Ervaringen hersteloperatie niche?

Discussie in 'Zwanger worden' gestart door Krv, 28 apr 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Krv

    Krv Fanatiek lid

    26 mei 2017
    4.437
    4.342
    113
    Vrouw
    Na een teleurstellende uitgangsecho vandaag voor een nieuwe cryo terugplaatsing is wederom gesproken over eerst een hersteloperatie aan mijn niche uit te laten voeren voordat we verder kunnen met ivf.

    Ik ben benieuwd of iemand hier ervaring heeft met een hersteloperatie aan een niche.

    Mijn situatie: na mijn keizersnede in 2018 heb ik een niche overgehouden, dit merkte ik voor het eerst bij een terugplaatsing na de keizersnede. M'n baarmoeder ligt naar achteren gekanteld en door het littekenweefsel verloopt een tp altijd moeizaam. Ik heb lang bloedverlies na mijn menstruatie (nu cyclus dag 12, ei van 21,6 mm en nog steeds licht bloedverlies). Tijdens de punctie in december hebben ze de niche uitgebreid bekeken en geconstateerd dat hij toch wel erg ongunstig ligt en groot is. Er zit ook altijd vocht in.

    Vandaag zagen we dat er ook vocht in mijn baarmoeder zit (het was vrij onduidelijk op de echo maar het zit echt tussen de 3 laagjes van het slijmvlies).

    Nu krijg ik aanstaande dinsdag een controle echo en als het vocht niet weg is, gaat de terugplaatsing op woensdag niet door.

    De arts begon weer over een hersteloperatie in Amsterdam. Er is nog weinig bekend over de effecten gaf ze aan, omdat ze nog bezig zijn met de onderzoeken. Het zou dus kunnen dat dit uiteindelijk niet eens gaat helpen.

    Daarbij is er nu natuurlijk ook nog een behoorlijke wachttijd door corona en gaan we over 2 maanden verhuizen waardoor ik dan ruim 2,5 uur moet rijden om in Amsterdam te komen.

    Ik wilde het kort houden maar merk dat het toch een lang verhaal is geworden.

    Heeft iemand van jullie ervaring met een niche hersteloperatie? Hoe lang duurde het voordat je geopereerd kon worden (van intake tot operatie) en hoe heb je de operatie ervaren? En ben je daarna wel succesvol zwanger geworden?

    Hopelijk is hier toch iemand die ervaring heeft, ik kan er erg weinig over vinden.
     
  2. Krv

    Krv Fanatiek lid

    26 mei 2017
    4.437
    4.342
    113
    Vrouw
    @Beheer kan dit topic wellicht verplaatst worden naar 'zwanger worden'?
     
  3. Betsies

    Betsies Fanatiek lid

    21 mrt 2020
    2.229
    3.124
    113
    Vrouw
    Hey @Krv wat heftig dat er weer zoiets tussen komt bij de terugplaatsing, al weet je dat dit er al een tijd is, toch komt een niet zelfgekozen ‘pauze’ nooit gelegen.

    Ik ben niet geopereerd aan een niche maar aan een vormafwijking in de baarmoeder. Dit hebben ze vanuit het ziekenhuis in Leuven gedaan. In België controleren ze namelijk wel direct op niche en afwijkingen en word je daar ook bijna direct voor doorverwezen voor een therapeutische hysteroscopie omdat ze erg positieve ervaringen hebben na deze operaties.
    Zelf ben ik helaas nog niet zwanger maar daar gaan we nu natuurlijk wel voor!
    De operatie vond ik best meevallen, eerste dagen wel pijnlijk maar prima te overkomen :)

    Ik wens je veel succes bij je keuze en hoop dat je wanneer je wil, je voor je verhuizing nog kan!
     
  4. Krv

    Krv Fanatiek lid

    26 mei 2017
    4.437
    4.342
    113
    Vrouw
    Dank voor je lieve bericht en fijn om te lezen dat het je best meegevallen is. Ik hoop dat je ook snel zwanger mag zijn!
     
