd ook dat je veel beter kunt kijken hoe het straks gaat, dus misschien komt het bij jou uiteindelijk wel neer op inleiden met 39 weken of komt de baby ergens rond die tijd spontaan. Ze zei ook dat dat inleiden met eiceldonatie vooral is omdat de populatie die onderzocht is vaak vrouwen van 43 jaar of ouder zijn en die hebben wat meer risico’s op complicaties, waaronder je wat sneller uitkomt bij inleiden. Een hoge bloeddruk zoals ik heb kan ook een indicatie zijn. Maar als er niks aan de hand is, kun je prima langer wachten.
     
    puppy28 vindt dit leuk.
  14. puppy28

    puppy28 Fanatiek lid

    20 jan 2014
    1.218
    603
    113
    @thousandoaks oh ja dankbaarheid overheerst zeker! Uiteraard zie ik er ook de voordelen wel van in, zoals lekker in ons eigen bubbeltje zitten..thuiswerken en lekker de tijd nemen wanneer ik de baby voel etc etc. Alleen soms en vooral de laatste dagen, heb ik een beetje last van mijn hormoontjes/emoties waardoor ik het lastiger vind om de voordelen even in te zien. Maar dat zal wel weer veranderen!

    Hihi, ja Joolz is me idd al aangeraden, maar ook Bugaboo, Nuna en Cybex :D. Nou ja, ik heb nog wel eventjes.. dus dat moet goed komen!!

    Voor wat betreft dat inleiden, dat denk ik idd ook. Wil gewoon kijken wat mijn lichaam aangeeft en idd wie weet komt ie wel al eerder uit zichzelf!

    Achja, we shall see!! :rolleyes:
     
  15. Muisje101

    Muisje101 Actief lid

    11 jan 2019
    474
    571
    93
    Vrouw
    Hey meiden, even een ego-berichtje.

    Afgelopen vrijdag had ik een ei van 9mm. Gister weer een echo gemaakt en toen was het ei ineens weg. Dus morgen weer een echo én bloedprikken, omdat ze willen checken of ik niet al een eisprong heb gehad. (Tuurlijk niet, maar goed om even te checken natuurlijk). In de tussentijd moet ik even stoppen met de medicijnen. Mijn bms groeit wel lekker, dat was gister 7.8mm. Dus, ben benieuwd!

    Hoop dat het goed met jullie gaat!
     
    Cactus92 vindt dit leuk.
  16. Muisje101

    Muisje101 Actief lid

    11 jan 2019
    474
    571
    93
    Vrouw
    Hihi, vanochtend die echo gehad. Blijkt dat we vrijdag helemaal niet een ei te pakken hebben gehad. Er zit iets in m'n buik wat enorm lijkt op een ei. Maar dat niet is.

    Nu hebben we m'n eierstokken wel goed in beeld gehad. En zit er rechts een ei van 10x11mm. Links een stuk of 4 van 9mm. Jippie voor de PCOS. Ben net gaan bloedprikken, als die uitslagen bekend is, krijg ik weer reactie uit Spanje. Maar denk dat we dus nog gewoon door kunnen gaan. (Enige rukke is dat we nu waarschijnlijk uitkomen in de week dat onze tuin wordt gedaan... super onhandig om dan naar Spanje te moeten, maar dat zien we dan wel weer!).
     
    Cactus92 vindt dit leuk.
  17. thousandoaks

    thousandoaks Actief lid

    15 feb 2019
    239
    261
    63
    Hee meiden! Hoe is het met iedereen?

    @Muisje101 ik zat nog te denken, zou het zin hebben om die Menopur dosis wat te verhogen of iedere dag te prikken, om zo wat eerder tot een groot genoeg follikel te komen? Of ben ik spuit 11 en heb je allang weer bericht hoe en wat uit Spanje? Ben erg benieuwd.

    Hier is alles goed, gisteren weer controle gehad en geen groeiecho omdat de baby alweer te groot is daarvoor. Over twee weken de laatste controle en dan hoor ik de inleidingsdatum, zal rond 39 weken zijn, maar mogelijk een paar dagen eerder als ik zo kijk hoe de dagen van de week lopen ;)
     
  18. Nienke91

    Nienke91 Bekend lid

    8 jan 2019
    503
    721
    93
    Vrouw
    Dag lieve allen!

    Fijn dat alles goed was @thousandoaks! Of tenminste, daar ga ik dan even vanuit uit je bericht hihi. Over 2 weken alweer de laatste controle zegt ze... poeeeeh zo spannend! Gaat ineens MEGA snel voor mijn gevoel.

    @puppy28 Hoe ga jij?

    @Muisje101 Ook nieuwsgierig waar/hoe/wat je nu staat! Wanneer naar Spanje? Als ik de berichten moet geloven is het daar van -20 naar +20 gegaan ongeveer dus hopelijk pik je nog wat zon mee haha!

    Hier alles goed. Heb wel t idee dat ik mentaal heeeeel even kleine uitdagingen met mezelf heb, maar dat zal ook wel weer loslopen. Denk dat iedereen ook gewoon een beetje klaar is met Corona... liefs!
     
  19. Muisje101

    Muisje101 Actief lid

    11 jan 2019
    474
    571
    93
    Vrouw
    Ik moest van Spanje niet meer verder gaan met de menopur, om te kijken of het ei wat we vonden dinsdag gewoon uit zichzelf wilde doorgroeien. Vanochtend weer een echo gehad en natuurlijk was het ei weer weg. Althans, niet doorgegroeid. Kan ook bijna niet, zit ‘pas’ op CD16 en met mijn lange PCOS-cycli is dit natuurlijk niet zo heel gek. Mijn oestadiol en progesteron zijn iets gestegen tov dinsdag, maar minimaal. Mijn bms daarentegen groeit lekker door, nu 7.9mm. Ik ben benieuwd wat er nu weer voor plan komt vanuit Spanje.

    @thousandoaks; wat ga je vlot! Ik hoop dat het goed met jullie gaat.

    @puppy28; hoe is het met je? Lukt het om wat rust te nemen?

    @Nienke91; Heel erg begrijpelijk dat je wat mentale uitdagingen hebt hoor meis. Ik hoop dat je lief voor jezelf kan zijn om jezelf de ruimte te geven om daar doorheen te komen. Heb je nog bijwerkingen van die methotrexaat gekregen? Ik merk dat ik op het moment ook graag alles perfect wil doen, maar soms realiseer ik me maar weer dat we momenteel een pandemie overleven en een fertiliteitstraject in een pandemie overleven en ik nog steeds niet elke dag onder de deken in bed doorbreng, dus dat ik misschien niet zo streng voor mezelf moet zijn. Misschien helpt die gedachte jou ook een beetje. Ben je al aan het aftellen naar de volgende poging? Of is de pauze wel even fijn?
     
  20. puppy28

    puppy28 Fanatiek lid

    20 jan 2014
    1.218
    603
    113
    Hey lieverds, hier gaat alles goed.. weer rustig geworden iig! Heb eindelijk de meeste spulletjes binnen, dat helpt ook. En wat @Nienke91 schrijft herken ik ook vwb dat klaar zijn met het hele corona-gebeuren, heb het nu meer links laten liggen maar dat speelde laatst ook wel mee. Daar kun je ook behoorlijk down van worden heb ik wel gemerkt.
    Moet nu nog een weekje wachten en dan weer een groeiecho. Ik voel hem gelukkig iedere dag en óók (vooral) s’nachts, dus heb redelijk korte nachtjes maar dat vind ik niet zo erg!

    @Muisje101 fijn dat je bms zich mooi opbouwt! Ben ook wel heel erg benieuwd wat nu dan de vervolgstappen zijn. Als je ei weg is, of in elk geval niet doorgegroeid, wordt je gewoon weer ongesteld denk ik.. of? Weet niet zo goed hoe dat met pcos werkt. Wanneer hoor je meer van Spanje?

    @Nienke91 Het zijn nu ook gewoon lastige tijden. Als je je al rot voelt om welke reden dan ook, heb je ook niet echt de mogelijkheid om afleiding te zoeken door bijv. lekker te gaan winkelen, afspreken met vriendinnen of wat dan ook. Dat maakt het nog wat moeilijker allemaal. Hoop dat het helpt om hier een beetje van je af te schrijven! Dikke knuf voor jou!

    @thousandoaks weer een mijlpaaltje behaald! Je zwangerschapsverlof is ingegaan! Geniet er lekker van!
     

Deel Deze Pagina