Het leven na vaccinaties

Discussie in 'Corona forum' gestart door julia80, 10 mei 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Dubbelgeluk

    Dubbelgeluk VIP lid

    18 mei 2013
    11.588
    10.484
    113
    Deze zin raakt mij. Als we daar niet op hadden hoeven wachten, hadden we het hele jaar ons niet aan de maatregelen hoeven houden.

    Ik ga er niet vanuit dat iemand niet meer ziek kan worden na een vaccinatie, maar ergens moet je een risico gaan accepteren. Ik wacht dus wel tot mijn ouders 2 vaccinaties hebben gekregen, het zijn beide risicopatienten en ik hoop ze nog in relatief goede gezondheid heel oud te zien worden, maar ik ben niet zielig hoor.

    Overigens ken ik niemand die zich niet laat vaccineren, dus we verkeren ons waarschijnlijk in andere kringen.
     
    Mamafiets, jannanas, Vero0504 en 7 anderen vinden dit leuk.
  2. GroeneBomen

    GroeneBomen VIP lid

    7 mei 2019
    22.529
    26.079
    113
    Vrouw
    Je hoeft mij niet zielig te vinden. Als ik dood ben kan ik ook niet knuffelen. Maar goddank in mijn krijg is iedereen pro vaccinatie en pro regels, geem discussies, geen gedoe verder. Minder ziek worde is voor mij al verschil tussen leven en mogelijk zelfs dood. Dus ik wacht wel tot iig mijn naasten ook beter beschermd zijn en nog mooier: de vaccinatiegraad hoog is zodat het virus zich minder rap verspreid en om te overleven muteert in een mildere variant. Lijkt mij ideaal. Ik leef niet in angst, maar ik ben wel realistisch genoeg om te weten dat dit virus voor mij nu heel gevaarlijk is. Te gevaarlijk.
     
    jannanas, Josien, Mamafiets en 6 anderen vinden dit leuk.
  3. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Je hoeft met mij en mijn naasten geen medelijden te hebben hoor. Ik heb mijn (schoon-)ouders al een jaar niet meer geknuffeld of gezoend of naast ze op een bank gezeten. En toch zijn we nog steeds gewoon heel gelukkige mensen met een prima leven. Natuurlijk is het fijn als het straks weer wel kan. Maar voor nu weten we waar we het voor doen. Het is fijn dat we elkaar kunnen zien en kletsen dan net zo gezellig met elkaar als 'vroeger' toen we bij het binnenkomen en weggaan nog een knuffel en een kus gaven.

    Wij hebben wel de afspraak dat als iedereen gevaccineerd is, dat wij dan onderling weer terug gaan naar 'normaal'. Je kunt nog steeds besmet reken met corona, maar de kans is kleiner. En de kans dat je echt ernstig ziek wordt, is dan nihil. ALS je toch besmet wordt, ben je hoogstwaarschijnlijk ook nog eens minder besmettelijk voor anderen. Dus als beide partijen ingeënt zijn, is de kans dat iemand corona heeft EN het ook nog eens aan de ander doorgeeft, echt wel flink geslonken. Mocht het toch zo zijn dat het gebeurt, is het verloop een stuk milder. Ik hoop alleen dat er ook nog duidelijkheid komt over vaccinatie en de kans op long-covid. Ik duim dat de kans daarop dan ook een stuk kleiner is! Maar dat zal de tijd moeten leren.
     
    Baukje1985, Josien, Neuzeke en 7 anderen vinden dit leuk.
  4. Spectre

    Spectre VIP lid

    5 nov 2015
    17.977
    17.014
    113
    Vrouw
    Wij zijn ook niet heel knuffelig haha, maar gewoon meer bij een verjaardag vind ik het toch fijn om even mijn vader of moeder te omhelzen.
    Dat handen geven en 3 zoenen bij verjaardagen van bijv ooms/tantes mis ik ook echt niet :D
     
    Athina vindt dit leuk.
  5. GroeneBomen

    GroeneBomen VIP lid

    7 mei 2019
    22.529
    26.079
    113
    Vrouw
    Nog erger...de hele kring bij langs gaan met kus kus 'gefeliciteerd met'
    Of mensen die vreselijk verkouden zijn, de longen uit t lijf hoesten en snot in t rond laten vliegen doordat ze zo vrij hoesten en niezen en je 2 dagen later denkt... verrek... nu ben ik ook verkouden!

    Zitten voordelen aan haha
     
    Saartje33, puzzelstukje, Sado en 2 anderen vinden dit leuk.
  6. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    17.800
    14.143
    113
    Nou, wat denk je van op je werk? Ik ben sowieso niet van t zoenen. Met een grote verjaardag (waar ik ook niet blij van wordt) roep ik ook "gefeliciteerd allemaaaaaal" en alleen de jarige. Behalve mn schoonzusje, die houdt er gelukkig ook niet van. :roflmao:

    Maar een knuffel van mama (of voor mama) daar kan je nooit genoeg van krijgen :thumup:. 3 weken na dr tweede vaccinatie...hij staat al op de kalender :roflmao:

    Chaaaaaaaarge! :D
     
    bulakgirl en puzzelstukje vinden dit leuk.
  7. Mapje

    Mapje Niet meer actief

    Ik ben sowieso absoluut niet knuffelig dus misschien dat het ook minder boeit voor mij. Maar mijn beste vriendinnen en ouders 3 kussen geven met verjaardagen of als we ze weer zien of als bedankje mis ik wel. Beetje kaal zo. Of gewoon dichtbij vriendinnen zijn want we zitten wel altijd dichtbij elkaar.

    Maar die kussen op m’n werk of zo’n rondje op verjaardagen hoef ik niet meer hoor :roflmao:
     
    Athina vindt dit leuk.
  8. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    19.954
    8.765
    113
    Ik knuffel ook nog niet met mijn schoonouders of mijn moeder. Nog even en dan zijn ze allemaal voor de tweede keer gevaccineerd. We hebben al zo lang gewacht dus dat kan nog wel heel even.

    We gaan het wel redden.:)
     
    Athina en Neuzeke vinden dit leuk.
  9. Biny

    Biny VIP lid

    10 feb 2011
    17.500
    5.591
    113
    Vrouw
    Oh wat vind ik het heerlijk dat je zegt dat Corona de nieuwe griep is....
    het gaat idd gewoon niet meer weg...

    met de griep waren we toch ook allemaal niet zo spastisch....
     
    Dreamz3, Roebus, Cin85 en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  10. Cin85

    Cin85 VIP lid

    12 jan 2010
    11.875
    13.041
    113
    Vrouw
    Dan denk ik dat jij een medische aandoening hebt? Want dan begrijp ik je wel.
    Hoe doe je dat dan trouwens met een griepepidemie? Want het lijkt mij dat influenza dan ook levensbedreigend voor je kan zijn?
     
  11. Cin85

    Cin85 VIP lid

    12 jan 2010
    11.875
    13.041
    113
    Vrouw
    Amen!

    Exact mijn idee. Ik laat mijn leven dus ook niet leiden door angst, maar leef liever het leven.
    Heb helaas al te vaak meegemaakt dat het leven in 1 keer afgelopen kan zijn (gisteren weer een vriend overleden waar ik door die #@$%☆ corona niet naar toe kom gaan).
     
    Dreamz3 en Biny vinden dit leuk.
  12. GroeneBomen

    GroeneBomen VIP lid

    7 mei 2019
    22.529
    26.079
    113
    Vrouw
    Ja :)

    En idd griep is ook groot risico. Dus ik neem al vanaf mini ik de griepprik en dat geeft mij iig iets bescherming, hebben mensen flinke klachten dan blijf ik uit de buurt/niet in huis/op visite, extra vaak handen wassen en deurklinken extra afnemen. Voordeel is wel dat ik al vaker de griep heb gehad en mijn lichaam de influenza wat kan herkennen. Neemt niet weg dat ik gerust 3 maanden ziek ben. Met met 1 verkoudheid al 5 weken net onder de pannen geweest...

    Mijn directe omgeving weet dat ik kwestbaar ben. Zelfs mijn moeder zei al: ik zou al corona vaccin nemen om jou te beschermen.

    Pre corona was er ook al contact als iemand bv erg verkouden was en op bezoek wou komen. Ik ben heel recent 5 weken flink ziek geweest door een hele milde verkoudheid die oversloeg naar mijn longen.

    Ik leef mijn leven, heb eigenlijk geen angst (oke wel even bij een flinke coronauitbraak op school zoon....) maar ben mij bewust van het risico dat ik wel loop. En dat was al voor corona zo met influenza.
     
    Mamafiets vindt dit leuk.
  13. Cin85

    Cin85 VIP lid

    12 jan 2010
    11.875
    13.041
    113
    Vrouw
    Logisch, dat als ziek zijn zo'n groot risico voor jou vormt, dat zowel jij als je omgeving daar rekening mee houden.
    Maar eigenlijk doe je nu met corona dus ook niet anders dan met griep of een heersende verkoudheid toch?

    En wat je zegt over je leven leven zonder angst, maar je wel bewust zijn van de risico's, dat herken ik (als chronisch zieke) inderdaad maar al te goed. Dat is wat mij betreft de juist instelling. En uiteraard zijn die risico's voor iedereen weer anders, maar gelukkig weet je die zelf zodat je er rekening mee kan houden.
     
  14. humptydumpty

    humptydumpty Fanatiek lid

    9 apr 2014
    3.637
    1.193
    113
    Waar ik woon hebben heel veel mensen al 2 vaccinaties gehad (VS) en het normale leven komt (op mondkapjes na) echt weer op gang :). Er zijn weer verjaardagsfeestjes, we gaan uiteten, we gaan op vakantie, we huggen als ontmoeting of geven handjes. En ik moet zeggen, het voelt heeeeeeerlijk!!! Dus halen die vaccinaties! Uiteindelijk als genoeg mensen volledig zijn gevaccineerd is er geen echte reden om voorzichtig te doen!
     
  15. Mamafiets

    Mamafiets VIP lid

    22 apr 2019
    14.776
    25.852
    113
    Vrouw
    Maar begrijp jij ook dat het risico met corona zoveel groter is dan met influenza?
    Influenza hebben we al een zekere weerstand tegen opgebouwd, en de zwakkeren krijgen jaarlijks een prik. Daarmee houden we het risico binnen de perken en kunnen we normasl doorleven.
    Waarbij sommige mensen extra voorzichtig moeten zijn omdat het gevolg voor hun zoveel heftiger is.

    Bij corona hebben die weerstand nog niet. En dat is de reden dat we zoveel mogelijk mensen gevaccineerd willen hebben. Volledig weg zal het niet gaan. Maar wel binnen de perken. Net zoals met influenza.
    Moeten we wel voor vaccineren. Of wachten tot iedereen het een keer gehad heeft. Liever het eerste. Daar zijn we supergoed mee op weg.

    Feestjes ga ik nog niet heen (ken ook niemand die feestjes geeft of mij uitnodigt :roflmao:) ook nog niet naar kantoor.
    Maar na mijn tweede prik ga ik die dingen wel weer doen. Net als knuffelen en zoenen van mensen die ik wil knuffelen of zoenen (en wederzijds). Tot die tijd houd ik afstand. En wanneer ik hem heb denk ik dat de vaccinatie graad al best hoog is :D en de cijfers hopelijk heel laag.
     
    Suzy85, Martini en Elsss vinden dit leuk.
  16. Cin85

    Cin85 VIP lid

    12 jan 2010
    11.875
    13.041
    113
    Vrouw
    Elk jaar is er een ander soort influenza en de griepprik is letterlijk elk jaar een gok. In het verleden deed men 3 soorten virussen in de griepprik in hoop dat het virus wat dat komende jaar voor een griepepidemie zou zorgen erbij zat, sinds vorig jaar gooit men 4 soorten virussen in de griepprik. Overigens hebben de landen om ons heen al jaren 4 soorten virussen in de griepprik zitten.
    In de winter van 2017/2018 had men mis gegokt, dus het gevolg was overvolle ziekenhuizen, uitgestelde operaties, uitgestelde reguliere zorg en code zwart. Oftewel het zelfde beeld als met corona het geval is. Denk trouwens maar niet dat er na de winter van 17/18 geïnvesteerd is in extra zorg, hier heeft men in de tussentijd alleen maar verder op bezuinigd. :|

    Maar een hoop mensen denken vaak griep te hebben, echter is een griepje waarbij je een paar dagen niet lekker bent, vaak officieel een verkoudheid. Met echte griep, ook wel influenza genoemd, kom je minimaal een week je bed niet uit. Vaak zelfs zo'n 2 tot 3 weken niet. Daarna heb je ook nog een aantal weken nodig om te herstellen. Mits je in de tussentijd niet nog door de influenza een vitale longontsteking te pakken hebt, en deze door gebrek aan weerstand is over gegaan op een bacteriële longontsteking. Tel er dan maar gerust een paar maanden hersteltijd bij op.
    Dus nee, helaas gaat de vlieger dat we wel weerstand zouden hebben tegen influenza niet op, aangezien dat dus jaarlijks een andere stam is.

    Ondanks het feit dat mijn kringen, en ik zelf, totaal anders over corona en de maatregelen denken dan jij, heb ik ook nog geen feestjes gehad. Ben overigens wel toe aan een goed feest!
    Wel knuffelen en zoenen wij elkaar al die tijd gewoon. Als iemand verkouden is of andere vage klachten heeft, dan wordt dit uiteraard van te voren aangegeven en hierin vertrouwen wij elkaar volkomen.
     
  17. Mamafiets

    Mamafiets VIP lid

    22 apr 2019
    14.776
    25.852
    113
    Vrouw
    Ja hoor. Griepseizoen van 2018 (lichtgroene lijn) was bijna hetzelfde als corona 2020 (donkerblauwe lijn). :|
    Screenshot_20210513-001854_Chrome.jpg
    Mocht je je afvragen waarom de lichtblauwe lijn van 2021 daalt. Ik vermoed dat dat iets te maken heeft met vaccineren.

    En je hoeft echt niet nog een keer uit te leggen dat de echte influenza veel erger is dan verkoudheid. Dat weten we intussen wel. Gaat zich erom dat jij blijkbaar nog steeds niet inziet dat covid zoveel meer en zo langduriger een te hoge belasting geeft op de zorg.

    Interessante uitleg ook over de griepprik. Maar waar het om draait is dat we die ieder jaar wel opnieuw hebben. En dat deze "goed genoeg" werkt. Daar hoef ik de technische details niet over te weten verder.
     
    Trirani en Elsss vinden dit leuk.
  18. GroeneBomen

    GroeneBomen VIP lid

    7 mei 2019
    22.529
    26.079
    113
    Vrouw
    #38 GroeneBomen, 12 mei 2021
    Laatst bewerkt: 12 mei 2021
    Doordat er in mijn omgeving weinig geveld zijn geweest door corona zijn de antistoffen er niet dus zolang mijn kring niet gevaccineerd is ben ik wel echt veel voorzichtiger dan met influenza. Ik ben geen kluizenaar hoor, ik ga echt wel op bezoek en heb mensen thuis maar ga niet direct naast ze zitten op de bank bv. 1 vriend wil altijd graag een hand geven, prima: maar ik was mijn handen daarna direct. En hoewel verkoudheden mij ook al uit t veld slaan, vind ik het wel belangrijk om antistoffen op te bouwen. Echter is t nu wel heel erg met mij,dus nu vermijd ik ook verkouden mensen ook al zijn ze negatief getest. Maar dat is meer omdat ik niet weer weken ziek wil zijn met zware kuren... dat staat dus wel los van corona. Dat deed ik voor corona ook als ik te zwak in weerstand zat idd. Mijn schoonouders zie ik voorlopig ook niet, rest van t gezin ook niet. School is al risico genoeg ;) dat had ik wel minder pre corona. Maar ja, ik heb 0 antistoffen tegen corona dus dat is niet gek. Heb wel lang getwijfeld of ik zoon naar school zou laten gaan: zijn welzijn vs risico voor mijn welzijn. Helemaal na die corona uitbraak daar pfff. Want covid is geen influenza immers. Daarvoor hebben te weinig mensen nog antistoffen

    is wel fijn dat ooms en tantes, ouders en schoonouders minimaal 1 prik hebben gehad al en ik zaterdag mag voor de eerste. Mijn 50+ zus en broer zullen ook niet lang hoeven te wachten. Helaas mijn man wel nog ff geduld. Maar dan ben ik iig al voorzien van prik 2 en is het wel makkelijker. Ook voor hun, familie kijkt uit naar mijn vaccinatie haha
     
  19. Cin85

    Cin85 VIP lid

    12 jan 2010
    11.875
    13.041
    113
    Vrouw
    Je hoort mij nergens zeggen dat de vaccinatie tegen corona totaal geen zin heeft? Maar buiten de vaccinatie daalt deze lijn ook door het weer. Zo zal hij eind september/ begin oktober weer stijgen helaas.
    Daarbij geef ik ook aan dat ze in de tussentijd dus niets geleerd hebben en dus alleen maar meer bezuinigd hebben in de zorg. Wat mij betreft mag er een grote zak met geld naar de zorg, en dan ook echt de zorg, niet de manager van de managers etc. Meer geld naar goede apparatuur, hogere salarissen zodat het vak aantrekkelijker wordt.
    Want nu is het corona en over 10 jaar komt het volgende virus om de hoek kijken. Daar hadden ze dus al jaren geleden op moeten anticiperen en dat is niet gebeurd. Met de politiek zoals deze nu is, verwacht ik ook geen verbetering helaas. Alhoewel ik hoop dat ik het fout heb.
    Maar ik denk niet dat jij enig idee hebt hoe het met de zorg gesteld was in de bewuste winter? Dat is aan een hoop mensen voorbij gegaan, en gelukkig maar. En dan te bedenken dat men toen dus wel gevaccineerd was, in tegenstelling tot nu met corona...

    Met de technische details probeer ik dus aan te geven, hoe en waarom dat dus soms fout gaat.
     
    Liliane92 vindt dit leuk.
  20. Cin85

    Cin85 VIP lid

    12 jan 2010
    11.875
    13.041
    113
    Vrouw
    Logisch dat jullie er naar uitkijken! Zal dan toch letterlijk wat verlichting geven.
    Ik duim voor je dat er op school ook geen uitbraak komt, en dat jij op de dag van je vaccinatie ook geen gekke dingen hebt zodat ze die prik er gewoon kunnen injassen.
    Lijkt mij wel lastig om elk virus op te pakken en de sjaak te zijn, alhoewel irritant misschien een beter woord is?

    En ondanks dat ik zelf mijn bedenkingen heb over de vaccinatie (niet over de werking, maar over de inhoud en de effecten daarvan, en de lange termijneffecten. Ik geloof niet dat er een chip inzit of wat je tegenwoordig allemaal nog meer hoort.) begrijp ik echt wel dat jij in jouw positie er juist naar toe leeft. Waarschijnlijk had ik dat ook gedaan als ik in jouw schoenen had gestaan.

    Ik hoop trouwens dat je ook niet ziek wordt door de vaccinatie, dat is een vaak voorkomende bijwerking, maar ik denk dat jij die misschien ook net iets minder goed kan gebruiken dan iemand anders.
     

Deel Deze Pagina