Kindjes missen op werk

Discussie in 'Weer aan het werk' gestart door spruitje25, 4 mei 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. spruitje25

    spruitje25 Nieuw lid

    4 mei 2021
    1
    0
    1
    Hi,een paar maanden geleden is spruit nummer 2 geboren, en ben begonnen met nieuw werk. (door verhuizing)
    Toen spruit nummer 1 was geboren, had ik daar niet veel moeite mee. Ik werkte toen maar 5 uurtjes op een dag, waardoor ik vanaf 14.00u mijn kleintje weer zag. Nu werk ik 8 uur op een dag, 3 dagen in de week, en is mijn werk ver, ik werk tot 18.00u en ben 18.45u pas thuis. Dan is het hup snel eten en kinderen naar bed brengen. Ik zie ze letterlijk 45 minuten op een werkdag!!! Voor mij is dat veels te kort. Ik kan nieteens met hun avondeten, want zij eten al om 17.00u en ik ben pas om 18.45u thuis.

    Elke avond als ik naar huis rij heb ik tranen in mijn ogen omdat ik ze zo verschrikkelijk mis.
    Mijn werk is op zich wel leuk, maar ik voel zo veel spanning rondom het gaan werken, dat ik de avond ervoor soms paniekaanvallen krijg en slecht kan slapen. Het liefst zou ik thuisblijfmama worden, maar we hebben mijn inkomen nu eenmaal nodig, en ik weet ook wel dat het goed voor mij is om eens onder andere volwassenen te zijn en in een andere omgeving.

    Iemand tips? Hoe lang totdat het went? Iets eerder naar huis gaan kan niet...
    Ik voel me gewoon 3 dagen in de week intens verdrietig, en ik weet niet zo goed hoe ik hiermee moet omgaan.
     
  2. Panter

    Panter VIP lid

    14 mrt 2011
    13.710
    4.559
    113
    Oh zo begrijpelijk. Maar het gaat wennen. Echt waar.
    Mss kun je proberen 'om' te denken. Die 3 dagen neemt je partner de honneurs waar, en bouwt zo een fijne band op met de kinderen. Quality time voor hen.
    Jij kan je dan richten op je werk, wetende dat er goed voor je kindjes word gezorgd.
     
    S2909 en Mapje vinden dit leuk.
  3. xxmoixx

    xxmoixx VIP lid

    11 jun 2018
    5.312
    4.385
    113
    Vrouw
    Is het mogelijk om deels thuis te werken? Dat je die reistijd niet hebt? Of tijdelijk ouderschapsverlof opnemen zodat je nog wat kortere/minder dagen maakt?
    Zodra ze iets ouder is dat je weer naar 3 hele dagen gaat?

    Als dit niet kan misschien nog even aankijken, het went wellicht wel. Maar als je je echt zo blijft voelen zou ik een andere oplossing zoeken (bv een baan dichterbij huis).
     
  4. julia80

    julia80 Fanatiek lid

    11 jan 2014
    4.448
    2.261
    113
    Ach meid wat naar voor je!
    Dat argument het is goed voor je is onzin hoor, je zo voelen is nergens goed voor.
    Hoeveel inkomen jullie hebben kan ik natuurlijk niet inzien maar ik zou toch gaan kijken of je niet op een of andere manier minder kan werken (bv ergens op bezuinigen?) en inderdaad thuis kan werken? Of misschien ergens anders solliciteren?
    Ik begrijp helemaal dat je dit veel te weinig vindt!
     
  5. ellalovescoffee

    ellalovescoffee Niet meer actief

    Ik heb het ook jaren gehad. Ik zou het nog even tijd geven. Als je op je nieuwe werk gewend bent, wordt het als je daar bent waarschijnlijk ook fijner. Bij mij ging het missen nooit helemaal over (en ik moest er ook niet bij stilstaan dat er iets kon gebeuren: ik zat dik een uur verderop), maar uiteindelijk kon ik er wel ook van genieten om even wat uurtjes ergens anders te zijn, iets voor mezelf, met leuke collega's. Sommigen zaten in hetzelfde schuitje, dan kun je er ook over praten. Zo vreemd is het niet dat je je verscheurd voelt, maar het zou niet moeten blijven overheersen.

    Dus ik zou het nog even tijd geven. Het kan wennen en dan zit je in een ritme dat ook goed kan voelen voor jou. Als dat niet gebeurt, zou ik inderdaad gaan rondkijken voor een andere baan dichter bij huis of op andere uren.
     
  6. Spectre

    Spectre VIP lid

    5 nov 2015
    17.841
    16.877
    113
    Vrouw
    Kun je de uren niet anders indelen? Dat je het bijv. over 4 dagen spreidt?
    Misschien heeft het er ook nog mee te maken dat je je draai op je nieuwe werk nog moet vinden? Zodra je daar gewend bent, voelt het misschien al anders. Probeer het positief te bekijken; de dagen dat je wél thuis bent, extra genieten van de kindjes... En sommige vrouwen zijn genoodzaakt 5 dagen te werken ;)
    Maar ik herken het deels. Ik ben 2 dagen van 7.15 -18.15 van huis. De jongste zie ik dan 's ochtends even (aankleden, fles etc) en als ik thuiskom is het even knuffelen en dan gaat ze naar bed. De oudste gaat iets later naar bed dus die zie ik dan wat langer.
    De 3e dag ben ik van 8.15 - 16.00 van huis, daarna kindjes ophalen bij mijn schoonvader.
    Na mijn verlof was het ook weer héél erg wennen om niet 24/7 thuis te zijn bij de kinderen. Maar nu is het toch ook wel fijn om gewoon een paar dagen in de week iets anders te doen en wat meer sociale contacten te hebben.
    Succes! Hopelijk went het snel... anders kijken/ overleggen wat de mogelijkheden zijn
     
  7. Chrissie1990

    Chrissie1990 Fanatiek lid

    26 aug 2016
    1.180
    1.078
    113
    Hulpverlener
    Wat naar dat je je zo voelt. Ik begrijp je hoor. Het liefst zou ik ook thuis blijven bij mijn meisjes maar we hebben mijn inkomen nodig.

    Ik zou het even tijd geven, misschien als je gewend bent op je werk dat het dan makkelijker is, zo niet zou ik vragen of je voor een deel thuis mag werken, als dat kan. En anders ander werk zoeken wat dichterbij huis is.
     
  8. roever

    roever Niet meer actief

    Hier wel de keuze gemaakt om volledig thuis te zijn....

    ja, hebben geen luxe leven, 1 auto, geen meg hypotheek en geen verre vakanties.
    En m’n man heeft gewoon een simpele/basis loon...
    En ja t is maandelijks weer samen rondkomen.
    Maar eigenlijk is het prima te doen! Je gaat er zelf naar leven..
    En... ik vind het heerlijk om er voor de kids te zijn en ze groot te zien worden etc..
    Werken doe ik wel weer als de jongste op psz of school zit.

    en godzijdabk heb ik een vent die helemaal achter me staat.. die hond het net zo belangrijk.. :)

    volg je gevoel, er is absoluut veeeeel mogelijk!
     
  9. Mammavantwee

    Mammavantwee VIP lid

    4 feb 2019
    5.317
    4.698
    113
    Vrouw
    Ik zou toch zoals eerder is gezegd proberen minder te gaan werken, als dat financieel mogelijk is. 3 dagen de kids bijna niet zien is ook wel erg veel.. je kindjes zijn maar 1x klein, als ze wat ouder zijn kan je altijd weer meer gaan werken.

    Ik heb na de 3e besloten om voorlopig thuis te blijven. Al die onrust wat werken geeft. Ik ga niet goed op stress en zeker niet met 3 kleine kids. Ik vind het een hoop rust geven.

    Edit: heb je alles al een keer berekend als je stopt met werken? Wij dachten eerst dat het ook niet ging lukken, maar achteraf gezien gaan wij er helemaal niet veel op achteruit. We hebben ook de hypotheek omgegooid wat best veel scheelt per maand, en je krijgt meer toeslagen als je per maand minder binnen krijgt.
     

Deel Deze Pagina