Bevallen in ziekenhuis, mogen eigen kinderen nog op bezoek komen?

Discussie in 'De bevalling' gestart door kirsty84, 31 jan 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. kirsty84

    kirsty84 Actief lid

    30 jul 2013
    166
    9
    18
    Hoi!

    Ik ben bijna 36 weken zwanger. De baby ligt waarschijnlijk nog over dwars.
    Er kan nog van alles gebeuren, dat weet ik, maar in gedachten ben ik al wel bezig met stel dat hij niet goed gaat liggen en het uiteindelijk een keizersnede wordt..
    Het zou best even omschakelen zijn want na 2 normale bevallingen reken je daar toch niet zo op.
    Bovendien lijkt me het herstel wel pittig. Maargoed, een gezonde baby is het belangrijkste dus het is allemaal te relativeren.
    Maar afgezien daarvan bedacht ik me net: als je een aantal dagen in het ziekenhuis moet blijven, waar je volgens mij momenteel geen bezoek mag ontvangen. Mogen dan je eigen kinderen, die net grote broer en zus zijn geworden ook niet langskomen??
    Ik word best verdrietig van dit idee. Als je na een normale bevalling vrij snel weer naar huis kunt is dan geen punt maar als je een aantal dagen moet blijven vind ik het wel heel jammer. Je wilt het graag beleven met je gezin.
    Weet iemand hoe dit zit?
     
    Esila vindt dit leuk.
  2. Littlegirl1989

    Littlegirl1989 Fanatiek lid

    2 aug 2015
    3.090
    2.175
    113
    Het hangt heel erg van het zkh af, dus even informeren via de afdeling verloskunde. Zeker als het een geplande keizersnede zou worden kan het de moeite waard zijn rond te kijken als je meer zkh in je omgeving hebt.
    Hier in zkh in Tiel is bijvoorbeeld het beleid dat in principe eigen kinderen alleen langs mogen komen als je langer dan 5uur moet blijven. Ander bezoek weet ik niet precies, dat is wel toegestaan maar ook beperkt.
     
  3. RLSD

    RLSD Fanatiek lid

    4 jul 2020
    1.575
    1.128
    113
    Vrouw
    Het verschilt per ziekenhuis, dus ik zou even informeren bij het ziekenhuis waar je evt gaat bevallen.

    Hier is het volgens mij zo dat er, naast de partner, per dag 1 kind in de basisschoolleeftijd mee mag komen. Lekker dan, met 2 kinderen :confused: Kan het me eigenlijk niet voorstellen, morgen ook maar eens informeren!
     
  4. Neilia

    Neilia Niet meer actief

    Ik heb net even op de site van ons ziekenhuis gekeken en hier mag het helaas niet.
     
  5. Sado

    Sado VIP lid

    16 mei 2016
    17.870
    15.310
    113
    Ik ben eind oktober bevallen, alleen partner mocht aanwezig zijn en verder bezoek tijdens of na de bevalling was niet toegestaan. Ook eigen kinderen niet.
     
  6. Dale Cooper

    Dale Cooper Fanatiek lid

    19 jan 2015
    1.368
    876
    113
    NULL
    NULL
    Inderdaad even op de site kijken! Hier hetzelfde probleem, baal als een stekker... er mogen 2 kinderen onder de 18 tegelijk komen, maar er zijn ook nog 2 volwassen zussen die we erbij willen hebben. Dat is echt een beetje balen nu.
     
  7. kirsty84

    kirsty84 Actief lid

    30 jul 2013
    166
    9
    18
    Bedankt voor jullie reacties!
    Woensdag moet ik weer naar de verloskundige. Duimen dat hij is gedraaid.
    Als het zo blijft zou ik evt nog kunnen uitwijken naar 2 andere ziekenhuizen (woon in driehoek van 3 steden) Maar weet ook niet of ik dat zou doen om die reden.
     
  8. MinnieMouse94

    MinnieMouse94 Niet meer actief

    Hier mochten max. twee kinderen tegelijk op bezoek komen. Dus hadden wij van te voren al besloten om ze dan alle drie te laten wachten tot thuis, hoe moeilijk ook. Gelukkig hoefde ik dit keer maar kort te blijven, na 24 uur was ik thuis.
     
  9. GroeneBomen

    GroeneBomen VIP lid

    7 mei 2019
    22.529
    26.079
    113
    Vrouw
    Bedenk ook dat t beleid in die ziekenhuizen ook kan veranderen nog. Maar kies vooral het ziekenhuis waar jij je het beste bij voelt, de kinderen hebben hun hele leven nog met hun nieuwe gezinslid :)

    (Wij wilden niet eens bezoek hebben na de geboorte van de jongste, was zo heftig geweest en ging daarna ook niet goed met hem dat echt genoeg hadden aan onszelf. Had ik vooraf ook echt niet gedacht dat ik zelfs onze oudste niet erbij kon hebben in het ziekenhuis. Kan soms raar lopen die bevalling wat dat betreft)
     

Deel Deze Pagina