Missed abortion afwachten?

Discussie in 'Miskraam' gestart door Din, 9 mrt 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Noralie87

    Noralie87 VIP lid

    11 jun 2013
    7.109
    4.701
    113
    Vrouw
    verzorgende-IG
    Zuid-Holland
    Ja heftig he? Kleine mini armpjes, oogjes etc. Hier het kindje ook gezien toen het eruit kwam. Zo bijzonder....
     
  2. Dagda

    Dagda Fanatiek lid

    8 jul 2019
    1.687
    1.855
    113
    Vrouw
    Snap dat het heftig is om te zien. Ook op zeker hoogte mooi.
    Misschien fijn om je van te voren in te lezen in 'de water methode' voor als de miskraam spontaan op gang komt.

    Ik had er graag vanaf geweren toender tijd.

    Mijn eerste mk was met 9 weken. Vruchtjes (3 stuks) waren rond 6 weken al gestopt met groeien.
    2e mk was ik 7 weken zwanger.
     
  3. Din

    Din Actief lid

    28 okt 2020
    452
    546
    93
    Vrouw
    Dankjewel! Goed om te weten inderdaad.
     
  4. Nani2016

    Nani2016 Lid

    24 aug 2016
    28
    39
    13
    Vrouw
    Fitnessinstructrice
    Zuid Holland
    Sorry beetje late reactie. Ik heb deze miskraam als minder heftig ervaren als de spontane miskraam.
    De spontane miskraam was (zoals ik me het nog kan herinneren) veel pijnlijker, meer bloed, meer grote stolsels en ik ben er letterlijk heel erg ziek van geweest. Veel spugen enzo. Dat was deze keer niet zo
     
  5. aicirtap

    aicirtap VIP lid

    25 mei 2014
    9.109
    3.377
    113
    Vrouw
    Net een miskraam achter de rug. Kindje groeide niet goed en met rond 9 weken is hartje gestopt. :cry: Met 10 weken dubbel check gehad. En met bijna 11 weken met medicatie opgewekt. Mifegyne en cytotec.

    Zondag bij ontbijt mifegyne. Maandag rond 11 uur cystotec ingebracht. Van ongeveer 18 uur tot 19 uur op de wc gezeten, veel bloed en stolsels. Geen vruchtzak gezien. Dinsdag dosis 2 ingebracht. Geen reactie hierop. Veel buikpijn en af en aan bloedverlies/mini stolsels de rest van de week. Maandag echo niet schoon. Gynaecoloog heeft eea er uit gehaald waaronder de vruchtzak (geen curretage). Ik wist niet zo goed wat met de vruchtzak te doen. Ik kon ook geen kindje ontdekken. Ik mocht het meenemen. Besloten niet te doen. Ik zou niet weten waar te begraven. Ik had alleen niet verwacht dat het zo de prullenbak in zou gaan. :eek: Ik dacht bij medisch afval oid. Dus dat vond ik wel naar. :(

    Ik heb mijn kindje een naam gegeven. Ik was er sterk van overtuigd dat het een jongetje was. Hij heeft nu ook een plekje bij de herrineringsplek op de kast bij mijn moeder, opa en de katten. :)
     
  6. aicirtap

    aicirtap VIP lid

    25 mei 2014
    9.109
    3.377
    113
    Vrouw
    En nog een tip als het kindje wat groter is en je kan het terug vinden dan kan je de watermethode overwegen.
     
  7. Din

    Din Actief lid

    28 okt 2020
    452
    546
    93
    Vrouw
    Hoi aicirtap, wat verdrietig zeg! We zaten in hetzelfde septembergroepje hier op zwangerschapspagina... Vond het zo naar toen ik jouw bericht las!!

    Bedankt dat je je verhaal wilde delen!

    Wat een mooi idee dat je het kindje een naam hebt gegeven. Hoe gaat het nu met je?
     
    aicirtap vindt dit leuk.
  8. Din

    Din Actief lid

    28 okt 2020
    452
    546
    93
    Vrouw
    Lief dat je ernaar vraagt! Helaas nog steeds hetzelfde... Er is nog niks op gang gekomen. Donderdag hebben we een telefonische afspraak met de gynaecoloog en dan gaan we vragen naar de medicatie om het toch op te wekken.
     
  9. aicirtap

    aicirtap VIP lid

    25 mei 2014
    9.109
    3.377
    113
    Vrouw
    @Din met vlagen nog erg verdrietig. Want dan zie, hoor of lees je iets. Of iemand vraagt er naar. En verder erg moe. Maar mijn ijzer was al aan de lage kant.
     
  10. MamsieM

    MamsieM VIP lid

    22 nov 2011
    5.967
    5
    38
    Wat verdrietig dat je dit weer mee moet maken.
    Ik heb ook 2x een MA gehad. Beide keren goede 1e echo, bij de 2e echo bleek het hartje gestopt.
    Beide keren heb ik het afgewacht. Bij de 1e duurde het 2 weken. Het voelde als een mini bevalling. Begon met krampen die me deden denken aan de bevalling van mijn eerste. Ik verloor als eerste de vrachtzak. Nog helemaal in tact met een duidelijk herkenbaar kindje erin. We hebben het uitgebreid bekeken, foto’s gemaakt en uiteindelijk begraven in de tuin.
    De 2e ging heel anders. Duurde ruim een week voordat het los kwam. Heel veel bloedverlies en stolsels maar nauwelijks krampen. Ook het kindje niet kunnen ontdekken helaas. Vond beide keren intens verdrietig

    Heel veel sterkte!
     
  11. Droompje123

    Droompje123 Bekend lid

    28 okt 2020
    670
    725
    93
    Vrouw
    Hee Din,

    Ik denk steeds aan je als ik op het forum kijk. Hoe gaat het met je? Heb je na de telefonische afspraak toch gekozen voor medicatie?
     
    Din vindt dit leuk.
  12. Din

    Din Actief lid

    28 okt 2020
    452
    546
    93
    Vrouw
    Wat ontzettend lief dat je er naar vraagt! We hebben uiteindelijk toch voor medicatie gekozen, alleen is het weer niet helemaal goed gegaan en heb ik weer een inclompete miskraam. Verschillende gynaecologen pushen me om een curettage te nemen, maar dit wil ik niet. Ik zit nu in de wachtkamer van de huisarts omdat ik een doorverwijzing wil naar het Spaarne gasthuis. Hopelijk kijkt er dan een professioneel naar met veel kennis van verklevingen/asherman. Ik blijf de angst hebben dat ik dit heb...

    Voor de rest voel ik me nog steeds verdrietig, maar dat heeft tijd nodig. Hoe gaat het met jou??
     
  13. Droompje123

    Droompje123 Bekend lid

    28 okt 2020
    670
    725
    93
    Vrouw
    Jeetje meid wat een nachtmerrie! Een miskraam is al verschrikkelijk maar zo gaat het ook maar door en lijkt het me ook heel lastig om met de verwerking ervan te beginnen, want je blijft er gewoon middenin zitten.. Ik begrijp helemaal dat je geen curretage wilt, en ik hoop dat je snel bij het Spaarne terecht kunt zodat ze kunnen meekijken en je bij de juiste professionals bent. Heb je de doorverwijzing gekregen? Hele dikke knuffel voor jou!
     
  14. Zuri

    Zuri Fanatiek lid

    26 mei 2016
    3.329
    2.365
    113
    Vrouw
    @Din ik ben je topic aan het lezen en vroeg me af hoe het afgelopen is?

    Ik heb ook in oktober 2020 een miskraam gehad en nu met termijnecho bleek dat ik een missed abortion heb. Bizar toeval hoe dat gelijk loopt met jou.

    Mijn voorkeur gaat ook naar afwachten.. maar gedurende je verhaal te lezen hoop ik ook gewoon te lezen dat het goed afgerond is inmiddels ♡
     
  15. Din

    Din Actief lid

    28 okt 2020
    452
    546
    93
    Vrouw
    #36 Din, 1 apr 2021
    Laatst bewerkt: 1 apr 2021
    Wat ontzettend naar dat dit je ook opnieuw is overkomen! :( En inderdaad bizar dat het zo gelijk loopt!

    Ik heb 2 weken afgewacht, maar ik had naast wat krampen in m'n buik/baarmoeder geen signalen dat het eraan zat te komen. Dus toch besloten om cytotec in te nemen. Het vruchtje zat toen 3 weken levenloos in m'n buik, en kon het mentaal niet meer aan... Na het innemen van de eerste dosis kreeg ik na een half uur erge krampen en geen bloed verlies, 5 uur daarna voelde ik een plop (alsof er iets kapot knapte) en kwam er doorzichtige vloeistof uit. Daarna kwam het bloedverlies op gang. Dit was veeeel minder dan bij de miskraam in oktober. De volgende dag voelde ik onder de douche iets uit mijn baarmoedermond hangen. Ik heb toen de verloskundige gebeld met de vraag wat ik moest doen en zij raadde me aan om de tweede dosis te nemen. Dit heb ik vervolgens gedaan en werd toen heel naar. Het voelde alsof ik verstopt zat. Uiteindelijk zijn we langs de huisartsenpost geweest die ons doorstuurde naar een ander ziekenhuis waar een gynaecoloog aanwezig was (het was in het weekend). Die heeft toen het weefsel wat vast zat eruit geplukt en daarna een echo gemaakt. En tot onze grote verbazing waren het vruchtzakje en vruchtje weg. Dit hadden we nooit verwacht omdat ik zo weinig was verloren. Dit vond ik ook best verwarrend omdat ik nu geen 'afscheid' heb kunnen nemen van het vruchtje... Mijn baarmoeder zag er nog wel wat rommelig uit, dus ik was toen nog niet schoon. Morgen is het precies 2 weken geleden en dan hebben we een controle echo gepland staan. Hopelijk ben ik nu wel schoon, heb er een hard hoofd in... maar wie weet!

    Heel veel sterkte en een dikke knuffel!


    @Droompje123 Hee meis, sorry ik zie je bericht nu pas! Ik heb een doorverwijzing gekregen! 14 april mag ik langskomen voor een consult bij dr. Hanstede. Ben erg blij dat ik bij haar terecht kan!

    Hoe gaat het met jou??
     
  16. Zuri

    Zuri Fanatiek lid

    26 mei 2016
    3.329
    2.365
    113
    Vrouw
    Wat een avontuur zeg. Ik hoor dat veel over die pillen. Was er eerst bang voor maar nu paar dagen verder ben ik er mentaal klaar voor. Ik ben zo misselijk ik denk laat dit maar gewoon eindigen.

    Maar wat je zegt van niet helemaal schoon herken ik wel van oktober. Die miskraam kwam vanzelf en had ik weinig bloedverlies. Na 4w ongesteld en toen was het echt serieus heftig qua hoeveelheid. Er is toen geen echo gemaakt, maar heb het idee gehad dat ik de eerste keer niet helemaal schoon was. Hopelijk verloopt het bij jou ook zo en hoeven er verder geen interventies meer te gebeuren. Tis nu wel mooi geweest... :(
     
  17. Din

    Din Actief lid

    28 okt 2020
    452
    546
    93
    Vrouw
    Ja de meningen over de pillen zijn heel verschillend... Maar in de meeste gevallen gaat het wel goed! Let er wel op dat je waarschijnlijk veel krampen en misschien zelfs weeën zal krijgen. Ik heb van te voren pijnstillers (paracetamol + naproxen) ingenomen. Dit keer was de pijn ook een stuk behapbaarder dan de eerste keer! Oh en een warme kruik is ook heel fijn.

    Wat vervelend dat je zo misselijk bent! En dat voor niks :( zo oneerlijk. Ik herken het. Weet je al wat je gaat doen?

    Liefs
     
  18. Zuri

    Zuri Fanatiek lid

    26 mei 2016
    3.329
    2.365
    113
    Vrouw
    Ja ik las ook wel verhalen over meiden die hele heftige krampen kregen, maar ook verhalen over sat je het vruchtje al binnen 24u los kwam. Kom er maar op 1 manier achter denk ik dan... ik wacht nog tot dinsdag en dan in de ochtend gelijk bellen voor die pillen, hopelijk kan dat dan nog diezelfde dag. Mentaal mag het van mij vandaag al wel komen, maar ik ben dan toch weer praktisch ingesteld en denk dat mis ik de leuke paasdagen misschien wel...
     
  19. Samart

    Samart Nieuw lid

    8 apr 2021
    1
    1
    3
    Vrouw
    Goedemiddag,

    Ik hoop dat ze iets voor je kunnen betekenen! Ik gun het iedereen met een kinderwens zo dat ze een gezond kindje krijgen. Het is me nu wel duidelijk dat dat helaas niet altijd vanzelfsprekend is.

    Het klinkt misschien raar, maar het is fijn dat ik er niet alleen voor sta met missed abortion. Zelf heb ik in december (bijna tegelijk met een nichtje) een missed abortion gehad en pas geleden heb ik er weer een gehad. In december is de miskraam opgestart met medicatie en kwam die avond nog op gang. Helaas gevolgd door twee weken lang naweeën en circa maand zwaar ziek geweest. Ik heb bij gynaecoloog aangegeven dat ik dat niet nogmaals wou en zijn voorkeur was direct curretage (mijn huisarts heeft hem zelfs in december nog gebeld omdat hij het niet vertrouwde met dat ik zo ziek was). Deze is die middag met spoed uitgevoerd, omdat mijn lichaam weer aan het verzwakken is door de weeen. Daarna had ik enkel nog wat last door de narcose.
     
    Zuri vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina