Geslacht niet willen weten, maar toch ook wel :)

Discussie in 'Onderzoeken en echo's' gestart door Catmommy, 7 jun 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Catmommy

    Catmommy Fanatiek lid

    8 okt 2013
    1.872
    4
    38
    NULL
    NULL
    Wij verwachten ons tweede kindje en ik ben inmiddels 21 weken zwanger.

    We willen het geslacht eigenlijk een verrassing houden tot de bevalling. Dit ging ook prima, tot de 20 weken echo kwam.

    De baby lag in een onmogelijke houding met zijn gezichtje naar mijn rug en zijn gezichtje zover naar beneden dat deze niet eens in beeld te krijgen was.

    We hebben dus vrijwel alleen de prachtige ruggengraat gezien, en ze kon het hartje etc wel beoordelen.
    Ook hebben we met moeite de bovenbeentjes kunnen zien, ik denk vanaf de achterkant (omdat de kleine met zn rug naar mijn buik lag) of wellicht vanaf de zijkant.

    Ze vroeg ons op een gegeven moment of we wilden weten wat het zou worden. We zeiden nee, dus ze zei dan zeg ik niets.
    Haha wow, moeilijk moment hoor!

    Nu hebben wij het gevoel: dat moet wel een jongetje zijn.
    Want we hebben geen shot van voren gehad, maar alleen van achteren of wellicht zijkant, dan kan het niet anders dan een jongetje zijn, toch?
    Ook is er geen potty shot in beeld gekomen. Dus ik vraag me af hoe de verloskundige toch het geslacht heeft kunnen zien.

    Overigens hebben we een filmpje van de echo. Maar ze zei dat we die maar niet moesten terugkijken voor de bevalling, want natuurlijk is het geslacht te zien daarop, omdat alles is gefilmd en zij zelf het tijdens de echo heeft gezien.

    Dus die bewaren we braaf voor ons zelf, voor na de bevalling.

    Maar vertel: zijn beide mogelijkheden er nog, of weten we het nu stiekem toch al?

    Ik zou graag weer terug willen naar het moment voor de 20 weken echo, dat we geen flauw idee hadden :)
     
  2. Stokstaartje86

    Stokstaartje86 VIP lid

    4 jan 2013
    5.294
    1.767
    113
    Vrouw
    Bij mijn eerste pas met 27 weken overstag gegaan. Ook niks gezien van geslacht bij 20 weken maar zij zegt het wel gezien/beoordeelt te hebben. Wij kregen toen een meisje. Ik denk dus dat het niets zegt
     
  3. Neilia

    Neilia Niet meer actief

    Dat zegt niks hoor.
    Ik heb nog nooit een pottyshot gezien tijdens de 20 weken echo (en na zoveel jaar op zp weet ik echt wel hoe het er uit ziet :p) en ik weet nu voor de 4e keer niet wat het word.
    Overigens heb ik alle soorten al dus wat jongen of meisje betreft maakt dat echt niet uit.
     
  4. marievs

    marievs Fanatiek lid

    16 sep 2013
    2.035
    263
    83
    Zegt helemaal niets. Bij de 2e was mn moeder erbij met 16w en ze vroeg aan de vk, heb jij al gezien wat het is? Ja, zei ze. Ik heb het al gezien. Nou ehum.... ik zou niet weten waar ze dat gezien had moeten hebben, dus ik dacht ook echt van nou dat zal dan wel een jongen zijn als jij het zo snel zag. En toch is het een meisje bleek bij de geboorte.
    Ook dit keer weten we het niet.
     
  5. Catmommy

    Catmommy Fanatiek lid

    8 okt 2013
    1.872
    4
    38
    NULL
    NULL
    Haha bedankt voor de reacties! Ja ik dacht vooral, als je het vanaf de rugkant of zijkant ziet, dan kan het niet anders dan een jongen zijn. En inderdaad, zo gemakkelijk iets zien terwijl wij niets zagen, dan denk je toch nou die heeft een glimp opgevangen:)

    Het blijft dus nog even spannend de tweede helft:)

    Meer ervaringen altijd welkom, leuk om te lezen!
     
  6. Eevie82

    Eevie82 Bekend lid

    2 jun 2018
    888
    1.184
    93
    Vrouw
    Ik heb tijdens mijn zwangerschap de nub 2x duidelijk gezien (tussen 12-14 weken) dus ik had een sterk vermoeden. Dat vertelde ik ook tegen enkele mensen: niet het geslacht maar dat ik dacht gezien te hebben wat het geslacht was. Mensen dachten om die reden ook dat het dan wel een jongetje zou zijn. Maar het is toch echt een meisje (zoals ik al gezien had) :) Niet helemaal vergelijkbaar verhaal, maar wel de clou dat als iets lastig te zien is, het dan een jongetje zou zijn omdat men denkt dat je dat eerder/duidelijker ziet. Maar spannend, succes met afwachten!
     
  7. Snoepjes

    Snoepjes Fanatiek lid

    26 mei 2018
    4.318
    3.615
    113
    Vrouw
    Ik vind het knap hoor dat mensen zo lang kunnen wachten! Een verrassing leek mij ook leuk, maar ben gewoon té nieuwsgierig, dus als ze het kunnen zien wil ik het weten ook:D
     
  8. 1986CHANTAL

    1986CHANTAL Fanatiek lid

    12 mei 2014
    1.752
    756
    113
    Vrouw
    Amsterdam
    Ik dacht echt met de 20 weken echo een piemetje gezien te hebben en ze zei toen ook ‘o!’ En ging ze snel ergens anders naartoe met apparaat. Met 23 weken hebben we toch de enveloppe opengemaakt en was het een meisje!
     
  9. wiedeltje

    wiedeltje Fanatiek lid

    2 apr 2012
    1.134
    1.466
    113
    Ik denk ook dat dat gegeven niks zegt dat zij het wel gezien heeft.
    Bij de vierde zei de echoscopie ook dat ze het al gezien had. Een meisje. Maar toen ze dat nog aan ons wilde laten zien, bleek dat wat ze gezien had de navelstreng te zijn en dat we toch echt een jongetje zouden krijgen.

    Ik denk dus dat alle mogelijkheden nog open staan en het daardoor niet perse een jongetje hoeft te zijn.
    Het kan natuurlijk wel, maar het hoeft absoluut niet.

    Ik zou bij zo'n opmerking dat je dan het filmpje niet moet kijken, dat ding juist grijs draaien om te zien of ik het kan zien. Ik ben ook te nieuwsgierig :roflmao:
     
    Vero0504 en bluedrake vinden dit leuk.
  10. bluedrake

    bluedrake Fanatiek lid

    1 aug 2018
    3.658
    4.038
    113
    Vrouw
    Ik denk dat wij het wel echt perongeluk hebben gezien, toen het echo apparaat erop ging zag je echt de onderkant van de beentjes. Zeg maar de ideale positie.

    Het antwoord moet ik je nog even schuldig blijven :roflmao: Misschien zitten we er wel finaal naast, zou ik wel grappig vinden. Wij vinden het tot nu toe nog steeds leuk dat we kunnen speculeren, want we weten gewoon niks definitiefs.
     
  11. Catmommy

    Catmommy Fanatiek lid

    8 okt 2013
    1.872
    4
    38
    NULL
    NULL
    Ik vind het soms ook wel lastig hoor! Heb soms ook de neiging om het filmpje grijs te draaien. Tot nu toe nog niet eens geopend haha

    Leuke verhalen, het kan dus beide kanten nog op. Ik voel me echt een boysmom, maar wie weet hoe ik verander mocht het toch een meisje zijn.

    Het geslacht maakt niet uit, maar toch vind ik het wel een groot iets. Zo gek!
     
    Vero0504 vindt dit leuk.
  12. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    17.693
    14.045
    113
    Ik zwoer bij hoog en laag dat de eerste een knul was en roze mn huis niet in kwam...

    Koopt inmiddels zelf roze met glitters en eenhoorns om kleine ukkepuk meid in katzwijm te zien stralen.

    Verder haalt ze alle streken uit die je bij een knul zou verwachten. Vindt prachtig als ik aan t klussen ben en met dingen die veilig kunnen helpt ze graag mee.

    Ene kant is t een meisje meisje die gelijk op je af komt rennen als dr nagellak stuk is en het écht gemaakt moet worden, andere kant boeit t dr absoluut niet. Staat behoorlijk dr mannetje en is de eerste die je komt troosten als je pijn of verdriet hebt. Beetje de mix van beiden kanten in 1 persoontje. Het is soms net dr mama.

    En toch echt eigen dingen ik heb absoluut geen kledingtik, mn man ook niet. Zij juist extreem, ontzettend kieskeurig over kleding, specifiek de kleur maar ook de vorm en bij rokjes of jurkjes hoeveel zwier er in zit. Begin ook niet over schoenen, tassen, jurkjes haarspeldjes of kleding combi's.

    Ze mag wel flink door gaan leren want als die voorkeuren zo blijven zal ze een flink salaris nodig hebben. :roflmao:

    Voor nu zweer ik wederom bij een zoon, maar nu heb ik medestanders. :thumup: Wil het wel weten want dan ruim ik gelijk de zolder op en sorteer de kleding uit. Safety first gaat de kleding voor ander geslacht nog wel naar een backup locatie, zal niet de eerste nog de laatste zijn dat t "foutje bedankt!" wordt.
     
    Catmommy vindt dit leuk.
  13. Lisa1987

    Lisa1987 Fanatiek lid

    11 sep 2013
    1.845
    183
    63
    Vrouw
    Hier gisteren de 20 weken echo gehad. We hadden al een pretecho gehad dus wisten het in principe wel maar wilde graag nog een keer bevestiging. Ik dacht echt dat gaat ze nooit zien. Kindje lag dubbel in stuit. Op haar voetjes en knieën tegen haar neus. Blijkbaar liggen ze dan vaak op hun voetjes waardoor alles super lastig te zien was. Uiteindelijk heeft zij had prima kunnen zien terwijl ik geen fluit zag :o: zou ook echt niet weten wanneer. En ze moest echt mega moeite doen om het goed in beeld voor ons te krijgen en zij had het daarvoor al gezien.
     
    Catmommy vindt dit leuk.
  14. Mapje

    Mapje Niet meer actief

    Nou ik heb nu een meisje in mijn buik en ze wilde het niet als potty shot laten zien (beentjes gekruist) maar toen we eindelijk inwendig dat voor elkaar kregen zei de echoscopiste: ik zag het al van de zijkant. Dus blijkbaar zien ze meisjes ook gewoon van de zijkant.
     
    Catmommy vindt dit leuk.
  15. jongmam

    jongmam Bekend lid

    17 jul 2009
    816
    177
    43
    Vrouw
    Verzorgende-IG
    Het valt mij op dat de echoscopisten gauw doorhebben of het een jongetje of een meisje is. De mijne (tevens vk) ging bij de 20 weken echo als eerste kijken naar het geslacht en zag het direct. Ik vraag mij tot de dag van vandaag hoe of waar. Ze moest keihard lachen, want hij blijkt niet klein geschapen te zijn o_O. De baby was trouwens continue aan het draaien, dus geen idee hoe hij toen lag.

    Met 28 weken een pretecho laten maken en ook dat werd direct gezien. Zelfs als ik de filmpjes terugkijk zie ik het echt niet.
     
    Catmommy vindt dit leuk.
  16. Wish05

    Wish05 Actief lid

    5 apr 2020
    281
    635
    93
    Zegt helemaal niks :) wij wisten het ook niet. En de echoscopist zei dat ze het heel duidelijk had gezien.
    Nou dat moest wel een jongen zijn.. toch niet ;)
     
    Catmommy vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina