IUI als het aan man ligt

Discussie in 'Vruchtbaarheidsbehandelingen' gestart door Piep88, 8 apr 2021.

Tags:
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Piep88

    Piep88 Nieuw lid

    8 apr 2021
    2
    1
    3
    Vrouw
    Hi allemaal,

    Mijn vriend en ik hopen ontzettend een kindje te mogen krijgen.

    We zijn na wat onderzoeken in Nederland waar niks uitkwam, zijn we bij het UZ Gent terecht gekomen. Daar bleek dat er met de zwemmers van mijn vriend iets niet helemaal goed is. Om een onbekende reden maakt hij antistoffen aan, waardoor de boel aan elkaar plakt en niet meer vooruit komt. Dit percentage is zo hoog dat het volgens de arts nagenoeg onmogelijk is om zonder hulp kindjes te krijgen, maar omdat verder alles goed is zien ze met wat hulp goede kansen!

    We zitten nu in een IUI traject, waarbij mijn vriend zijn staal moet produceren (lekker klinisch haha) in een speciale vloeistof, die het samenklitten opheft. We hebben net de eerste poging achter de rug (helaas niet succesvol).

    Ik kan heel weinig informatie vinden over dit onderwerp en of dit voor ons de beste behandeling is. ik vind veel informatie over oorzaken bij de vrouw in combinatie met IUI, maar weinig over oorzaken bij de man met IUI als behandeling. Zijn er mensen die hier ervaring mee hebben :)?

    heel erg bedankt alvast!!
     
  2. Jippie

    Jippie VIP lid

    3 feb 2007
    11.784
    775
    113
    Zelf geen ervaring met IUI vanwege deze oorzaak, bij ons speelden andere problemen. Maar een vriendin van mij kreeg om dezelfde reden als jullie IUI. Ze noemde het altijd soep met klontjes. :roflmao: Zij hebben door middel van IUI een dochter gekregen, ze was zwanger na de vijfde behandeling.

    IUI wordt wel degelijk gedaan als de oorzaak alleen bij de man ligt. Dan heeft het altijd met de zaadkwaliteit te maken. Heel veel succes!
     
  3. Piep88

    Piep88 Nieuw lid

    8 apr 2021
    2
    1
    3
    Vrouw

    Haha wat een goede benaming. Je moet er maar iets leuks van maken idd :) Dankjewel voor je reactie :)! Fijn te lezen dat het goed kan uitpakken!!
     
    Jippie vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina