Uitgerekend 16 mei t/m 31 mei!

Discussie in 'Bevallingslijst forum' gestart door roever, 8 sep 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Eevie82

    Eevie82 Bekend lid

    2 jun 2018
    888
    1.184
    93
    Vrouw
    Vandaag bericht gehad dat Leuven (foetale therapie met ballonnetje) zeer waarschijnlijk niet doorgaat :( de onderzoeksresultaten voor de “moderate” groep zijn bekend maar nog niet gepubliceerd. Tot de publicatie doen ze geen ingrepen meer. Dit is het enige wat ik had kunnen doen om haar kansen te vergroten. Ik zou het superzuur vinden als de resultaten straks veelbelovend blijken te zijn en ik niet mijn eigen keus daarin heb kunnen maken. Maar goed, ook daar zal ik me dan bij neer moeten leggen.

    Ik ben wel benieuwd, zijn jullie al uit de naam (namen)? Ik vond het eerst heel lastig, had een lijstje maar kon niet kiezen. Na de 20-wekenecho ging dat lijstje de prullenbak in en wist ik haar naam vrijwel direct :) Tweede en derde naam had ik al en die staan vast. Maar daarmee worden haar voorletters M.E.S. :roflmao: Wat vinden jullie daarvan?
     
  2. Dubbeltje82

    Dubbeltje82 VIP lid

    7 jan 2011
    11.704
    3.815
    113
    Vrouw
    Och wat naar @Eevie82 . Knuff. Hopelijk komt er toch nog wat te kiezen.
     
  3. Heidezicht

    Heidezicht Fanatiek lid

    20 jul 2020
    1.206
    1.156
    113
    Vrouw

    Oh nee, wat ontzettend balen van Leuven! Dr de Koninck zei toen wel tegen ons dat de moderate groep er weinig baat bij had, vooral de severe groep gaf relatief positieve resultaten. Of hij voor zijn beurt sprak hiermee weet ik niet (omdat jouw arts aangaf niks te mogen zeggen). Ik duim zo hard dat je wel ingeloot wordt voor de studie met navelstreng! Ik geloof er echt in dat daar een stuk winst te behalen valt.

    En die letters... dat maakt toch niks uit joh, de namen die wij voor een meisje hadden/hebben zijn S.M. qua voorletters. Heeft mn broer ook en niemand die daar ooit iets vam gezegd heeft ofzo. Met al die gekke namen tegenwoordig valt sowieso zoiets niet eens meer op denk ik.
     
  4. roever

    roever Niet meer actief

    Ah jeetje!!!
    Das ook k nieuws zeg!
    Hebben jullie absoluut geen keuze hier in om t wel of niet te willen doen?
    Wat zijn anders de opties?
    Knuffel!
     
  5. Sooff

    Sooff Fanatiek lid

    4 jan 2020
    1.124
    849
    113
    Vrouw
    Wat een rot nieuws zeg. Kreeg je net een beetje hoop toch iets te kunnen doen in deze machteloze situatie... Moet ze ook bij een bepaald aantal weken gehaald worden of juist zolang mogelijk blijven zitten ? Hier zijn we uit de 1e meisjes naam maar nog niet uit de 2e ( creatief vernoemen) en voor een jongetje nog niet uit 1e naam maar wel uit de 2e. Ik vind niets mis met de initialen van de door jou gekozen namen.
     
  6. Eevie82

    Eevie82 Bekend lid

    2 jun 2018
    888
    1.184
    93
    Vrouw
    Nee hierin helaas echt niets te kiezen dan. Ik ga nog wel even die arts in Leuven zelf mailen, met name de reden waarom (“nog niet gepubliceerd”) heb ik moeite mee. Liever hoor ik dan wat @Heidezicht zegt, dat hij een tipje van de sluier kan oplichten en dat inderdaad is gebleken dat de ingreep voor de moderate groep weinig toegevoegde waarde heeft. Dan kan ik mij erbij neerleggen :)

    In principe word ik rond 38w ingeleid. Maar dat hangt ook af van de beschikbaarheid op de Nicu. Ik heb al gezegd dat ik het - als de baby het in mijn buik goed doet - geen probleem vind als dat wat later wordt. Hoe groter en sterker ze wordt geboren, hoe beter. Dat gaf de neonatoloog ook toe. Ik ga ervan uit dat er nog een keer een gesprek over de bevalling wordt gepland. Dan zal ik ook aangeven dat ik héél graag wil dat ze de navelstreng laten uitkloppen. Liefst niet aan de studie meedoen, maar laten uitkloppen (punt). Ik hoop echt dat ze dan daar tenminste in mee willen gaan. Heb al zo weinig te kiezen :(

    Maar verder gaat het goed en geniet ik van de zwangerschap hoor! De kwaaltjes vind ik, zeker ‘s avonds, best pittig. Maar neem dat maar voor lief. Dinsdag voelde ik voor het eerst dat ze de hik had, arm kind. Duurde ook best lang haha.

    Hoe gaat dat bij de dames die “gewoon” bij de verloskundige lopen? Hoe vaak hebben jullie controles, en wat doet de vk dan? Ben oprecht benieuwd :)
     
  7. Maan84

    Maan84 Fanatiek lid

    6 mrt 2020
    1.558
    866
    113
    Ede
    Ik zou ook zeker even mailen. Gewoon je vragen stellen!

    Ik ga nu om de 4 weken. Meestal naar de medisch vk en soms daar achteraan nog even naar de gynaecoloog.

    Wij hadden eerst de voorletters VJJ. Maar das dus in t Engels Vajayay (vagina).
    Dus we hebben nu een letter ertussen gezet.
     
  8. flothe

    flothe Bekend lid

    27 dec 2017
    540
    334
    63
    Ik zou je niet al te druk maken om voorletters of afkortingen tenzij het echt heel schunnig is :)

    Ik ga nu ook om de vier weken, na komende controle om de twee weken. Is altijd even kletsen hoe het gaat, evt. vragen en zorgen bespreken, buik voelen/opmeten, kindsligging bepalen, hartje luisteren en bloeddruk meten (en vorige keer eenmalig op de weegschaal gestaan maar daar doen ze tegenwoordig niet meer zoveel mee). Als alles goed gaat hoeft de VK natuurlijk ook niet heel veel. Verder af en toe wat voorlichting of uitslagen bespreken (navelstrengbloeddonatie, 22 weken prik, BV, bloed uitslagen, dat soort dingen :)).
     
  9. Dubbeltje82

    Dubbeltje82 VIP lid

    7 jan 2011
    11.704
    3.815
    113
    Vrouw
    @Eevie82 ik kreeg iedere 4 weken, maar vanaf deze week iedere 2 weken (extra controles door centering pregnancy). Vanaf 36 weken iedere week.

    Ze luistert naar het hartje, voelt de buik en schrijft alle gegevens zoals bloeddruk, gewicht en (in mijn geval) de thuis geprikte glucosewaardes. Als er nog bijzonderheden zijn worden deze ook besproken.

    Omdat dit onze derde is, zal de ligging pas vanaf 35/36 weken echt worden bepaald, daar doet ze nu nog niks mee.
     
  10. Mallejan

    Mallejan Bekend lid

    7 jan 2020
    940
    758
    93
    Vrouw
    Ik had afgelopen week weer controle. Hartslag en bloeddruk. De baby was alleen erg druk, en zodra de doppler op mn buik ging, trapte de baby er tegen aan. Wat het hartje luisteren nogal moeilijk maakte.
    Dus mocht ik een echo laten maken en kon ik de baby nog even zien:D:D was lekker druk aan het bewegen en vruchtwater aan t happen. Erg leuk om de kleine even te zien :) helemaal omdat pretecho nu niet mag helaas...
    Alles was goed en met 27 weken weer terug. Ook bloedprikken ivm negatieve bloedgroep van mij.

    Kwa namen zijn wij ieder geval uit de eerste naam, nu nog tweede naam bedenken :)
     
  11. Dubbeltje82

    Dubbeltje82 VIP lid

    7 jan 2011
    11.704
    3.815
    113
    Vrouw
    Wij hebben trouwens weer een babywatcher gehuurd. Dat is ons rond 17 weken zo goed bevallen, dat we het rond 28 weken weer gaan doen.
     
  12. flothe

    flothe Bekend lid

    27 dec 2017
    540
    334
    63
    Met ligging doen ze in die zin niets dat de baby natuurlijk nog niet goed hoeft te liggen, maar mocht de baby bv dwars liggen dan is dat van invloed op de fundus hoogte wat weer heel relevant is als je de groei van baby/baarmoeder goed wilt kunnen beoordelen :).

    Hoeveel controles heb je met centering pregnancy? Ik doe dat namelijk niet (wordt ook niet aangeboden) maar heb straks ook standaard iedere twee weken controle!
     
  13. Dubbeltje82

    Dubbeltje82 VIP lid

    7 jan 2011
    11.704
    3.815
    113
    Vrouw
    Dat zou kunnen dat andere vk's dat doen. De mijne heb ik ernaar gevraagd en ze zei dat ze dat niet doet. In ieder geval geeft ze de ligging niet door. Fundushoogte is ook relatief en niet alleen afhankelijk van de ligging van de kleine. .. Mijn bm zit al best hoog. Maar goed, is ook al de derde.

    In totaal zit je op 17 uur extra verloskundige zorg. Met Centering Pregnancy. Buiten de controles die je voor iedere CP hebt, heb je ook nog individuele controles en echo's.

    Bovendien heb ik vanwege medicatie ook extra controles bij de vk in het ziekenhuis.
     
  14. flothe

    flothe Bekend lid

    27 dec 2017
    540
    334
    63
    Gaat het nog door met corona dan? En vind je dat het wat toevoegt aan de zwangerschap?

    Nee natuurlijk is fundus hoogte niet alleen afhankelijk van de ligging van de baby ;) maar zoals ik in mijn voorbeeld schets, het kan wel uitmaken voor de inschatting van de VK of een kindje evt. wat achter zou lopen in groei. Volgens mij voel je met de handgrepen die je gebruikt om een buik te beoordelen automatisch hoe de baby ligt (mits je ver genoeg bent), althans, zo was dat met coschappen :) ze zetten ook nooit zomaar de Doppler erop omdat ze meestal goed kunnen inschatten waar het hartje ongeveer zou moeten zijn!
     
  15. Dubbeltje82

    Dubbeltje82 VIP lid

    7 jan 2011
    11.704
    3.815
    113
    Vrouw
    Ik vind zeker dat het wat toevoegt. Is het niet de extra info, dan is het wel het contact met mede zwangeren. Vooral omdat andere cursussen niet doorgaan is dit wel leuk. Buiten de CP hebben we ook contact met elkaar.
     
  16. Nina2011

    Nina2011 Bekend lid

    13 mei 2014
    589
    304
    63
    Iemand bekend met zon handschoen voor onder de douche? Zodat je kindje niet uitglijdt? Zoja, aan te raden?
     
  17. DLCGXPY

    DLCGXPY Lid

    18 mrt 2012
    78
    82
    18
    Niet mee bekend..
    Hebben altijd gewoon met de kleintjes gedoucht zonder handschoen en dat ging heel goed.
     
  18. flothe

    flothe Bekend lid

    27 dec 2017
    540
    334
    63
    Ja! Maar ik vond ook met zo’n ding zo’n heel klein baby’tje maar glibberig onder de douche ;) wij gingen altijd met hem in ons grote bad, vonden we makkelijker en fijner!
     
  19. flothe

    flothe Bekend lid

    27 dec 2017
    540
    334
    63
    Maar we gebruiken ze nog wel eens voor het wassen in bad en zoveel kost het niet dus bij twijfel zou ik er gewoon eentje aanschaffen :)
     
  20. roever

    roever Niet meer actief

    Ook niet bekend mee...
    Je zou misschien evt gewoon een hydrofiel luier kunnen gebruiken?
     

Deel Deze Pagina