Buidelen

Discussie in 'Prematuur' gestart door Summerbelle, 15 mei 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Summerbelle

    Summerbelle Niet meer actief

    Vandaag is het Kangaroo Awareness Day

    Met name met prematuur / dysmatuur geboren kindjes wordt buidelen uiteraard sterk aangeraden maar ook lees je dat ouders dit echt fantastisch vinden.

    Ik vond het helemaal niet zo leuk en heb echt het gevoel dat ik hier alleen in sta. Het was erg pijnlijk om een half uur in een rotstoel te zitten of op bed (als dat kon) en dan zo lang in een positie hopend dat alle snoeren bleven zitten.

    Ik vermeed dan ook verpleegsters, zorgde dat ik weg was van de Nicu voordat het woord buidelen kon vallen. Ik vond het een rot periode, ik kon al nauwelijks voor de kleine zorgen en dan kreeg ik ook nog het gevoel een slechte moeder te zijn omdat ik buidelen niet fijn vond.

    Zijn er meer ouders die dit gevoel hadden/hebben of ben ik echt zo uitzonderlijk?
     
  2. jvsd92

    jvsd92 Fanatiek lid

    12 apr 2019
    4.629
    8.838
    113
    Vrouw
    Ik vond buidelen ook niet fijn. Q was niet prematuur of dysmatuur. Maar had een hele vervelende start waardoor hij in het ziekenhuis moest blijven.

    Heb hetzelfde gehad als jou. Als de verpleegsters aankwamen van; ‘Ja de buidelstoel is zo vrij. Dan kunnen jullie even samen fijn buidelen.’ Kreeg ik het al spaans benauwd. Al die slangetjes inderdaad, en het voelde voor mij niet ‘echt’ ofzo. Ik kon mijn baby niet gewoon even echt lekker knuffelen zoals ik dat wou.
     

Deel Deze Pagina