Opvang vol op dag dat we het nodig hebben

Discussie in 'Oppas en kinderopvang' gestart door bluedrake, 9 apr 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. bluedrake

    bluedrake Fanatiek lid

    1 aug 2018
    3.658
    4.038
    113
    Vrouw
    Hallo,

    Toen ik m'n eerste positieve test in m'n handen had ingeschreven bij de kinderopvang organisatie hier in de gemeente. Nu blijkt dat ze maar 2 van de 3 dagen aan kunnen bieden die wij nodig hebben. Het blijkt dat er 4 mensen voor ons staan voor de donderdag.. best pittig dus!

    Nu gaan we kijken hoe we dit op gaan lossen, mijn vraag is zijn er meer mensen met een combi kinderopvang en 1 dag opa/oma op laten passen en vraag ik dan niet teveel van opa of oma.. vind het lastig om hulp te vragen. Dan is het nog de vraag of ze evt bij ons in huis komen of dat we ons kind naar hun brengen.

    Graag hoor ik ervaringen.
     
  2. Roos12

    Roos12 Fanatiek lid

    4 jan 2015
    1.716
    800
    113
    Hier door de jaren heen verschillende combinaties van kdv en opa+oma gehad. Begonnen met 1 dag kdv en 1 dag opa+oma. Dat ging prima. Inmiddels hebben we 3 kinderen (oudste is nu 9) en is een hele dag te veel voor mijn ouders. Er moet natuurlijk de ruimte zijn om dat te zeggen. Eerst kwamen ze bij mijn ouders thuis en na een aantal jaar vonden mijn ouders het voor de kinderen fijner om naar ons huis te gaan.
    Ze hebben een ijzersterke band met opa en oma.
     
    bluedrake vindt dit leuk.
  3. Leolove

    Leolove Fanatiek lid

    16 apr 2016
    3.950
    1.578
    113
    Hier 2 dagen kdv en 1 dag opa en oma. Wij hebben gekozen om de opa's en oma's afwisselend die dag te laten doen, waardoor ze maar 1 keer in de 2 weken een dag oppassen. Zo blijft het voor hen goed te doen. En We zijn allemaal erg blij met deze regeling, zo zien ze de kinderen echt opgroeien.
     
    bluedrake vindt dit leuk.
  4. joepy

    joepy Fanatiek lid

    12 okt 2017
    1.443
    952
    113
    Vrouw
    Ik weet denk dat de wachtlijst sneller gaat als andere kinderen boven de 1 jaar komen omdat je dan meer kinderen onder je hoeden mag hebben als leidster en dan kunne 4 wachtende voor je ook wel maart een paar maanden zijn ook als andere hun werk kwijt raken verhuizen etc vind ik 4 wel weinig.
     
    bluedrake vindt dit leuk.
  5. Eppo82

    Eppo82 VIP lid

    25 jun 2007
    14.985
    5.817
    113
    Oh ja ik weet dat nog wel van mijn eerste, had nog net niet eerst het Kdv gebeld voordat ik de vk belde, maar het scheelde niet veel :p
    Wij hebben gevraagd voor die ene dag of mijn ouders dat wilden doen tot de dag beschikbaar was. Dat bleek uiteindelijk 4 maanden ofzo. Mijn moeder wilde/wil echter liever niet voor vast oppassen, maar toen was het hun eerste dus ze hebben omdat het een tijdelijke periode was een uitzondering gemaakt, heel lief. :)
    Schoonouders konden we niet op rekenen qua oppas (wat uiteraard prima is), dus ik was blij dat het maar voor een paar maanden nodig was.
    Misschien kan je het op die manier voorstellen?
    En anders een andere opvang/gastouder?
     
    bluedrake vindt dit leuk.
  6. bluedrake

    bluedrake Fanatiek lid

    1 aug 2018
    3.658
    4.038
    113
    Vrouw
    Er is zeker de ruimte om het wel of niet te doen, dat betekend alleen dat we in werkdagen moeten gaan schuiven en dan gaat terugschuiven niet zo makkelijk meer helaas. Als ze op vakantie willen / gaan kunnen we het voor 1 dag anders regelen, dat is geen probleem. De bedoeling vanuit onze kant zou dan zijn dat het tijdelijk is totdat er plek is, echter kan dit op dit moment zelfs oplopen tot een jaar...

    Super als je deze oplossing zo kan doen. Ik weet van mijn ouders dat ze dit echt niet gaan doen. Mijn schoonmoeder liet laatst al een soort van vallen dat ze er best voor open zou staan, alleen willen wij zelf niet te afhankelijk van ze worden en mensen verplichten want het is ons kind.


    Er is een babyboom gaande hier, het gaat echt om baby's die allemaal nog geboren moeten worden en het vooruitzicht is nu dat ze pas op z'n vroegst een jaar later plek hebben. Maar je hebt gelijk, er kan nog van alles gebeuren.

    Klinkt inderdaad een beetje als ons situatie nu! Ik heb ervaring in de kinderopvang dus ik weet dat je er snel bij moet zijn. Alleen sneller dan dit kon ik echt niet zijn.. helaas veel ouders die al een kindje hebben en daardoor voorrang krijgen. Vanuit onze kant is de bedoeling echt tijdelijk. Gastouder zou evt ook nog kunnen, dat is evt ook nog iets wat we overwegen.
     
  7. Mapje

    Mapje Niet meer actief

    Hier hebben we 2 dagen opvang en 1 dag mijn ouders. Tot 4 jaar de hele dag en de oudste halen ze nu op maandag uit school. Na de zomer hebben ze dus alleen op maandag vanaf 14.00 de twee jongens (dan gaat de jongste ook naar school) gevraagd of ze dat wel wilden of dat ik bso ging regelen maar ze willen het echt heel graag nog.

    Vanaf januari gaat ook de baby er weer heen. Ook nu weer gevraagd of ze het nog willen en/of anders de jongens toch bso maar ook dat willen ze nog steeds: baby en de jongens om 14 uit school halen.

    mij toets het dus steeds want anders zou ik dus inderdaad bso of opvang gaan regelen. Maar het gaat hier heel goed. Mijn ouders vinden het helemaal fantastisch.
     
    bluedrake vindt dit leuk.
  8. julia80

    julia80 Fanatiek lid

    11 jan 2014
    4.448
    2.261
    113
    Ik zou persoonlijk het 'probleem' ook een beetje bij je werkgever leggen.
    Ik heb zelf altijd de manier van opvang heel belangrijk gevonden voor mijjn kinderen en wilde alleen iets waar ik me heel prettig bij voelde. Jij hebt alles gedaan wat je kon, je onmiddelijk ingeschreven bij een oovang, het is niet jouw schuld dat er nu onvoldoende plek is.
    Als je opa en oma prettig vindt is dat natuurlijk een goede optie, en anders kun je misschien kijken of je tijdelijk op een andere dag mag werken, of anders gebruik maken van ouderschapsverlof, bv gedeeld met je man. (Dus ieder eens per twee weken een dag vrij)
    Succes!
     
    Zoe123, bluedrake en Mapje vinden dit leuk.
  9. NiekeKris

    NiekeKris VIP lid

    13 apr 2008
    22.435
    8.282
    113
    Ik had in eerste instantie drie dagen KDV geregeld, waarop mijn moeder vroeg of ze niet op mocht passen. :roflmao: Ik wilde haar niet voor het blok zetten, maar ze wilde het zelf dus graag. Inmiddels past ze alweer bijna twaalf jaar wekelijks op. Mijn schoonmoeder woont wat verder weg en die paste al wekelijks op de kinderen van mijn schoonzus (die bij haar om de hoek woont), zij paste incidenteel op (bv. als mijn moeder eens ziek was of als het zo uitkwam op een dag dat zij moest werken ofzo). Super geregeld zo voor ons. :)

    Ik zou het gewoon bespreken met opa/oma, dan merk je vanzelf hoe ze er in staan. Kan ook alleen ter overbrugging tot een plek natuurlijk. Of dat op een andere manier regelen, door werkdagen te ruilen, tijdelijk minder te werken, ...
     
    bluedrake vindt dit leuk.
  10. debq

    debq Fanatiek lid

    10 mrt 2010
    3.737
    734
    113
    Hier zie je t vaak dat opa en oma 1 of meerdere dagen oppassen. Als je dat niet wil kun je ook nog kijken voor een oppas aan huis. Met 1 kindje is dat in verhouding wel duurder, maar soms kun je afspreken dat ze ook iets schoonmaken of alvast koken ofzo. Dat had een collega en vond dat ideaal.
     
  11. Neilia

    Neilia Niet meer actief

    Mijn moeder past standaard 1 dag op.

    hier is de wachttijd bij een populaire opvang 1,5 jaar. Dan komt er 1 dagdeel vrij.
    Rest is vol
    Echt bizar
     
  12. aicirtap

    aicirtap VIP lid

    25 mei 2014
    9.109
    3.377
    113
    Vrouw
    En een gastouder voor die dag? Ik weet niet in welke regio je zoekt?
     
  13. bluedrake

    bluedrake Fanatiek lid

    1 aug 2018
    3.658
    4.038
    113
    Vrouw
    Bedankt voor alle reacties! We hebben inmiddels contact gehad met opa en oma en deze geven aan dat ze heel graag een dag op willen passen.

    Omdat de kinderopvang snel een reactie wilde moesten we snel schakelen. We blijven nu op de lijst staan voor een plekje op donderdag en gaan 2 dagen afnemen.

    Als opa en oma niet kunnen moeten we wat anders verzinnen, ik begreep dat je soms ook een extra dag kan afnemen als daar de ruimte dan voor is. Dat zien we tegen die tijd dan wel weer.

    Hoop nu snel het contract binnen te hebben, want geeft toch allemaal stress die nu niet zo gewenst is...
     
    Eppo82 vindt dit leuk.
  14. Rabi

    Rabi Fanatiek lid

    9 mei 2019
    1.015
    893
    113
    Vrouw
    Omgeving Amsterdam
    4 kinderen hoger op de wachtlijst klinkt mij niet veel. Er schuift best wel vaak wat en vaak hebben ouders toch niet de dag nodig. Je bent nog vroeg. Ik acht de kans redelijk dat je de dag alsnog krijgt tegen die tijd :)
     
    bluedrake vindt dit leuk.
  15. bluedrake

    bluedrake Fanatiek lid

    1 aug 2018
    3.658
    4.038
    113
    Vrouw
    We gaan het zien, het is niet een hele grote locatie ook. In iedergeval nu voor 2 dagen de opvang geregeld.
     
  16. Pomm

    Pomm Fanatiek lid

    23 nov 2010
    4.544
    114
    63
    #16 Pomm, 4 mei 2021
    Laatst bewerkt: 4 mei 2021
    Mijn oudste is tot 4 jaar opgevangen door opa's en oma's. Toen 3,5 jaar later zijn broertje kwam is daar verandering in gekomen. Opa's en oma's inclusief tantes vingen een hoop op maar werd uiteindelijk teveel van het goede. Toen de knoop doorgehakt en beide kids 3 dagen in de week naar de opvang te gebracht. Destijds oudste vóór en naschoolse, jongste kdv. Inmiddels beide 3 dagen per week vóór en naschoolse opvang. Gelukkig heb ik het op mijn werk zo kunnen regelen met vaste dagen (werk in de zorg), als de bso dit niet op zou kunnen vangen kan ik van werkdag ruilen. Misschien is dit voor jou een optie?
    Het ligt aan de regio waar je woont, bij de bso waar mijn jongens zitten is veel mogelijk. Ook qua dag ruilen etc.

    Edit: Mijn man is wegens zijn werk de hele doordeweeks van huis, dus w.b. opvang komt het op mijn werk/ vrije dagen aan.
     
    bluedrake vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina