Menstruatie ondergoed

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door MariTheresa, 19 aug 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Beheer

    Beheer Administrator
    Medewerker

    11 feb 2005
    16.108
    2.838
    113
    Op verzoek van @Athina heropend.
     
  2. Athina

    Athina VIP lid

    31 okt 2007
    23.474
    3.153
    113
    zwemjuf
    zuid-holland
    Bedankt :) - hier inmiddels de onderbroeken van thinx - between getest door mijn dochter van 12 . Deze: https://www.shethinx.com/collections/btwn-teen-period-panties/products/btwn-shorty?variant=36515168911432 - leuke kleurtjes en printjes ook. Binnenkant gewoon zwart.

    de maatvoering klopt perfect zoals omschreven. Dochter zat aan de bovenkant bij maat 13-14 en omdat ze ze op het moment van bestellen nog niet nodig had, hebben we 15/16 besteld. Die oogde wat groot later, maar paste precies - wel aan de ruime kant, maar sloot netjes aan. Goed gekozen.
    Nu haar eerste menstruatie en ze wilde gelijk de onderbroeken gebruiken en nog geen maandverband. De eerste testresultaten zijn érg goed. Dag 2,5 - en ze heeft 'm 12 uur zonder problemen aangehad. De nacht ervoor wel wat doorgelekt - maar waarschijnlijk is in haar slaap het broekje mogelijk nét wat gaan schuiven (zegt ze zelf ook) . Het is even wennen bij je billen- dat er iets zit wat nét wat dikker is (maar qua dikte nog zo dun, dat je echt niet snapt dat het gewoon goed voldoet!) .

    Morgen doet ze 'm dus ook vol vertrouwen aan naar school. Natuurlijk reservespullen mee, maar beiden verwachten we niet dat ze dat nodig heeft. Hoewel ze op de wc merkt dat ze echt wel flink bloedverlies heeft- valt het weer heel erg mee als het ondergoed uitspoelt. Dat vind ze dus tot nog toe ook geen probleem. Wij zijn er dus erg blij mee hier!

    En ik stiekem ook opgelucht want ik had er 7 besteld ;) . Dus als ze niet goed waren, had het wel pijn gedaan in de portemonnee .
     
    Zuul en MamavanLieverd vinden dit leuk.
  3. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.242
    5.199
    113
    Wat fijn dat ze zo goed bevallen @Athina
     
    Athina vindt dit leuk.
  4. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.678
    113
    Wat fijn zeg!
     
  5. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.242
    5.199
    113
    Nu het topic weer open is, wat kwaliteit updates.
    ik heb nog maar 1 lotties over, de cheeky vond ik echt niet fijn, dus die heb ik weggedaan en van de high waist heb ik er ook al 1 weggedaan, want daar was vanbinnen wat losgegaan, het kruisje ritselde en het was wat bobbelig. En zo vaak droeg ik het nu ook weer niet, dus mwah. Ze zijn wel wat goedkoper, dus voor alleen menstruatie (en dus maar 1x per maand) is het geen gekke optie

    Daar tegenover staat dan de femtis, de eerste daarvan heb ik nu bijna een half jaar en zeker de eerste periode, toen ik er pas 1 van mijn favoriete model (meja) van had, viste ik deze telkens uit de wasmand als deze gewassen en in de droger was geweest. Ik denk dus dat ik die al wel zeker meer dan 30x heb gewassen op 60 graden en echt nog steeds prima.
    Wuka is ook wel redelijk goede kwaliteit, die heb ik ook al vrij vaak gewassen.
    En ik denk dat ik de thinx hiphugger toch ook al vrij vaak gewassen heb en deze ziet er ook nog prima uit, maar werkt dus minder goed bij urineverlies. Ik draag hem dan ook voornamelijk ‘s nachts, want dan heb ik niet echt absorptie nodig en de pasvorm is wel prima.
    Modibodi vind ik een slechte prijs-kwaliteits verhouding hebben, maar misschien is dat anders als je je wel aan het wasvoorschrift houdt. Ik heb er 1 weggegooid, want daar ging mijn vinger door de stof bij het aantrekken en bij 3 andere is de bovenlaag van het kruisje er vanaf (deze hebben lage absorptie en ik draag ze nog wel in de nacht, want ze zitten verder nog prima, het kruisje is nu alleen meer een witte mesh stof ;)).

    Ik blijf dus denk ik bij femtis, ik vind het ook fijn dat ze in Duitsland zitten, ze versturen snel en je kunt met ideal betalen. Ik hoop alleen dat ze nog seamless varianten krijgen. Wuka heeft deze wel, maar die heb ik nog niet geprobeerd.

    Verder blijf ik hier wel meelezen voor als iemand een geweldig ander merk ontdekt ;).
     
    Zuul, Athina en Fuddey vinden dit leuk.
  6. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.678
    113
    Nou, ik heb zojuist 5x LENE van Femtis besteld om te gaan proberen!
     
    Athina en MamavanLieverd vinden dit leuk.
  7. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.242
    5.199
    113
    Bij mij zit Lene niet geweldig, terwijl ik meestal wel zo’n model fijn vind, ik denk dat ik van Lene eigenlijk een maatje groter nodig heb, of moet afvallen :roflmao:. Heb je de maattabel gecontroleerd (en dan vooral de heupomtrek)? Ik heb echt een L nodig van femtis (en bij een paar modellen zijn die zelfs krap), terwijl ik bij andere merken vaak tussen M en L zit, dat klopt ook met de maattabel.
     
  8. JpaigeS

    JpaigeS Lid

    7 jan 2021
    33
    16
    8
    Vrouw
    Stiekem was dit topic de aanleiding om me hier toch maar eens aan te melden (zie voorstel-topic)

    Ik heb een paar jaar geleden Modibodi ontdekt, maar vind ze erg duur. Nu ik de andere merken voorbij zie komen, zie ik dat het niet veel scheelt. Ik houd me wel aan de wasvoorschriften (alleen het uitspoelen schiet er nog wel eens in op de lichtere dagen) en die gaan al enkele jaren mee zonder echte slijtage. Wel hier en daar een los stiksel in het kant.

    Femtis ga ik wel nog bestellen (als de bankrekening dat weer toelaat), na de positive reviews van @MamavanLieverd

    Think heb ik ook ervaring mee, toen 1 model besteld als proef en vanwege de importkosten nooit meer geprobeerd. Ook vind ik die minder prettig dan Modibodi (inleg loopt minder ver door naar voren) en qua model gelijkwaardig.
     
    MamavanLieverd vindt dit leuk.
  9. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.242
    5.199
    113
    Ah, kijk, dan ligt het er waarschijnlijk toch aan dat ik ze op 60 graden was, dat is ook de reden dat ik niet meer teruggegaan ben voor garantie na de eerste. Ik draag het natuurlijk dagelijks en was onderbroeken eigenlijk altijd op 60 graden (anders voelt het niet hygienisch in mijn hoofd ;)).
    Maar wel fijn dat ze goed blijven als je je wel aan het voorschrift houdt :)
     
  10. JpaigeS

    JpaigeS Lid

    7 jan 2021
    33
    16
    8
    Vrouw
    Ik doelde ook niet zozeer op de temperatuur maar meer de droger. Soms was ik ze wel op 60 graden, als het zo uitkomt dat ze met de handdoeken mee gaan. Ik denk dat de droger het verschil maakt qua stevigheid vd verschillende lagen.
     
  11. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.242
    5.199
    113
    Ja, misschien, ik heb wel een warmtepompdroger, dus op zich is die ook wel relatief mild en niet te hoge temperatuur, maar er komen inderdaad wel ook pluizen van de was, dus aangezien dat bovenste laagje al vrij dun is, zal dat misschien het verschil maken dan. Het is ook niet dat ze meteen de eerste keer wassen en drogen al stuk waren, dus het zou kunnen dat de droger de slijtage versnelt. Maar ja, ik doe voornamelijk de handoeken in de droger en om daar nu telkens die onderbroeken tussenuit te vissen..... ;) Dus daarom voor mij gewoon wat minder geschikt.
     
  12. JpaigeS

    JpaigeS Lid

    7 jan 2021
    33
    16
    8
    Vrouw
    Ik heb ook een warmtepompdroger, maar haal er inderdaad veel pluis uit elke keer. Verder gaat er van mij niks in de droger .. die staat er voornamelijk voor m'n man :roflmao: Hij doet ook de handdoekenwas :thumup:
    Maar ik had echt gehoopt dat je experiment zou lukken.. Dit ondergoed droogt wel erg langzaam.
     
  13. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.242
    5.199
    113
    Dat is dus wel het voordeel van femtis en wuka, die gaan hier ook gewoon in de droger, zij hebben echter een laagje katoen als buitenste laag in het kruisje en dat kan daar gewoon veel beter tegen. Ze zeggen dat het absorptievermogen wel iets achteruit gaat als je ze vaak in de droger gooit, maar daar heb ik nog niets van gemerkt.
     
    JpaigeS vindt dit leuk.
  14. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.678
    113
    Ja, gecheckt! Ik denk dat het wel de goede maat is... We gaan het zien!
     
    MamavanLieverd vindt dit leuk.
  15. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.678
    113
    Mijn bestelling van Femtis is binnen, meteen gepast en zit gelukkig helemaal prima. Ben benieuwd hoe ze gaan bevallen tijdens menstruaties.
     
    Zuul, Athina en MamavanLieverd vinden dit leuk.
  16. LeentjeWolkje

    LeentjeWolkje Actief lid

    22 jul 2020
    170
    291
    63
    Vrouw
    M'n oudste dochter heeft denk ik intussen al een jaar geen maandverband meer gebruikt, enkel haar Thinx. :thumup:
     
    Zuul, Fuddey, Athina en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  17. Annemieke1995

    19 mrt 2021
    21
    27
    13
    Vrouw
    Met héél veel interesse de berichten hier gelezen. Bedankt voor al jullie verslagen.

    Ik ben redelijk sportief en ik gebruik sinds ik zwanger wil worden geen pil meer. Helaas verdraag ik tampons en cups niet goed, dus het is altijd kiezen tussen irriterend maandverband bij het lopen of thuisblijven.

    Wie heeft er al flink gesport met menstruatieondergoed? Blijft alles goed zitten?
     
  18. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.678
    113
    Ik heb vanmorgen gesport (full body HIIT en half uur hardlopen) met mijn Femtis (Lene) en die blijft echt super goed zitten, geen verschuiven of opfrommelen ofzo. Ook niet het idee dat ik bv meer zweet door het materiaal, het voelt heel zacht en comfortabel.

    Ik zit er aan te denken om nog boyshorts (genaamd Blix) te bestellen als die weer op voorraad zij, lijken me bij sporten ook heel fijn, of eentje waarbij het absorptiedeel wat hoger doorloopt aan de voorkant (ook voor ‘s nachts fijn denk ik).
     
  19. Annemieke1995

    19 mrt 2021
    21
    27
    13
    Vrouw
    OK sounds interesting! En je gebruikt verder niks aanvullend? Geen cup of tampon?
     
  20. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.242
    5.199
    113
    Ondergoed blijft gewoon net zo goed zitten als normaal ondergoed, en zeker beter dan (wasbaar) maandverband. Ik draag altijd sportleggings, dus heb wel problemen met zichtbaar ondergoed, voor thuis is dat niet zo erg, maar bij hardlopen (heb ik nog niet gedaan) zou ik eerder een boxer/boyshort gebruiken of seamless ondergoed.
    Bij blix (femtis) vind ik dat de pijpjes iets te lang zijn (dat heb ik bij de andere merken nog erger), maar die wil ik nog wel proberen bij het sporten, als ik de pijpjes heel glad doe onder de sporleggings, zie je de naad bijna niet.
     

Deel Deze Pagina