    Betsies vindt dit leuk.
  5. Krv

    Krv Fanatiek lid

    26 mei 2017
    4.437
    4.342
    113
    Vrouw
  6. Luna86

    Luna86 VIP lid

    11 jan 2009
    13.281
    7.842
    113
    Gelderland
    Er is op Facebook een groep voor vrouwen die een niche hebben.

    ‘Niche of nichezwangerschap’

    daar staat veel info over oa operaties.
     
  7. Lampje007

    Lampje007 Actief lid

    15 jul 2020
    404
    316
    63
    Vrouw
    @Krv
    Er is idd heel weinig over te vinden.. Ik zal even mijn situatie schetsen, ik merk dat een stukje in jouw verhaal overeen komt..

    Spontaan zwanger geworden van onze dochter (na 1 jaar, mijn huidige gyn vond dat ook wel ‘lang’); sectio gekregen owv niet vorderende arbeid en beginnende foetale nood.
    Infectie en hematoomvorming van het litteken inwendig nadien. Enkel medicamenteus behandeld.
    Medio ‘18 beginnende wens voor een 2e (nooit antico gestart trouwens); ergens in sept ‘19 controle bij de gyn owv langdurige spotting na de ms. Daar ook eerste onderzoeken gehad, alles in orde.
    Maart ‘20 start fertiliteit gepland maar helaas toen eerste lockdown. In juni biochemische zw gehad en mocht nadien dadelijk starten met iui. Mijn gevoel in dat centrum zat niet goed, en ben overgeschakeld naar een vd betere centra van de benelux (ook omdat we daar wat volk kennen). Daar was het eigenlijk direct klaar: de niche was eigenlijk te groot, het resterende endometrium was zo dun dat het risico op ruptuur tijdens een zwangerschap te groot was (al ergens vanaf een 15weken). Gezien ze hier geen herstelingrepen doen wegens zo’n specifieke specialiteit, doorverwezen naar een ander zh. Eveneens wachttijd door lockdown 2, maar gelukkig na 2 maanden wachten toch geopereerd in januari ‘21. En idd, 6 maanden verplichte rust.

    Ik baal enorm dat ze dit niet in centrum 1 voldoende ernstig genomen hebben, want stel dat de iui wél gelukt was? Dat + de tijdsverspilling hierdoor. Ze vonden het risico dus niet dusdanig o_O (een uterusruptuur is levensbedreigend!)

    Sorry voor de lange post :roflmao:
     
  8. Lampje007

    Lampje007 Actief lid

    15 jul 2020
    404
    316
    63
    Vrouw
    @Krv
    Om even op jouw vragen te antwoorden:
    Ik kon best snel terecht voor een intake (via via); de ingreep kon dadelijk worden ingepland, had enkel een mri scan nodig voor de operatie. Ik heb dik 2 maanden gewacht owv corona-lockdown tussen intake en operatie.

    Normaal duurt de ingreep een uurtje, en zou je dezelfde dag naar huis kunnen.
    Bij mij duurde deze wel wat langer (3u?) en moest 1 nacht blijven. Dit voornamelijk voor blaascontrole: grootste risico bij deze ingreep is een blaasperforatie, dus krijg je een fijne sonde :confused:
    De pijn viel echt tegen post-op. Je krijgt een vaginale wiek, en man wat deed deze zeer. Ik was zo oncomfortabel, en kreeg niet voldoende pijnstilling naar mijn gevoel. De ochtend na de ingreep verwijderen ze de sonde en de wiek, en de pijn was instant beter! Wel beurs (zoals na de sectio, maar dan zonder het uitwendige litteken), maar na 4-5 dagen was het wel al veel beter. Heb het wel 2w rustig moeten aanzien.
    Edit: ik heb 3 maanden een absoluut hefverbod gekregen, dat is wel even aanpassen. Maar goed, alles voor een goed herstel natuurlijk..!

    Ik heb net mijn controle achter de rug, en een dikke GO gekregen voor ivf/icsi in augustus.

    De spotting is beter, ik merk wel een enorm verschil in mijn ms voor en na de ingreep. Het is totaal anders (intensiteit - hoeveelheid - duur). Dus die niche had echt wel invloed op de structuren daarbinnen. En nu hopen maar dat het vlot mag lukken in de zomer :roflmao:
     
  9. Krv

    Krv Fanatiek lid

    26 mei 2017
    4.437
    4.342
    113
    Vrouw
    @Lampje007 dankjewel voor deze zeer uitgebreide informatie, ik ben je zo dankbaar hiervoor!

    Ik reageer later wat uitgebreider maar ik zie zeker ook overeenkomsten, volgens mij is het iets minder 'erg' bij mij, maar naar aanleiding van jouw verhaal denk ik wel dat ik dit echt door een gespecialiseerd ziekenhuis moet laten checken. Ik neem het in elk geval mee dinsdag! Super bedankt!
     
    Lampje007 vindt dit leuk.
  10. kippie35

    kippie35 Actief lid

    5 mrt 2020
    181
    117
    43
    Vrouw
     
  11. Krv

    Krv Fanatiek lid

    26 mei 2017
    4.437
    4.342
    113
    Vrouw
    @kippie35 ik zie helaas geen reactie van je. In je onderschrift zie ik wel dat je tp niet gelukt is vanwege de niche. Hebben ze het ook geprobeerd met lege blaas en een flexibele katheter of ben je meteen doorverwezen?

    @Lampje007 excuus voor de late reactie!

    Uiteindelijk was het vocht toch verdwenen en is de tp doorgegaan. Het was allemaal erg pijnlijk en lastig te zien, extra arts moest erbij komen.

    Helaas ben ik inmiddels ook alweer ongesteld geworden en hier ben ik wel van geschrokken. Ik ben sowieso wel heftige menstruatie gewend maar op dag 2 had ik het echt heel pittig dit keer. 1,5 uur redde ik niet met de grootste tampons en enorme stolsels. Normaliter gebruik ik een menstruatiecup dus ik weet eigenlijk niet of ik altijd zoveel bloed/stolsels verlies maar ik ben me rot geschrokken. Op 24 mei heb ik weer een uitgangsecho voor een nieuwe tp en ga ik toch maar weer informeren naar de hersteloperatie. Hoe voel jij je nu?
     
  12. Do1981

    Do1981 VIP lid

    9 dec 2016
    5.483
    3.341
    113
    Ik las even mee omdat ik een reactie van je zag. Ik zie dat de tekst van lampje tussen jouw tekst staat, schuin gedrukt
     
    Krv vindt dit leuk.
  13. Krv

    Krv Fanatiek lid

    26 mei 2017
    4.437
    4.342
    113
    Vrouw
    Dankjewel! Niet goed gelezen, ik zie het nu!
     
    Do1981 vindt dit leuk.
  14. Krv

    Krv Fanatiek lid

    26 mei 2017
    4.437
    4.342
    113
    Vrouw
    @kippie35 bij mij lukt het dus alleen met een flexibele binnenkatheter! Exact hetzelfde inderdaad, de andere katheter komt er gewoon écht niet langs, zo pijnlijk. Misschien kunnen ze dat nog eens proberen. En een lege blaas gaat bij mij ook beter, extra arts erbij die de echo kan doen en kan 'bijsturen' (door te zeggen welke kant de andere arts op moet).

    Ik ben trouwens wel 2 keer spontaan en 3 keer na een tp zwanger geraakt na de keizersnede maar wel elke keer miskramen/buitenbaarmoederlijke zwangerschappen.. Ben ook bang dat dat toch aan de niche ligt. Heel veel sterkte ook voor jou!
     
  15. kippie35

    kippie35 Actief lid

    5 mrt 2020
    181
    117
    43
    Vrouw
    Dankjewel voor je reactie. Zie inderdaad ook dat mijn vorige reactie op een hele rare plek stond.
    Ze hebben een flexibele en een rechter 'slangetje' geprobeerd maar niet zeker of dat echt een flexibele binnen catheter was. Ze hebben dus ook met een klem mijn baarmoeder gekanteld....wat deed dat zeer en ben tussendoor nog een keer naar de wc geweest om mijn blaas te legen maar het hielp allemaal niet helaas.
    Morgen heeft mijn eigen ziekenhuis overleg met het Erasmus waar de TP was. Ze bellen me morgen einde middag. Ik ben in de 2.5 jaar dat we bezig zijn nog niet zwanger geweest, anders dan 1 vroege miskraam.
    Ik kan eigenlijk niet geloven dat mijn eigen ziekenhuis de niche helemaal nooit heeft gezien/benoemd. Dat ga ik morgen ook wel meteen zeggen natuurlijk.
     
  16. kippie35

    kippie35 Actief lid

    5 mrt 2020
    181
    117
    43
    Vrouw
    Wat heftig trouwens van jouw miskramen en bbz. Ik heb niet helemaal gelezen wat de precieze beoordeling van jouw niche is geweest.
     
  17. Lampje007

    Lampje007 Actief lid

    15 jul 2020
    404
    316
    63
    Vrouw
    Wat rot om te lezen dat het (alweer) niet gelukt is. Het is natuurlijk niet uit te sluiten of het volledig aan de niche zal liggen.. Als een blijvende zw uitblijft is dit natuurlijk wel een piste om over na te denken. Maarja, die rotte wachttijd van 6 maand is wel ruk o_O

    Ik voel me goed! Merk wel dat mijn cyclus iets van slag is, maar dat verwijt ik aan mijn covid vaccin van eind maart.
    Ik heb echter wel wat koudwatervrees, als in: wil ik nu écht nog eens die ‘lastige’ periode ondergaan? De dochter is nu zo zelfstandig, flink, altijd goed geslapen en gegeten. Net bevriend koppel gezien met kindje van ruim 1 jaar.. wat een handvol :roflmao: Maar neen, ik wil echt een brusje erbij denk ik dan wat later. Alles gaat voorbij :D
    Hoeveel cryo’s heb jij nog over?
     
  18. Krv

    Krv Fanatiek lid

    26 mei 2017
    4.437
    4.342
    113
    Vrouw
    @kippie35 bij mij is de niche eigenlijk altijd wel gezien en benoemd (kliniek en ziekenhuis, door verschillende artsen. Het valt dus wel op en lijkt me ook gek dat je eigen ziekenhuis dit niet zou hebben gezien). Het klinkt inderdaad wel alsof ze er alles aan geprobeerd hebben. Spannend het telefoontje morgenmiddag! Ik ben benieuwd wat eruit komt.

    @Lampje007 heel herkenbaar allemaal! Het leeftijdsverschil is echt wel jammer, het leek me ideaal om 2 kindjes relatief dicht op elkaar te hebben (beetje hetzelfde ritme, dezelfde interesses qua uitjes en speelgoed) maar zeker als we voor de operatie gaan, zal er minstens 4 jaar tussen zitten. Gek dat m'n zoon al naar de basisschool gaat en je dan nog een baby'tje hebt. Maar ik wil het inderdaad ook heel graag haha, dus heb het er zeker wel voor over. Ik zou dolblij zijn als het nog eens mag lukken maar tegelijkertijd ben ik ook enorm dankbaar voor 1 kindje, dat is al meer dan waar ik 4 jaar geleden over durfde te dromen en ook met z'n drietjes zullen we gelukkig zijn.

    Ik heb nog 3 cryo's over, hopelijk zit ons baby'tje ertussen.
     
  19. kippie35

    kippie35 Actief lid

    5 mrt 2020
    181
    117
    43
    Vrouw
    Ik heb overmorgen een hysteroscopie in het Erasmus waarbij ze proberen de niche in beeld te brengen. Vrijdag krijg ik dan telefonisch een plan van aanpak te horen. Ben heel zenuwachtig.

    Het leeftijdsverschil wat jij en @Lampje007 bespreken is voor mij ook heel herkenbaar. Onze dochter wordt over een paar weekjes 5 dus het leeftijdsverschil wordt inmiddels echt heel erg groot. Helemaal nu ik weet dat we, als die niche eerder gezien was, misschien wel eerlijkere kansen hadden gehad.

    Ik duim voor jullie 3 cryo's!
     
  20. Krv

    Krv Fanatiek lid

    26 mei 2017
    4.437
    4.342
    113
    Vrouw
    Oh wat spannend zeg! Ik snap dat je zenuwachtig bent! Ik ga voor je duimen en hopen dat je een fijn plan krijgt vrijdag ❤️
     

Deel Deze Pagina