Twijfel door hormonen - wie helpt mij weer terug te komen op aarde?

Discussie in 'Babynamen' gestart door Nina Sanders, 23 mei 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.328
    113
    Hier heeft de eerste ook een vrij normale naam. De jongste heeft een naam die velen echt heel raar vonden in het begin en nu wel leuk vinden. De naam van de baby gaan mensen ook niet (her)kennen, maar ik denk dat ze inmiddels wel een niet doorsnee naam verwachten.
     
  2. Wasabi

    Wasabi Fanatiek lid

    28 jan 2017
    1.274
    687
    113
    Vrouw
    NULL
    NULL
    Ik hoop voor je dat je niet krijgt wat ik kreeg... echt vreselijk die twijfels en hier zelfs toen ze geboren was. Haar tweede naam is nu zelfs haar roepnaam geworden. Wel vind ik het juist mooi om haar twee namen in de oorspronkelijke volgorde te laten.... ergens vind ik dat nu juist een extra toevoeging, lekker anders dan “normaal” haha. Ik heb je namen trouwens niet meer kunnen lezen, maar je klinkt in je recente posts alsof je er toch wel uit bent :D
     
    Nina Sanders vindt dit leuk.
  3. indy90

    indy90 Fanatiek lid

    21 jan 2017
    3.915
    3.603
    113
    De naam van je oudste stond hier ook hoog op de lijst. Uiteindelijk een andere O naam geworden. Naam van je jongste vind ik ook te gek. Zie zo'n lekker eigenwijs ding voor me. :D En van deze mini past er helemaal bij!
     
    Nina Sanders vindt dit leuk.
  4. Muisje2016

    Muisje2016 Fanatiek lid

    18 jan 2016
    3.004
    5.078
    113
    Ik denk dat een beetje twijfel er ook wel bij hoort. Ik heb dat bij de oudste twee ook gehad in vlagen, ondanks dat we het erover eens waren en de namen goed voelden. Pas na de geboorte, als iedereen je kind ook aanspreekt met die naam wordt het écht zijn/haar naam.

    Maar aan je laatste posts te lezen is de twijfel weer overgewaaid gelukkig! Hoort er volgens mij allemaal bij!
     
    Nina Sanders vindt dit leuk.
  5. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    13.985
    18.692
    113
    Bij ons voelde de naam altijd direct goed. Bij twijfel zou ik het persoonlijk niet doen. Nu moet ik er wel bij zeggen dat ik -volgens mij- geen last van hormonen had.

    De naam vind ik trouwens wel heel leuk! En ook passend bij de namen van de andere kinderen.
     
    Nina Sanders vindt dit leuk.
  6. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    17.690
    14.044
    113
    Bij de eerste wisten we de voornaam wel, zekerheidshalve een backup plan mocht het écht geen g. kindje zijn. Maar die tweede naam kwam pas op de proppen met de ontsluiting. Toen kreeg ik ineens een ingeving en die paste ook bij t alternatief voor de voornaam.

    Ondanks alle inspiratie voor tweede naam beginnend met een A. hebben we nog niet die éne gevonden. Dus dat wordt weer een last minute vrees ik. :roflmao: Vermoedelijk laten we t A plan ook maar varen, kennelijk is er (voor een knul althans) geen geschikte te vinden. Meid hebben we er twee voorlopig genomineerd.

    De voornaam staat hier al vast, daar wordt niet meer aan getoornd. Dat is dan wel lekker rustig want die hormoon monsters hebben al genoeg speelruimte. :confused:
     
    Nina Sanders vindt dit leuk.
  7. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.328
    113
    Hier begint de namentwijfel dus toch wel wat meer vormen te krijgen. Geen idee waarom. Vind het ook irritant want ik vind Z. enorm leuk. Maar laatst had ik gedroomd dat de baby kwam en dat we hem anders hadden genoemd.

    Toen ik dat vandaag tegen man zei, zei hij: 'Maar die combi vind ik sowieso veel leuker'. Stom, had hij maar gezegd dat hij Z. veel leuker vond. Dan had ik misschien minder getwijfeld. Het stomme is dus dat mijn man door mijn twijfel ook weer gaat twijfelen. En dat is nooit goed. Alsdie eenmaal twijfelt, dan stopt hij niet meer. Die kan echt over alles twijfelen.

    Noah Samuel. Het helpt ook niet mee dat deze namen al op onze lijst stonden
     
    Pickwickje vindt dit leuk.
  8. Narcisje

    Narcisje VIP lid

    17 mrt 2016
    11.314
    6.897
    113
    Vrouw
    Ik weet niet of je dit wil horen maar ik vind de nieuwe optie echt een heeeel stuk leuker :oops:
     
    Zuul, Sado, Neuzeke en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  9. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    17.690
    14.044
    113
    Ja hier ook
     
    Neuzeke vindt dit leuk.
  10. Zuremat

    Zuremat Actief lid

    5 jan 2021
    421
    638
    93
    Vrouw
    Vind ik ook. Ik weet dat een naam heel persoonlijk is, over smaak valt niet te twisten zeg maar. Maar de naam die je eerst had vond ik persoonlijk te apart en geknutseld :)
     
    Sado en Neuzeke vinden dit leuk.
  11. Rosa Canina

    Rosa Canina Fanatiek lid

    28 sep 2009
    3.410
    1.065
    113
    Ik vind de eerste optie erg leuk. Vooral omdat het apart is en dat goed bij jullie past gezien de naam van de tweede. Ook vind ik hem heel leuk staan bij de andere twee namen.

    De tweede naam is ook mooi, maar hier in de omgeving worden alle jongens die geboren worden zo genoemd. En dat vind ik dan toch jammer.
     
  12. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.328
    113
    Ohh hahah. Ik merk dat het me dwars zit dat ik icm Z, S als tweede naam ook niet kan geven. Dat vind ik echt totaal niet mooi bij elkaar.

    S als tweede naam hadden we ook als optie bij mini O. Uiteindelijk voor de andere variant gekozen omdat we die net wat mooier vonden bij zijn voornaam.

    Misschien moet ik het gewoon allemaal maar even naast me neerleggen en me ergens anders op focussen. Te veel twijfelen is gewoon nergens goed voor :p
     
    Zuremat vindt dit leuk.
  13. hummeltje5

    hummeltje5 VIP lid

    28 dec 2014
    21.457
    13.053
    113
    Vrouw
    Noord- Holland
    O nee vreselijk :|
    Doe mij maar gewoon die prachtige Z. naam. Niet meer over twijfelen hoor!
    N. behoort voor mij tot de categorie namen die ik niet meer kan horen of zien. En heb daarnaast een hekel aan unisex namen :|
    Daarbuiten: Z. vind ik nou echt een naam die zo'n mooie combi is tussen de uitgang (eindigend op dezelfde twee letters) van O1 en de originaliteit van O2 ♡
    Ik mis bij N. echt de connectie met vooral O2. Past er totaal niet bij (vind ik).
    Hopelijk vind je m'n eerlijkheid niet te erg :p

    Nou eigenlijk dit dus in grote lijnen :D
    Met hier nog als aanvulling dat niet alleen de jongens zo worden genoemd maar ook de meisjes....
     
    Rosa Canina en Nina Sanders vinden dit leuk.
  14. 2jongensmama

    2jongensmama Fanatiek lid

    17 jan 2020
    3.828
    3.602
    113
    Z is echt veel leuker! Volgens mij heet ondertussen 70% van alle jongens en meisje N. Z en S kan ook prima samen. En een eerste naam veranderen in een niet zo leuke naam om de tweede naam die je bijna nooit gebruikt, is ook wel zonde toch? en eerste en tweede naam zal je bijna nooit volledig achter elkaar uitspreken.

    Ik ben echt groot fan van Z, past beter bij de andere jongens, beter bij jullie als ik je berichten zo lees, jullie zijn toch ook bij de andere jongens niet voor naam gegaan die echt heel veel voorkomt. O & O hebben prachtige namen, N valt echt wel een beetje weg daarbij.
     
    Rosa Canina, Nina Sanders en hummeltje5 vinden dit leuk.
  15. Dagda

    Dagda Fanatiek lid

    8 jul 2019
    1.687
    1.855
    113
    Vrouw
    Wat enorm lastig.

    Persoonlijk vind ik Z. niet mooi MAAR de manier waarop jij over die naam schrijft al enige tijd. Zo enthousiast. Het zou echt zonde zijn deze naam op te geven door hormonen of een 2e naam die jij niet vind passen (ik eigenlijk wel)
    Daarbij ga je wel van uiterste naar uiterste.
    Totaal unieke naam naar een zeer veel voorkomende naam (die in mijn beleving vrij niets zeggend is, maar niet lelijk)
     
    NiVa0230, Sado, YaelStone en 3 anderen vinden dit leuk.
  16. Zuremat

    Zuremat Actief lid

    5 jan 2021
    421
    638
    93
    Vrouw
    Ja hier ben ik het ik het ook wel mee eens :)
     
    Nina Sanders vindt dit leuk.
  17. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.328
    113
    Eigenlijk ben ik het met alle reacties ook weer eens. kijk ik puur naar de naam zelf, vind ik N denk ik net iets leuker dan Z. Omdat die gewoonweg ook al op de lijst stond bij mini O. Kijk ik naar de combi 1e en 2e namen, dan vind ik N.S. net zo goed bij elkaar passen als Z.E. Maar: ik blijf een heel groot fan van S. als tweede naam. o_O En Z.S. vind ik dus echt niet lekker bekken.

    Groot pluspunt van Z. is de uniekheid, dat het perfect past bij de rest, origineel is en ik me echt zo’n boefje van ons voor me zie. N. vind ik gewoon echt heel erg prachtig, maar is gewoon wel een stuk algemener.

    Ik bedenk me opeens dat ik dit precies toch ook had met mini O en dat dit toen volgens mij te maken had met dat het zo’n unieke naam is. Zelfs 1 min na de bevalling keek ik man aan en zei ik ‘gaan we dit echt doen?’
    En ik ben zó blij dat we voor O2 zijn gegaan want eerlijk, er is geen perfectere naam voor hem dan die naam. Het is echt een eigenwijze jongen met een bos krullen, lekker stevig en grote donkere kijkers. Voor ons doet ie z’n naam echt eer aan en mijn man gaf later toe dat hij pas ong 2 weken na de bevalling dacht: ‘ja, nu ben ik écht tevreden met de naam.’ Best wel een risico dus.

    Bij O2 ging het voor mij tussen O2, Eloi, Domien en Marcus. Daar bleef op een gegeven moment O2 en Marcus van over omdat man veto bleef houden op Eloi en Domien écht voor altijd verpest was voor hem.

    Maar het enthousiasme van de combi Z.E. zegt natuurlijk ook wel wat! :D
     
    Rosa Canina, hummeltje5 en Dagda vinden dit leuk.
  18. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.328
    113
    Zou dit dan helpen? Mijn zelfontworpen kaartje met de Z naam..
     

    Bijgevoegde bestanden:

    spruitje80, Aries en Robijn89 vinden dit leuk.
  19. Palomino

    Palomino Actief lid

    18 mei 2021
    203
    329
    63
    Vrouw
    Ik stap pas net in, maar als ik je laatste post zo zie; zeker de Z. !
    De N. Zie ik hier ook op de helft van alle geboorteborden in de tuin…
     
  20. Robijn89

    Robijn89 VIP lid

    1 feb 2015
    7.723
    4.689
    113
    Vrouw
    Oja die twijfels, ik had ze ook.
    Bij de oudste omdat haar naam best apart is, wat zouden andere mensen wel niet denken/vinden?
    Toen bedacht ik me dat de hormoonloze Robijn schijt aan die meningen zou hebben, en dat is ook zeker zo haha.

    De naam van de jongste hadden we al jaren.. maar toch die twijfel weer.. Toch ook naar andere namen gekeken, kwamen steeds op dezelfde naam terug.

    Nu bij beide heel blij dat ik niet naar die twijfels heb geluisterd. Nog altijd heel trots op hun namen.

    Ik vind de Z-naam die jullie voor de derde hebben erg leuk icm met de andere twee namen. De N-naam juist erg gewoontjes en daardoor niet bij de andere twee namen passen. Dus ik zou bij de eerste keuze blijven!
     
    hummeltje5, Nina Sanders en Pickwickje vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina