Januari ‘20 mama’s - deel 2!

Discussie in 'De mama's' gestart door RM1996, 16 jul 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Loveischocola

    Loveischocola VIP lid

    11 jan 2019
    11.853
    12.332
    113
    Vrouw
    Heeft ie veel zuigbehoefte? H wel die vind vaak heerlijk na de borst nog op de speen te sabbelen word ie lekker rustig van. En andere keren hoeft ie hem niet.
     
  2. RM1996

    RM1996 Fanatiek lid

    15 feb 2019
    2.035
    2.386
    113
    Vrouw
    Jaa op ‘t begin, dit had Noud ook. Was op t begin ook te stillen met de speen maar de laatste 1.5week is hij echt onrustig, op handjes sabelen, zodra je je hand op zn wang legt draait hij zn hoofd direct naar je hand. Echte hongersignalen :(
    Nu met de flesvoeding veel rustiger en meer content ook geen hongersignalen na ‘t drinken
    Hoe gaat het met jullie? :D
     
  3. Loveischocola

    Loveischocola VIP lid

    11 jan 2019
    11.853
    12.332
    113
    Vrouw
    @Loveischocola Fijn dat nu beter is!
    Hier ook graag sabelen op knuisje en duim/speen ect.. ook als hij tevreden is haha!

    Hier gaat het verder goed allemaal.. zitten in sprongetje nu. Meer huilen ontroostbaar ect
     
    RM1996 vindt dit leuk.
  4. RM1996

    RM1996 Fanatiek lid

    15 feb 2019
    2.035
    2.386
    113
    Vrouw
    Jaa speentje heeft hij wel nog bied ook wat rust, alleen als die handjes gaan maaien :rolleyes::roflmao:
    Gelukkig gaat alles goed op t sprongetje, vermoeiend..
    hier zijn de krampjes bleh, gewoon bleh :(
     
  5. Lalaatje90

    Lalaatje90 VIP lid

    15 jan 2014
    5.777
    2.874
    113
    Friesland
    Ja gaat nu goed hoor. Kwam echt door de kiezen. Wat een ellende!
    Nu het volgende probleem: slapen! ik las dat jullie ook vaak ‘s nachts eruit moeten toch? Hebben jullie nog iets gedaan met een slaapcoach?
    Overdag is zelfs een ramp met zelfstandig slapen. Misschien ook verlatingsangst ofzo.
     
  6. RM1996

    RM1996 Fanatiek lid

    15 feb 2019
    2.035
    2.386
    113
    Vrouw
    Hey meiden!
    Hoe gaat het met jullie? ☺️
     
    PippiMoustache vindt dit leuk.
  7. GroeneBomen

    GroeneBomen VIP lid

    7 mei 2019
    22.509
    26.043
    113
    Vrouw
    Spoelen hebben we verminderd, maar als we spoelen is het drama helaas. Maar... eetlust is weer aardig goed bij hem. Goddank daardoor ook minder borstvoeding, ik geef nu 1x na t ontbijt, 1x voor ochtenddut, 1x middagdut en voor t slapen gaan + nacht. Al zoveel beter dan 7 a 8 keer: ik voelde mij gevangen daardoor.

    Ik hoop ook dat mijn cyclus opstart. Heb regelmatig een paar dagen echt last: lage buikpijn, lage rugpijn, vet haar, migraine en dan komt er niets.

    F loopt eindelijk :D loopt regelmatig paar meter nu echter elkaar. Waggelt erover haha, buik vooruit, rug hol :p

    En mwt jullie?
     
    RM1996 en PippiMoustache vinden dit leuk.
  8. PippiMoustache

    PippiMoustache Fanatiek lid

    16 jul 2018
    1.758
    1.688
    113
    Vrouw
    Hier gaat het prima. Naar de kno-arts geweest en Cato heeft inderdaad een te grote neusamandel. Daardoor snurken en vermoedelijk ook het slechte slapen. We moeten nu een maand met zoutoplossing druppelen, kijken of dat wat doet. Een operatie wil ik liefst vermijden. Weet niet of het aan de neusdruppels ligt, maar ze heeft nu afgelopen 2 dagen doorgeslapen :thumup:
    Hoe gaat het met jou en je jongens @RM1996?
     
    RM1996 vindt dit leuk.
  9. GroeneBomen

    GroeneBomen VIP lid

    7 mei 2019
    22.509
    26.043
    113
    Vrouw
    @PippiMoustache zou toch geweldig zijn als dit gewoon dé oplossing is! Ik hoop het!


    Ik geef overigens zelf niet de nachtvoeding meer, was er zat van. Ik kolf voor de nacht en schuif t door. Flesvoeding is geen succes, zelfs gemengd niet grr. Mijn borsten zijn er eindelijk aan gewend dat ze niet lopen te roepen in de nacht. Alleen met opstaan is t heftig haha. Ik hoop ook dat dit t zetje is voor t cyclus. Ben zo bang om al in de overgang te raken.
     
    RM1996 vindt dit leuk.
  10. LaQueen

    LaQueen Fanatiek lid

    4 mei 2014
    4.114
    4.956
    113
    Vrouw
    D
    M
    Hi lieve dames, ik zie dat ik echt alweer lang niet ben geweest. Ik merk, nu M. geen echte baby meer is en we voor onszelf hebben besloten dat we tevreden zijn met 2 kinderen, ik ook minder behoefte heb om hier te kijken. Heel af en toe gluur ik nog even, maar dat is nu denk ik eind maart voor het laatst geweest.

    Ik zie dat er inmiddels weer een baby bij is en dat hij ook alweer een maand oud is! Gefeliciteerd @RM1996 :D

    En @GroeneBomen super naar dat jullie gewoon continu in een medisch traject bezig zijn en dat je zelf ook weer ziek bent. :(

    Hier gaat het wel z'n gangetje, M. rent erover, is een boefje met rennen/staan op de bank, hartverzakkingen krijgen we ervan. Hij is ook al een keer op z'n hoofd gevallen, maar no way dat meneer er iets van leert.:o: Hij heeft net een longontsteking achter de rug, maar nu weer een vrolijk kind gelukkig.:thumup: Hij brabbelt hele verhalen, af en toe met een herkenbaar woordje. Ik denk dat hij ongeveer een stuk of 12 woordjes kent nu, maar kan ook heel goed duidelijk maken wat hij wel/niet wil door lichaamstaal. Onze oudste is over 3 maanden alweer 5, pffff. Maar stiekem vind ik het wel fijn dat de jongste nu ook wat meer kan, ik voel me daardoor toch net weer wat vrijer.

    Verder doen man en oudste kind het eigenlijk fantastisch, ondanks dat we m'n schoonvader 2 maanden geleden zijn kwijtgeraakt. Helaas gaat m'n opa nu ook niet goed, moet wel zeggen dat dit er extra inhakt, omdat je nog maar kort geleden ook al een dierbare bent verloren. Hij is 82, dus wat dat betreft ligt het in de lijn der verwachtingen, maar toch. Nog 9 weken werken, er komt straks weer een drukke periode aan op het werk en dan even weer 5 weken rust. Hopelijk dan ook de ruimte om daadwerkelijk te rouwen. We functioneren prima hoor, maar ik merk dat ik toch wat minder goed tegen alle drukte kan nu en juist dankzij corona gaat alles in het onderwijs telkens weer anders en als je denkt dat je het onder controle hebt dan zijn er toch weer situaties die weer flexibiliteit vergen. Hopelijk volgend schooljaar weer allemaal wat minder streng, weer richting het normalere leven en hopelijk ook een minder beladen jaar wat privésferen betreft.
     
    RM1996 vindt dit leuk.
  11. RM1996

    RM1996 Fanatiek lid

    15 feb 2019
    2.035
    2.386
    113
    Vrouw
    @GroeneBomen wat fijn dat hij beter eet! Komt hij nu ook meer in gewicht bij?
    Goed ook om de nachtvoeding niet zelf meer te doen, geeft denk ik ook meer rust.
    En hij loopt wat goed! Nu is niets meer veilig haha!!

    @PippiMoustache en slaapt ze nogsteeds door? Hopelijk met de spray indd dé oplossing!

    @LaQueen wat leuk dat je nog iets schrijft! En wat gaat M ook al snel, heerlijk dat gebrabbel en gewandel! Maar jezus wat hebben jullie een tijd achter de rug maar ook nu met je opa, wat onwijs pittig, ondanks dat het in de lijn der verwachting ligt blijft het lastig want het is en blijft je opa :(

    bij ons gaat het goed! Noud gaat als een wervelwind door het huis, rent rond en spookt vanalles uit. Heeft nog net niet altijd de ondeugd in zn ogen staan haha!
    Hij praat ook al redelijk wat woordjes en vind het erg leuk om ons na te praten. Het is lekker dat hij dingen nu ook goed begrijpt als we iets vragen, als hij zn oren dan ook gebruikt :p
    Het slapen is nu wel een dingetje, valt de laatste dagen moeizaam in slaap (regressie) en wordt snachts wakker, vanwege Tijn kunnen we de slaap wel gebruiken dus pakken ‘m bij ons in bed. Dan slaapt hij ook meteen weer in ipv dat we naast ‘m gaan zitten tot hij in slaap valt. Onze rust is nu ook voornaam en alle uurtjes die we mee kunnen pikken doen we, dan maar met Noud erbij :oops:
    Tijn doet het ook goed, 5 weken vandaag! Wel veel last van krampjes, maandag eens naar de osteopaat om te zien of zij iets kunnen betekenen en of er blokkades zijn tgv de snelle pittige bevalling. Hij lijkt ook erg veel op Noud maar dan rustiger (voor zolang:roflmao:)
    De middagdiensten zijn pittig door spitsuur met eten en naar bed brengen maar we overleven het, moet soms leren los laten :$
    Al met al ben ik erg gelukkig met de jongens en ben ik ook erg benieuwd hoe ze het samen zullen doen als Tijn de leeftijd van Noud heeft :roflmao::o:
     
    mimi1988 en PippiMoustache vinden dit leuk.
  12. Loveischocola

    Loveischocola VIP lid

    11 jan 2019
    11.853
    12.332
    113
    Vrouw
    @RM1996 Hier heeft de osteopaat geholpen ben 2x geweest. Borstvoeding gaat wel zoals het hoort met aanhappen. En merk dat ie minder blokkades in nek/rug heeft!
     
    RM1996 vindt dit leuk.
  13. Dame09

    Dame09 Fanatiek lid

    6 mrt 2019
    3.571
    5.519
    113
    Vrouw
    @nadine001 hoe gaat het bij jou? Gaat de zwangerschap goed? En hoe reageert Z. op de komende veranderingen, of is er nog weinig besef? :)

    En bij de rest? Hier gaat alles z'n gangetje, weinig bijzonderheden. Prima eigenlijk zo.
     
  14. nadine001

    nadine001 Fanatiek lid

    10 apr 2014
    1.794
    2.226
    113
    Vrouw
    noord holland
    Lief dat je het vraagt! Gaat wel goed! Wel veel meer last van mn bekken deze zwangerschap. En tis allemaal wat zwaarder omdat Z er nu ook is natuurlijk:roflmao:.

    Verder is er nul besef volgens mij:p als ik zeg baby, aait ze der eigen buik.. Tsja komt vast goed:roflmao:

    Voor de rest gaat het wel zn gangetje. Z doet alleen sinds kort onwijs moeilijk met avond eten. Wilt alleen eten wat ze lekker vind. De rest krijg ik er niet in. Of wel erin maar dan slikt ze niks door. Mega frustrerend wel. Ze gaat dus vaak met lege maag naar bed. Maar lees overal dat ze vanzelf gaan eten als ze honger hebben..

    Ook loopt ze nog niet los, wat haar weer een beetje frustreert volgens mij:roflmao:. Heb wel het idee dat ze het kan maar niet durft.. Kan eigenlijk niet wachten tot ze gaat lopen scheelt mij zoveel tillen:p

    Hoe gaat het bij jullie?
    Meer kindjes die nog niet los lopen?
     
  15. Dame09

    Dame09 Fanatiek lid

    6 mrt 2019
    3.571
    5.519
    113
    Vrouw
    Fijn om te horen dat de zwangerschap goed gaat, kan me voorstellen dat het momenteel wel zwaarder is dan de eerste zwangerschap... Zeker met die kleine die je om je heen hebt.

    W. loopt ook nog niet los. Althans, hij doet kleine stukjes en laat zich dan weer dramatisch op de grond vallen :roflmao: om direct weer op te staan en verder te blijven proberen. Haha...
     
  16. Seffie

    Seffie Fanatiek lid

    17 apr 2019
    2.190
    2.523
    113
    Vrouw
    Dames hoe gaat het hier? :D
    Hier goed. Het sprongetje is vooral zichtbaar in de drambuien.. hij loopt al een tijdje en rent al bijna haha.
     
  17. GroeneBomen

    GroeneBomen VIP lid

    7 mei 2019
    22.509
    26.043
    113
    Vrouw
    Haha hoppa actie dus :p goed voor je eigen conditie als ze gaan rennen haha

    Hier een standaard driftkikker. Als in: gewoon op de grond gaan liggen brullen omdat hij van mij niet mocht sabbelen op een kleine steen. 1,5 uur dinsdag gezeten bij de huisarts met hem, zonder buggy. Mijn hemel wat een ramp, ik was gesloopt haha
    Hij had buikgriep, hij bleef maar spugen en dan moet wel eerst worden uitgesloten dat hij geen darmafsluiting heeft. Kreeg ook gelijk medicatie tegen misselijkheid. Gelukkig maar buikgriep, ik heb t nu helaas.


    Maar goed, kind is enorm temperamentvol. Die gaat gegarandeerd dramatisch doen in de supermarkt later :p was bij de apotheek al toen hij dook op een stelling omdat hij even uit mijn handen glipte.

    Eten is helaas vooral vloeibare dieetvoeding. Blijft best een zorgenkindje :(
     
  18. Minttu

    Minttu Actief lid

    8 mei 2019
    281
    451
    63
    Vrouw
    Leuven, België
    Oh, ik ben hier al maaaaanden niet meer komen kijken op deze pagina. Wij zijn best dicht bijbelkazr uitgerekend voor ons 2de ukkie. Ik denkndat ik 2 weekjes voor loop op jou. Ik volg het begin aug groepje via WhatsApp nu

    L. stapt nog niet los. Wel al enkele stapjes maar hij is erg onzelfzeker. Hij is hypermobiel en hypotoon dus het is wel normaal dat het wat langer duurt.
    Hij verstaat al redelijk wat maar spreekt zelf nog maar een 5tal woordjes en enkele zelf verzonnen onverstaanbare dingen, dat wel.
    L is veeeeeel ziek geweest de laatste maanden. We hebben ook al een heel traject bij de kinderarts achter de rug voor zijn darmen. Ik hoop dat hij nu met de zomer wat minder ziek zal worden.
     
  19. Dame09

    Dame09 Fanatiek lid

    6 mrt 2019
    3.571
    5.519
    113
    Vrouw
    Ochnee, wat vervelend dat L. zoveel ziek is geweest de afgelopen maanden @Minttu. Is er nog wat uit gekomen bij de kinderarts?

    Hoe verloopt je zwangerschap tot nu toe? Je bent gewoon al bijna zover :eek: tijd vliegt...
     
  20. Minttu

    Minttu Actief lid

    8 mei 2019
    281
    451
    63
    Vrouw
    Leuven, België
    We hebben antibiotica geprobeerd voor zijn maag en darmen en dat heeft tijdelijk geholpen. Op 11/08 gaan we dus opnieuw naar de kinderarts want dit sleept nu al meer dan een half jaar aan. Ik hoop dat we na al onze bezoekjes eindelijk eens een doorverwijzing krijgen naar een specialist of zo.

    De zwangerschap loopt goed. Nog een paar dagen en L is grote broer :)
     
    RM1996 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina