Ervaringen met T-Safe?

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door Nancydierengek, 12 jun 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Nancydierengek

    Nancydierengek Fanatiek lid

    1 mrt 2017
    2.256
    1.507
    113
    Vrouw
    Hoi ik ben nu 4 weken geleden bevallen.
    Ondanks dat ik met een icsi traject zwanger kon worden zit ik. U te denken aan anticonceptie middelen.
    Ik slikte eerst altijd de pil.
    Maar toen ik bevallen was van ons eerste kindje en de pil ging slikken reageerde ik daar heel heftig op. Nou om een lang verhaal kort te maken ik wil in ieder geval absoluut geen hormoon rommel meer slikken of op wat voorn manier dan ook.

    Nou zit ik te denken aan een spiraal.
    En vond de T-Safe Een koperspiraal zonder hormonen.
    Nou dat lijkt mij wel wat.
    Zijn hier mensen met ervaringen er mee?
    Vertel ben erg benieuwd!
    Ook wanneer je die mag plaatsen na een bevalling.
     
  2. ShineBright

    ShineBright Fanatiek lid

    29 jan 2014
    2.247
    668
    113
    Ja ik hem hem nu zo’n 2,5 jaar en bevalt prima. In het begin wel wat heftigere menstruaties en nu nog wel 1 dag dat ik moet opletten dat ik niet doorlek maar verder nergens last van.
    Voel mijn eisprong wel heel heftig dus dat is wel elke maand afzien want die was niet zo heftig toen ik niks gebruikte.
    Mijn dochter was 2 toen hij geplaatst werd dus geen idee wanneer hij mag na de bevalling.
     
  3. DangerBlonde

    DangerBlonde Fanatiek lid

    3 feb 2017
    3.491
    2.487
    113
    Vrouw
    Limburg
    Na 10-12 weken adviseren ze om die te plaatsen op z’n vroegst. Ik heb m ook gehad, naar volle tevredenheid. Enige wat jammer was, was dat de bloedingen heftiger werden en bleven. Ze hadden me gewaarschuwd ivm ik al heftige bloedingen had, dat dat erger kon worden. In t begin leek dat mee te vallen, maar gaandeweg bloedde ik echt als een rund. T/m ijzertabletten aan toe uiteindelijk. Maar als je van jezelf geen zware menstruaties hebt zoals ik is het zeker een aanrader. Lekker hormoonvrij.

    Hou er wel rekening mee dat je dan volledig je natuurlijke cyclus weer hebt, inclusief alle hormoonschommelingen en pms ;)
     
  4. Dubbeltje82

    Dubbeltje82 VIP lid

    7 jan 2011
    11.704
    3.815
    113
    Vrouw
    Ja, ik heb hem bijna 8 jaar gehad (gaat 10 jaar mee) naar volle tevredenheid.
     
  5. Visje79

    Visje79 VIP lid

    9 jan 2019
    5.029
    5.934
    113
    Vrouw
    Voor ik een hormoonspiraal had ook een koperspiraal gehad. Ik ben namelijk amper ongesteld, en hormoonvrij, dat leek me wel wat. Mijn hemel dat bloedverlies…… ongelooflijk, ouderwets doorlekken, bed vol bloed, 7 dagen ongesteld, tussentijds bloedverlies, na 8 maanden was de maat vol en heb ik een hormoonspiraal laten plaatsen, een verademing…. Maar goed, niet iedereen gaat zoveel vloeien van de koperspiraal, maar het kan dus wel. Plaatsen kan vanaf 12 weken na bevalling. Succes met kiezen! (Je kan m altijd proberen (net als ik) en dan evt weer laten verwijderen om alsnog een Mirena/Kyleena te nemen)
     
  6. Yaisa

    Yaisa Fanatiek lid

    31 jul 2013
    1.200
    1.246
    113
    Na de geboorte van de jongste heb ik een t safe koperspiraal laten plaatsen. Plaatsen zelf ed viel me alles mee. Ik ben nu alleen wel steeds vrij hevig ongesteld. Verlies zeker een week bloed, de eerste paar dagen best veel. En een vrij korte cyclus (jammer als je dan ook nog zo lang bloed verliest). Maar verder ben ik wel tevreden. Merk verder niets van dat ding en ik wilde ook geen hormonen maar.
     
  7. Kache

    Kache VIP lid

    11 jan 2012
    6.137
    1.059
    113
    Na een vervelende poging met mirena (vol bijwerkingen) heb ik deze omgeruild voor een T-safe. Dat was voor mij een hele verbetering.
    De eerste 2 menstruaties waren wel afwijkend (1 keer met heel veel bloedverlies, 1 keer met veel buikpijn), maar daarna was mijn lijf 'gewend' en verloopt de menstruatie iedere maand hetzelfde.

    Ben 1 week ongesteld, bloedverlies is 2 dagen daarvan pittig (wisselen om de 1-2 uur), en ik heb wat menstruatiekrampen 2-3 dgn, die zelden heftig genoeg zijn om pijnstilling te nemen. Ik heb ook iedere maand een piepklein beetje bloedverlies voor de eisprong (meestal dag 10-11), wat ip hormonaal is maar wellicht zonder spiraal niet zou gebeuren.

    Minder heftige menstruatie zou fijn zijn, maar ik ben verder wel tevreden. Na alle ellende die ik van de verschillende hormonale vormen van anti-conceptie heb gehad...

    Qua plaatsen van spiraal is mij gezegd dat na 1e kindje na 8 wkn kon, na 2e/3e kindje werd mij geadviseerd om te wachten tot 12 wkn na bevalling ivm kans op uitzakken.
     
  8. Huismuisie

    Huismuisie VIP lid

    10 aug 2016
    9.538
    11.096
    113
    Vrouw
    Noord Brabant
    Ik denk dat het voor iedereen anders is en er weinig over te zeggen. Ik heb een flexi-t dus een kleinere die maar 5 jaar meegaat, maar ben er erg tevreden over.

    heb hem nu 3 jaar.
     
  9. mamameer

    mamameer VIP lid

    21 jan 2014
    7.560
    3.949
    113
    ik heb de T-safe, ondertussen al ruim 5,5 jaar. ik heb hem omdat ik geen hormonen mag nemen. het was dit, of condoom, of knip erin bij mijn man. ik neem hierna geen spiraal meer omdat ik nu wel vind dat mijn man er een knip in mag gaan zetten.

    kwa klachten. ik heb meestal 1 dag erg heftig bloedverlies, echt grote maandverbanden die ik echt vaak moet wisselen. een tampon gaat dan echt niet werken, maar daarna gaat het prima met tampon of klein verbandje. en maar zo'n 4 dagen max verder bloedverlies. ik merk wel duidelijk mijn hormoon schommelingen, en ook het krampen van de eisprong voel ik wel. overigens heb ik een vrij lange cyclus, ik ben meestal maar 1 x per 5-6 weken ongesteld. wel vervelend dat je dit dus niet kunt plannen of timen. mijn volgende kan dus midden in de zomer vakantie vallen, en dan zit ik dus wel met gedoe rond zwemmen etc. ook als ik een leuk weekendje weg met man plan, kan het dus zijn dat ik net die heftige menstruatie dat dan heb....is soms wel jammer.
     
  10. Gootje1988

    Gootje1988 Fanatiek lid

    5 apr 2017
    4.844
    2.838
    113
    Baarmoeder ontsteking er van gekregen dus nee absoluut nooit meer!
     

Deel Deze Pagina