hoe ver ga je, voor je buren

Discussie in 'De lounge' gestart door anne19791980, 25 feb 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Chayammy

    Chayammy Fanatiek lid

    14 aug 2020
    1.288
    2.085
    113
    Vrouw
    Ja, ik denk dat we het met elkaar eens zijn, alleen dat onze conclusie anders is. Ik sta namelijk aan de kant van de buurman, die niet wil dat de kat in zijn tuin komt. De 'echte' natuur (vogels) plaats ik namen boven de, door de mens gevormde 'natuur' van de kat.

    En zoals iemand anders al zei: door loslopende katten kunnen bijvoorbeeld konijnen niet los in de tuin. De ene (onnatuurlijke) keuze van de mens (om een kat te houden) staat in mijn ogen niet boven de andere (ook onnatuurlijke) keuze van de mens, om een konijn te houden. Als de katteneigenaar er voor zorgt dat de kat alleen in zijn tuin blijft, kunnen zowel kat als konijn van een (beperkte) vrijheid genieten.

    Overigens begrijp ik de keuze voor een huisdier wel hoor, ik hou ook erg van dieren. En terugkeren naar een natuurlijke relatie tussen mens en natuur is eigenlijk niet meer te doen. Maar ik pleit er dus wel voor om dan voor de minder slechte keuze te gaan en de fok op dieren niet te vergroten door dieren uit het asiel te halen.
     
    mausi en linkiepinkie vinden dit leuk.
  2. YaelStone

    YaelStone Fanatiek lid

    5 aug 2019
    2.286
    4.154
    113
    Als ik dit lees ben ik eigenlijk alleen maar heel blij met mijn buren.
     
    Bellybell, Lm2, Neuzeke en 3 anderen vinden dit leuk.
  3. dreames

    dreames VIP lid

    9 dec 2007
    7.457
    3.708
    113
    De wilde kat staat wel op de lijst inheemse diersoorten van Nederland. Even gekeken want was er wel benieuwd naar.
     
  4. anne19791980

    anne19791980 Fanatiek lid

    9 dec 2008
    1.484
    218
    63
    Even een misverstand verhelpen

    De buurman is niet anti poes. Hij vind onze poezen (2) zelfs lief en ze zitten ook vaak bij hun binnen. Ze hebben ook eten voor ze staan, ze halen ze aan en ze kroegen met ze. Alleen nu de poes voor hun ogen een vogeltje vangt wil hij dat ik een bandje met belletje koop.
    Het is niet dat hij de poezen uit zn tuin wil houden.
     
  5. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.808
    6.960
    113
    Vrouw
    Brabant
    Onze buren hebben een kat, zij wilden hem ook binnenhouden maar dat ging echt niet meer, beestje werd echt gek binnen, heel druk, agressief, slopen. Ik vind het prima, want wij houden van katten maar allergisch dus zo'n leenkat is hartstikke leuk :). In de zomer op hem gepast en dan lag hij toen het zo heet was heerlijk naast me op een handdoek te slapen.
     
    linkiepinkie vindt dit leuk.
  6. Lm2

    Lm2 Niet meer actief

    Het is ook de natuur dat katten geen huisdier zijn.
     
  7. Amberxx

    Amberxx Fanatiek lid

    6 nov 2013
    4.583
    4.623
    113
    Een huisdier hoort in eigen huis of tuin. Niet in die van een ander die daar niet voor gekozen heeft.

    En waarom zou een kat meer rechten hebben dan vissen, knaagdieren of vogels die mensen als huisdier in hun tuin houden?

    Ik ken een buurman die enorm gek was met zijn (zeer kostbare) koi karpers. Die heeft na een slachting in zijn tuin de betreffende kat uitgezet in het buitengebied. Een kennis heeft de kat uit de buurt diverse malen naar het asiel gebracht na schade aan haar tuin en auto. Eigenaren kunnen hem tegen betaling terughalen in een andere stad.

    Ik begrijp dat wel. Katten lopen rond zonder toezicht en eigenaren geven vaak niet thuis bij schade. Of je hebt geen bewijs. Of krijgt onzinnige adviezen (jaag hem maar weg hoor!)
     
    Chelsey88, Bellybell, Syane en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  8. Zeebra

    Zeebra Bekend lid

    5 aug 2020
    802
    1.081
    93
    Vrouw
    Pfff katten ik heb er sinds ik eerst de tuin op kattenpoep moet controleren en mijn zoontje zijn zwembad finaal kapot gekrapt is door de buurkatten een spuughekel aan. Hond eet kattenpoep op en gaat daarvan aan de diarree, zoontje trapt in de kattenpoep in onze eigen achtertuin! Onze tuin niet die van de eigenaren.

    Zoveel katten zonder natuurlijke vijand is niets natuurlijks aan, bedreigd zelfs de vogelpopulatie. Zoek het maar eens op het is een groot onderschat probleem.
    Katten prima maar in je eigen tuin en niet in de mijne, waarom moet ik opgescheept worden met de overlast van andermans katten.
     
    Chelsey88, Bellybell, Kolibrie en 4 anderen vinden dit leuk.
  9. Asil

    Asil VIP lid

    14 nov 2018
    9.570
    9.025
    113
    Vrouw
    Wij hebben ook "aardige" buren aan beide kanten. 1 kant Joegoslavische mensen (pensioen leeftijd) andere kant Nederlandse boven pensioenleeftijd. De joegoslavische mensen zijn erg rustig en bemoeien niet, enige overlast is zodra het mooi weer is zitten ze met de hele familie buiten en zijn ze nogal luidruchtig maar we zeggen er niet echt wat van. Want zo enorm storend is het niet. De Nederlandse buren daarin tegen zijn altijd "in your face en super nieuwsgierig" ze zijn aardig hoor, echt.

    Maar je hoeft je raam maar open te zetten aan de achtertuin kant met mooi weer en ze staren je in je bakkus en altijd hoi, buurman, hoi buurvrouw, zelfs als ik mijn was boven aan het ophangen ben staan ze te zwaaien. Zodra ik s'avonds de achtertuin in loop om wat weg te gooien, lijkt wel of de buurman het ruikt, ja hoor gaat de achterdeur open en gaat hij roken. En als je de ingang geeft door hallo te zeggen sta je met je kloffie een half uur in de kou omdat je niet onbeleefd wilt zijn. Hij is ex agent en ja je bent altijd vriendelijk tegen oom agent.

    Als ik op de fiets thuis kom in de zomer en mijn vriend is al thuis, horen zij mij eerder en krijg ik geen eens de kans mijn vriend eerst te groeten. Nee, eerst de buren.

    Allerliefste mensen echt, maar man, man, man. Wij houden heel erg van ons privé, leef en laten leven maar dat geld niet voor onze buren.
     
  10. Gootje1988

    Gootje1988 Fanatiek lid

    5 apr 2017
    4.844
    2.838
    113
    :roflmao: klinkt als 1 van onze buren. Blijven maar praten.
    Mja wat ik irritanter vind is dat alles wat wij nieuw kopen zij ook moeten hebben :| nieuwe koelkast, krijgen we foto van hun nieuwe koelkast, wij kregen nieuwe auto een hybride, goh wat hebben ze ook ineens voor de deur staan :| laatst begonnen ze over onze muurkleur wat ze ook graag willen hebben :|
     
    Asil vindt dit leuk.
  11. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    24.594
    3.483
    113
    Van die hondenpoep kan ik me voorstellen, dat van de kat is ook niet leuk, maar als je kat eenmaal het buitenleven gewend is, kun je hem moeilijk binnen houden. Ik heb onze eerste kat (uit asiel) wel buiten de tuin, al zit ze vooral veel binnen in de tuin of op de stoep, onze andere kat hebben we vanaf kitten en komt alleen in de tuin. Een volgende kat net zo.
    Wat betreft de kinderen, ja, kinderen maken nu eenmaal geluid, maar sommige kinderen krijsen en gillen wel heel veel. Geen idee of dat bij jullie ook het geval is.
    Misschien in het broedseizoen een halsbandje met belletje om.

    Met opmerkingen dat als iemand niet tegen burenoverlast kan, maar in een hutje op de hei ofzo moet gaan wonen, kan ik nooit zoveel. Nederland is gewoon dicht bevolkt. Ik zou heel graag vrijstaand wonen met mijn buren op 250 meter afstand ofzo. Helaas, daar kan ik in deze woonplaats gerust een miljoen voor neerleggen, dus dat gaat niet.
    Kortom, over en weer moet je wat rekening met elkaar houden, maar bepaalde dingen horen er bij. Kinderen maken nu eenmaal geluid.
     
    Nellie4 vindt dit leuk.
  12. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.678
    113
    Ah ok, als hij voer heeft staan en de katten zelfs binnen laat, vind ik het wel een heel ander verhaal. Maar dat belletje zou ik dan alsnog wel overwegen, als blijkt dat dat voor een kat niet goed is of juist averechts werkt, zou ik hem dat uitleggen en het daarbij laten.
     
  13. MissBlue

    MissBlue Niet meer actief

    Ik ben zooo blij dat wij geen buren hebben.

    Opgegroeid op een boerderij, daarna met mijn man 10 jaar in een woonwijk gewoond. Wij konden er niet mee omgaan. Met buren dan. Ik ben er maar gewoon eerlijk in. Ik wil niet hoeven overleggen over het snoeien van de haag, het plaatsen van een schutting, of andermans katten in mijn tuin met bijbehorende poep.
    Ik begrijp dat vrij wonen niet voor iedereen is weggelegd. Maar mijn woongenot werd echt belemmerd door dit soort dingen.

    Echt, ik kies niet voor een kat, vind het ook echt geen leuke dieren (sorry).Dan hoef ik die van een ander ook niet in mijn tuin. Geldt overigens ook voor hondenpoep.

    Mijn kinderen mogen nog steeds niet hysterisch schreeuwen in de tuin en ik loop ook niet de hele dag in mijn blootje rond. Maar ik ben wel blij dat dat gewoon zou kunnen als ik dat zou willen, zonder dat ik daar dan iemand mee lastig val.
     
    Leni88 vindt dit leuk.
  14. Asil

    Asil VIP lid

    14 nov 2018
    9.570
    9.025
    113
    Vrouw
    Dat laaste, echt, wij bezig met het huis opknappen voor we gingen verhuizen. Wij hebben een heel zacht kleurig behang. Ik weet niet meer hoe het zo kwam maar we stonden met ze praten en zonder pardon zeiden ze, dat ze een poosje naar binnen hadden gegluurd toen wij er niet waren en dat ze het bang zo mooi vonden e.d., wie doet dat nou, gaat een x aantal minuten naar binnen staan te loeren... wij hebben een bepaald soort rolgordijn en ineens heeft de hele wijk die :roflmao:

    Daarnaast, deze mensen hebben vanaf het begin van de bouw naast de voormalige bewoners gewoond, zeg 30 jaar en 30 jaar lang hebben ze de achtertuinen gedeeld, dat houd in, 2 tuinen met elkaar versmolten zonder schutting. Heeft geen 2 maand geduurd voor wij erin kwamen, BAM schutting. Wie doet dat? Toen was het helemaal erg als ik thuis kwam op de fiets. Wil mij vriend aanspreken zodra mijn lippen van elkaar waren, zo buurvrouw lekker gewerkt? Mooi weer he, gaan jullie nog wat leuks doen het weekend.

    Zit ik toch niet op te wachten. Eerlijk ik vind aardig doen en zijn hartstikke normaal maar, mag ik eerst mijn vent fatsoenlijk groeten, fiets in de berging zetten, boodschappen afladen en inruimen en dan even in ONZE tuin zitten...

    Nu is hun tuin hoger dan die van ons, en de buurman is vrij lang, hij kan dus ney over de schutting kijken. Zo irritant.

    Mijn vriend ook, wilt hij even zonder zijn haar gekamd wat doen in de tuin hoor je uit alle hoeken, goedemorgen buurman.. of Hallo. Je schrikt je een hoedje soms hahaha
     
  15. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.678
    113
    Hahaha, wow, wij wonen in de stad en hebben geen grote tuinen hier, maar gelukkig niet zulke buren :D Vast aardig bedoeld, maar zou er helemaal gek van worden!
     
    Asil vindt dit leuk.
  16. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    24.594
    3.483
    113
    @Asil , wij gingen eens voor een huis kijken en die mensen bleken een burenbar te hebben gemaakt. Ze hadden halverwege de schutting een laag deel en dan hadden ze hun tuintafel er tegenaan en de buren net zo. Vonden ze zo gezellig om samen te eten en te borrelen.
    Nou, als ik wil borrelen met de buren, nodig ik ze uit en verder heb ik geen behoefte om de hele zomer samen te zitten en bij elkaar de tuin in te kijken.
    Het was ook nog eens een klein pruttuintje, dus je kon ook niet goed uit het zicht zitten. Dat huis is het niet geworden.
     
    Asil vindt dit leuk.
  17. Asil

    Asil VIP lid

    14 nov 2018
    9.570
    9.025
    113
    Vrouw
    Nogal visueel ingesteld hahahaa
     
    Jo79 vindt dit leuk.
  18. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    17.827
    14.156
    113
    Je hebt ook break away bandjes, wanneer een kat vast komt te zitten dan breekt dat bandje. Let wel op bij bijv. serestobandjes (super goed bij vlooien en teken!!!) wij merkten dat ze aan t eind van t seizoen wel erg hard werden en die break away niet zo goed meer werkt. Ook de fabrikant geinformeerd en het gebruikte bandje toegestuurd voor onderzoek maar niet gemerkt dat er iets aan veranderd is. Die geven wij dus ALTIJD een knippie, een belletje zou daar ook prima nog aan kunnen kost geen drol. Misschien vinden de buren het heel fijn om vogeltjes in de tuin te hebben.

    Wij hebben van die groene halsband parkieten rond de tuin, gewoon een cluster die ontsnapt is ooit en steeds groter wordt. Maar onze katten worden daar zenuwachtig van. Die worden dan ook continue in de maling genomen door die groene mafjokers. Zijn niet voor niks razend intelligent, kat delft echt t onderspit.

    Onze oudste kat (wordt 10) is een medisch geval aan t worden, wil al weken niet meer naar buiten. Voorheen hadden de buren last van muizen, dát probleem is wel opgelost. De ene heeft een vijver met heerlijk water, de andere een loungeset (zonder kussens) met een heerlijk plekje in de zon. In beide tuinen houden ze de rest van de buurtkatten uit de tuin (alleen 1 senior poes wordt toegelaten) en zij beschouwen het als HUN turf en poepen of piesen daar ook niet. Mocht dat veranderen dan kom ik wel scheppen.

    Dochter hier maakt ook wel eens herrie, als ze aan t zingen is is t niet erg, bij gillen gaat ze direct naar binnen. Ik vind een gillend kind echt afschuwelijk en maak er ook direct korte metten mee. Gieren van de pret doet ze ook wel, maar dat is altijd maar ff en met die blonde krullenkop en die blauwe ogen heeft ze de buren al lang en breed ingepalmt.

    Wij, voornamelijk ik, doen ook klusjes voor hun. Lampje boven t aanrecht vervangen bijv. is gewoon een rotdraai voor je rug en de buurvrouw dr ruggenwervels zijn beschadigd. Boel sneeuwvrij houden, achterpad voor 3 huizen, boodschappen indien nodig, huis in de gaten houden als ze weg zijn etc.

    Beide kanten zijn met pensioen en alleenstaand vrouwen op leeftijd, kleine moeite voor ons.
     
  19. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    17.827
    14.156
    113
    Mijn moeder werd er gek van, poezen uit de buurt kwamen bij haar in de tuin schijten. Heeft schroeven op de palen van t hek gedraaid en visdraad op gespannen. Dat hielp, tot t nieuwe hek kwam, toen kwamen ze onder de poort door. Sindsdien heeft ze zo'n kattenverjager met een piep, kostte bij Kranenbroek (dat tuincentrum/allerhanden winkel) niet gek veel maar geen kat meer te vinden. Ik kan er zelf niet tegen overigens krijg er echt migraine van. Dan zet ze m ff uit.

    Buurvrouw heeft m van ons gekregen omdat ze zich zorgen maakte. Toen bleek dat de kat alleen kwam luieren in de zon en de rest de tuin uit jaagde heeft ze m eigenlijk niet meer in gebruik.
     
  20. YaelStone

    YaelStone Fanatiek lid

    5 aug 2019
    2.286
    4.154
    113
    Als mijn buren zo’n kattenverjaag ding in hun tuin zouden zetten zou ik gaan verhuizen. Mensen wat is dat afschuwelijk.
     

Deel Deze Pagina