Cadeautjes Corona verjaardag

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door joyce29, 12 mei 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. joyce29

    joyce29 Lid

    8 jan 2012
    84
    36
    18
    Vrouw
    Noord Holland
    Hi,

    Ons dochtertje wordt over een paar weken 5 jaar oud en door de Corona kunnen we haar verjaardag natuurlijk niet groots vieren.

    Nu had ik het idee om haar wat meer cadeautjes van ons te geven, omdat ze doordat er bijna niemand op haar verjaardag komt natuurlijk een heel stuk minder cadeaus krijgt. Ik zat te denken om max 150 euro aan cadeaus uit te geven en dan één groot cadeau (een barbiecamper) en meerdere kleine cadeautjes.

    Is dat gek of wel een goed idee, ik wil niet dat ze scheef aangekeken wordt door andere kinderen. Ze is namelijk enigst kind en de ouders van andere kinderen in de buurt lijken ervan overtuigd te zijn dat we haar verschrikkelijk verwennen en dat wordt ook zo gezegd tegen haar buurtvriendinnetjes, waardoor die er nog wel eens opmerkingen over maken. Ik heb erop gelet en ik vind dat het wel meevalt hoeveel meer of minder ze krijgt dan andere kinderen. Maar ik voel me hierdoor wel bezwaard om haar meer cadeaus te geven dan normaal.

    Ik hoor graag hoe jullie erover denken.
     
  2. Zohra

    Zohra Fanatiek lid

    20 mei 2015
    2.005
    322
    83
    Wij hebben om dezelfde reden ook wat grootser uitgepakt bij dochters laatste verjaardag. Het moet niet, maar als het kan, leuk toch.

    Wat betreft verwennen: als zo'n idee eenmaal heeft postgevat in je omgeving doe je daar weinig meer aan, zelfs al geef je haar de komende jaren met haar verjaardag alleen een doosje kleurpotloden en verder niks.
    Zeker bij een enig kind, dan heb je al gauw die reputatie....
    Dus laat dat geen overweging zijn in je besluit over de hoeveelheid cadeaus.
    (de beste reactie op opmerkingen daarover is trouwens: ja, lekker hè. En vooral niet gaan uitleggen\ verdedigen, zoals eerder gezegd; zinloos)
     
  3. Berte

    Berte VIP lid

    24 feb 2011
    6.868
    3.638
    113
    Vrouw
    Thuis
    Mijn dochter is een paar weken geleden 5 geworden en heeft ook meerdere cadeaus van ons gekregen met een naar ik schat totale waarde van 150 euro.

    Ze vond het erg leuk en dat is toch echt het belangrijkste.

    En is dat "verwennen"? Tja, ligt er natuurlijk aan hoeveel de buren te besteden hebben. Grote kans dat hun kinderen iets wilden wat jouw dochter ook heeft en dat de buren geen zin/geld hadden om dat te kopen.

    Niets van aantrekken.

    Mijn dochter is trouwens de jongste van drie kinderen.
     
  4. joyce29

    joyce29 Lid

    8 jan 2012
    84
    36
    18
    Vrouw
    Noord Holland
    Fijn te lezen dat ik niet als het enige het idee had om wat groter uit te pakken.

    En inderdaad als ze het idee eenmaal hebben krijg je het er niet meer uit. Ik ben nogal een flapuit en vertelde net op het schoolplein dat we binnenkort eindelijk een midweekje weggaan (laatste vakantie was 4,5 jaar geleden) en ze trok meteen weer een hoofd van heb je haar weer en er kon geen aardig woord vanaf, terwijl zij 2x per jaar 2 weken op vakantie gaan (naar het buitenland), dus waarom ze jaloers is/overkomt op ons.

    Maar ik vind het zo zielig voor onze dochter, het is zo een lief blij meisje en ze wordt hierdoor nu wel een beetje scheef aangekeken, plus ik merk dat ik haar daardoor ook probeer te remmen in haar enthousiasme als ze iets nieuws heeft, wat ontzettend zielig is want hoe leuk is het als je nog zo natuurlijk enthousiast kan zijn als je klein bent
     
  5. joyce29

    joyce29 Lid

    8 jan 2012
    84
    36
    18
    Vrouw
    Noord Holland
    Ik moet me er ook niets van aan trekken, maar ik vind het wel lastig, vooral ook omdat ik bang ben dat ik haar te veel verwen omdat ze enigst kind is.

