Knaltesten na miskraam

Discussie in 'Miskraam' gestart door Lyn23, 13 mei 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Mamavandrie34

    Mamavandrie34 Fanatiek lid

    4 feb 2018
    2.140
    2.225
    113
    Vrouw
    Ja helaas... ik vond het ook moeilijk hoe laconiek de gyn’s erover waren: ‘ja het duurt lang, is heel normaal, nee we grijpen niet in’
     
    Lyn23 vindt dit leuk.
  2. Lyn23

    Lyn23 Fanatiek lid

    6 nov 2019
    1.003
    602
    113
    Vrouw

    Ja klopt.. zo klinisch
    Zo niet inlevend/meelevend

    Nou maak t zelf maar eens mee:cry: ik ben 2 keer zwanger geweest en 2 miskramen gehad.
    En nu ook, we zijn 6 weken nadat we te horen kregen dat t niet goed zat.. ik zit er nog middenin, maar alles om mij heen gaat door. Niemand lijkt dat te beseffen
     
  3. zonnetje2015

    zonnetje2015 VIP lid

    13 sep 2014
    9.435
    4.239
    113
    Hou wel echt je bloedverlies en temperatuur in de gaten. Ik heb bij 2 van de 6 miskramen een infectie gehad door restweefsel en dat wil je echt niet.

    sterkte en pas goed op jezelf
     
    Lyn23 en Mamavandrie34 vinden dit leuk.
  4. Mamavandrie34

    Mamavandrie34 Fanatiek lid

    4 feb 2018
    2.140
    2.225
    113
    Vrouw
    Bij mij is het goed gekomen, ik kreeg 11 weken na de eerste kuur cytotec (heb er drie gehad) een hysteroscopie gehad en zijn de laatste resten verwijderd. Het vruchtje was toen al 15 weken gestopt met groeien.
     
  5. zonnetje2015

    zonnetje2015 VIP lid

    13 sep 2014
    9.435
    4.239
    113
    Bij mij uiteindelijk ook goed gekomen maar wel serieus ziek geweest kostte 5 dagen opname en een spoed hysteroscopie, 6 weken voor ik een paar uurtjes kon werken..
     
  6. Mamavandrie34

    Mamavandrie34 Fanatiek lid

    4 feb 2018
    2.140
    2.225
    113
    Vrouw
    Oh lieve @Lyn23 ik snap je zo goed, het is gewoon vreselijk... ik ben er heel verdeietig over geweest, niet eens om het verloren vruchtje, maar om het hele gedoe eromheen... en iedereen die ervanuit gaat dat het wel klaar is nu, en die dan verschrikt kijkt als je na zoveel weken vertelt dat het niet klaar is. En 3 weken later ook nog niet. En 3 weken later óók niet. Op mijn werk wisten ze het omdat ik
    Daardoor meerdere keren afwezig ben geweest. En iedereen gaat door...
     
    Lyn23 vindt dit leuk.
  7. Mamavandrie34

    Mamavandrie34 Fanatiek lid

    4 feb 2018
    2.140
    2.225
    113
    Vrouw
    Zo he, dat is ook niet niks...
     
  8. zonnetje2015

    zonnetje2015 VIP lid

    13 sep 2014
    9.435
    4.239
    113
    Vandaar mijn waarschuwing ;)
     
  9. Lyn23

    Lyn23 Fanatiek lid

    6 nov 2019
    1.003
    602
    113
    Vrouw
    Wel veel krampen gehad, nu alleen zeurende buikpijn
    Maar geen druppel bloed verloren o_O


    Pfff zou het nog komen?
     
  10. Zuri

    Zuri Fanatiek lid

    26 mei 2016
    3.329
    2.365
    113
    Vrouw
    Ik voel me exact zo meid... ons kindje is op 7 april geboren. Iedereen is alweer doorgegaan. Van de week maakte iemand nog een grapje "geen seks vanavond" dus ik zei "nee ik bloed nog steeds dus liever niet". Sfeer was gelijk weg na mijn reactie, maar hij kwam bij mij ook al niet lekker binnen. Ik leef echt naar m'n hysteroscopie toe hoor, ben er zo klaar mee...

    Inmiddels al meer bloedverlies gehad??
     
    Lyn23 vindt dit leuk.
  11. Lyn23

    Lyn23 Fanatiek lid

    6 nov 2019
    1.003
    602
    113
    Vrouw

    Ik snap ook wel dat anderen er niet zo bij stil staan, maar mensen die dichtbij staan zouden daar wel wat meer over na mogen denken. Helaas is mijn ervaring dat mensen die zoiets nog nooit meegemaakt hebben het ook echt niet kunnen bevatten..

    Wanneer heb jij je hysteroscopie en waarom moet je er zó lang op wachten ? En waarom een hysteroscopie en geen curretage eigenlijk?

    Hier nog geen verandering, zelfs geen bloed meer.. ik vrees t ergste
     
  12. Zuri

    Zuri Fanatiek lid

    26 mei 2016
    3.329
    2.365
    113
    Vrouw
    Ik wil geen curretage eigenlijk, vind de risico's niet opwegen. Maar ik moet er wel bij zeggen dat ik geen actieve kinderwens heb op dit moment. Ik heb juist behoefte aan rust. Natuurlijk zou het fijn zijn daarbij als het bloeden stopt, maar het weegt niet af voor mij. Een nieuwe dosis cytotec kreeg ik niet meer, omdat ik na de tweede dosis extreem bloedverlies had. Ik begrijp het dus echt wel als mensen voor een curretage kiezen hoor. Ook al lijken situaties op elkaar, iedereen haar situatie is uiteindelijk uniek en verdient alle begrip.

    De hysteroscopie mag pas 2/3 maanden na miskraam dus is voor mij op 1 juli gepland. Nog een dikke maand, maar heb tenminste een datum :thumup:

    En mensen in m'n nabije omgeving zijn er ook weinig mee bezig dus ik herken dat ja... alleen m'n moeder vraagt ernaast. Mijn broer en zus hebben er niet 1x naar gevraagd... rest van familie ook niet... vriendinnen van ik zelf actief lastig met de info, omdat ik gewoon vind dat ze maar ernaar luisteren omdat ik er ook voor hun ben :roflmao: maar de rest die ik er niet in betrek vraagt er dus ook niet naar nee. :| vriendin van me is net een paar dagen na het slechte nieuws bij ons bevallen en ze heeft serieus nog geen 1x gevraagd hoe het met me gaat. Wel stuurt ze me continu foto's van haar baby zonder verdere tekst. Inmiddels heb ik een wat dikkere huid hiervoor. Ik wil haar echt niet afkappen maar je ziet dat ze zich totaal niet kan inleven in mijn situatie. Anders zou je niet continu dit soort foto's sturen. Het is natuurlijk ontzettend pijnlijk...

    En apart zeg dat je lichaam niks doet nu... ga je zo bellen?
     
    Lyn23 vindt dit leuk.
  13. Lyn23

    Lyn23 Fanatiek lid

    6 nov 2019
    1.003
    602
    113
    Vrouw

    Wat naar dat er zo weinig naar je omgekeken wordt, en helemaal van die vriendin. Ik snap niet goed hoe je zo kunt zijn dat je dat niet over nadenkt..
    Mijn beste vriendin heeft een enorme kinderwens. Ze heeft al 1 kindje (na 8 jaar proberen en mmm) maar nu mag ze vanwege haar gezondheid nooit meer zwanger worden.
    Ze was de 1e aan wie ik vertelde dat ik zwanger was en daar hebben we samen om zitten huilen. Ik vond dat zo moeilijk om t haar te zeggen, maar ook daar hebben we het over.
    En ook nu is zij er voor mij terwijl ze zelf al 2 weken weer doodziek in het ziekenhuis ligt.
    Er hoort ruimte te zijn voor beide kanten, en begrip.. 'scheelt' dat wij vergelijkbare problemen hebben, dat maakt inleven makkelijker.

    Denk niet dat ik ga bellen, tis nu weekend en ik lees overal dat t soms een paar dagen duurt. Durf alleen nergens heen, niet eens een boodschapje ofzo. Uit angst dat t ineens losbarst.

    En morgen hebben we ook nog verjaardag van mijn bonusdochter, gezellig met allemaal visite:confused:. Dan weet ik ook niet zo goed wat ik moet zeggen.
     
  14. Zuri

    Zuri Fanatiek lid

    26 mei 2016
    3.329
    2.365
    113
    Vrouw
    Poe lastige situatie dan he.. nou zou ook nergens heen gaan dan. Hier ging er ineens een kraan open zo uit het niets. Daar kon geen verband tegenop. Je zou dan net weg van huis zijn. Maargoed wel irritant want nu weet je nog niet waar je aan toe bent. Lekker rot ook met de visite, straks begint het tijdens de verjaardag ofzo. :|

    En bijzonder hoe jij en je vriendin samen zoiets meemaakt in het leven, dat je er voor elkaar kunt zijn en begrijpt waar de ander mee zit. Jullie waren al vriendinnen dan al even neem ik aan? Verwacht je dan ook niet he dat je beiden zo'n pad gaat bewandelen in het leven...

    Ik wilde het niet gelijk dramatisch maken maar ik heb uit zelfbescherming wel wat afstand genomen ja. Ook niet op kraamvisite geweest nog (daar begint ze verder niet over dus ik ga er maar vanuit dat ze dat respecteert).
     
  15. Lyn23

    Lyn23 Fanatiek lid

    6 nov 2019
    1.003
    602
    113
    Vrouw
    Ja we zijn al een aantal jaar vriendinnen, zulke dingen verbinden je wel.
    Ik hoop voor jou ook dat je het kunt bespreken met je vriendin.. misschien heeft ze wel geen idee hè. Als zij nog nooit zoiets heeft meegemaakt heeft ze waarschijnlijk geen benul van de impact en hoe die dingen gaan. En dat kan ze dan ook alleen naar weten als jij dit met haar deelt.
    En net zo goed als dat zij recht heeft op haar blijdschap heb jij recht op je verdriet. Dat kan prima naast elkaar bestaan als jhe elkaar dat gunt en er open over bent. Gun t vooral jezelf ook. Je bent niet zielig of stelt je niet aan hè. Het is niet iets 'dramatisch' maken, het is zoals t is.. en dat niet niks:$

    Ik zou 14 weken zwanger geweest zijn nu, volgende week ben ik 5 jaar getrouwd en daarna zouden we de geslachtsbepalende echo hebben.
    In plaats daarvan loop ik nog met rotzooi rond in mijn buik wat mijn lichaam niet op kan ruimen:(
    Het IS gewoon ook dramatisch

    En die onzekerheid en onduidelijkheid vind ik misschien nog wel t ergste. Totaal geen controle over
     
  16. Zuri

    Zuri Fanatiek lid

    26 mei 2016
    3.329
    2.365
    113
    Vrouw
    Denk dat je gelijk hebt hoor. En wat je zegt daar heb je ook helemaal gelijk in. Ik had dit wel gedacht ook maar heb er de energie niet voor merk ik om het aan te kaarten. En ik heb dan ergens ook zoiets van: geniet jij maar lekker van je roze wolk. En vanuit mezelf geredeneerd: jij bent niet wie ik nu nodig heb om dit te verwerken. Want wat heb ik aan een vriendin die mij toch niet begrijpt en aan wie ik alles moet uitleggen. Ooit achteraf zal ik dat wellicht doen als de vriendschap blijft, maar voor nu vind ik het wel best. Maar neemt niet weg dat het een verdriet feit is dat er zoveel mensen ons verdriet niet begrijpen en nog erger: er maar van uitgaan dat er helemaal geen verdriet is.

    En dat besef blijft raar he... hoever je geweest zou zijn... ik zou volgende maand uitgerekend zijn... maar die droom was snel voorbij... en de tweede droom was ik nu bijna 20 weken zwanger en alweer op de helft.

    Als jij terugdenkt. Heb je ook het gevoel dat je dit al wist? Achteraf gezien denk ik, ik was eigenlijk helemaal niet blij en voelde het gewoon niet. Rationeel kon ik me de toekomst voorstellen en erover wegdromen, maar m'n gevoel matchte niet ofzo.
     
  17. Lyn23

    Lyn23 Fanatiek lid

    6 nov 2019
    1.003
    602
    113
    Vrouw

    Ik weet het nog niet zo goed.. Ik voelde me heel erg zwanger, ik had heel veel last van symptomen, maar misschien ook wel teveel want ik was echt ziek ervan.
    Ik ben 2x zwanger geweest en heb 2 miskramen gehad, dus tja wat weet ik er ook van hoe het moet voelen:oops:
    We waren natuurlijk ook al 2 jaar bezig, dus ik had wel veel angst dat het niet goed zou gaan, maar ik denk niet dat ik het aanvoelde.
    Ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat ik ooit weer zwanger zal zijn:$
     
  18. Zuri

    Zuri Fanatiek lid

    26 mei 2016
    3.329
    2.365
    113
    Vrouw
    Ja na zo'n lange periode van afwachten is het natuurlijk ook weer anders qua lading. Dat kan ik me ook wel voorstellen. Snap je gevoel en angst.. we zitten er nu ook nog middenin he? We kunnen dit nog niet afsluiten en onze hormonen nemen ook nog een loopje met ons. Ik zie het ook niet meer voor me.

    Ik heb een boek aangeschaft misschien dat het ook iets voor jou is: Als je je kindje verliest in de zwangerschap. Tot nog toe vind ik het wel fijn. De tekst afgewisseld door de vragen die gesteld worden waarover je moet nadenken. Ik vind het telkens heel emotioneel als ik het boek pak en weer wat verder lees en werk, maar het helpt me wel. Wie weet past het ook bij hoe jij je verlies een plekje wil geven.
     
  19. Roni7888

    Roni7888 Fanatiek lid

    18 jan 2015
    3.120
    2.817
    113
    Vrouw
    Fulltime baan
    Ergens in Brabant &#
    Sterkte dames...

    Ik ben inmiddels 16 weken na mijn miskraam. Mijn hcg was na 5 weken uit mijn lichaam maar tot op heden nog geen menstruatie.

    Ik heb vele echos gehad en er staat een scopie gepland. Ik hoor zoveel van dit soort verhalen. Op internet staat overal dat je na 4 tot 6 weken je cyclus weer zou moeten oppakken maar hoor maar bij weinig dat dat werkelijk gebeurd.

    Geef jezelf en je lichaam de tijd al is dat onwijs lastig. Ik leef met je/jullie mee.

    Sterkte
     
    Zuri vindt dit leuk.
  20. Zuri

    Zuri Fanatiek lid

    26 mei 2016
    3.329
    2.365
    113
    Vrouw
    @nenp ik snap alleen niet hoe je bericht strookt met de tekst in je banner. Maar jemig 5 maanden... Ik las toevallig gister ook zoiets!

    Vraag mijzelf ook vaker af of ik na de eerste vmk ook al niet een paar keer anovuleerde. Helaas ben ik later pas gaan tempen
     

Deel Deze Pagina