Uitgerekend 16 t/m 30 April 2021 Deel 2

Discussie in 'Bevallingslijst forum' gestart door Nova87, 26 dec 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Pitahaya

    Pitahaya Fanatiek lid

    17 jan 2019
    1.275
    726
    113
    Vrouw
    Ja, weet niet. Het haalt mij uit mijn bubbel. Dat er interventies nodig zijn en wil de natuur zijn gang laten gaan... Wil erop vertrouwen dat ze zelf komt. Plus dat ik het bij de jongste gewoon pijnlijk vond...
     
    Madeluc vindt dit leuk.
  2. mamaloe250

    mamaloe250 Fanatiek lid

    2 aug 2016
    1.149
    722
    113
    Hmm ja snap ik ook wel, wilde ook het liefst dat ze zelf kwam. Alleen vond ik inleiding dan weer heftiger dan strippen en de inleiding kwam wel dichtbij. Ik vond het strippen wel meevallen. Hopelijk komt je kindje toch nog zelf. Haha misschien hele dag ananas eten?
     
  3. Pitahaya

    Pitahaya Fanatiek lid

    17 jan 2019
    1.275
    726
    113
    Vrouw
    Ananashart hè? Getver... haha
     
  4. Kruimeltje 1

    Kruimeltje 1 Bekend lid

    18 mrt 2009
    666
    494
    63
    Vrouw
    Gefeliciteerd! Gelukkig is alles goed en kan je nu genieten!


    Gefeliciteerd! Lijkt me heel pittig zo jou bevalling. hoe kijk je erop terug ?
    nu lekker genieten van je gezinnetje.
     
    MotherPrincess en AnnaBeer vinden dit leuk.
  5. Kruimeltje 1

    Kruimeltje 1 Bekend lid

    18 mrt 2009
    666
    494
    63
    Vrouw
    Gefeliciteerd! Heb je idd heel snel gedaan zeg .
     
  6. Kruimeltje 1

    Kruimeltje 1 Bekend lid

    18 mrt 2009
    666
    494
    63
    Vrouw
    @rianneke1985 ; jeetje zeg wat balen. Hoe voel je je nu?

    hoe voelt de rest zich? Hopelijk snel beter allemaal en ook snel een beebje in de armen.
    Ik ben donderdag de 15e bevallen van een kleine meid J.asmijn. ze is idd klein. 46cm en 2585gr.
    ze haalt de groei aardig in en weegt nu 2700gr. Ik heb volgens mij slagroom in de boobs hahahaha.
    Ze kan zich erg goed warm houden, super blij mee.
     
  7. Pitahaya

    Pitahaya Fanatiek lid

    17 jan 2019
    1.275
    726
    113
    Vrouw
    Van harte gefeliciteeeeeerd!!! Moesten jullie in het ziekenhuis blijven om dat ze zo klein is? Rond dit gewicht hadden ze haar ook geschat toch? Gaat de borstvoeding wel goed? Ze hapt goed aan?
    Wel fijn, nu al zoveel aangekomen. Lekker genieten!!
     
    Madeluc vindt dit leuk.
  8. Kruimeltje 1

    Kruimeltje 1 Bekend lid

    18 mrt 2009
    666
    494
    63
    Vrouw
    Het idee was eerst dat we 24u moesten blijven, dit bleek gelukkig niet het geval. Ze moest 3x achtereen een goede suikertest doen. 1e was iets lager. De 2e wel hoger maar mocht niet meegeteld worden . Was direct na een voeding. De 3 erna waren super goed. Om 11u mochten we al naar huis , we gingen uiteindelijk om 13.00u naar huis ivm voeding enzo.

    Ze krijgt idd de borst en gaat super goed. Hapt goed aan. Soms ff klieren maar over het algemeen super goed. Haar gewicht was idd redelijk goed geschat.

    Ze was de 1e dag 40gr afgevallen en daarna alleen maar flink aangekomen. Zit nu al op 2700gr
     
    MotherPrincess vindt dit leuk.
  9. Kruimeltje 1

    Kruimeltje 1 Bekend lid

    18 mrt 2009
    666
    494
    63
    Vrouw
    mijn bevallingsverhaal:

    Woensdag ochtend moesten we er om 8u zijn. We waren iets te laat. Was geen probleem. We moesten zelfs nog ff wachten. Eerst moest ik aan de ctg en rond half 10 kreeg ik een ballon. Oh my wat voelt dat gek zeg. Ik zei al: goed schat nu ben ik net een jochie . Steek een mooi stukkie uit. Naderhand weer aan de ctg om te kijken hoe madam erop reageerde. Met een half uurtje begonnen de weeën al. Was allemaal aardig te doen. Ondertussen tv gekeken op de laptop. Lunch gegeten en daarna mochten we een rondje buiten lopen. Dat was super nice . We zagen de muren al op ons afkomen. En het idee dat we de hele dag binnen moesten zitten was niet leuk. Idee was dat ze de volgende ochtend gingen kijken hoe de ballon zat en dan verder gaan. Maar zover kwam ik niet, half 3 viel de ballon uit . Ik durfde al niet te bukken en de ipad te pakken dus dat zag er comisch uit hoe ik die pakte . Ik draaide me om en voelde wat uit komen. Ik waggelen naar de wc en jawel, daar lag de ballon in mijn ondergoed. Ik wist ff niet hoe ik het had. Verwachte het totaal niet. Hups weer aan de ctg en daarna bespreken hoe verder. Werd of een veter of vliezen breken. Ik kreeg dus eerst een veter. Weer aan die stomme ctg want uk kon erop reageren. Gelukkig ging alles goed. Weeen werden wel meer maaar alsnog goed te doen. Idee was alsnog dar bryan naar huis moest om half 11 ( waren eerst verkeerd geïnformeerd over het slapen ) avond et gehad samen en daarna ging het snel. De weeën werden heftiger en werd om 9u naar de verloskamer gebracht. Yippie bryan mocht daar wel blijven slapen. Er werd nog bekeken of het door zou zetten en of we doorgingen of slapen. Maar ze ging voelen en keek me aan en zei al; dit zet door en we gaan door. Veter was er al ff uit en kon zijn dat alles stopte. Het werd ook ff minder maar snel erna pakte mijn lichaam het snel op. Ik mocht toen wel vliezen breken maar wou daar nog ff mee wachten. Op een gegeven moment werd het zo heftig dat ik ff niet meer wist hoe ik het had. 00.09 werden de vliezen gebroken, die zaten zo giga te duwen. Had toen 6cm ontsluiting en alsnog besloten om een pijn medicatie te nemen. ( morfine) om 0.35u mocht ik al persen en werd het pompje uit mijn hand getrokken . 5 min later en 3x persen werd ze geboren. Zowat gelanceerd. Iedereen maar zeggen dat ik moest zuchten . Nou dat was super moeilijk. Gelukkig is het gelukt en had ik geen hechtingen. Ondanks de inleiding en andere bevalling dan gepland ( zover het kan ) kijk ik wel goed terug op de bevalling.

    Ben super blij dat ik de hypnobirthing cursus heb gedaan. Zo kon ik de weeën goed opvangen. Alleen de laatsten waren erg erg moeilijk.
     
    MotherPrincess en Madeluc vinden dit leuk.
  10. Madeluc

    Madeluc Actief lid

    14 aug 2020
    239
    189
    43
    Vrouw
    Bedankt voor het delen (L)
     
  11. Pitahaya

    Pitahaya Fanatiek lid

    17 jan 2019
    1.275
    726
    113
    Vrouw
    Wat een verhaal. En wat goed dat je die cursus had gedaan en er ook zoveel aan had.
    Fijn ook geen hechtingen! Al met al best snel gegaan dus!
     
  12. suzies

    suzies Bekend lid

    8 jun 2015
    545
    148
    43
    Altijd interessant om bevallingsverhalen te lezen. En leuk!

    @rianneke1985 Wat ontzettend balen om aan het einde van je zwangerschap nog Corona te krijgen zeg. Ik kreeg het in het 2e trimester en het geeft ook zoveel spanning omdat je niet weet wat je kan verwachten omdat het zo grillig is. Ik hoop voor je dat het allemaal meevalt en er geen lange nasleep van hebt.

    Morgen 40 weken en ben iedere ochtend een klein beetje teleurgesteld dat ze er nog niet is. Al wil ik wel heel graag dat ze komt als ze er klaar voor is. Maar ik (wij) ben er wel heel erg aan toe merk ik. Lichamelijk is het ook niet echt leuk meer. De dagen met m’n zoon thuis zijn lang en hij is er ook wel een beetje klaar mee. Ik kan niet meer met hem alleen naar buiten dat is echt heel jammer. Maar nog Max 2 weken. Afgesproken met mijn man dat hij iig thuis blijft als we de 41 weken over gaan. Die week wil ik er echt alles aan doen om een inleiding te voorkomen. Dus rusten, ontspannen, laten stippen als dat kan en als het echt niet anders kan met 41.6 vliezen laten breken. Ik zou echt het liefste de natuur zijn gang laten gaan maar een inleiding zie ik niet zitten. Ik zou zo graag thuis in bad willen bevallen. Kijk het gaat zoals het gaat en als het anders moet dan is het zo maar ik zou het echt heel jammer vinden als het thuis niet zou lukken. Maar ik heb eigenlijk ook wel de volste vertrouwen erin dat het spontaan gaat beginnen. Met mijn zoon was ik toen de weeen begonnen 40.4 en bevallen met 40.6.
    Van de week had ik Innde nacht het idee dat het ging beginnen maar het was na een uurtje ook weer weg. Wel heel veel, bijna de hele dag een harde buik. Maar verder niets.... Hoeveel dames zijn er nou nog die moeten bevallen?
     
    MotherPrincess, Parasol en Madeluc vinden dit leuk.
  13. Madeluc

    Madeluc Actief lid

    14 aug 2020
    239
    189
    43
    Vrouw
    Herkenbaar je verhaal!
    Ik moet ook nog bevallen iig :). We wachten rustig af :). Succes met de laatste loodjes.
     
    suzies en Parasol vinden dit leuk.
  14. Chillah

    Chillah Lid

    23 aug 2020
    81
    80
    18
    Vrouw
    Van harte gefeliciteerd! Wat fijn dat jullie meisje het zo goed doet!
     
  15. Pitahaya

    Pitahaya Fanatiek lid

    17 jan 2019
    1.275
    726
    113
    Vrouw
    Pfff hier is er wat gaande.
    Heb weeën. Wel onregelmatig. Soms na 5 minuten, soms pas na kwartier. Duren wel kort, 40 tot 50 tellen.
     
  16. Madeluc

    Madeluc Actief lid

    14 aug 2020
    239
    189
    43
    Vrouw
    Zet em op! Hopelijk voor jou/jullie zet het door:thumup:
     
  17. Nymeria

    Nymeria Bekend lid

    5 okt 2017
    667
    655
    93
    Vrouw
    Hallo dames,

    Ik ben gisteren, met 39+3 weken, bevallen van onze zoon Joah.

    het begon s nachts met wat onregelmatige weeën, toen om 03.00 uur opgestaan want kon niet meer slapen en dacht ga de lunchtrommels voor de andere kinderen maar klaarmaken. Toen kwamen ze om de 3 min. Mijn man stond mee op om beetje op te ruimen nog en het bevalbad vast klaar te maken. Om 04.00 uur mijn moeder gebeld zodat ze kon komen voor als de kinderen wakker zouden worden en verloskundige gebeld.
    Die kwam 4.15 uur. Had toen maar 1 cm ontsluiting en nog niet helemaal verweekt. Ze zei, omdat het een 4e kindje is, dat het zelfs nog vals alarm kon zijn. Dat was wel even een domper, maar benoemd dat ik vorige keer snel bevallen ben. Ze bleef wel bij me. Als ik rondliep kwamen de weeën sneller. Om 6.15 uur had ik 3 cm ontsluiting en vroeg ze of ze me moest strippen, heb ja gezegd.
    weeën werden toen wel pittiger. Ik ben 7.15 uur het bad in gegaan. Kreeg meer drukkend gevoel en vervelende rugweeën en deed ook echt pijn in mn bekken.
    Rond iets over 8 hebben ze op mijn verzoek de vliezen gebroken. Ik had toen 7 cm ontsluiting. Hij bleek in vruchtwater gepoept te hebben. Maar deden ze niets mee omdat dan toch te laat is voor zkh. Ik had het gevoel dat ik moest plassen dus probeerde staand in een po maar ging niet. Ik voelde 8.16 uur een wee komen dus ging op m’n knieën in het bad zitten. En voelde persdrang. Ik duwde mee en voelde met mn handen dat zijn hoofdje er half uit was, verder geduwd tot zn koppie er was. Toen zagen ze zijn hoofdje. Om 8.17 uur is hij geboren, in 1 minuut dus. Heb hem zelf tussen m’n benen door aangepakt. De kinderen waren wakker maar naar boven gegaan. De oudste nam de andere 2 mee toen de weeën heftiger werden. En ze kwamen dus direct kijken toen hij er uit was. Mijn oudste heeft de navelstreng doorgeknipt uiteindelijk. Mega bijzonder.

    Hij woog 3680 gram en is 50 cm.
    Ben blij dat het weer gebeurd is en echt verliefd op het kleine mannetje. Zn zussen en broer zijn ook echt dol op hem.
     
    Raspberry90, Madeluc, AnnaBeer en 2 anderen vinden dit leuk.
  18. Madeluc

    Madeluc Actief lid

    14 aug 2020
    239
    189
    43
    Vrouw
    Wat een prachtig bevalverhaal en wat heerlijk dat jullie mannetje er is. Op een goed en voorspoedig herstel en geniet van deze mooie tijd.
     
  19. Pitahaya

    Pitahaya Fanatiek lid

    17 jan 2019
    1.275
    726
    113
    Vrouw
    Wow, wat een mooi verhaal! Van harte gefeliciteerd!!!! Geniet er van.
     
  20. Pitahaya

    Pitahaya Fanatiek lid

    17 jan 2019
    1.275
    726
    113
    Vrouw
    Pfff hier komen de weeën frequenter. Mijn ouders komen zo de kids ophalen. In het ergste geval gaan ze gewoon een nachtje uit logeren. Het zijn wel duidelijk weeën en ze komen sneller maar nog heel onregelmatig...
     
    MotherPrincess, Madeluc en Chillah vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina