Man wil scheiden ik niet

Discussie in 'Alleenstaande moeders' gestart door Jeda80, 14 feb 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Jeda80

    Jeda80 Bekend lid

    25 sep 2014
    798
    24
    18
    Hi, ik ben een moeder van 40 jaar met twee kleine kids 4 en 6.
    De laatste tijd liep het niet heel lekker tussen mijn man en mij, veel spanningen in huis en hij werd om alles boos op mij. Zelfs tijdens dronken buien moeten aanhoren “dat het geen reed aan is met mij” ondanks dit heb ik altijd de hoop gehouden op betere tijden. Niet op alle vlakken liep het slecht, ook gaf hij na dit soort ruzies altijd aan dat ie niet zonder mij wilt. Twee weken geleden barste de bom en een dag later gaf hij aan niet meer verder te willen. Ook omdat dit de kinderen geen goeds zal doen al die spanningen. Nu zie ik echt wel in dat er een stuk bij mij heeft gelegen maar hij gaat extreem op en af in zijn buien kon echt chagrijnig thuis komen uit zijn werk en dan sloeg de hele zweer om in huis.
    Ondanks dit alles hou ik van hem, we hebben zware tijden gehad, jongste heeft veel in het ziekenhuis gelegen en twee jaar hebben we ook al een zware crisis gehad en er wel voor gekozen om samen verder te gaan, omdat de jongste toen in de ziekenhuis molen terecht is gekomen hebben we het denk ik teveel voor lief genomen.
    Zijn gevoel is weg, de koek is op volgens hem hij wil niet verder met ons. Mijn hart is gebroken, vandaag de kids verteld dat hun vader weg is, oudste is extreem boos om alles slaat mij en zijn broertje en ik weet niet wat ik met mijzelf aan moet.
    Man is nu tijdelijk het huis uit om echt na te denken maar de afgelopen twee weken heeft hij eigelijk al een heel plan voor na de scheiding in elkaar gezet.
    Zelf zou ik graag nog in relatie therapie gaan zodat we er echt alles aan hebben gedaan maar ook daar gelooft hij niet meer in... hoop niet dat mijn verhaal niet te warrig over komt maar ik weet het gewoon allemaal even niet zo goed meer
     
  2. Malbec

    Malbec VIP lid

    5 apr 2020
    5.694
    7.749
    113
    Vrouw
    Geen tips of woorden, maar een hele dikke virtuele knuffel!
     
  3. wolkje1994

    wolkje1994 Fanatiek lid

    12 aug 2013
    3.892
    5.779
    113
    Jeetje meid wat heftig. Weet ook niet goed wat ik zeggen moet. Soms lukt het goed je gevoel en ‘ideeën’ op papier te zetten en dit dan te laten lezen aan je man. Wanneer mensen iets lezen komt het geregeld anders binnen.

    verder een digitale knuffel en geef vooral aan dat je in relatie therapie wilt. En denk ook goed om je kinderen, zoveel ruzie is ook niet goed. Maar dat doe je vast wel
     
    Jeda80 vindt dit leuk.
  4. Forumnaam

    Forumnaam Bekend lid

    19 okt 2019
    736
    1.503
    93
    Wat vervelend dat je man wil scheiden terwijl jij dat niet wil. Wil jij niet scheiden omdat je je man niet kwijt wilt of wil je niet scheiden omdat je het leven wat je nu heb niet kwijt wil? Ik lees in je verhaal namelijk buiten ‘ondanks dit alles hou ik van hem’ maar verder haal ik uit je verhaal eigenlijk niks wat wijst op liefde. Als mijn vriend (dronken of niet) zou zeggen dat er geen reet met mij aan is, dan zou ik daar op een nuchter moment wel echt bij stil staan met hem, omdat ik, juist omdat ik van hem hou, zou willen weten wat er dan beter zou kunnen voor ons samen. En wegwuiven zou dan geen optie zijn, want zo’n opmerking komt ergens vandaan. Ik zou ook niet met mijn vriend willen zijn als ik weet dat hij niet gelukkig met mij is, juist omdat ik van hem houd wil ik dat hij gelukkig is. En als hij dat niet met mij kan zijn, dan hoop ik dat hij zonder mij gelukkiger is.

    Je geeft aan ‘hij wil niet verder met ons’. Wil hij zijn kinderen niet meer? Of wil hij alleen niet verder met jou? Want als hij wil scheiden, maar wel gewoon zijn verantwoordelijkheid als vader op zich wil nemen dan klopt die zin niet en dan is het heel belangrijk om niet naar je kinderen te uiten dat hij ‘niet verder wil met ons’, want meestal willen mensen die willen scheiden wel verder met De kinderen, maar niet met de relatie met de andere ouder. Daar zit wel een heel groot verschil in.

    Sterkte met alles want hoe dan ook is het ontzettend moeilijk
     
    spruitje80 vindt dit leuk.
  5. Jeda80

    Jeda80 Bekend lid

    25 sep 2014
    798
    24
    18
    Dank je wel
     
  6. Jeda80

    Jeda80 Bekend lid

    25 sep 2014
    798
    24
    18

    Bedankt voor je bericht. Nee je hebt gelijk ga nu steeds meer nadenken maar het is en blijft lastig zeker omdat je met kids er toch alles aan gedaan zou moeten hebben voordat je zo’n beslissing neemt.
    En ja tuurlijk hij zal mij verlaten ben ben heel benieuwd in hoeverre hij zijn afspraken na gaat komen. Zaterdag is hij weggegaan en heeft ook niet de moeite genomen om te vragen hoe de kids erop gereageerd hebben of even met FaceTime gebeld, ze begrijpen er niks van, jongste moest gisteravond huilen omdat hij hem mist en de oudste had bedacht dat we een nieuwe vader moeten gaan zoeken iets wat ik ook best wel heftig vond om te horen...
    Het is nou eenmaal een mega klote situatie, daarnaast licht hij al mensen is dat we gaa scheiden dus ook het afstand nemen en nadenken is een leugen
     
  7. Huismuisie

    Huismuisie VIP lid

    10 aug 2016
    9.597
    11.154
    113
    Vrouw
    Noord Brabant
    Oei, wat een heftige uitspraak van je zoon.

    Ik denk als ik het zo hoor dat jullie er wel goed aan doen uit elkaar te gaan. Je kan iemand niet vasthouden die niet meer wil.

    Weet je waarom je man zulke uitspraken deed dat er geen klap aan is met jou? Vind je het zelf nog wel gezellig allemaal?
     
    Zoe123 vindt dit leuk.
  8. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Misschien kun je je man uitleggen dat relatietherapie niet per se als doel heeft om samen verder te gaan. Het kan er juist ook voor zorgen dat je op een prettigere manier uit elkaar gaat. Jullie zullen hoe dan ook aan elkaar verbonden blijven door de kinderen. Een goede relatie tussen jullie (en dat hoeft geen liefdesrelatie te zijn, als dat er niet meer in zit!) is ook in hun belang.
     
  9. Jeda80

    Jeda80 Bekend lid

    25 sep 2014
    798
    24
    18

    Heel eerlijk nu een paar weekjes verder, heb veel nagedacht. En eigelijk denk ik dat hij verlangd naar een vrijheid, daarbij heeft hij toch echt wel serieus een issues met drank en soms ook drugs, daar gingen eigelijk alle ruzies over.
    Verder komt ie nog steeds veel over de vloer wat het voor mij soms moeilijk maakt maar heb even geen keuze, er is geen weg terug dit is het en ik zal het moeten accepteren. Ben te lang bezig geweest om met vechten voor een stabiel gezin, en inderdaad
     
  10. Jeda80

    Jeda80 Bekend lid

    25 sep 2014
    798
    24
    18
    Ging wat mis
    Maar hij denkt dat ie gelukkig word zonder ons, en zodra hij op zich zelf zit kan hij doen en laten wat hij wilt en de kinderen er niet zijn. En eerlijk nee laatste jaar was niet leuk hij bepaalde extreem de sfeer in huis, kon boos worden om niks niet alleen tegen mij maar ook tegen de kinderen.
    En ja weet waarom hij er geen reed aan vond, maar weet dat dat niet aan mij lag, hij heeft zelf echt issues...

    Voor nu gaan we alles in werking zetten,
    Heb gelukkig een goeie baan, geen verkeerd zelfbeeld dus ik pak door In de hoop dat er toch ooit nog eens echt een leuke man op mijn pad mag komen. Maar voor nu focus ik me op de twee knapte van de wereld die mij toch op hun manier er door heen trekken
     
    Wanhopigmem vindt dit leuk.
  11. Huismuisie

    Huismuisie VIP lid

    10 aug 2016
    9.597
    11.154
    113
    Vrouw
    Noord Brabant
    Oke dus hij wil geen verantwoordelijkheid nemen voor zijn kinderen. Die heeft hij toch echt zelf op de wereld gezet. Wat een lamlul zeg.
     
  12. Jeda80

    Jeda80 Bekend lid

    25 sep 2014
    798
    24
    18
    Ja dat wel maar niet volop hij trekt het gezins leven gewoon niet denk ik. Verder probeert ie er wel voor ze te zijn hoor maar goed moet niet te lastig worden
     
  13. Mop81

    Mop81 Fanatiek lid

    9 nov 2013
    4.049
    2.430
    113
    Vrouw
    Amsterdam
    Ik vind het ontzettend knap hoe je hiermee om gaat. Dat mag ook best even gezegd worden.
    Het is niet niks als je er opeens alleen voor staat met 2 kleine kinderen.

    Ik ging zelf weg bij de vader van mijn zoon en heb dus maar een kind. Dat maakte het een stuk makkelijker.

    Je gaat er wel komen. Je hebt het belangrijkste voor ogen, je kinderen, en dat is goed.

    Kun jij in het huis blijven wonen of moet je op zoek naar iets nieuws?

    Sterkte de komende tijd!
     
  14. flipflop

    flipflop Fanatiek lid

    4 dec 2010
    3.180
    936
    113
    Zuid-Holland
    Heel veel sterkte! Tis niet makkelijk om de brokstukken van je huwelijk op te ruimen en om het samen op een goede manier af te ronden. Hopelijk lukt het allemaal met alles regelen!
    Maar hou je blik op de toekomst, je gaat er echt wel komen!!
     
  15. Syane

    Syane VIP lid

    21 aug 2013
    11.454
    10.655
    113

Deel Deze Pagina