Baby 16 weken drinkt ineens kleine beetjes

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Mother321, 10 jun 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Mother321

    Mother321 Lid

    23 feb 2019
    13
    0
    1
    Vrouw
    Hallo,

    Ik ben op zoek naar tips van andere borstvoedende mama's. Mijn kleine mannetje is bijna 16 weken en drinkt sinds een paar weken ineens heel vaak en voor mijn gevoel kleine beetjes. De eerste 3 maanden deed hij het mijn inziens heel netjes (op wat opstartprobleempjes na), kwam s'nachts 2x om 2.00 uur en om 5.00 uur. Sinds ik s'nachts liggend moet voeden vanwege mijn herstel (bekken) is het mis gegaan en nu komt hij s'nachts om de 2 uur, drinkt een beetje en slaapt weer. Tussendoor verschonen werkt niet en we proberen s'nachts ook een flesje te geven zodat ik een ronde door kan slapen, maar dit weigert hij vaak. Hij lijkt veel zuigbehoefte te hebben maar een speentje gooit hij er zonder pardon weer uit (dental en ronde speen). Flesje dr. Browns en Tommie Tippee geprobeerd. Overdag hetzelfde beeld, maar dit vind ik minder erg dan s'nachts. Volgende week moet ik weer beginnen met werken en ik ben bang dat dit soort nachten mij gaan opbreken.. Is deze fase voor jullie herkenbaar? Iemand tips? Hij is overigens een flinke baby van rond de 7.5 kilo.
     
  2. Mother321

    Mother321 Lid

    23 feb 2019
    13
    0
    1
    Vrouw
    Als aanvulling. We oefenen al 2 maanden dagelijks met een flesje en ik voed met een tepelhoedje.
     
  3. GroeneBomen

    GroeneBomen VIP lid

    7 mei 2019
    22.509
    26.043
    113
    Vrouw
    Heel normaal :) hier is t tot zeker een jaar wel elke 2 uur geweest. Spenen wil hij ook niet.
    Nu 17 maanden en elke 3 a 4 uur meld hij zich in de nacht.
    Is nog steeds normaal. Het went en het breekt je op tegelijkertijd.


    Enige dat mij hielp was na de voeding even afkolven nog overdag, zodat man 1 voeding kon overnemen
     
  4. Chechi

    Chechi Niet meer actief

    Breng je je kindje met de borst in slaap? Met 16 weken komen kindjes in een slaapregressie. Als er dan zoiets speelt als een slaapassociatie met de borst, dan worden ze iedere 1 a 2 uur kort wakker en hebben dan de borst weer nodig om verder te slapen. Dit is vervolgens iets blijvends, tot dat je je kindje leert zelfstandig in slaap te vallen.

    Mijn zoontje had namelijk exact hetzelfde rond deze leeftijd en werd ieder uur wakker snachts. Met 6 maanden leerde we dat dit het “probleem” was, hebben we hem zelfstandig leren inslapen (zonder te laten huilen!) en toen sliep hij klokje rond 12 uur aan een stuk. Hij kwam niet meer voor voedingen snachts.

    Er zijn veel verschillende meningen over in slaap voeden, echte die-hard borstvoeding mama’s vinden dat je dat gewoon moet doen. Ik zelf vind dat moeders ook moeten kiezen voor wat ze mentaal aan kunnen. Ik werd depressief van het niet slapen en daar had mijn zoontje niks aan. Hier was het niet meer in slaap voeden dus echt de oplossing :)
     
  5. Zoe123

    Zoe123 VIP lid

    9 feb 2013
    11.397
    5.494
    113
    Vrouw
    Top dat het bij jullie zo werkte!

    Ik heb ook regelmatig in slaap gevoed, zeker m'n dochters. Zij maakten met 16 weken prachtige doorslaap-nachten 22-6, zonder voeding tussendoor.
    Denk dat het wel ook echt aan baby ligt.
     
    Biny vindt dit leuk.
  6. Chechi

    Chechi Niet meer actief

    Klopt, niet ieder kind is hetzelfde natuurlijk. daarom noem ik ook dat als het een slaapassociatie is (dan hebben ze ieder uur / 2 uur de borst nodig om terug te slapen). In zulke gevallen kan niet meer in slaap voeden de oplossing zijn :)
     
  7. Mother321

    Mother321 Lid

    23 feb 2019
    13
    0
    1
    Vrouw
    Bedankt voor jullie reacties! Het zou heel goed kunnen dat het slaapassociatie is. Als hij onrustig is geef ik hem namelijk ook een slokje om te kunnen ontspannen en dat is vaak ook voor het slapen gaan. Ik weet alleen niet zo goed hoe ik hem dit kan 'afleren' zonder hem te laten huilen. Hij accepteert namelijk geen speen als alternatief (ik heb 5 soorten geprobeerd). Dragen zou een optie zijn, maar is helaas nog niet te doen met mijn bekken. Misschien maar gewoon accepteren en dat mijn man s'nachts ook een flesje probeert te geven.
     
  8. JupitR

    JupitR VIP lid

    13 mei 2020
    6.120
    6.659
    113
    Vrouw
    Accepteert hij je pink wel als "speen"?
     
  9. Chechi

    Chechi Niet meer actief

    Er zijn verschillende manieren om het af te leren zonder te laten huilen. Met de nadruk op alleen laten huilen.

    1. De “trage” variant; Steeds eerder afkoppelen en steeds wakkerder neerleggen. Hier neem je echt weken de tijd voor. Je legt je kleintje wel aan, maar vlak voordat hij echt slaapt leg je hem neer. Je gaat hem steeds wat wakkerder neerleggen over de tijd heen.
    2. Oppakken, troosten en weer neerleggen als hij rustig is. Deze methode gaat wel gepaard met huilen, want je kindje is gefrustreerd omdat het niet lukt om zonder te slapen. Het is een wat hardere methode dan hierboven. Je troost enorm veel en knuffelt veel, je geeft alleen de borst niet om in slaap te vallen. Omdat ze de borst niet krijgen huilen ze. Dus je laat je kindje NOOIT alleen huilen. Als hij rustig is dan leg je hem wel neer. Meestal gaat dit gepaard met 3 dagen onrust, maar het huilen om de borst wordt iedere dag korter en is vaak na die 3 dagen klaar en dan kunnen ze zonder borst in slaap vallen.
     

Deel Deze Pagina