Peuter die geboren is met een GBS bacterie.

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door mvrtjex93, 1 jun 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. mvrtjex93

    mvrtjex93 Fanatiek lid

    4 okt 2013
    1.083
    481
    83
    Goededag,

    Zo wat een dagen heb ik achter de rug, en nu hierbij me eerste nachtdienst weer aan het werk, en zoveel aant bedenken waarbij ik dus bedacht om hier maar eens te gaan schrijven, misschien zijn er ook moeders/ouders die dit ook kennen.

    ons zoontje is in juli 2018 geboren bij een zwangerschapsduur van 38.5 weken., een dag erna was meneertje enorm ziek. bij mij een test gedaan en is er uit gekomen dat ik het streptokokkenbacterie drager ben, hierbij wisten wij hier van niks. Mijn zoon heeft dit overgenomen door dat M vaginaal geboren is. hij heeft een eerste week een zware antibiotica gehad, en gelukkig is M er van opgeknapt. daarbij is een hersenvliesontsteking ook uitgesloten,

    Nu mijn zoontje ouder wordt, en meneertje ook nog niet praat op enkele woordjes. ( ja nee boem bal goal hap op hop ooooo daar die ) en die ook niet altijd verstaanbaar zijn, of niet geheel uitgesproken, hebben wij hierbij testjes gedaan, en is er een vermoede van TOS. Hij is vorige week begonnen bij Kentalis, en zijn er benieuwd hoe dit verder gaat belopen.

    M heeft ook 20 mei buisjes gehad + neusamandelen verwijderd ivm dat die veel verstopt waren.. na dat M van de OK afkwam had meneertje ook een SVT ( verhoogde hartslag van 250 ) hierbij medicatie gehad, om de hartslag te laten zakken, wel met het gewenste effect na 2 x medicatie toedienen.

    nu wil ik eigenlijk met me hele verhaal, denk een luisterend oor, ik voel me soms zo verdrietig, en enorm schuldig. Komt dit allemaal door mij?! je kunt namelijk SVT en een ontwikkel/taal achterstand krijgen door deze bacterie. en voel me schuldig omdat je dit niemand gunt, en misschien ben ik ook benieuwd na lotgenoten die hetzelfde herkennen, en waarbij het helemaal goed gekomen is ook qua taal ontwikkeling/ algehele ontwikkeling.

    en mijn vriend en ik zouden graag voor een 2de willen gaan, maar na dit allemaal ben ik ook bang of het verstandig is om voor een 2 de te gaan, bang dat ook de 2de die verschrikkelijke bacterie overkrijgt, met wie weet wel problemen in de toekomst. Pfff wat voel je je soms machteloos he.

    ja ik wilde het gewoon even kwijt...
     
  2. Mamavan2SE

    Mamavan2SE Fanatiek lid

    22 okt 2018
    3.938
    1.664
    113
    Vrouw
    Oh dat is toch erg dat je kindje zo ziek is geworden na geboorte terwijl ze dit van te voren kunnen voorkomen!!!!!!

    in mijn zwangerschap 5 jr terug door blaasontsteking erachter gekomen dat ik mijn dochter ziek kon maken tijdens bevalling. Behalve als 2x een ab kuur kreeg kort voor de bevalling.
    Dus zodra er maar een grijntje wee kwam kon ik terecht en kreeg ik de eerste ab kuur en na 4 uur de volgende ….

    snap het niet dat het niet standaard getest wordt
     
  3. Mamavan2SE

    Mamavan2SE Fanatiek lid

    22 okt 2018
    3.938
    1.664
    113
    Vrouw
    Ze zullen je bij een tweede zwangerschap ws testen en mss wel preventief ab geven
     
  4. Berte

    Berte VIP lid

    24 feb 2011
    6.870
    3.638
    113
    Vrouw
    Thuis
    Je moet je beslist niet schuldig voelen!

    Jij kon dit niet weten en je kon er daarom helemaal niets aan doen!

    Mijn jongste zoon heeft een TOS door een genetische afwijking die ik heb doorgegeven, dus ja, ik ben helaas ervaringsdeskundige in het verwerken van "had-ik-maar" en "als-ik-het-geweten-had".

    En wat betreft je kinderwens, maak een afspraak met een verloskundige om te bespreken wat er allemaal gedaan kan worden om herhaling te voorkomen. Dan krijg je hopelijk het vertrouwen om voor een volgende zwangerschap te gaan.
     
  5. Dubbelgeluk

    Dubbelgeluk VIP lid

    18 mei 2013
    11.634
    10.536
    113
    Wat ontzettend verdrietig dat je je zo voelt. Ik vind dat ze in NL hier niet voldoende aandacht voor hebben.
    Bij mijn tweeling was voor de bevalling ontdekt dat ik drager van streptokokken was die op dat moment actief was, daar kreeg ik dan ook iets voor om dat niet bij mijn zoontje te krijgen (ik lag toen al in het ziekenhuis ivm vroeggeboorte).
    De zwangerschappen daarna hebben ze mij hierop in de gaten gehouden, ik had de eerste keer weer een actieve streptokokken bacterie dus weer medicatie en goed gegaan, de laatste bevalling was het niet actief en dat is zonder medicatie helemaal goed gegaan al vond ik dat wel spannend. Ik begreep dat iedereen de bacterie bij zich draagt, het is de vraag of het actief is.

    Het is niet jouw schuld, jij kon dit niet weten. Bij een eventuele volgende zwangerschap zullen ze hier veel meer aandacht voor hebben en zal je medicatie krijgen indien dat nodig is.

    Ik zou een afspraak met een verloskundige maken en je zorgen hierin delen. Wellicht dat ze je kan geruststellen, het kan gelukkig ook goed gaan.
    Hopelijk krijg je dit vertrouwen en komt jullie wens uit en krijg je een voorspoedige zwangerschap/ bevalling.
     

Deel Deze Pagina