Semenuitslag vriend

Discussie in 'Zwanger worden' gestart door Ariellll, 6 apr 2021.

Tags:
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Ariellll

    Ariellll Lid

    20 sep 2019
    7
    0
    1
    Vrouw
    Beste allemaal,

    We zijn al ruim een jaar bezig met zwanger worden, tot op heden helaas niet gelukt :(.
    Mijn partner heeft zijn semen laten onderzoeken en de uitslag terug gehad.
    Wij vroegen ons af of er een natuurlijke zwangerschap in zit?

    Zie iets staan over een kopafwijking maar kan niet vinden wat dat betekend en wat het is.

    2021-04-06 22_35_47-Labuitslagen.png
     
  2. Jippie

    Jippie VIP lid

    3 feb 2007
    11.784
    775
    113
    Er zijn in totaal 21,1 miljoen zaadcellen in het ejaculaat gevonden. Dat is niet een heel hoog aantal. Als je 20 miljoen of minder zaadcellen hebt, wordt het als een verminderde zaadkwaliteit beschouwd. Daar zit je nog net boven.

    Er is een hoog aantal leukocyten gevonden. Dit kan duiden op een infectie.

    Er zijn zaadcellen met een kopafwijking. De kop van een zaadcel moet voor de bevruchting zorgen, het staartje is om te zwemmen. Zoals ik het lees, zou 92% van het totale aantal zaadcellen een kopafwijking hebben. Daardoor blijven er maar 2 miljoen goede zaadcellen over en dat is erg weinig.

    Dit zijn helaas lage aantallen en dat kan zeker van invloed zijn op het zwanger worden. Een infectie kan echter een groot nadelig effect hebben op de zaadkwaliteit. Heeft je partner onlangs koorts gehad? Door een infectie/koorts kunnen veel zaadcellen misvormd of vernietigd zijn, wat je op dit moment in de uitslag terug ziet.

    Zaadkwaliteit kan heel erg verschillen. Daarom moet je meerdere keren testen om een betrouwbaar beeld te krijgen. Zaadcellen worden elke drie maanden nieuw aangemaakt in je lichaam. Daarom zou je over drie maanden nog een zaadonderzoek moeten doen. Is de uitslag dan weer slecht, dan kun je concluderen dat er iets structureel mis is. In dat geval zou je in aanmerking komen voor behandelingen. Maar het kan ook best zijn dat het dan stukken beter is, doordat de eventuele infectie niet meer speelt.
     

Deel Deze Pagina