    Ik denk dat ik gewoon mijn gevoel volg en het inderdaad grootser aanpak. Ik vind het vooral belangrijk dat ze zich echt jarig voelt je wordt maar een keer 5 ;)
     
    Berte vindt dit leuk.
  6. Beausecret

    Beausecret VIP lid

    26 apr 2016
    5.304
    5.921
    113
    Vrouw
    Snap dat het lastig is met al die oordelen rond je oren. Maar ben er inderdaad wel mee eens wat al eerder is genoemd: al geef je haar komende jaren een doosje potlood met d’r verjaardag; ze vinden er toch wel wat van. Al dan niet zoeken ze iets anders, zoals jullie welverdiende vakantie.

    Lekker verwennen je dochter, daar hoef je helemaal geen verantwoording voor af te leggen!
     
    joyce29 vindt dit leuk.
  7. 1981Mama

    1981Mama VIP lid

    8 apr 2015
    5.989
    1.439
    113
    Als het goed voelt kan je uitpakken met meer cadeautjes natuurlijk, maar kinderen hebben nog geen besef van geld dus ik zou niet perse het hele budget gebruiken ;)

    Je kan ook een "groot cadeau " doen en dan wat goedkope dingen er bij die ze echt leuk vind (bellenblaasmachine, action 4,- is supergoed hier, een armbandje, stoepkrijt, stickers etc)
     
    Athina en joyce29 vinden dit leuk.
  8. Anan

    Anan Fanatiek lid

    10 mei 2013
    2.845
    2.256
    113
    Wij hebben voor beide ook groots uitgepakt. Zowel in hoeveelheid als bedrag van de cadeaus als ook een thema taart laten maken (was best kostbaar). Jammer dan wat een ander daarvan vindt. Maar wel erg sneu voor je dochter...
     
    joyce29 vindt dit leuk.
  9. joyce29

    joyce29 Lid

    8 jan 2012
    84
    36
    18
    Vrouw
    Noord Holland
    Wat een goed idee, een speciale taart is natuurlijk ook een ontzettend goed idee, dat maakt het wel feestelijker.
     
  10. NiekeKris

    NiekeKris VIP lid

    13 apr 2008
    22.484
    8.332
    113
    Zolang ze niet tegen iedereen die ze tegenkomt keer op keer breeduit vertelt hoeveel ze wel niet gehad heeft (en daarmee bedoel ik dus niet dat ze gewoon blij en enthousiast mag vertellen wat ze gehad heeft oid!), mag ik hopen dat er niemand wakker van ligt... En zo wel, dan is dat hun probleem, lekker bij die mensen laten dan ook!

    Op zich kan verwennen ook anders dan met cadeautjes, denk ik. Ik denk dat veel aandacht en een mooi versierde kamer ed minstens zoveel indruk maken.

    Mijn dochters hebben nu ook ieder een of twee keer een ‘Corona verjaardag’ gehad. Het is helaas niet anders, maar ik probeer ook iets ‘extra’s’ te doen. Niet per se mbt cadeaus, maar (ook) bv. ballonnen met tijdstippen en daarin een briefje met een opdracht of een speurtocht naar de cadeautjes ofzo. En bij de jongste hadden we als verrassing haar beste vriendinnen op haar verjaardag uitgenodigd om te logeren (ze heeft weinig materiële wensen, maar haar vriendinnen zijn wel super belangrijk voor haar).
     
  11. joyce29

    joyce29 Lid

    8 jan 2012
    84
    36
    18
    Vrouw
    Noord Holland
    Klopt zeker dat het ook op een andere manier kan dan veel cadeaus, dat gaan we ook zeker doen. Veel slingers en ballonnen, een mooie taart etc.

    Vorig jaar heb ik we haar verjaardag gevierd met haar vriendinnen dat was ook zeker leuk. Maar dit jaar is ze zich bewust van het bestaan van partijtjes, die had ze eigenlijk ook vorig jaar, maar toen was ze zich er niet van bewust dat ze geen verjaardag had met familie. Dit jaar hoopt ze op beide, dat partijtje krijgt ze zeker maar het feestje met familie wordt heel erg klein. Als er 6 mensen komen verdeeld over de dag is dat al veel. Dus ik wilde inderdaad een klein beetje compenseren met wat extra cadeautjes, wat extra puzzels en knutstelspullen zoals klei, kleurboeken en zo, maar ik maak me er wel een beetje zorgen om dat het dan weer veel wordt alleen van papa en mama. Ik wil haar ook geen 10 cadeaus geven, ook al zijn het maar kleine dingen. Dus had stiekem bedacht dat ik misschien zelf iets extra's koop wat opa en oma dan kunnen geven, of wat zogenaamd door ooms en tantes die niet mogen komen opgestuurd zijn, dan lijkt het wat meer verdeeld. Maar waarschijnlijk maak ik me er meer zorgen om dat ze een speciale dag krijg dan zij zelf.
     
  12. joyce29

    joyce29 Lid

    8 jan 2012
    84
    36
    18
    Vrouw
    Noord Holland
    Maar het komt vast goed, meisjes van 5 zijn snel tevreden, als ze maar liefde en aandacht krijgen.

    Bedankt voor jullie advies meiden, altijd fijn als andere mama's met meer ervaring hun adviezen willen delen.
     
  13. NiekeKris

    NiekeKris VIP lid

    13 apr 2008
    22.484
    8.332
    113
    Ik zou geen overload aan cadeautjes doen. Dat is al snel te veel. Dan beter nu drie echt leuke dingen (bv. die Barbie camper, een leuke kleiset en een mooie puzzel ofzo) en dan bv. over een paar maanden weer eens wat nieuws als extraatje. Lijkt mij veel leuker en zinvoller dan haar nu ‘overvoeren’.
     
    Athina en joyce29 vinden dit leuk.
  14. Feye

    Feye VIP lid

    26 nov 2013
    6.044
    3.504
    113
    Vrouw
    Dat zou ik ook doen.

    Mijn kinderen vonden de corona verjaardagen trouwens fantastisch: bijna 10 dagen elke dag een klein feestje!
     
    joyce29 vindt dit leuk.
  15. Sophy

    Sophy VIP lid

    28 aug 2011
    5.776
    2.676
    113
    Noord-Holland
    Als ik om me heen kijk heb ik het idee dat het merendeel van de ouders wat groter uitpakt nu. Helemaal als het al de tweede corona verjaardag is.

    Wij keken naar wat voor ons kind de verjaardag speciaal maakt. Net iets meer en iets grotere cadeaus. Opa en oma erbij. Mooie taart. Ballonnen. Versierde stoel. Trakteren op school. Een kinderfeestje met vriendinnetjes. Zelf kiezen wat het avondeten werd (en jawel, de grote gele M werd t). Ze had een topverjaardag ondanks weinig visite maar gewoon omdat de voor haar belangrijke componenten aanwezig waren :)

    En laat je niet tegenhouden door wat anderen denken of zeggen. Kies gewoon de cadeaus die jouw kind verdient :)
     
  16. esklessebes

    esklessebes VIP lid

    23 mrt 2014
    6.473
    3.330
    113
    Hier werd mijn zoon in febr 5 normaal vieren wij het ook met alle ooms en tantes opa's en oma's enz nu had ik alleen 2 personen uit de familie laten komen die in onze bubbel zitten. De rest afgebeld.

    En ik kan je zeggen....

    Hij heeft de leukste verjaardag gehad.

    Niet met extra cadeaus van ons( had natuurlijk wel gekund) maar wat ik gedaan heb is al z'n klasgenootjes uitgenodigen via de klassenapp en gezegd van jullie zijn uitgenodigd en ook jullie broertjes en zusjes. Iedereen mag een traktatie halen had ook voor de br en zusjes gemaakt.
    En ik had niet verwacht dat ze dus bijna allemaal zouden komen, wel even gevraagd van wie komt er of niet want kon ik de traktaties voor aanpassen.
    Het balkon versiert en een mandje aan de reling en daar gingen de traktaties. Hij en ook z'n klasgenootjes vonden het geweldig.
    Ze kwamen zingen, sommige een kleinigheidje brengen echt hij was super verwend.
    Beneden had ik nog een mand neergezet met voorverpakte koeken voor onderweg.

    Ook kreeg hij nog wat extra kaartjes over de post en een paar cadeautjes van naaste die niet konden komen.

    Succes en doe wat voor jou goed voelt!
     
    Indiana vindt dit leuk.
  17. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    19.947
    8.761
    113
    Je hoeft geen verantwoording af te leggen aan een ander. Al geef je haar elke dag een cadeau dat is niet aan hun.

    Ik zou dat niet doen omdat het niet meer speciaal is maar goed. Het ene kind krijg 20 cadeautjes maar allemaal kleine troep dingetjes en de ander 2. Beide is goed en kan het zelfde waarde hebben.

    Hier ook 1 kind, nooitmkver nagedacht is hoe het overkomt op een ander. Hij heeft genoeg om te spelen maar is ook blij met iets kleins. Zo lang een kind snel tevreden is noem ik hem niet een verwend nest.:)

    Vorig jaar zaten we net in de eerste lockdown, geen visite, geen school, geen kinderfeestje.

    We hebben toen (net als half nederland) een trampoline gegeven. Normaal niet een cadeau met die prijs maar het waren ook geen normale tijden. Zo was het voor hem ook niet vreselijk. Hij weet ook dat als er geen corona was geweest er geen trampoline in onze kleine tuin had gestaan. :D

    Genieten en doen wat jullie zelf willen:thumup:
    Alvast fijne verjaardag
     
  18. joyce29

    joyce29 Lid

    8 jan 2012
    84
    36
    18
    Vrouw
    Noord Holland
    Super bedankt voor jullie reacties, ik heb de cadeautjes gekocht en ze wordt verwend ;), maar ik heb na jullie adviezen er wel voor gekozen om ook wat geld uit te geven aan het extra speciaal maken van haar verjaardag ipv extra cadeaus. Zo krijgt ze een fantastische LOL taart. Meestal maak ik zelf een taart en hoeveel tijd en moeite ik er ook insteek, het resultaat is niet altijd geweldig :roflmao:
    Ook gaan we het huis en de tuin extra mooi versieren, dus het gaat helemaal goedkomen denk ik.
     
    owly vindt dit leuk.
  19. Liekje81

    Liekje81 VIP lid

    6 sep 2013
    18.632
    21.128
    113
    doktersassistente
    Zevenhoven
    Schijnbaar ben ik een uitzondering, maar hier niets extra's gedaan. Ik ga echt niet meer kadootjes kopen omdat ze anders meer had gekregen van mensen die nu niet kwamen. Het is niet anders hoor. Wij hebben ook niet verspreid iedereen laten komen. Dan maar een jaartje niet. Vond dat risico ook te groot met zoveel mensen in je huis, ook al zouden ze dan berspreid komen. Taart en leuk versieren doen we altijd al. Een kinderfeestje kan nu wel weer, en dat is vaak toch het belangrijkste op die leeftijd :)
     
    Athina vindt dit leuk.
  20. NiekeKris

    NiekeKris VIP lid

    13 apr 2008
    22.484
    8.332
    113
    De extraatjes waren hier ook niet ivm het missen van cadeautjes van anderen (al is het wel door mijn hoofd geschoten), maar omdat ze echt van slag waren van het niet hun verjaardag zoals normaal kunnen vieren. Ze houden ervan dat dingen gaan ‘zoals ze altijd gaan’. En omdat dat niet kon, hebben we het maar extra anders gedaan dan normaal, zodat het het ook niet ‘net niet’ was, maar gewoon ‘helemaal niet’, zeg maar. En dat dus inderdaad adhv wat voor hun hun verjaardag speciaal maakt en dat geprobeerd wat extra te doen, zeg maar. Het wordt wel elk jaar lastiger om wat origineels te bedenken. :roflmao: Wil nl ook geen ‘nieuwe standaard vorm’ creëren die dan na Corona weer ‘omgezet moet worden’ ivm de vast weer meer traditionele verjaardagen. :roflmao:

    @TS: Een extra mooie taart en extra versiering is vaak super leuk! Hopelijk heeft ze een leuke dag!
     
    joyce29 en Liekje81 vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina