Solliciteren tijdens zwangerschap

Discussie in 'Zwangerschap en werk' gestart door Annefien, 30 apr 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Annefien

    Annefien Bekend lid

    4 jan 2021
    553
    340
    63
    Vrouw
    Eind juni raak ik mijn baan kwijt als gevolg van een reorganisatie.

    Toen ik dit net gehoord had kwam ik er achter dat ik zwanger ben. Ik was toen optimistisch over het vinden van een andere baan, je zag immers nog niks van mijn zwangerschap.

    Solliciteren is er alleen nog niet van gekomen, ik ben zo beroerd geweest van mijn zwangerschap dat ik niks anders kon dan op de bank of op bed liggen.

    Nu voel ik me sinds een week of 2 weer wat beter, maar ik ben inmiddels 17 weken zwanger en mijn buik is niet echt meer te verbergen.

    Vanwege de sollicitatieplicht die ik heb om straks ww te krijgen moet ik nu wel gaan solliciteren, maar ik vind het heel moeilijk om een goed verhaal te hebben.

    Want realistisch, hoeveel bedrijven zitten te wachten op iemand die nog 2 tot 3 maanden kan werken en er daarna bijna 4 maanden niet is.

    Met die gedachte vind ik het dus lastig om echt een sollicitatie de deur uit te doen. Ik zie genoeg leuke vacatures waar ik zonder zwangerschap meteen op zou reageren, maar nu denk ik dus, stel dat ik word uitgenodigd, wat zeg ik dan als ik daar binnenkom met mijn zwangere buik?

    Zijn er dames die hier ervaring in hebben?
    Hoe en wanneer zeg je er wat over? (Met een zwangerschap die dus al zichtbaar is)
    En wat zeg je zonder jezelf meteen op het exit stapeltje te leggen?

    Financieel is het overigens prima om pas aan het eind van mijn zwangerschapsverlof te gaan solliciteren/werken, maar gezien die sollicitatieplicht ontkom ik niet aan solliciteren en ik ben niet het type om zo’n gesprek in te gaan om alleen aan mijn verplichting te voldoen waarbij het me verder niet boeit hoe het gesprek gaat.
     
  2. Dubbelgeluk

    Dubbelgeluk VIP lid

    18 mei 2013
    11.511
    10.344
    113
    solliciteren en al benoemen in je brief dat je zwanger bent. Als je dan wordt uitgenodigd weet het bedrijf al waar ze aan toe zijn en is het gesprek geen tijdverspilling.
     
    Loes23, Paardenbloem, Liliane92 en 2 anderen vinden dit leuk.
  3. Jacy82

    Jacy82 Bekend lid

    24 nov 2018
    742
    418
    63
    Vrouw
    Solliciteren als je echt iets leuks ziet. Als je de juiste persoon bent zullen ze je ook wel een kans geven. Misschien toch goed om je zwangerschap te vermelden. Maar je bent dat officieel niet verplicht.

    Maar als je het financieel kan hebben kun je ook gewoon geen ww aanvragen, dan heb je ook de verplichting niet. Ik weet niet wat je nu verdiend, maar wat je aan ww krijgt uiteindelijk valt ook zwaar tegen.

    Ook telt een cv online zetten of telefonisch contact nemen al als activiteit..Ik weet niet of ze misschien speciale regelingen hebben mbt zwangeren.
     
    Annefien vindt dit leuk.
  4. Annefien

    Annefien Bekend lid

    4 jan 2021
    553
    340
    63
    Vrouw
    Ik heb nu bedacht om het maar in mijn brief te zetten. Dat verkleind wel de kans om uitgenodigd te worden, maar dat geeft me een beter gevoel dan wanneer ik ergens onverwachts met een zwangere buik kom binnen lopen. Als ik dan wel word uitgenodigd is mijn zwangerschap ook geen probleem.

    Ik dacht om zoiets in mijn brief te zetten:
    'Ik vind het belangrijk om zowel in mijn werk als daarbuiten open en eerlijk te communiceren. Daarom wil ik graag vermelden dat ik momenteel zwanger ben, met als uitgerekende datum dd-mm-jjjj. Uiteraard hoop ik dat dit een uitnodiging tot een gesprek niet in de weg staat.'

    Geen ww aanvragen voorkomt inderdaad dit gedoe, maar ik weet niet of ik dan vanaf mijn zwangerschapsverlof wel recht heb op wazo wat natuurlijk wel gewoon 100% is. En daarnaast vind ik het ook een beetje sonde. Heb altijd gewerkt en als ik niet zwanger was geweest had ik waarschijnlijk ook allang weer werk voordat mijn vorige baan zou aflopen dus als ik dan nu die 2 maanden recht heb op ww vind ik het sonde dat geld te laten liggen.
     
  5. Panter

    Panter VIP lid

    14 mrt 2011
    13.710
    4.559
    113
    Er is ook echt wel een kans dat je wel aangenomen word hoor.
    Wij hebben ook net een nieuwe collega die in juni met zwangerschapsverlof gaat.
    Ze pastte perfect in ons team qua type mens, had alle nodige kwalificaties en goede referenties.
    Dus ja waarom niet, we deden het al maanden zonder haar dus die 16 weken verlof komen we ook wel door. En daarna hebben we een superleuke collega.

    Ik wens je veel succes met solliciteren, hopelijk snel een leuke baan.
     
    Paardenbloem vindt dit leuk.
  6. Annefien

    Annefien Bekend lid

    4 jan 2021
    553
    340
    63
    Vrouw
    Dankjewel!

    Ik lees vaker succes verhalen dus ik weet ook dat het niet onmogelijk is.
    Heeft deze nieuwe collega het wel al voor haar sollicitatiegesprek gemeld of kwamen jullie er pas bij het gesprek achter dat ze zwanger was?
     
  7. Panter

    Panter VIP lid

    14 mrt 2011
    13.710
    4.559
    113
    Ze had het in de brief gezet dat ze zwanger was. Met de datum van haar verlof erbij.
    Er waren 3 kandidaten, en zij was de enige zwangere.
    Was helemaal verrast dat we haar graag wilden, maar ze past het beste.
    We hebben een vd anderen aangenomen om haar verlof te overbruggen, en als blijkt dat die bevalt krijgt die een plekje in een ander team als deze dame vh verlof terug komt straks.
     
    Annefien vindt dit leuk.
  8. Beausecret

    Beausecret VIP lid

    26 apr 2016
    5.302
    5.920
    113
    Vrouw
    Ah ik begrijp je helemaal. Ik ben ook aan het solliciteren en inderdaad zit ik met hetzelfde dilemma. Tot nu toe heb ik het nog niet gezegd in mijn brieven, maar als het komende gesprek niets wordt ga ik het, zoals jij ook doet, vermelden in de brief. Het is denk ik een stukje gunfactor, en geluk. Je weet niet wie je medekandidaten zijn etc. Hangt van zoveel af. Ik hoop dat je snel iets passends vindt. :)
     
    Annefien vindt dit leuk.
  9. Mooiezomer

    Mooiezomer Fanatiek lid

    22 apr 2017
    2.048
    874
    113
    Vrouw
    Ik heb toen ik zwanger was van de oudste ook gesolliciteerd. Ik had wel een baan, maar zag een uitdagende functie. Toen niet in de brief gezet dat ik zwanger was. Wel uitgenodigd op gesprek. Tijdens het gesprek heb ik aangegeven zwanger te zijn, dit was toen nog niet duidelijk zichtbaar. Mijn zwangerschap was niet het probleem. Wel het feit dat ik dan een kindje zou hebben. Het was een functie van 28 uur (ik wilde eigenlijk 20 uur) en zij hebben mij om deze reden niet aangenomen. Beetje vaag, want ik kies toch voor die 28 uur. En er zijn genoeg vrouwen die een kindje hebben en veel uur werken. Ik denk dat ze verrast waren door mijn zwangerschap. Ik had het prettig gevonden als ze eerlijk tegen mij waren geweest, voor mij een reden om er niet meer te willen werken.

    Ik zou het dus gewoon in je brief zetten. Dan is dat in ieder geval geen struikelblok meer.
    Veel succes met solliciteren, het komt vast goed. Ik hoop dat je snel een leuke, nieuwe werkplek gaat vinden.
     
    Annefien vindt dit leuk.
  10. Anan

    Anan Fanatiek lid

    10 mei 2013
    2.839
    2.254
    113
    Ik heb ook gesolliciteerd toen ik zwanger was. Niet in mijn brief gezet en ik ben met dik 36 weken op gesprek uitgenodigd. Ik ging zo’n beetje rollend naar binnen. Nu was een screening voor deze functie nodig dus die zwangerschap was het probleem niet want dat duurde maaaaaanden. Daarna had ik nog 3 maanden opzegtermijn van mijn vorige werk. Al met al ben ik dus pas 8,5 maand na het gesprek gestart.

    Een oud leidinggevende zei vlak voor een promotie toen ik zwanger was van de eerste: als je goed bent dan ben je dat na 4 maanden zwangerschapsverlof ook nog wel... en zo is t ook
     
    Annefien en Mooiezomer vinden dit leuk.
  11. Kitty89

    Kitty89 Actief lid

    13 aug 2020
    219
    256
    63
    Vrouw
    Ik zou juist wel WW aanvragen, daar heb je gewoon recht op. Dan heb je ook een sollicitatieplicht, die houd in dat je elke week tenminste 1 ding moet doen om aan werk te komen. Dat is van een netwerkgesprek tot een solliciatiebrief schrijven tot een sollicitatiegesprek.

    Je geeft aan dat je het financieel prima red tot je einde zwangerschapsverlof, dan zou ik juist WW aanvragen en dat lekker opsparen om als extra buffer te hebben mocht je dan niet direct aan een baan komen. Plus stel je raakt ten gevolge van je zwangerschap (tijdelijk) arbeidsongeschikt heb je recht op een ziektewetuitkering.
     
    Annefien vindt dit leuk.
  12. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    17.690
    14.044
    113
    Ach voor een normale werkgever maakt het niet uit dat je zwanger bent hoor. Als je solliciteert plannen ze dat gewoon erbij in.

    Als je er al werkt is t gewoon afwachten.
    Dat is t "risico" van vrouwen in een vruchtbare leeftijd, soms zijn ze even niet beschikbaar, zoals een oud werkgever van me ooit zei. Hoort gewoon bij het leven en een beetje organisatie kan daar prima mee omgaan.

    Als je gewoon geschikt bent en leuk in t team past is dat geen onmogelijke hindernis.

    Gewoon WW aanvragen en solliciteren. Voor hetzelfde geld heb je je spaarvermogen nog ineens voor iets anders nodig. Zou dat niet in gaan zetten om geen sollicitatieplicht te hoeven te doen. En zet inderdaad het in je brief. Werkgevers waar je prima geschikt voor bent en die niet reageren of direct afwijzen, waarbij je vermoed dat t alleen maar je zwangerschap is die in de weg zit, zijn misschien ook gewoon geen geschikte werkgevers.
     
    Beausecret, Mapje en Annefien vinden dit leuk.
  13. Annefien

    Annefien Bekend lid

    4 jan 2021
    553
    340
    63
    Vrouw
    Ik ben ook van plan om wel gewoon ww aan te vragen.
    De overweging dit niet te doen was puur mijn reactie op Jacy82 die dit voorstelde. Maar zoals ik daarbij ook aangaf, ik vind het sonde om het geld waar ik recht op heb gewoon te laten liggen. Daar komt bij dat we het financieel wel redden als ik pas na mijn verlof ga werken, maar dit is wel gebaseerd op het krijgen van ww, zonder ww kost dat inderdaad spaargeld en dat houd ik dan toch liever voor wat anders achter de hand.

    Het is goed om te lezen dat er toch best wel wat mensen zwanger een andere baan hebben gevonden. Ik ga het wel in mijn brieven zetten en hopelijk komt er dan een leuke baan/werkgever op mijn pad die er geen probleem mee heeft nog een paar maandjes te wachten. Werkgevers die er wel een probleem mee hebben wil ik toch niet voor werken want die staan over het algemeen ook niet heel soepel tegenover medewerkers met kinderen.

    En anders ga ik lekker aan het eind van mijn verlof verder met solliciteren.
     
  14. siepel

    siepel Actief lid

    15 jun 2010
    417
    206
    43
    Zeker WW aanvragen. Daar heb je ook gewoon voor gewerkt. En stel je wordt ziek in je zwangerschap (zonder werk) wordt dat nog omgezet in een ziekte uitkering.

    Een collega van mij is trouwens ook hoogzwanger aangenomen hier. Ik geloof dat ze nog een week of 5 heeft gewerkt voordat ze met verlof ging! Het zal absoluut lastiger worden, maar niet onmogelijk.
     
    Annefien vindt dit leuk.
  15. Flexi

    Flexi Actief lid

    12 apr 2016
    302
    294
    63
    Vrouw
    Ik zat in een soortgelijk schuitje maar heb mijn zwangerschap pas vermeld in het tweede gesprek (alles ging via videobellen). Als je een brief schrijft weet je nog helemaal niet of je uitgenodigd gaat worden en je bent ook niet verplicht het te zeggen.

    Ik heb ervoor gekozen het in ieder geval te melden vóór ik een contract teken, omdat ik ook liever open ben. Dit heeft hen niet op andere gedachten gebracht, ondanks dat ze nog geen definitieve keuze hadden gemaakt.

    Persoonlijk vind ik het nadeel van het in de brief zetten dat je dan nooit weet of de zwangerschap de reden is dat je misschien niet uitgenodigd bent. Ik vind het zelf wel belangrijk om te weten of ze me anders wel hadden gewild om mijn kwaliteiten.
     
  16. Annefien

    Annefien Bekend lid

    4 jan 2021
    553
    340
    63
    Vrouw
    Nog even een update.
    Ik heb nu een sollicitatie gedaan, in de brief mijn zwangerschap vermeld en tot mijn verbazing werd ik bij deze eerste sollicitatie uitgenodigd voor een gesprek. Ze konden het waarderen dat ik het in de brief had gezet en het was verder geen probleem. Nu afwachten wat voor vervolg het krijgt.
     
    Kaktus, Krily, Stina84 en 4 anderen vinden dit leuk.
  17. MrsBucket

    MrsBucket Fanatiek lid

    27 mei 2014
    1.158
    582
    113
    Netjes!

    Ik heb met 33 weken zwanger gesolliciteerd (had het niet in de brief gezet, dus ze waren heel erg verrast toen ik met een grote buik binnen kwam), mocht met 34 weken op gesprek komen, werd de dag erna gebeld dat ik was aangenomen. Of ik de week erop 2 dagen cursus zou willen volgen, zodat ik dat na mijn verlof niet hoefde te doen.

    Ik werk er nu al 6 jaar, tot volle tevredenheid van mij, mijn collega’s en leidinggevende.
     
    SvS88 en Annefien vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina