Jij laat je gezin gewoon gekookte aardappels eten op vakantie? Ik snap dat ze dan staken! Wij koken bijna altijd op de camping, maar dat is vaak bbq, gamba’s in de knoflookolie, pastasalades, paella, nog meer bbq en veel gegrilde vis. En voor de af en toe extra groenten, weleens een wereldgerecht... maar liever niet. In Italië hebben ze bij de supers heel vaak heerlijke (bijna kant en klare) ovengerechten (hebben we ook bij ons)! In Frankrijk eten we voornamelijk van de visafdeleng van de Carrefour. Ik ben opgegroeid in de horeca, ik heb mijn portie restaurant-eten wel gehad.
Het bedrijf Cadac komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika en skottelbraai is dan ook gewoon Zuid-Afrikaans voor schotel barbecue... Precies wat het is.
Wij zitten ook te twijfelen om de pizza steen erbij de kopen. Welke hebben jullie ? En werkt dit ook echt ?
Wij hebben de Cadac Carry chef 2. En dit jaar gaat er nog een extra gas pitje mee om bijv een sausje oid op de warmen.
Onze skottelbraai is een oudje, dus wij wilden hen voor de zomer vervangen. In eerste instantie voor een nieuwe skottel, maar toen googlede ik jouw ding. Dat ziet er echt heel mooi en superhandig uit. Het enige nadeel vind ik dat tie zo laag is. Zetten jullie hem op de grond of ergens op?
Dat vind ik ook een nadeel. Vriend van ons zette er altijd zo'n lage strandstoel bij en ging er lekker naast zitten. Maar ze zijn nu ook over gegaan op een skottelbraai. De safari is ook echt wel kleiner. Maar das natuurlijk persoonlijk of je dat een probleem vindt.
Soms op de grond, soms op zo’n krukje met een tafelblad. Mijn man gebruikt hem meer als bbq zeg maar, dus da5 staat die laag.
Wijzijn met zijn drieën, voor ons is hij echt groot genoeg. Mijn zus had eerst een grote skottel, maar is ook overgegaan op deze. Zij heeft een groot gezin.
Wij gingen altijd 21 dgn en inderdaad veel vis of lekker vlees. Maar iedere dag dat rot ding poetsen na een bbq avond was ook niet leuk. Er pasta salade op maken, was zoiets waar niemand vrolijk van werd. Ik moet zeggen, ik kan ook niet koken Dat zal er niet aan helpen. Ik snap dat iedere dag uit eten ook niet alles is hoor. Normaal op vakantie is het 1 dag thuis wat maken en 2 dgn uit eten. Het liefst plaatselijke restaurantjes
Ik vind de safari chef echt veel te klein om volwaardig op te koken of bbq’en maar das natuurlijk persoonlijk
Wij hebben een hele fijne huishoudelijke verdeling op campings, hij wast af, ik douche dochter (of ga in ieder geval met haar mee, want ze mag niet alleen naar het sanitairgebouw van mij).
Een driepits gasstel in de vouwwagen, een Cobb voor het vlees en een Omnia oven op het gasstel voor afbakbroodjes en ovenschotels.
Is dat wat zo een omnia? Heb er wel een paar keer naar gekeken maar door de vorm lijkt hij me toch onhandig
wij hebben ook de safari chef. Wij zetten hem op de grond, want dat staat vaak het meest stabiel Zo’n ding heeft echt veel minder ruimte dan een skottelbraai. Veel kleinere pan. Voor ons als tent kampeerders prima. Want er is geen plek in de auto voor iets groters Maar als je bijv. Geb aardappeltjes met wat vlees op de safarichef wilt maken is daar echt weinig plek voor. De diameter van die safari chef is zo’n 30 cm. Terwijl een skottel al snel naar de 50 cm gaat. we gebruiken ook nog wel een extra klein gas pitje. Maar meestal eten we alleen wat vis of vlees van de grill en een salade met stokbrood.