Diindolylmethane aka DIM en miskraam

Discussie in 'Miskraam' gestart door bloemtuin, 12 apr 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. bloemtuin

    bloemtuin Lid

    10 apr 2021
    55
    11
    8
    Vrouw
    Om mijn oestrogeen dominantie, endometriose en een nog onschuldige cyste in m'n eierstok - wat volgens de gyn geen problemen veroorzaakt - aan te pakken slik ik al bijna een jaar DIM, diindolylmethane, een stof afkomstig van kruisbloemige groente. Het scheidt schadelijke (16-hydroxyestrone) oestrogeen uit en bevordert aanmaak goede oestrogeen (2-hydroxyestrone).
    Nou ben ik dit gaan blijven doorslikken, ondanks aanbeveling om te stoppen bij het zwanger willen raken. Ik vond het logisch dat ik van dat slechte af moest en het goede moest bevorderen.
    Helaas heeft dit mogelijk geleid tot een miskraam bij week 4. Dit was poging 1, en ik heb een consistente cyclus, heb ovulatietesten gebruikt en aan alle regels gehouden. Ik had op de dag van NOD last van vervelende krampen, alsof er naalden in m'n baarmoeder werden gestoken. Vervolgens, de tweede dag net messen, dat ik niet eens overeind kon blijven zitten. Ik was ook de hele dag in vlagen misselijk.

    Ik wil iedereen die DIM slikt adviseren te stoppen wanneer er een kinderwens is. Dit omdat ik tot zover weinig ben tegengekomen hierover.

    Bedankt voor jullie aandacht.
     

Deel Deze Pagina